Apple: iPhone με διπλή 3D οθόνη και χωρίς κουμπιά!!!

Να πω πως είμαι κι εγώ συνάδερφος. Πέρα απ τους μέτριους σκιτσογράφους και τις φιλοσοφικές ευρεσιτεχνίες έχουμε τα τεχνολογικά ή ακόμη και νομικά εμπειρικά κριτήρια να μιλήσουμε για τον τρόπο κατοχυρωσης πατέντας στο αμερικανικό Δίκαιο; Εγώ σίγουρα δεν τα έχω. Γνωρίζω όμως πως στη Βιομηχανική Ιδιοκτησία, σε πανεπιστημιακή Παράδοση ο διδάσκων τόνιζε την επιθετική κατοχύρωση μιας πατεντας, ή ενός εμπορικού σήματος έστω για την εξαλειψη ή αποδυνάμωση του ανταγωνισμού. Ακόμη και αυτό το κατοχυρωθεν δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ. Πχ κατοχύρωση από την Bayern των όρων Asporin, Aspiron, Aspirik κτλ κτλ για να μη μπορεί ανταγωνιστική εταιρία να πουλάει ακετυλοσαλυκιλικό οξύ με στόχο το εδραιωμένο κύρος του προϊόντος της Bayern.
Όσο για τα σχέδια δίχρονων...η Apple αγαπητέ συνάδερφε δεν αυτοκατοχυρώνει(sic) τις πατέντες της. Κάποιος φορέας του επίσημου Αμερικανικού Κράτους το κάνει. Τώρα εάν η Samsung είναι η γάτα, η Apple το ποντίκι δεν γνωρίζω. Λιγάκι ατυχές όμως το παράδειγμα.

Τις επιστημονικες γνώσεις δεν τις έχω. Αλλά σαν χρήστης με κάποια πολύχρονη εμπειρία και χρήση μπορώ να εκφέρω γνώμη αν κάτι το θεωρώ "χρησιμο" η ενδιαφερον αφού μιλάμε για μια πατέντα που περιγράφει ένα προϊόν τελικού χρήστη και όχι κάτι που είναι πίσω από την κουρτίνα και θα χρησιμοποιούμε χωρίς ποτέ να δούμε.

Όπως πρόεγραψα όμως, αν θυμάμαι καλά αυτά τα σκιτσάκια είναι "προπατεντες" που κατοχυρωνονται για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν (και αν) και τότε οριστηκοποιειται η πατεντα. Για αυτό άλλωστε και δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό σαν συσκευή παρά μόνο σκιτσάκια. Ένας λόγος είναι ότι μπορεί πράγματι κάποτε να γίνει προϊόν. Ένας άλλος είναι αυτός που γράφεις. Φρενάρει όποιον θα ήθελε να παρουσιάσει κάτι ανάλογο ή θα τον αρμεξει αν το παρουσιάσει. Η δύναμη του χρήματος και ο καπιταλισμός στον χώρο των πατεντών κατά κάποιο τρόπο.

Πέρα από τα αστεία για δίχρονα (κρύα ή μη δεν έχει να κανει) η ουσία των γραφόμενων είναι ότι αφενός ντουμπλ φας οθόνη το θεωρώ κάτι άχρηστο (εκτός αν ξεδιπλωνει) και αφετέρου πατέντες που πάνε την τεχνολογία μπροστά δεν διαβάζουμε στο in.gr π. Χ. (εκτός από κάνα πιάσαρικο) αλλά τα σκιτσάκια της απλ θα τα δούμε. Εμένα κάπου με κούρασε όλο αυτό. Overload marketing θα το χαρακτήριζα. Κάποιους τους αρέσει και κάποιους άλλους τους κάνει δυνητικους πελάτες. Εγώ το βαρέθηκα. Μόλις βγάλει το προϊόν ας δούμε πώς το υλοποίησε. Το να στέλνει σκιτσάκια στα είδησεογραφικα sites και εκείνα ως άλλοι κολαουζοι (αφού φυσικά πήραν σε τιμή λιώμα ή και δωρεαν τα imac των γραφείων τους) είναι για μένα ανούσιο και ίσως και γλοιώδες.

