Να πω πως είμαι κι εγώ συνάδερφος. Πέρα απ τους μέτριους σκιτσογράφους και τις φιλοσοφικές ευρεσιτεχνίες έχουμε τα τεχνολογικά ή ακόμη και νομικά εμπειρικά κριτήρια να μιλήσουμε για τον τρόπο κατοχυρωσης πατέντας στο αμερικανικό Δίκαιο; Εγώ σίγουρα δεν τα έχω. Γνωρίζω όμως πως στη Βιομηχανική Ιδιοκτησία, σε πανεπιστημιακή Παράδοση ο διδάσκων τόνιζε την επιθετική κατοχύρωση μιας πατεντας, ή ενός εμπορικού σήματος έστω για την εξαλειψη ή αποδυνάμωση του ανταγωνισμού. Ακόμη και αυτό το κατοχυρωθεν δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ. Πχ κατοχύρωση από την Bayern των όρων Asporin, Aspiron, Aspirik κτλ κτλ για να μη μπορεί ανταγωνιστική εταιρία να πουλάει ακετυλοσαλυκιλικό οξύ με στόχο το εδραιωμένο κύρος του προϊόντος της Bayern.
Όσο για τα σχέδια δίχρονων...η Apple αγαπητέ συνάδερφε δεν αυτοκατοχυρώνει(sic) τις πατέντες της. Κάποιος φορέας του επίσημου Αμερικανικού Κράτους το κάνει. Τώρα εάν η Samsung είναι η γάτα, η Apple το ποντίκι δεν γνωρίζω. Λιγάκι ατυχές όμως το παράδειγμα.
Προφανως και δεν τίθεται θεμα selling points οπως και σε πολλές αλλες περιπτώσεις..Η σαμσουνγκ πέρα από αντιγραφές βύσματος και φορτιστή (λες και είναι selling points αυτα) δεν αντιγράφει εδώ και 3-4 χρόνια. Είναι τόσο ευέλικτη πλέον δείχνει το δρόμο. Άλλωστε ο Πικάσο το είχε πει πριν πολλές δεκαετίες. Ο μικρός καλλιτέχνης μιμείται ο μεγάλος αντιγράφει. Βέβαια δεν εννοούσε τα κινητά αλλά η ουσία είναι ίδια.
Οπότε θεωρείς εσύ "αθλητικό τροπο" το εξοφθαλμο κοπιαρισμα της Samsung από τα βυσματα μέχρι τα τηλεοπτικά σποτ που είτε παλαιότερα μιμουνταν την αισθητική της apple η πρόσφατα κοροιδευαν τους χρήστες της; Ποιος βάζει τρικλοποδια σε ποιον;
Γιατί έχεις κολλήσει πέντε χρόνια πίσω? Που και νομικά εκτός Αμερικής η σαμσουνγκ δικαιώθηκε στο ότι η απλ έλεγε ανοησίες (Αγγλία που έβαλα πιο πάνω, Ολλανδία, Γερμανία οι δικαστές γέλαγανε με την απλ).
Για τον κατήφορο συμφωνώ. Η απλ είναι σήμερα ότι ήταν η Νοκια το 2006. Όλος ο κόσμος την θαύμαζε ακόμη και σήμερα περιμένει με ceo τον Ελοπ να σωθεί (αυτό είναι σίγουρα καλό αστειο). Ο μάγειρας δεν φαίνεται τόσο ανίκανος αλλά ηγέτης δεν είναι. Ο κόσμος πλέον χασμουριεται κρατώντας ένα iphone και ο τοίχος έρχεται γρήγορα. Άλλωστε ως γνωστός όσο πιο ψηλά φτάνει η μαϊμού στο δέντρο τόσο πιο πολύ φαίνεται ο ροδαλος ποπος της.
Σε πιο τηλεοπτικό σποτ αναφέρεσαι;Οπότε θεωρείς εσύ "αθλητικό τροπο" το εξοφθαλμο κοπιαρισμα της Samsung από τα βυσματα μέχρι τα τηλεοπτικά σποτ που είτε παλαιότερα μιμουνταν την αισθητική της apple η πρόσφατα κοροιδευαν τους χρήστες της; Ποιος βάζει τρικλοποδια σε ποιον;
Δεν εχω κολλησει πουθενά, απαντω απλα σε αυτα που ισχυριστηκε ο Ανδρεας περι "αθλητικου ιδεωδους". Αν καποιος είναι cheater αυτος ειναι η samsung, η οποια βασισε ολο το μοντελο αναπτυξης του division των κινητων της, στην στυγνή αντιγραφη της apple.
.
Και κατι ακομη..
Αφου λες πως μπορεις να δεις τις λαμογιες της samsung ,της htc και δεν ξερω και εγω ποιον αλλων , θα σου προτεινα να προσπαθήσεις να δεις και τις λαμογιες της apple…
Αν παλι μου πεις πως τετοια η apple δεν κανει τοτε πολύ απλα δεν πρόκειται να χασω άλλο λεπτο με το να συνεχίσω να γραφω σε αυτό το τοπικ.
Η apple στέλνει τα σκιτσάκια στα ειδησεογραφικά πρακτορεία; χμ...μάλιστα. Μήπως..λέω μήπως πέρα απ την συμπάθεια μερικών( εμού συμπεριλαμβανομένου) στα προϊόντα της έχει κουράσει και όλο αυτό το κυνηγητό; Δεν ξέρω, το iOS δείχνει ήδη τα χρόνια του αλλά την ποιότητα κατασκευής του iphone 5 είναι σίγουρο πως ο μαθητής, φοιτητής, ο Πικάσο δεν την έχει φτάσει ακόμη. Αυτό είναι γεγονός. Να το πάρουμε και στα λαπτοπ; στα desktop; Είναι δεδομένο αυτό. Τώρα στο επίμαχο θέμα των πατεντών: Η όλη αγορά smartphone είναι βασισμένη στο iphone. Καλώς ή κακώς αυτό ισχύει. Αυτό τα άλλαξε όλα. Ε, ήρθε ο καιρός του να αλλάξει. Προσωπικά, όταν με κουράσει θα πάρω ή lumia που το θεωρώ φρέσκο σαν σχεδίαση ή το Nexus, κάτι ατόφιο θεωρητικά δηλαδή της Google.
Δεν βλέπεις τις ομοιότητες δηλαδή.. ΟΚ, πάσο..
Ούτε εγω τις βλέπω.
Φυσικα το iPhone 5 ειναι πανέμορφο (ειδικα σε σχέση με την αηδία της HTC).
Και τωρα τι θέλει να πει ο ποιητής;Πατενταρισε και την πρόσβαση σε εφαρμογές από την οθόνη κλειδώματος: http://m.intomobile.com/2013/04/04/new-apple-patent-allows-app-access-lockscreen/
Πράγματα δλδ που έχουν αλλά λειτουργικά κινητών εδώ και χρόνια. Εννοείται με τα γνωστά σκιτσάκια όταν οι άλλοι τα έχουν στο ράφι και τα πουλάνε.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.