Apple M1 SoC

AMD?
Anyway...

Αν είναι κακογραμμένοι οι κώδικες τότε πουλάνε hardware που ποτέ δεν θα αξιοποιηθεί πλήρως.

Άλλο ένα που αφορά το mac mini:

Apple's M1 chip in 700$ mac mini outperforms $3000 intel MacBook pro

images:

MacBook-Pro-2.png

Screen-Shot-2020-11-15-at-10.44.23-PM.png

Link:https://appleterm.com/2020/11/11/apples-m1-chip-in-700-mac-mini-outperforms-3000-intel-macbook-pro/

ειδα πολλα τεστ, ετρεξαν ακομα και Lumafusion (ios app σαν το FCPX) κι ετρεξε κανονικα !

Ποιος ασχολειται τωρα με το fcpx τωρα ? :p

Ετρεξαν xcode , cinebench, fcpx , geekbench, τα παντα... και τα air / pro δεν καταλαβαν τιποτα!

Ουτε καν ακουγεται ο μικρος ανεμιστηρας του pro, το air φυσικα εντελως αθορυβο.

Οι θερμοκρασιες φυσιολογικες, καμια σχεσημε παλιοτερα mbp.

Very much impressed .... εφτασαν και τα 2 πολυ κοντα στο καλυτερο mbp 16 me vegas GPU !

Παντως τα παραπάνω screenshot προέρχονται από μάλλον έναν ποδηλατη επαγγελματία που έχει ανεβάσει 3-4 video στο youtube για τα mac Μ1. Απο οσο είδα εξεταζε την θερμοκρασία κατά το bench , με το χέρι του ...

για κατοχους mac και apple users, αυτα ειναι φανταστικα νεα!
Πρσωπικα θα επαιρνα το Mbp 13 με 16 gb αν μπορουσα, απλα για σιγουρια.
Η διαφορα με το air ειναι ελαχιστη σε αποδοση, αλλα θα το εκανα μονο για σιγουριά.

Αλλα και το αιρ οποιος παρει, μια χαρα ευχαριστημενος θα ειναι.

ΥΓ... τα τεστ που ειδα, τα τρεχανε χωρις ρευμα (μονο με μπαταρια) και δεν ιδρωσαν καθολου τα 2 mb.
H θερμοκρασια με το ζορι εφτασε τους 40 βαθμους !!!

ειδα πολλα τεστ, ετρεξαν ακομα και Lumafusion (ios app σαν το FCPX) κι ετρεξε κανονικα !

Ποιος ασχολειται τωρα με το fcpx τωρα ? :p

Ετρεξαν xcode , cinebench, fcpx , geekbench, τα παντα... και τα air / pro δεν καταλαβαν τιποτα!

Ουτε καν ακουγεται ο μικρος ανεμιστηρας του pro, το air φυσικα εντελως αθορυβο.

Οι θερμοκρασιες φυσιολογικες, καμια σχεσημε παλιοτερα mbp.

Very much impressed .... εφτασαν και τα 2 πολυ κοντα στο καλυτερο mbp 16 me vegas GPU !

Είδες σε κάποιο βίντεο ή κάπου γραμμένο πως σε παρατεταμένα loads δεν ακούγεται το fan; Και κάποιες ενδείξεις για τις θερμοκρασίες;

βλπεω ταυτοχρονα πολλα βιντεο....

ναι μετρανε με θερμομετρο .

δες στο 3 ωρες και 5 λεπτα .... (εχει και τα 2 ,air kai mbp 13)
συγκρινει επισης με το latest mbp 16 που ψηνεται

Μετα απο πολλες ωρες τεστ (cinebench, fcpx, xcode compiling κλπ)
Ο τυπος ειναι προγραμματιστης .
Ετρεξε ακομα και παιχνιδια Ios (minecraft klp)

YG... εχει και το μac mini αλλα δεν το δοκιμασε ακομα.

