Apple: iPhone με διπλή 3D οθόνη και χωρίς κουμπιά!!!

Μετά από συζήτηση για τα μισά παραπάνω slides…
Παρατηρώ πόσο κόμπο τα έχουν δέσει οι περισσότεροι οπαδοί της apple
Έτσι εύκολα
Χωρίς να ερευνούν πιο πέρα

Από εκεί και πέρα, ας δώσει οπούς θέλει ένα ‛fair price’
Για τον κέρσορα
Για την αλλαγή χρώματος του επιλεγμένου κειμένου
Κ.ο.κ.

Φυσικά και κέρσορας υπάρχει, και Progress bar, και κουμπί παντού.
Δε νιώθω ‛τυχερός’ ούτε ‛ανήθικος’ που δε πληρώνω κάθε φορά που χρησιμοποιώ αυτά τα βασικά.

Επειδη ολα κοστολογουνται τη σημερον ημερα, αλλιως δεν εχουν λογο υπαρξης, τις θεωρω προσωπικα ως ανουσιες εφοσον δεν προστατευουν το κερδος μιας εταιριας.
Ξαναλεω, σε αυτους τους κλαδους. Σε αλλους ειναι ισως must !

Τι αλλο ομως να κανουν Χρηστο για να προστατευσουν την πνευματικη τους ιδιοκτησία; Αν δεν υπηρχε ο φοβος της δικαστικης διωξης λογω παραβιασης πατεντών, ο καθενας θα αντέγραφε ασυστολα τον άλλον την επομενη μερα της κυκλοφοριας ενος προιοντος. Απλα, τεραστιες εταιριες οπως η Samsung εχουν την οικονομικη ανεση να αντεξουν σε μια μακροχρονια δικαστικη διαμάχη και να απορροφήσουν τα οποια προστιμα επιβληθούν, διοτι το τελικο ισοζυγιο για αυτες θα ειναι θετικό (αυξηση market share, brand awareness, μεγαλυτερος τζίρος). Ανήθικο, αλλα αποτελεσματικο.
Αλλες μικροτερες εταιριες δεν εχουν τετοιες δυνατοτητες οποτε αναγκαστικα συμβιβαζονται εξωδικαστικά πληρώνοντας royalties (οπως προσφατα η HTC με την apple).

Re: Απάντηση: Re: Apple: iPhone με διπλή 3D οθόνη και χωρίς κουμπιά!!!

Για το One συμφωνώ. Δεν ειναι αντιγραφη αλλα θεωρω πως εχει επηρεαστεί σχεδιαστικα απο το Iphone 5 (κυριως στο πισω μερος) και για εμενα αυτό ειναι θετικό, διότι είναι αισθητικα πολυ ευχάριστο και σιγουρα θα ηταν βασικος λογος αγορας του εαν αγόραζα android smartphone.
Σοβαρα τώρα, σου αρέσει αυτό το έκτρωμα, το πίσω μέρος του One που είναι σαν γαλβανισμένη πατάτα με ολίγον από Πολύφημο;;;;;

Ειναι εντελώς αντίθετο από το concept του iPhone (καθαρες γραμμές).

Αδυνατώ να καταλάβω πως σε κάποιον μπορει να αρεσουν και τα 2...

(παντα μιλαμε για το πισω μερος)

Τι αλλο ομως να κανουν Χρηστο για να προστατευσουν την πνευματικη τους ιδιοκτησία; Αν δεν υπηρχε ο φοβος της δικαστικης διωξης λογω παραβιασης πατεντών, ο καθενας θα αντέγραφε ασυστολα τον άλλον την επομενη μερα της κυκλοφοριας ενος προιοντος. Απλα, τεραστιες εταιριες οπως η Samsung εχουν την οικονομικη ανεση να αντεξουν σε μια μακροχρονια δικαστικη διαμάχη και να απορροφήσουν τα οποια προστιμα επιβληθούν, διοτι το τελικο ισοζυγιο για αυτες θα ειναι θετικό (αυξηση market share, brand awareness, μεγαλυτερος τζίρος). Ανήθικο, αλλα αποτελεσματικο.
Αλλες μικροτερες εταιριες δεν εχουν τετοιες δυνατοτητες οποτε αναγκαστικα συμβιβαζονται εξωδικαστικά πληρώνοντας royalties (οπως προσφατα η HTC με την apple).

