Apple M1 SoC

αμα θελεις windows , go AMD !

Εγω απο την αλλη εχω προγραμματα που τρεχουν μονο σε mac os, οποτε ειναι μονοδρομος.

ΥΓ... pc εχω κι εγω, δυστυχως.... ! :p

Αν δεν είχα προγράμματα που αναγκαστικά τα τρέxω μόνο σε Windows (π.χ. Organotiki που έχει σχέση με τιμολογήσεις και το χρησιμοποιώ Minimum 1 ώρα την ημέρα) θα το σκεφτόμουν σοβαρά να έχω μόνο macos, άλλα δυστυχώς δεν γίνεται. Ετσι και αλλιώς το σετάκι που σκέφτομαι με τον AMD μόνο σάπιο δεν το λες!!

επιτελους!!!!

ακουστηκαν τ ανεμιστηρια να δουλευουν στο MBP 13 !
Τρεχοντας ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ geekbench + cinebench (100% CPU + GPU load) + συνδεση σε εξωτερικη οθονη 4κ !

YG... οι θερμοκρασιες σασι, ειναι 35 βαθμοι κανοντας ολα αυτα, ενω του mbp 16 40 !

Εξαιρετικά αξιόπιστος αυτός που έτρεξε geekbench & cinebench μαζί. Ποιός είναι;
For the record μόνο, αμφότερα τα παραπάνω benchmarks, κατοσταρίζουν τη cpu. Το να τα τρέξει κάποιος μαζί, πέραν του προφανούς, πως δεν έχει ιδέα του τι κάνει, απλά καταλήγει σε χειρότερα αποτελέσματα.

Εξαιρετικά αξιόπιστος αυτός που έτρεξε geekbench & cinebench μαζί. Ποιός είναι;
For the record μόνο, αμφότερα τα παραπάνω benchmarks, κατοσταρίζουν τη cpu. Το να τα τρέξει κάποιος μαζί, πέραν του προφανούς, πως δεν έχει ιδέα του τι κάνει, απλά καταλήγει σε χειρότερα αποτελέσματα.

επειδη ειναι συνδεδεμενος ο mac σε εξωτερικη οθονη, χρησιμοποιει την gpu 100 %
Αθυτο γινεται παντα στα ma, γι αυτο και νει και τετοια τεστ ο τυπος.
Πχ οταν συνδεω τον δικο μου σε εξωτερικη οθονη, γινεται αεροπλανο (και απο θορυβο και απο θερμοκρασιες).

ΥΓ... αν ακποιος δε χρησιμοποιει mac, ολ αυτα το καταλαβαινω οτι του εινα αιδαφορα.
Για μας ομως ειναι απιστευτο αυτο που κανει η apple .
Δινει τη δυνατοτητα σε καποιους που δεν μπορουνε να πανε ψηλα (σε μεγαλα μοντελα) να εχουν το 90% της αποδοσης , στη μιση τιμη.
Κανοντας μερικους συμβινασμους προφανως (πχ μονο 2 ports κλπ)

ΥΓ2... αν ηθελα να παω σε φορητο pc τωρα, θα πηγαινα σε amd 4800 , πραγματικο τερας επιδοσεων , για τη κατηγορια του.
Φυσικα εχεις αλλα θεματα εκει.... αλλα ειναι τρομερο VFM αυτη τη στιγμη για χρηστες windows.

δεν ειπα κατι τετοιο για amd, το αντιθετο!

Για τα windows ειναι μονο ο ενδιασμος μου.

Αν τρεχει αυτο το προγραμμα μεσω parallels , τοτε οκ.

Εντάξει άλλα είναι πολλά δυστυχώς προγράμματα που είτε μου είναι απαραίτητα, είτε τα έχω συνηθίσει και δεν μπορώ χωρίς αυτά π.χ. DXO, οπότε όπως είπα ότι και να γίνει Windows πρέπει και θέλω να έχω πάντα. Ο καθένας φυσικά όπως βολεύεται....στο macmini του 2018 τα windows 10 τρέχανε απροβλημάτιστα χωρίς κανένα θέμα, δεν βρήκα κάτι να τα καθυστερεί ή να με προβληματίζει.