υγ2.... ΣΤΟ fcpx ΣΕ 4Κ BINTEO, καταφερε να παιξει real time se FULL RESOLUTION , 4 εφφε σε σχεση με τα 6 του MBP 16 full max out (5000 ευρω)!
Απιστευτη επιδοση για τοσο μικρο μηχανημα.

https://youtu.be/QcXfDk2PISU?t=11151

Άλλο πάλι και αυτό.
Δεν λέει πουθενά πως αυτές οι θερμοκρασίες είναι Under load. Όταν σταματήσει το load, οι θερμοκρασίες πέφτουν σχεδόν ακαριαία.
Θερμοκρασίες από το Package της CPU δίνει κάποιος όταν έχει Load;

δες το ολο... μη βγαζεις συμπερασματα σε λιγα δευτερα.... τα μηχανηματα τρεχουν επι ωρες ασταματητα!

Σε κατι τετοιο αλλα μηχανηματα θα ειχαν βγαλει φωτιες..... και σημασια εχει η σχετικη συγκριση επισης.

Με τα ιδια τεστ, το mbp 16" , αν κι εχει ανεμιστηρια που ακουγονται πολυ (καμια σχεση με τα νεα μηχανημτα) εχει μεγαλυτερες θερμοκρασιες.

τωρα τεσταρει και το mac mini... και δεν εχει καθολου τους ανεμιστηρες (3 ωρες τεστ και συνεχιζει)!

ΥΓ... το mac mini τρεχοντας cinebench, ειναι στους 30 βαθμους ! το μονιτορ που εχει διπλα τουε ειναι θερμοτερο (32 βαθμοι)!

ΥΓ2... 7600 στο cinebench, το ιδιο με τα mac air kai pro 13.
Απ οτι φιανεται σε cpu ειναι ακριβως ιδια και τα 3 μηχανηματα.

YG3... σε GPU ειναι πολυ παρομοια, μικρη υπεροχη του mac mini σε σχεση με το air kai mbp 13 (10% και 5% )

Να δω 4,5 ώρες βίντεο;
Δείχνει ορισμένες φωτογραφίες μόνο από θερμική κάμερα όσον αφορά τις θερμοκρασίες του σασί. Που έχουν μικρό ενδιαφέρον και σίγουρα καμία συνάφεια με τις θερμοκρασίες του package της cpu.
Ας τρέχει ένα μηχάνημα για ώρες με load, σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα χωρίς Load, οι θερμοκρασίες του package πέφτουν δραματικά και σε ένα περίπου λεπτό και στο σασί.

Μηχανήματα που βγάζουν φωτιές και συγκρίσεις με το mbp που έχει βασικό TDP35w και peaks πάνω από 50 δεν τα σχολιάζω.

δε πειραζει... ασε εμας να βλεπουμε!

αυτος κανει real testing, δοκιμαζει ολα τα προγραμματα που θελουμε , και κρινουμε.
Τα μηχανηματα δεν εχουν ζεσταθει σχεδον καθολου (ειδικα σε σχεση με το mbp 16 που μας ενδιαφερει) , ειναι αθορυβα και ειναι ακομα η αρχη.
Τα μετρει την ωρα που δουλευουν , οχι μονο μετα τα τεστ.

Τα ιδια δειχνουν περιπου, κατω απο 40.

αλλα μετρητικα προγραμματα θερμοκρασιας δε δουλευουν προς το παρον, λογω Μ1

Πρωτη εκδοση, το software ακομα φτιαχνεται και αυτα "πετανε" κυριολεκτικα .

παω να ονειρευτω τον Μ2 !!! :p

αν ημουνα apple , θ ανυσηχουσα ΠΟΛΥ!

Πως θα πουλησω τωρα αλλα laptop (μεχρι να βγαλω τα νεα MBP 16) με τοσο καλες επιδοσεις σε πραγματικα τεστ , οχι μονο σε benchmarks ?

Μαλλον δε με νοιαζει και τοσο.... πωλησεις να υπαρχουν ! :p

αν ημουνα apple , θ ανυσηχουσα ΠΟΛΥ!

Πως θα πουλησω τωρα αλλα laptop (μεχρι να βγαλω τα νεα MBP 16) με τοσο καλες επιδοσεις σε πραγματικα τεστ , οχι μονο σε benchmarks ?

