Apple: iPhone με διπλή 3D οθόνη και χωρίς κουμπιά!!!

Ούτε εγω τις βλέπω.

Φυσικα το iPhone 5 ειναι πανέμορφο (ειδικα σε σχέση με την αηδία της HTC).

Εχω μια υποψία ότι πολύς κόσμος (δεν συμπεριλαμβανω εσενα) θα έβλεπε όμορφο το HTC αν απλά έγραφε Apple. Σαν μία γιαγιά στο χωριό μου που για να μην ζαλίζεται στο ταξίδι της έδινε ένα ειδικό καινουριο χάπι ο γιος της πριν μπει στο αμάξι. Μια... Ασπιρίνη! :-)

Για το παντόφλα συμφωνώ. Έχει που έχει την οθόνη έχει και τα σικατα τρυπητα περιθώρια πάνω κάτω. Έχει λιγότερες ίντσες από το s4 και είναι ελαφρώς μεγαλύτερο αν θυμάμαι καλά.

Last edited:
Και τωρα τι θέλει να πει ο ποιητής;
Ε ρε πλάκες..
Τους βλέπω να την ξαναπατανε στο android και μετά η apple να τους ζητάει τα ρέστα.

Συνήθως πατέντα σημαίνει κάτι πρωτότυπο και πρωτόγνωρο. Αυτά στο υπόλοιπο κόσμο. Στην Αμερική πατέντα είναι ότι σκίτσο κάνει η απλ. Περιμένω με αγωνία το πρώτο αυτοκίνητο Apple. Είμαι βέβαιος ότι θα στείλει τον τροχο για πατέντα. Και ακόμη πιο σίγουρος ότι ο υπάλληλος θα πατήσει την σφραγίδα και θα δώσει αριθμό πρωτοκόλλου χωρίς να ανοίξει τον φάκελο.

Συνήθως πατέντα σημαίνει κάτι πρωτότυπο και πρωτόγνωρο. Αυτά στο υπόλοιπο κόσμο. Στην Αμερική πατέντα είναι ότι σκίτσο κάνει η απλ. Περιμένω με αγωνία το πρώτο αυτοκίνητο Apple. Είμαι βέβαιος ότι θα στείλει τον τροχο για πατέντα. Και ακόμη πιο σίγουρος ότι ο υπάλληλος θα πατήσει την σφραγίδα και θα δώσει αριθμό πρωτοκόλλου χωρίς να ανοίξει τον φάκελο.

Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να διαβάζω τέτοια πράγματα. Πατέντα είναι ό,τι σκίτσο κάνει η apple; Δηλαδή το κατεξοχήν καινοτόμο βιομηχανικά κράτος στο δυτικό ημισφαίριο κατοχυρώνει τα σκιτσάκια δίχρονων, τρίχρονων κτλ χωρίς περιγραφή; Αδιαφορώ προς το παρόν για τον υπερ ου η πατέντα. Αλλά δεν μπορώ να διαβάζω τέτοιες γενικεύσεις και αφορισμούς για υπαλλήλους που σφραγίζουν πατέντα για τροχό ή κάτι άλλο. Είναι πολύ κοντόφθαλμο και ας μου συγχωρεθεί ο χαρακτηρισμός. Από κει και πέρα τώρα δεν ισχυρίστηκα πως είναι αλάνθαστη η Apple στις επιλογές της. Έχει κάνει πατάτες, όπως το death grip στο 4. Γεγονός. Από κει και πέρα τώρα. Το galaxy 3 με τους πυρήνες και τις ταχύτητες...αν θυμάμαι καλά, που θυμάμαι δηλαδή στα ουσιαστικά benchmarks υστερούσε έναντι του φτωχού και μίζερου όπως έλεγαν όλοι οι specs manians γαλαξιακοί.
Στο θέμα λαπτοπ τώρα. Η απέχθεια στην apple είναι προφανής, αυτό είναι δεδομένο. Δεν έχω ακουσει άλλον άνθρωπο να βρίσκει το πληκτρολόγιο ενός vaio καλύτερο από αυτό ενός mbp. Στο θέμα οθόνης το ίδιο. Να πω για τον ήχο; Στο design; Σειρές ολόκληρες της HP είναι αντιγραφή τόσο το σασί όσο και η διαμόρφωση του πληκτρολογίου με το περιφερειακό κανάλι κτλ κτλ των mbp. Για μένα μόνο το πληκτρολόγιο των Lenovo Thinkpad's μπορεί να συγκριθεί σε ευχρησία έναντι του mbp. Τώρα περί της εγγύησης δέχομαι πως είναι ατόπημα μιας υπεροπτικής εταιρίας το ένα έτος. Αλλά αν μη τι άλλο είναι γεγονός πως τα mbp είναι πιο ανθεκτικά στο πέρασμα του χρόνου. Εάν το αμφισβητείς....οκ, πάω πάσο. Με μόνη εταιρία πάλι την επαγγελματική σειρά της Lenovo, ΙΒΜ δηλαδή. Κλείνοντας τωρα, εάν έχασες δύο χρόνια ασφυκτιώντας στο κλειστό περιβάλλον του iOS ε τότε φταίει η αξιολόγηση του χρόνου και όχι το iOS. Γιατί ο πατέρας μου στα 55 του που πρωτοπήρε το 4άρι το μαθε σε 2 μέρες. Αντίστοιχα ένα tablet με android που έχει αμφιβάλλω εάν μπόρεσε να μάθει πώς να του περνά εφαρμογές. Χρόνου φείδου λέγαν οι αρχαίοι...