@@@
Για την ομοιότητα του ονε εγώ θα συμφωνήσω. Για αυτό και την θεωρώ ψιλοτελειωμενη ως εταιρία (εκτός αν μοσχοπούλησει το 1). Είναι πραγματικό fail στο 2013 να αντιγράφεις ένα βαρετό προϊόν. Είπαμε ότι το μινιμαλ είναι μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση αλλά μετά από 5 χρόνια θέλει και αυτό την ανανέωση του και αισθητικά και λειτουργικά. Άμα ζούσε ο τζομπς θα είχαμε δει λαγό μέσα από το καπέλο. Ο μάγειρας μας δείχνει τη φοδρα και θέλει και να χειροκροτησουμε κιόλας.

Η σαμσουνγκ πέρα από αντιγραφές βύσματος και φορτιστή (λες και είναι selling points αυτα) δεν αντιγράφει εδώ και 3-4 χρόνια. Είναι τόσο ευέλικτη πλέον δείχνει το δρόμο. Άλλωστε ο Πικάσο το είχε πει πριν πολλές δεκαετίες. Ο μικρός καλλιτέχνης μιμείται ο μεγάλος αντιγράφει. Βέβαια δεν εννοούσε τα κινητά αλλά η ουσία είναι ίδια.

Last edited:
Μερικες ακομα φωτο ...

HTC-One-VS-Apple-iPhone-5-Front.jpg

news_pic_1361448067496.jpg

HTC-One-vs-iPhone-5-01.jpg

Η σαμσουνγκ πέρα από αντιγραφές βύσματος και φορτιστή (λες και είναι selling points αυτα) δεν αντιγράφει εδώ και 3-4 χρόνια. Είναι τόσο ευέλικτη πλέον δείχνει το δρόμο. Άλλωστε ο Πικάσο το είχε πει πριν πολλές δεκαετίες. Ο μικρός καλλιτέχνης μιμείται ο μεγάλος αντιγράφει. Βέβαια δεν εννοούσε τα κινητά αλλά η ουσία είναι ίδια.
Προφανως και δεν τίθεται θεμα selling points οπως και σε πολλές αλλες περιπτώσεις..
Το ολο ζήτημα αφορα την ενόχληση στην αγορα που φερει ο ενας στον αλλον...

Και εκει ειναι η αντίρρηση μου με την apple και την καθε apple.
Οταν βλεπεις πως ο ανταγωνισμός σε ξεπερνα προσπαθείς με αθλητικό τροπο να τον ξεπεράσεις και εσυ...
Αν πιστεύεις πως με τρικλοποδιές θα διατηρήσεις τα πρωτεία ειναι μαθηματικα βέβαιο πως η δεύτερη θέση θα γινει τρίτη , η τρίτη τέταρτη και η κατηφορα δεν θα εχει σταματημο.

Οπότε θεωρείς εσύ "αθλητικό τροπο" το εξοφθαλμο κοπιαρισμα της Samsung από τα βυσματα μέχρι τα τηλεοπτικά σποτ που είτε παλαιότερα μιμουνταν την αισθητική της apple η πρόσφατα κοροιδευαν τους χρήστες της; Ποιος βάζει τρικλοποδια σε ποιον;

Οπότε θεωρείς εσύ "αθλητικό τροπο" το εξοφθαλμο κοπιαρισμα της Samsung από τα βυσματα μέχρι τα τηλεοπτικά σποτ που είτε παλαιότερα μιμουνταν την αισθητική της apple η πρόσφατα κοροιδευαν τους χρήστες της; Ποιος βάζει τρικλοποδια σε ποιον;

Γιατί έχεις κολλήσει πέντε χρόνια πίσω? Που και νομικά εκτός Αμερικής η σαμσουνγκ δικαιώθηκε στο ότι η απλ έλεγε ανοησίες (Αγγλία που έβαλα πιο πάνω, Ολλανδία, Γερμανία οι δικαστές γέλαγανε με την απλ).