Μαλλον δε με νοιαζει και τοσο.... πωλησεις να υπαρχουν ! :p

Βασικά αυτό ήθελα να γράψω, πως θα πουλήσει μετά από αυτά τα τεστ τα υπόλοιπα macs??? Ούτε καν για μένα με τέτοιες επιδόσεις του M1.....όπως το βλέπω μονόδρομος για μένα το Macmini......θα δώσω ένα χιλιαρικάκι άλλα θα το έχεις για χρόνια....μου μπαίνουν βέβαια και σκέψεις για ένα π.χ τέτοιο με τον Ryzen 4800....φτηνότερο θα μου βγει....δύσκολο...
https://www.amazon.co.uk/dp/B08BLGHW8R/ref=twister_B08CW9VLY8?_encoding=UTF8&psc=1

οσον αφορα τις θερμοκρασιες, οπως ειπα, δεν υπαρχουν ακομα προγραμματα να μετρανε εσωτερικα τα τσιπ... περιμενουμε αναβαθμισεις συντομα.

Συγκριτικα ομως ειναι πιο κρυα απο το mbp 16 και χωρις ν ακουγεται το air, και το mbp 13 (οσο τρεχουνε τα τεστ).
Αυτο για οποιον εχει δουλεψει mbp ειναι πολυ σημαντικο.

Περιμενουμε κι αλλα φυσικα τεστ...

ΥΓ... parallels προς το παρον δε δουλευει. Οποτε bye bye Windows VM ! :ernaehrung004:

Βασικά αυτό ήθελα να γράψω, πως θα πουλήσει μετά από αυτά τα τεστ τα υπόλοιπα macs??? Ούτε καν για μένα με τέτοιες επιδόσεις του M1.....όπως το βλέπω μονόδρομος για μένα το Macmini......θα δώσω ένα χιλιαρικάκι άλλα θα το έχεις για χρόνια....μου μπαίνουν βέβαια και σκέψεις για ένα π.χ τέτοιο με τον Ryzen 4800....φτηνότερο θα μου βγει....δύσκολο...
https://www.amazon.co.uk/dp/B08BLGHW8R/ref=twister_B08CW9VLY8?_encoding=UTF8&psc=1

καλη τυχη με τα windows ! :p

YG... μονο οσοι θελουνε βαριες εργασιες με γραφικα και κυριως τα 4 ports θα πανε σε MBP 16 τωρα.
Ελπιζω να βγαλει συντομα τα νεα 16αρια, αν και ειναι πολυ μακρια απο μενα οικονομικα.

ΥΓ2... τα disk speed ειναι περιπου στα 2.5 εως 3 GB/sec , μια χαρα για τοσο εισαγωγικα μηχανηματα

καλη τυχη με τα windows ! :p

Δυστυχώς έχω πολλά προγράμματα και προσωπικά και για κυρίως δουλειά που δουλευουν μόνο σε Windows και δεν γίνεται χωρίς αυτά, ότι και να γίνει πάντα θα έχω και Windows θέλω δεν θέλω, ανεξάρτητα αν θα έχω και mac.....επίσης αυτό που με χαλάει στο mac mini ότι δεν μπορώ να αλλάξω σκληρό ή και να βάλω και δεύτερο μεγάλο dealbreaker για μένα αυτό...από την άλλη αν αποδίδει έτσι το M1, είναι και ποιοτικό και σταθερό!!! δεν ξέρω είμαι σε δίλημμα, έχω μπλεχτεί....κάπου υπερέχει το ένα κάπου το άλλο.....

Υ.Γ. ωχ δεν μπορείς να βάλεις και Windows??? Αν ισχύει δυστυχώς θα πρέπει να το απορρίψω σαν επιλογή, κρίμα.

επιτελους!!!!

ακουστηκαν τ ανεμιστηρια να δουλευουν στο MBP 13 !
Τρεχοντας ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ geekbench + cinebench (100% CPU + GPU load) + συνδεση σε εξωτερικη οθονη 4κ !

YG... οι θερμοκρασιες σασι, ειναι 35 βαθμοι κανοντας ολα αυτα, ενω του mbp 16 40 !

Re: Απάντηση: Re: Apple M1 SoC

γι αυτο ειπα προς το παρον! :p

ΥΓ... φυσικα δεν εχεις την ιδια αποδοση με parrallels (σε σχεση με bootcamp) αλλα κατι ειναι κι αυτο, αν δε χρσηιμοποιεις βαρια προγραμματα