Δηλαδή για την χαζομαριτσα του παρόντος θέματος πρέπει να πειστουμε ότι συνοδεύεται απο τόμους τεχνολογικών καινοτομιών που η απλ πρώτη ανακάλυψε; Αλλα ενώ έχει την ιδέα και δις δολάρια δεν κατασκεύασε και ενα λειτουργικό πρωτότυπο;

Και αυτο με το επιχείρημα " ε ολόκληρη Αμερική δεν θα έχει αυστηρό σύστημα πατεντων;"

Εγω κρίνοντας απο την ελληνική πραγματικότητα και νομική μου εμπειρία σας λέω ότι την αγωγή της απλ για το σχήμα των κινητών θα την είχαν πετάξει απο το παράθυρο τα ελληνικά δικαστήρια. Το πρωτιστο κριτήριο στα ελληνικά δικαστήρια επειδή κάποιοι μίλησαν για δίκαιο βιομηχανικής ιδιοκτησίας ( που δεν έχουμε δηλαδή αλλα τέλος πάντων)
Ειναι η δυνατότητα πρόκλησης σύγχυσης στον καταναλωτη. Μην τυχόν δηλαδή μπερδευτεί και ενώ ήθελε να πάρει απλ πάρει σαμσουνγκ. Ε δεν νομίζω να το πιστεύει κανείς αυτο.

Η δε έννοια της πατεντας δεν υφίσταται στο δίκαιο μας όπως στις ΗΠΑ και κατα την άποψη μου ορθώς γιατι ειναι ενα ακραία καπιταλιστικό κονσεπτ που κρατάει τον κόσμο πίσω.

Να σας πω, τα λάπτοπ μοιάζουν το ενα με το άλλο;
Τα μπλου τζιν παντελόνια;
Οι τηλεοράσεις;
Οι χλοοκοπτικες μηχανές;

Το πρωτιστο κριτήριο στα ελληνικά δικαστήρια επειδή κάποιοι μίλησαν για δίκαιο βιομηχανικής ιδιοκτησίας
Ειναι η δυνατότητα πρόκλησης σύγχυσης στον καταναλωτη..

Αυτο ισχυει παγκοσμιως και στην Αμερικη φυσικά. Ανεκδοτολογικά αναφέρω πως σε ένα Αμερικανικο δικαστήριο ο δικαστης ζητησε από τους δικηγορους της Samsung να διακρινουν απο απόσταση ποιο ηταν το Galaxy και ποιο το Ipad. Δεν μπόρεσαν.
Επί της ουσιας, φυσικα και ενδεχεται να υπάρξει πρόκληση σύγχυσης στον καταναλωτή οταν συσκευάζεις και προωθείς το προιον σου με τον ιδιο ακριβως τρόπο, με τα ιδια ακριβως χρώματα στην συσκευασια, έχοντας το ιδιο desing στο προιον, τα ιδια περιφερειακά (smart covers) κ.ο.κ. Στην Αμερική υπηρξαν πολλες περιπτώσεις καταναλωτων που επεστρεψαν τα galaxy tablet τους επειδη νομιζαν πως ηταν ipad. Η δικη μου εκτιμηση ειναι πως τα ιδια θα αποφασιζε και ενα Ελληνικο δικαστηριο και τιποτα δεν "θα πετουσε απο το παράθυρο" ελαφρά τη καρδία.