Για τον κατήφορο συμφωνώ. Η απλ είναι σήμερα ότι ήταν η Νοκια το 2006. Όλος ο κόσμος την θαύμαζε ακόμη και σήμερα περιμένει με ceo τον Ελοπ να σωθεί (αυτό είναι σίγουρα καλό αστειο). Ο μάγειρας δεν φαίνεται τόσο ανίκανος αλλά ηγέτης δεν είναι. Ο κόσμος πλέον χασμουριεται κρατώντας ένα iphone και ο τοίχος έρχεται γρήγορα. Άλλωστε ως γνωστός όσο πιο ψηλά φτάνει η μαϊμού στο δέντρο τόσο πιο πολύ φαίνεται ο ροδαλος ποπος της.

Η apple στέλνει τα σκιτσάκια στα ειδησεογραφικά πρακτορεία; χμ...μάλιστα. Μήπως..λέω μήπως πέρα απ την συμπάθεια μερικών( εμού συμπεριλαμβανομένου) στα προϊόντα της έχει κουράσει και όλο αυτό το κυνηγητό; Δεν ξέρω, το iOS δείχνει ήδη τα χρόνια του αλλά την ποιότητα κατασκευής του iphone 5 είναι σίγουρο πως ο μαθητής, φοιτητής, ο Πικάσο δεν την έχει φτάσει ακόμη. Αυτό είναι γεγονός. Να το πάρουμε και στα λαπτοπ; στα desktop; Είναι δεδομένο αυτό. Τώρα στο επίμαχο θέμα των πατεντών: Η όλη αγορά smartphone είναι βασισμένη στο iphone. Καλώς ή κακώς αυτό ισχύει. Αυτό τα άλλαξε όλα. Ε, ήρθε ο καιρός του να αλλάξει. Προσωπικά, όταν με κουράσει θα πάρω ή lumia που το θεωρώ φρέσκο σαν σχεδίαση ή το Nexus, κάτι ατόφιο θεωρητικά δηλαδή της Google.

Last edited:
Γιατί έχεις κολλήσει πέντε χρόνια πίσω? Που και νομικά εκτός Αμερικής η σαμσουνγκ δικαιώθηκε στο ότι η απλ έλεγε ανοησίες (Αγγλία που έβαλα πιο πάνω, Ολλανδία, Γερμανία οι δικαστές γέλαγανε με την απλ).

Για τον κατήφορο συμφωνώ. Η απλ είναι σήμερα ότι ήταν η Νοκια το 2006. Όλος ο κόσμος την θαύμαζε ακόμη και σήμερα περιμένει με ceo τον Ελοπ να σωθεί (αυτό είναι σίγουρα καλό αστειο). Ο μάγειρας δεν φαίνεται τόσο ανίκανος αλλά ηγέτης δεν είναι. Ο κόσμος πλέον χασμουριεται κρατώντας ένα iphone και ο τοίχος έρχεται γρήγορα. Άλλωστε ως γνωστός όσο πιο ψηλά φτάνει η μαϊμού στο δέντρο τόσο πιο πολύ φαίνεται ο ροδαλος ποπος της.