Ακριβως. Προστατευουν τους μεγαλους απο του μικρους. Τα μεγαθηρια κανουν οτι θελουν :a0210:

Απάντηση: Re: Apple: iPhone με διπλή 3D οθόνη και χωρίς κουμπιά!!!

Μετά από συζήτηση για τα μισά παραπάνω slides…
Παρατηρώ πόσο κόμπο τα έχουν δέσει οι περισσότεροι οπαδοί της apple
Έτσι εύκολα
Χωρίς να ερευνούν πιο πέρα

Από εκεί και πέρα, ας δώσει οπούς θέλει ένα ‛fair price’
Για τον κέρσορα
Για την αλλαγή χρώματος του επιλεγμένου κειμένου
Κ.ο.κ.

Φυσικά και κέρσορας υπάρχει, και Progress bar, και κουμπί παντού.
Δε νιώθω ‛τυχερός’ ούτε ‛ανήθικος’ που δε πληρώνω κάθε φορά που χρησιμοποιώ αυτά τα βασικά.

Τασο, τι παραπανω να ερευνήσεις οταν διαπιστωνεις εξοφθαλμες αντιγραφες οπως αυτες στις φωτογραφιες;
Οσον αφορα τον κερσορα και το progress bar, μαλλον δεν θα ειναι πατενταρισμένα οποτε δεν θα πληρωνουν οι εταιριες γι'αυτα, ή θα ειναι και θα πληρωνουν απλα δεν το γνωριζουμε (ολες οι εταιριες πληρωνουν patent royalties σε άλλες ).
Εδω ομως μιλάμε για πληρες κοπιάρισμα του design ενος ανταγωνιστή με στόχο να πουλήσουμε ενα προιον που να ειναι σχεδον ίδιο. Αυτό, κατά την γνωμη μου, ειναι φτηνό και ανήθικο.

Χρηστο, δεν ειμαστε μέτοχοι, απλα κανουμε κουβέντα σε κατι που ειναι αρκετα ενδιαφερον για πολλούς (ισως οχι για εσένα).
Για το One συμφωνώ. Δεν ειναι αντιγραφη αλλα θεωρω πως εχει επηρεαστεί σχεδιαστικα απο το Iphone 5 (κυριως στο πισω μερος) και για εμενα αυτό ειναι θετικό, διότι είναι αισθητικα πολυ ευχάριστο και σιγουρα θα ηταν βασικος λογος αγορας του εαν αγόραζα android smartphone.

Δεν σε ανεφερα Τάκαρε , δεν ειχα σκόπο , οπως και φυσικά οποιονδήποτε άλλον.
Απλά εγραψα την άποψη μου :a0210:

YΓ.Το "δεμα" δεν ήρθε ακόμα? :drummer:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Apple: iPhone με διπλή 3D οθόνη και χωρίς κουμπιά!!!

Σοβαρα τώρα, σου αρέσει αυτό το έκτρωμα, το πίσω μέρος του One που είναι σαν γαλβανισμένη πατάτα με ολίγον από Πολύφημο;;;;;

Ειναι εντελώς αντίθετο από το concept του iPhone (καθαρες γραμμές).

Αδυνατώ να καταλάβω πως σε κάποιον μπορει να αρεσουν και τα 2...

(παντα μιλαμε για το πισω μερος)

Μου κανει εντυπωση που δεν βλεπεις την σχεδιαστικη επιρροή απο το Iphone 5 (εκτος και αν ειναι τυχαία η ομοιοτητα-δεν το αποκλείω δεδομενου του ποσο καιρο πριν σχεδιαζεται ενα κινητό).

Στην μεση εχουν το κομμάτι με το βουρτισμενο αλουμινιο και πάνω & κατω δυο ξεχωριστα τμήματα οπου ειναι οι κεραίες. Μόνο η καμερα ειναι σε αλλο σημείο και το HTC ειναι πιο καμπυλωτο. Στα ματια μου παντως ειναι κοντα σχεδιαστικά.

HTC-One-vs-iPhone-5-01.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Apple: iPhone με διπλή 3D οθόνη και χωρίς κουμπιά!!!