Για την ποιότητα που αναφέρεις αναφέρεσαι μάλλον στο φαίνεσθαι. Στη φλούδα αλουμινίου δλδ που το λέει πολυτελή ποιότητα. Και το οποίο ξεφλουδιζει η ζαρωνει αν το κοιτάξεις επίμονα. Το home button που παραδίδει πνεύμα. Το προβλημα λήψης στο 4 (δεν το κρατάς σωστά λεμε). Τις τραγικές αυτονομίες σε κάποιες εκδόσεις του ios (και την τραγική αυτονομία overall του 5) και 1002 αλλά. Το έχω ξαναγράψει και αλλού, ας βγάλει η Apple τηλέφωνο με καθαρό ατσάλι η τιτάνιο και τότε θα πω οκ σε ποιότητα και πολυτέλεια. Τώρα είναι φουμαρα. Τα φτηνό πλαστικό όμως μην ξεχνάμε ότι δίνει ελάχιστα sar(σε αντίθεση με τα τραγικά υψηλά σχεδόν όλων των iphone. Κάτι σημαντικό που αγνοούμε οι περισσοτεροι), λιγότερο βάρος που μπορείς να το εκμεταλλευθεις σε μεγαλύτερη μπαταρία και με 30 ευρώ ένα καινούριο τηλέφωνο στην ουσία αφού αλλάζεις τα πάντα εκτός από την οθόνη.

Στους υπολογιστές είχα ένα mbp 17 αξίας 3.000 ευρώ και ένα βαιο αξίας 2.000 πριν 3 χρόνια. Πέρα από το αλουμίνιο στο πρώτο (το βαιο βέβαια είχε σασί από ανθρακονημα που δεν έβλεπα μεν αλλά το γούσταρα πιο πολύ αφού μιλάμε πράγματι για κάτι ακριβο) δεν είδα και καμιά σπουδαία διάφορα που να δικαιολογεί το χιλιάρικο η γενικότερα την περιβόητη ποιότητα των απλ. Η οθόνη του βαιο ένα κλικ καλύτερη όπως και το πληκτρολόγιο. Εννοείται φυσικά ότι το mbp πουλήθηκε και το vaio φόρεσε έναν ssd και με συντροφεύει ακόμη. Συν βέβαια τα 2 έτη εγγύηση του βαιο και το 1 του mbp (ίσως δεν είναι σίγουρη για την ποιότητα του ή απλ για αυτό και δίνει σε όλα τα προϊόντα της 1ετος εγγυηση) που ήθελε περίπου 300 ευρώ για να την κάνει τριετή.

Τα εχουμε ξαναπεί, δεν υπάρχει τελεια εταιρια σε θεμα ποιότητας οταν μιλαμε για μαζικη βιομηχανικη παραγωγη.
Η ποιοτητα ομως των προιοντων apple ειναι αρκετα πανω απο τον μεσο ορο της αγοράς και αυτο αποδεικνύεται τόσο απο τις ανεξάρτητες ερευνες ικανοποιησης καταναλωτων όσο και απο στατιστικες ερευνες σχετικα με επιστροφες & επισκευες ελλατωματικων προιοντων (θα τα βρεις ευκολα στο internet).
Τώρα, καταλαβαινω την αναγκη σου να γινεις λυρικός στην εκφραση της αντιπάθειας σου για την apple ("Και το οποίο ξεφλουδιζει η ζαρωνει αν το κοιτάξεις επίμονα" ) αλλα επετρεψε μου να σου πω πως με υπερβολές δεν ενισχυεις τα επιχειρηματα σου αλλα το αντιθετο, τα αποδυναμωνεις.. ;)

ΥΓ. Η εμπειρίες σου σχετικα με το επιπεδο ποιοτητας κατασκευής/πληκτρολόγιο/οθονη του vaio vs macbook ειναι τελειως αντιθετη με την δικη μου. Ειχα δυο Vaio πριν το πρωτο μου macbook. Μερα με την νυχτα σε ολους τους τομείς. Να μην μιλησω για το οτι το τελευταίο Vaio εκαψε μητρική ενα μηνα μετα το τελος της ετησιας εγγύησης του..