Δεν εχω κολλησει πουθενά, απαντω απλα σε αυτα που ισχυριστηκε ο Ανδρεας περι "αθλητικου ιδεωδους". Αν καποιος είναι cheater αυτος ειναι η samsung, η οποια βασισε ολο το μοντελο αναπτυξης του division των κινητων της, στην στυγνή αντιγραφη της apple.
Οσο για τα νομικα, δεν τα γνωριζεις καλα. Η διαδικασια ειναι σε πληρη εξέλιξη σε πολλες χωρες του κόσμου. Απλα σε καποια δικαστηρια, καποιες (απο τις πολλες) αγωγες της apple απορριφθήκαν. Περαν ομως της νομικης διαδικασιας, αφου και εσυ το παραδεχεσαι πως στην αρχή η Samsung αντέγραψε στεγνα την apple αρα τι συζητάμε;
Όσο περι κατήφορου, μαγειρων, μαιμουδων κλπ θα διαφωνήσω. Η δικη μου προβλεψη ειναι πως και να χασει την πρωτια η apple θα παραμεινει στις "ηγέτιδες δυνάμεις" της τεχνολογίας διοτι πλέον η αγορα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ, επεκτείνεται διαρκώς και μπορει να συντηρήσει περισσότερα απο ενα οικοσυστηματα. Το IOS και το android θα συνεχισουν να εχουν την μεριδα του λεοντος αλλα θα υπαρξει χωρος και για τους μικροτερους όπως η Microsoft. Οσοι ποντάρετε στο οτι η apple θα έχει την καταληξη της nokia, θα πρότεινα να μην παιξετε τουλαχιστον πολλα χρήματα...

Σε πιο τηλεοπτικό σποτ αναφέρεσαι;
Το παραπανω λινκ δειχνει δυο εντελως διαφορετικές διαφημίσεις που χρησιμοποιουν ομως το ιδιο κοριτσακι...
Εχει πλακα τωρα να μου πεις πως η samsung σκέφτηκε πως για να αυξήσει τις πωλήσεις της θα το πετύχαινε με το να χρησιμοποιήσει το ιδιο κοριτσακι;;
Ε δεν νομίζω …

Με την ιδια λογικη ειναι εντελως παράλογο να θεωρουμε θελκτικό χαρακτηριστικό ( η οπως αναφέρθηκε παραπανω selling point) την επιλογη ιδιων φορτιστών και βυσμάτων.
Χαρακτηριστικά που ουδεμια σχεση εχουν και κανενα καθοριστικό ρολο δεν παιζουν στην τελικη προτίμηση του καταναλωτή, για αυτο άλλωστε σε κανενα δικαστήριο δεν αξιώθηκε αποζημίωση προς την apple για αυτους του λογους .

Η κινηση της samsung ειχε καθαρα πρακτικό και οικονομικό χαρακτήρα αφου εκανε οτι κανουν χιλιαδες αντιπρόσωποι σε ολον τον κοσμο για εκατομμύρια προιοντα .
Αγορασε απο το ιδιο μαγαζι που αγορασε η apple φορτιστές και βυσματα επιτυγχάνοντας με αυτο τον τροπο φθηνή αγορα αφου το προϊόν ηταν ηδη ετοιμο και επρεπε απλως να άλλαχτουν τα λογότυπα.
Αυτο δεν ειναι τρικλοποδιά αφου ουτε επιπλέον εισοδα αποφέρει στις τελικες πωλήσεις της ουτε μειωνει τα προιοντα της apple ακαι ουτε ειναι χαρακτηριστικό που προκαλει ενδιαφέρον στον υποψήφιο αγοραστή.
Αντιθετως η apple με συνεχείς δικαστικους αγωνες προσπαθεί να πείσει τον κοσμο πως οτι smartphone κυκλοφορεί στον πλανητη ειναι δικη της ιδεα και μεχρι τωρα εκτος απο το δικαστήριο στην εδρα της ( που και αυτο ακομα δεν εχει τελειώσει) και που με αυτο κατάφερε τρελή αυξηση της μετοχής της και πτώση αντίστοιχα της μετοχης της samsung ( αυτο ειναι τρικλοποδιά ) σε αλλα ευρωπαϊκά δικαστήρια ειχε την γνωστή κακη έκβαση για αυτην .