Δεν σε ανεφερα Τάκαρε , δεν ειχα σκόπο , οπως και φυσικά οποιονδήποτε άλλον.
Απλά εγραψα την άποψη μου :a0210:

YΓ.Το "δεμα" δεν ήρθε ακόμα? :drummer:

Φτανει οσονουπω! :p

Ακριβως. Προστατευουν τους μεγαλους απο του μικρους. Τα μεγαθηρια κανουν οτι θελουν :a0210:

Σε αυτο δεν εχεις άδικο, διοτι πατεντα μπορει να κατοχυρωσει ο καθενας, οταν ομως θα ερθει η ωρα να την υπερασπισει, πρεπει να εχει φραγκα... Και το αντίθετο, εαν θελει να το παιξει μαγκας και να αγνοησει πατεντες άλλων, παλι χρειαζεται φραγκα για να αντιμετωπισει τα δικαστηρια..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Apple: iPhone με διπλή 3D οθόνη και χωρίς κουμπιά!!!

Μου κανει εντυπωση που δεν βλεπεις την σχεδιαστικη επιρροή απο το Iphone 5

Καταλαβαινω τι λες αλλα το HTC ειναι τοσο ασχημο που μου κανει τοοοοοσο μακρυα από το iPhone....

(σοβαρα τωρα σ' αρεσει ή απλώς το μικρόβιο Apple σ εχει βαρέσει τόσο που σ αρέσουν πλέον και τα άσχημα πράγματα αρκεί να ειναι επηρεασμένα από Apple; :p :p :p)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Apple: iPhone με διπλή 3D οθόνη και χωρίς κ

Καταλαβαινω τι λες αλλα το HTC ειναι τοσο ασχημο που μου κανει τοοοοοσο μακρυα από το iPhone....

(σοβαρα τωρα σ' αρεσει ή απλώς το μικρόβιο Apple σ εχει βαρέσει τόσο που σ αρέσουν πλέον και τα άσχημα πράγματα αρκεί να ειναι επηρεασμένα από Apple; :p :p :p)

Ρε συ Σύριε, μου κανει εντυπωση που το λες ασχημο. Για εμενα ειναι το ομορφοτερο android smartphone διοτι εχει καθαρες γραμμες, unibody αλουμινιου και κατασκευη επιπεδου apple. Ακριβως επειδη μου αρέσει η αισθητικη της apple μου αρεσει και το HTC το οποιο θεωρω της ιδιας σχολης.
Αλλα μετα ειναι και το θεμα προσωπικου γουστου. Σε αλλον αρεσει να ντυνεται σαν μοντελο του Armani και σε αλλον σαν τον Μπομπ τον Σφουγγαρακη, τι να κάνουμε;

:p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Apple: iPhone με διπλή 3D οθόνη και χωρ

Ρε συ Σύριε, μου κανει εντυπωση που το λες ασχημο. Για εμενα ειναι το ομορφοτερο android smartphone διοτι εχει καθαρες γραμμες, unibody αλουμινιου και κατασκευη επιπεδου apple. Ακριβως επειδη μου αρέσει η αισθητικη της apple μου αρεσει και το HTC το οποιο θεωρω της ιδιας σχολης.
Αλλα μετα ειναι και το θεμα προσωπικου γουστου. Σε αλλον αρεσει να ντυνεται σαν μοντελο του Armani και σε αλλον σαν τον Μπομπ τον Σφουγγαρακη, τι να κάνουμε;

:p
Καλα, οτι πεις, σεβομαι το συστημενο που περιμενεις οσονούπω (και το φιλο μου τον Καστρο - που δεν μ αρεσει να τον κοροιδευουν) :p

Τασο, τι παραπανω να ερευνήσεις οταν διαπιστωνεις εξοφθαλμες αντιγραφες οπως αυτες στις φωτογραφιες;
Οσον αφορα τον κερσορα και το progress bar, μαλλον δεν θα ειναι πατενταρισμένα οποτε δεν θα πληρωνουν οι εταιριες γι'αυτα, ή θα ειναι και θα πληρωνουν απλα δεν το γνωριζουμε (ολες οι εταιριες πληρωνουν patent royalties σε άλλες ).
Εδω ομως μιλάμε για πληρες κοπιάρισμα του design ενος ανταγωνιστή με στόχο να πουλήσουμε ενα προιον που να ειναι σχεδον ίδιο. Αυτό, κατά την γνωμη μου, ειναι φτηνό και ανήθικο.

Patent – ‛Progress bar’ : http://worldwide.espacenet.com/publicationDetails/biblio?CC=US&NR=5301348&KC=&FT=E&locale=en_EP

Δεν είναι τόσο παλιά… πρόσφατα είναι όλα αυτά ακόμα

Η συζήτηση για το εάν πατεντάρονται τα μαθηματικά – πρέπει να σου είναι γνωστή από τη Νομική οπτική γωνία.
Πολλοί από εμάς πιστεύουν ότι και στην πληροφορική οι πατέντες περισσεύουν…
Εδικά για UIs εγώ είμαι εξαιρετικά αντίθετος.
Ενώ πρόσφατα ‛καταλήξαμε’ στο ότι το interface (API interface) δε μπορεί και αυτό να πατενταριστεί αν και χρειάστηκε να συγκρούσουν Google και Oracle.