Ποιος ηλίθιος αγοράζει κάτι και δεν βλέπει το ταμπελακι η το κουτί; only in America ...

Απο απόσταση ξεχωρίζεις 2 μπλου τζιν;
Ούτε 2 αυτοκίνητα δεν ξεχωρίζεις αν ειναι ίδιο χρωμα και κατηγορία απο τα 300 μέτρα όχι κινητό.
Αλλα τόση ειναι η γελοιότητα των αμερικανών με τους εκλεγμένους δικαστές και τους ένορκους σε αστικές διαμάχες... Να μην συζητήσουμε τις απόψεις τους περί υπαιτιότητας, αιτιωδους συναφείας, όπλοκατοχης, ποινικών συμβιβασμων, δικηγοριας κλπ....

Ποιος ηλίθιος αγοράζει κάτι και δεν βλέπει το ταμπελακι η το κουτί; only in America ...

Απο απόσταση ξεχωρίζεις 2 μπλου τζιν;
Ούτε 2 αυτοκίνητα δεν ξεχωρίζεις αν ειναι ίδιο χρωμα και κατηγορία απο τα 300 μέτρα όχι κινητό.
Αλλα τόση ειναι η γελοιότητα των αμερικανών με τους εκλεγμένους δικαστές και τους ένορκους σε αστικές διαμάχες... Να μην συζητήσουμε τις απόψεις τους περί υπαιτιότητας, αιτιωδους συναφείας, όπλοκατοχης, ποινικών συμβιβασμων, δικηγοριας κλπ....

Και όμως αυτά τα βλακώδες επιχειρήματα έχουμε φτάσει να προσπαθούμε να τα παρουσιάσουμε ή να τα δεχτούμε ή να τα αναλύσουμε θεωρώντας τα λογικοφανη .
Είναι δυνατόν;

Γιατι θεωρω πως οσοι εχουμε σπουδασει νομικά πρέπει να ειμαστε περισσότερο ευαίσθητοι σε θεματα παραπλάνησης καταναλωτικού κοινού. Πιστευεις δηλαδη πως ενας μεγαλος άνθρωπος ή ενας ασχετος με τεχνολογία μπορει να διακρινει ποιο ειναι το ipad και ποιο το galaxy εαν τα δει διπλα-διπλα με το ιδιο κουτί, περιφερειακά κλπ;

Τακη μου οποιος μεγαλος ανθρωπος ή ασχετος παει να αγορασει ενα κινητο ή ενα tablet ή ενα laptop τοτε θα πεσει στην παγιδα του πωλητη που θα τον δει ως ξεστοκαρισμα ή ως μια καλη προμηθεια και θα τον παραμυθιασει αναλογα....οποτε οι ομοιοτητες δεν πιστευω οτι επηρεαζουν τοσο πολυ
Εγω και συ και οι λιγο ή πολυ ψαγμενοι δεν θα την πατησουμε...αν θελουμε apple θα παρουμε apple αν θελουμε Νοκια θα παρουμε παλι apple:ADFADF1:
Το νημα δεν πιστευω οτι ανοιχθηκε για να μαλωσουμε αν πατενταριστηκε καλα ή οχι κατι αλλα αν η νεα κινηση ταραζει και παλι τα νερα που ομολογω πρωτη η apple τα ταραξε σε ολα τα επιπεδα

Larry αν είναι ακριβώς ίδιο σε εμφάνιση, εύκολα το αγοράζει κάποιος μη σχετικοσ από το ράφι του media markt επειδή μπερδεύτηκε..
Πέραν των νομικών προεκτασεων, θεωρω παντελώς ανήθικο το να αντιγραφεις ξεδιάντροπα το προιον ανταγωνιστή είτε αυτό είναι ρούχο, είτε gadget.