Αθλητικός τροπος είναι να θελεις να ξεπεράσεις τον εαυτο σου και οχι να προσπαθείς να βγαλεις το ματι του ανταγωνιστή σου..
Αν η apple πραγματικα θεωρούσε πως την αντιγράφει η samsung στο πρωτο galaxy θα επρεπε να κινηθεί απο τοτε δικαστικα εναντιον της και οχι οταν είδε την επιτυχία του s2..
Αυτο που ποναει ειναι το χάσιμο της πιτας...
Τα υπόλοιπα ειναι να χαμε να λεγαμε

Last edited:
Δεν εχω κολλησει πουθενά, απαντω απλα σε αυτα που ισχυριστηκε ο Ανδρεας περι "αθλητικου ιδεωδους". Αν καποιος είναι cheater αυτος ειναι η samsung, η οποια βασισε ολο το μοντελο αναπτυξης του division των κινητων της, στην στυγνή αντιγραφη της apple.
.

Και κατι ακομη..
Αφου λες πως μπορεις να δεις τις λαμογιες της samsung ,της htc και δεν ξερω και εγω ποιον αλλων , θα σου προτεινα να προσπαθήσεις να δεις και τις λαμογιες της apple…
Αν παλι μου πεις πως τετοια η apple δεν κανει τοτε πολύ απλα δεν πρόκειται να χασω άλλο λεπτο με το να συνεχίσω να γραφω σε αυτό το τοπικ.

Αναφέρομαι στα φετινα τηλεοπτικα κλιπ της Samsung που κοροιδευουν αυτους που στήνονται στην ουρα στις πρεμιερες πωλησεις προιοντων της apple. Ψάξε τα στο youtube. Ειμαι σιγουρος πως θα σε ευχαριστήσουν.
Τωρα, εαν εσυ θεωρεις πως ειναι λογικό μια εταιρία να αντιγραφει τελειως την άλλη, στο σχεδιο των κινητών, στα βυσματα, στα κουτια, στα περιφερειακα, στο software, στο στήσιμο των καταστηματων, στα τηλεοπτικα σποτ κλπ εγω παω πασο. Αν αυτο δεν ειναι ξεδιαντροπο κοπιαρισμα και textbook example παραβιασης δικαιωματων πνευματικης ιδιοκτησίας, εγω δεν ξέρω πως αλλιως μπορω να το χαρακτηρίσω..

Samsung-Copies-Apple.jpg

Και κατι ακομη..
Αφου λες πως μπορεις να δεις τις λαμογιες της samsung ,της htc και δεν ξερω και εγω ποιον αλλων , θα σου προτεινα να προσπαθήσεις να δεις και τις λαμογιες της apple…
Αν παλι μου πεις πως τετοια η apple δεν κανει τοτε πολύ απλα δεν πρόκειται να χασω άλλο λεπτο με το να συνεχίσω να γραφω σε αυτό το τοπικ.

Δεν ειπα εγω πως η apple ειναι Αγια, καμια σχέση. Και αυτη εχει κοπιαρει στο παρελθόν (την αισθητική κάποιων προιοντων Braun) απλα με περισσοτερο γουστο και οχι σε τετοια κλίμακα οπως η Samsung.

Μια χαρα διαβάζω και επίσης μια χαρα βλέπω γενικότερα. Αν και δεν χρειαζεται να εχεις και αετίσιο ματι για να διακρινεις εξοφθαλμες αντιγραφες προιοντων..
Αντε, καλο απογευμα.