Εάν δεις γιατί έκλεισε παράθυρα το GEM και όχι τα Windows θα καταλάβεις ότι το χρηματιστήριο πατεντών στην πληροφορική δεν είναι τόσο αγαθό.
Μη ξεχνάμε δε ότι το Reverse engineering δεν απαγορεύεται παρά προσπάθειες των αμερικανών νομοθετών.

Patent – ‛Progress bar’ : http://worldwide.espacenet.com/publicationDetails/biblio?CC=US&NR=5301348&KC=&FT=E&locale=en_EP

Δεν είναι τόσο παλιά… πρόσφατα είναι όλα αυτά ακόμα

Η συζήτηση για το εάν πατεντάρονται τα μαθηματικά – πρέπει να σου είναι γνωστή από τη Νομική οπτική γωνία.
Πολλοί από εμάς πιστεύουν ότι και στην πληροφορική οι πατέντες περισσεύουν…
Εδικά για UIs εγώ είμαι εξαιρετικά αντίθετος.
Ενώ πρόσφατα ‛καταλήξαμε’ στο ότι το interface (API interface) δε μπορεί και αυτό να πατενταριστεί αν και χρειάστηκε να συγκρούσουν Google και Oracle.

Εάν δεις γιατί έκλεισε παράθυρα το GEM και όχι τα Windows θα καταλάβεις ότι το χρηματιστήριο πατεντών στην πληροφορική δεν είναι τόσο αγαθό.
Μη ξεχνάμε δε ότι το Reverse engineering δεν απαγορεύεται παρά προσπάθειες των αμερικανών νομοθετών.

Υπαρχουν οντως πολλες γκριζες ζώνες και παιζονται πολλα συμφεροντα..
Αλλο ομως αυτο και αλλο το εξόφθαλμο κοπιαρισμα σε πολλα επιπεδα οπως στην περιπτωση της Samsung. Εκει ειναι η ενσταση μου..

A design for an article of manufacture that is dictated primarily by the function of the article lacks ornamentality and is not proper statutory subject matter under 35 U.S.C. 171. Specifically, if at the time the design was created, there was no unique or distinctive shape or appearance to the article not dictated by the function that it performs, the design lacks ornamentality and is not proper subject matter. In addition, 35 U.S.C. 171 requires that a design to be patentable must be “original.” Clearly a design that simulates a well-known or naturally occurring object or person is not original as required by the statute.

http://www.uspto.gov/patents/resources/types/designapp.jsp#def

Η διαφορά μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης και μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας είναι ότι στην Ευρώπη η εφεύρεση πρέπει να παρουσιάζει μια τεχνική συμβολή. Επίσης στην Ιαπωνία υπάρχει ένα δόγμα το οποίο παραδοσιακά ερμηνεύεται με παρόμοιο τρόπο, δηλαδή η εφεύρεση πρέπει να είναι μια πολύ προηγμένη δημιουργία τεχνικών ιδεών η οποία να εφαρμόζει ένα φυσικό νόμο. Στις ΗΠΑ η εφεύρεση πρέπει απλώς να είναι στον τομέα της τεχνολογίας και δεν απαιτείται καμία τεχνική συμβολή. Το γεγονός και μόνο ότι η εφεύρεση χρησιμοποιεί υπολογιστή ή λογισμικό την κατατάσσει στον τομέα της τεχνολογίας εάν επίσης παρέχει ένα «χρήσιμο, συγκεκριμένο και απτό αποτέλεσμα». Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν απαιτούν να παρουσιάζει η εφεύρεση μια τεχνική συμβολή σημαίνει ότι οι περιορισμοί στη δυνατότητα κατοχύρωσης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας επιχειρηματικών μεθόδων, που εξαιρούνται από την χορήγηση ΔΕ στην Ευρώπη, εκτός από την απαίτηση οι μέθοδοι να είναι νέες και να περιλαμβάνουν εφευρετική δραστηριότητα, είναι αμελητέοι.

http://liaison.ntua.gr/core/portal.asp?cpage=NODE&cnode=177&clang=0