αν ειναι τοσο καλα σε ποιοτητα κατασκευης τα απλ,τοτε γιατι η εταιρεια δινει μονο ενα ετος εγγυησης,τι φοβαται;
Αν εχω καταλαβει σωστα,ενα ετος δεν δινει;

αν ειναι τοσο καλα σε ποιοτητα κατασκευης τα απλ,τοτε γιατι η εταιρεια δινει μονο ενα ετος εγγυησης,τι φοβαται;
Αν εχω καταλαβει σωστα,ενα ετος δεν δινει;

Μια χαρά θυμάσαι. Σε όλα ένα. Στα iphone όπου δεις δύο διαβάσε τα ψιλά γράμματα και θα δεις ότι τον δεύτερο τον δίνει ο μεταπωλητής (νέο κόλπο της απλ). Βέβαια επειδή υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι και δεν τσιμπάνε ο μπάρμπα Γιώργης ο Γεραρδος του πλαισίου δίνει ξερά 1 χρόνο. Δλδ ένα καρναβάλι τιμής. Παίρνει το iphone από vodafone και έχεις 2 χρόνια εγγύηση (το 2ο από βοντα αλλά δεν το ξερεις). Πάει ο αδελφός σου στο πλαίσιο και παίρνει το ίδιο κινητό με 1 χρόνο εγγύηση. Whatever...

Η απάντηση στο 1ο ερώτημα είναι Γιατί ξέρει να κάνει καλά αυτό που κάνει κάθε πρωί ο παππούς της Χαιντι...
Και δεν κατηγορώ αυτόν στον οποίο απευθύνεται η ενέργεια αλλά τον παππού. Σίγουρα όμως οποίος δικαιολογεί τον παππού παίζει το παιχνίδι του.

Για να στην κάνει τρία χρόνια (και ειδικά στα iphone λέγοντας εγγύηση απλ μιλάμε για αντικατάσταση με refurbished μετά από μέρες με ότι σημαίνει αυτό. Στην σαμσουνγκ που μιλάμε για σέρβις με μια μύτη ναααα έχεις αλλάξει μέσα στην εγγύηση οθόνη, μητρική ή ότι άλλο μέσα σε 1 ωρα) θέλει από 150 ευρώ έως 300 (στα ακριβά pc της). Αλλά φυσικά δεν είναι πρωτότυπη. Τα ίδια γίνονται στα αυτοκίνητα. Κάποιοι σοβαροί δίνουν 5 και 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και κάποιοι άλλοι τα υποχρεωτικά 2 και σου λένε πλήρωσε έξτρα αλλά 2 ή 3. Τα πληρώνεις παθαινεις τη ζημιά στον 4ο χρονο και μετά βγάζουν τον μεγεθυντικό από το συρτάρι και σου λένε ρίξε μια ματιά στα ψιλά γράμματα γιατί αυτό δεν το καλύπτουμε αλλά ξεχάσαμε να στο πούμε (όπως το παλικάρι που έφαγε αγωγή από μεταπωλητή 200 χιλιάρικα γιατί είχε το θράσος, άκουσον άκουσον, να δημοσιοποιησει το γεγονός ότι δεν του αλλάξανε έναν imac που αντί να δείχνει ότι έπρεπε στην οθόνη αυτός έδειχνε σκιές και συννεφάκια. Υπάρχει και νήμα νομίζω κάπου εδω). Αλλά αν κάτι κακό το κάνει κάποιος χ δεν μπορούμε να το δικαιολογησουμε λέγοντας ότι το ίδιο κακό κάνει και ο ψ. Π.χ. Η απλ δίνει μόνο ένα χρόνο εγγύηση. Το ίδιο κάνει και η σονυ άρα είμαστε οκ. (και όχι σε όλα τα προϊόντα φυσικά).

Last edited:
Μακάρι το κύριο θέμα στην προστασία των καταναλωτών να ήταν οι παππούδες που θέλανε iPad και πήραν nexus!! Σε τέτοιες αγορές δεν υπάρχει ρεαλιστικά περίπτωση μπέρδεματος εκτός αν γίνει συνειδητά απο τον πωλητή. Πχ παει κάποιος και λέει θέλω ενα iPad και του λένε νατο και του δίνουν Samsung.
Ασε που σωθηκανε οποιοι κάνανε τέτοιο λάθος...

Οι καημενοι που θέλανε Levi's και πήρανε lee?
Και αυτά τα πλυντήρια ρούχων όλα ίδια ειναι ρε παιδί μου πως θα προστατευθεί η γιαγιά που θέλει Bosch ?