Η apple στέλνει τα σκιτσάκια στα ειδησεογραφικά πρακτορεία; χμ...μάλιστα. Μήπως..λέω μήπως πέρα απ την συμπάθεια μερικών( εμού συμπεριλαμβανομένου) στα προϊόντα της έχει κουράσει και όλο αυτό το κυνηγητό; Δεν ξέρω, το iOS δείχνει ήδη τα χρόνια του αλλά την ποιότητα κατασκευής του iphone 5 είναι σίγουρο πως ο μαθητής, φοιτητής, ο Πικάσο δεν την έχει φτάσει ακόμη. Αυτό είναι γεγονός. Να το πάρουμε και στα λαπτοπ; στα desktop; Είναι δεδομένο αυτό. Τώρα στο επίμαχο θέμα των πατεντών: Η όλη αγορά smartphone είναι βασισμένη στο iphone. Καλώς ή κακώς αυτό ισχύει. Αυτό τα άλλαξε όλα. Ε, ήρθε ο καιρός του να αλλάξει. Προσωπικά, όταν με κουράσει θα πάρω ή lumia που το θεωρώ φρέσκο σαν σχεδίαση ή το Nexus, κάτι ατόφιο θεωρητικά δηλαδή της Google.

Μη μου πεις ότι πιστεύεις ότι τα είδησεογραφικα είναι απέξω από το αμερικάνικο γραφείο ευρεσιτεχνιων και από τις χιλιάδες ευρεσιτεχνίες που κατατίθενται κάθε χρόνο τυχαία διαλέγουν τα σκιτσάκια της απλ. Πέρα από εξειδικευμενα σαιτς στο in. GR διάβασα τον τελευταίο χρόνο 2-3 μελλοντικές ευρεσιτεχνίες (σκιτσακια) της απλ και μόνο μια για το γραφενιο της IBM.

Για την ποιότητα που αναφέρεις αναφέρεσαι μάλλον στο φαίνεσθαι. Στη φλούδα αλουμινίου δλδ που το λέει πολυτελή ποιότητα. Και το οποίο ξεφλουδιζει η ζαρωνει αν το κοιτάξεις επίμονα. Το home button που παραδίδει πνεύμα. Το προβλημα λήψης στο 4 (δεν το κρατάς σωστά λεμε). Τις τραγικές αυτονομίες σε κάποιες εκδόσεις του ios (και την τραγική αυτονομία overall του 5) και 1002 αλλά. Το έχω ξαναγράψει και αλλού, ας βγάλει η Apple τηλέφωνο με καθαρό ατσάλι η τιτάνιο και τότε θα πω οκ σε ποιότητα και πολυτέλεια. Τώρα είναι φουμαρα. Τα φτηνό πλαστικό όμως μην ξεχνάμε ότι δίνει ελάχιστα sar(σε αντίθεση με τα τραγικά υψηλά σχεδόν όλων των iphone. Κάτι σημαντικό που αγνοούμε οι περισσοτεροι), λιγότερο βάρος που μπορείς να το εκμεταλλευθεις σε μεγαλύτερη μπαταρία και με 30 ευρώ ένα καινούριο τηλέφωνο στην ουσία αφού αλλάζεις τα πάντα εκτός από την οθόνη.

Στους υπολογιστές είχα ένα mbp 17 αξίας 3.000 ευρώ και ένα βαιο αξίας 2.000 πριν 3 χρόνια. Πέρα από το αλουμίνιο στο πρώτο (το βαιο βέβαια είχε σασί από ανθρακονημα που δεν έβλεπα μεν αλλά το γούσταρα πιο πολύ αφού μιλάμε πράγματι για κάτι ακριβο) δεν είδα και καμιά σπουδαία διάφορα που να δικαιολογεί το χιλιάρικο η γενικότερα την περιβόητη ποιότητα των απλ. Η οθόνη του βαιο ένα κλικ καλύτερη όπως και το πληκτρολόγιο. Εννοείται φυσικά ότι το mbp πουλήθηκε και το vaio φόρεσε έναν ssd και με συντροφεύει ακόμη. Συν βέβαια τα 2 έτη εγγύηση του βαιο και το 1 του mbp (ίσως δεν είναι σίγουρη για την ποιότητα του ή απλ για αυτό και δίνει σε όλα τα προϊόντα της 1ετος εγγυηση) που ήθελε περίπου 300 ευρώ για να την κάνει τριετή.

Για την παρθένο γένεση συμφωνώ εν μέρει (είναι γνωστό ότι το σχέδιο και η όλη φιλοσοφία του ipod(οθόνη, κεντρικό κουμπί, ροδελα) είναι απορριφθεν σχέδιο κάποιου από τον ίδιο τον τζομπς. Ελπίζω να του έδωσε κάνα εκατομμύριο τουλάχιστον όταν το υλοποίησε και πετυχε) . Η απλ έκανε επανάσταση το 07 σε αρκετά πράγματα (για αυτό και την τίμησα με 3gs & 4). Και ανάγκασε και τους άλλους να τρέξουν. Η ίδια όμως δεν είχε αντοχή. Απο την στιγμή που το Android ωριμάσε πριν 2 χρόνια πλέον η απλ είναι πολύ πίσω (για μενα). Για τις νέες ναυαρχίδες της Νοκια τέλος, συμφωνώ. Δείχνουν ενδιαφέρουσες. Και με την Νοκια μεγάλωσα και την τίμησα και δεν το μετάνιωσα. Αλλά πλέον θα πρέπει να αποδείξει (και αυτό θέλει 1-2 χρονια) ότι όντως έχει να δώσει κάτι νέο γιατί όταν κάτι δουλεύει ρολόι (android) δεν το αλλάζεις εύκολα. Εκτός αν κάποιος έχει χρήματα και χρόνο. Έχασα 2 χρόνια στην απλ που κόντεψε να με πνίξει με την κλειστότητα της. Δεν θα σπατάλησω αλλά 1200 ευρώ και άλλα 2 χρόνια για να ανακαλύψω τα οποία στραβά της Νοκια. Για τα νέξους συμφωνώ ως σκέψη. Πρόσεξε όμως την αυτονομία αν σκεφτείς κάποια στιγμή να προχωρήσεις. Σχεδόν όλα υποφέρουν σε αυτό. Η αν δεν βιάζεσαι περίμενε το νέξους της γκουγκλ μότορολα με την φημολογουμενη 4χιλιαρη μπαταρία που μάλλον θα λύσει οριστικά το πρόβλημα.

Last edited:
Πατενταρισε και την πρόσβαση σε εφαρμογές από την οθόνη κλειδώματος: http://m.intomobile.com/2013/04/04/new-apple-patent-allows-app-access-lockscreen/

Πράγματα δλδ που έχουν αλλά λειτουργικά κινητών εδώ και χρόνια. Εννοείται με τα γνωστά σκιτσάκια όταν οι άλλοι τα έχουν στο ράφι και τα πουλάνε.

Δεν βλέπεις τις ομοιότητες δηλαδή.. ΟΚ, πάσο..

Ούτε εγω τις βλέπω.

Φυσικα το iPhone 5 ειναι πανέμορφο (ειδικα σε σχέση με την αηδία της HTC).

Ούτε εγω τις βλέπω.

Φυσικα το iPhone 5 ειναι πανέμορφο (ειδικα σε σχέση με την αηδία της HTC).

Εδώ που τα λέμε ούτε εγώ βλέπω καμμιά μεγάλη ομοιότητα του HTC με το iphone. To μόνο που αποκόμισα από την φωτό είναι ότι το HTC είναι παντόφλα.

Να διευκρίνησω οτι βασικα αναφέρομαι στην πλάτη.

Πατενταρισε και την πρόσβαση σε εφαρμογές από την οθόνη κλειδώματος: http://m.intomobile.com/2013/04/04/new-apple-patent-allows-app-access-lockscreen/

Πράγματα δλδ που έχουν αλλά λειτουργικά κινητών εδώ και χρόνια. Εννοείται με τα γνωστά σκιτσάκια όταν οι άλλοι τα έχουν στο ράφι και τα πουλάνε.
Και τωρα τι θέλει να πει ο ποιητής;
Ε ρε πλάκες..
Τους βλέπω να την ξαναπατανε στο android και μετά η apple να τους ζητάει τα ρέστα.