επειδη ειναι συνδεδεμενος ο mac σε εξωτερικη οθονη, χρησιμοποιει την gpu 100 %
Αθυτο γινεται παντα στα ma, γι αυτο και νει και τετοια τεστ ο τυπος.
Πχ οταν συνδεω τον δικο μου σε εξωτερικη οθονη, γινεται αεροπλανο (και απο θορυβο και απο θερμοκρασιες).

ΥΓ... αν ακποιος δε χρησιμοποιει mac, ολ αυτα το καταλαβαινω οτι του εινα αιδαφορα.
Για μας ομως ειναι απιστευτο αυτο που κανει η apple .
Δινει τη δυνατοτητα σε καποιους που δεν μπορουνε να πανε ψηλα (σε μεγαλα μοντελα) να εχουν το 90% της αποδοσης , στη μιση τιμη.
Κανοντας μερικους συμβινασμους προφανως (πχ μονο 2 ports κλπ)

ΥΓ2... αν ηθελα να παω σε φορητο pc τωρα, θα πηγαινα σε amd 4800 , πραγματικο τερας επιδοσεων , για τη κατηγορια του.
Φυσικα εχεις αλλα θεματα εκει.... αλλα ειναι τρομερο VFM αυτη τη στιγμη για χρηστες windows.

Εκεί είναι το κλειδί σε αυτό που έγραψες ''Δινει τη δυνατοτητα σε καποιους που δεν μπορουνε να πανε ψηλα (σε μεγαλα μοντελα) να εχουν το 90% της αποδοσης , στη μιση τιμη.''....game changer ουσιαστικά..

Υ.Γ. Σε pc ο 4800 με τις επιδόσεις που έχει και την τιμή που έχει είναι super VFM. Ακόμα και οι ''απλοί'' 4300, 4500 και 4700 είναι πάρα πολύ καλοί.

Last edited by a moderator:
ναι, η μαχη θα ειναι μεταξυ amd και apple τωρα (αν δε κανει κατι η intel συντομα).

Φυσικα η appe θα περασει μονο σε δινους της επεξεργαστες σε λιγο, οποτε παει και η ιντελ στα μακ.

To mini 5% ταχύτερο από το mb pro στην gpu, ίδιο σε cpu

εξαρταται... σε καποια τεστ ναι, αλλα σε πιο βαρια πχ οταν βαζεις πολλα φιλτρα σε fcpx , εκει το mbp 16 προηγειται.

Aλλιως θα πουλουσαν ολοι τον mbp 16 (κι ευχαριστως να τον επαιρνα στη μιση τιμη!) :p

εξαρταται... σε καποια τεστ ναι, αλλα σε πιο βαρια πχ οταν βαζεις πολλα φιλτρα σε fcpx , εκει το mbp 16 προηγειται.

Aλλιως θα πουλουσαν ολοι τον mbp 16 (κι ευχαριστως να τον επαιρνα στη μιση τιμη!) :p

Sorry, δεν ήμουν ξεκάθαρος: αναφερόμουν στα m1 mini και m1 mb pro.

Βασικά αυτό ήθελα να γράψω, πως θα πουλήσει μετά από αυτά τα τεστ τα υπόλοιπα macs??? Ούτε καν για μένα με τέτοιες επιδόσεις του M1.....όπως το βλέπω μονόδρομος για μένα το Macmini......θα δώσω ένα χιλιαρικάκι άλλα θα το έχεις για χρόνια....μου μπαίνουν βέβαια και σκέψεις για ένα π.χ τέτοιο με τον Ryzen 4800....φτηνότερο θα μου βγει....δύσκολο...
https://www.amazon.co.uk/dp/B08BLGHW8R/ref=twister_B08CW9VLY8?_encoding=UTF8&psc=1

να ξερεις επισης οτι οι εφαρμογες της adobe δεν τα πανε καλα με τους Ryzen.... οι Intel , αν και πολυ πιο αργοι κανονικα (αντιστοιχου κοστους μιλαω) τα πανε σχεδον το διο καλα, ισως και καλυτερα!
Γι αυτο λεμε, οτι πρεπει και το software ν ακολουθει.

ΥΓ.. ελπιζω η adobe να το διορθωσει ολο αυτο.

https://www.techspot.com/review/2096-amd-ryzen-4800u/

The Adobe suite continues to be somewhat problematic for Ryzen Mobile, as seen in these Photoshop results. While the 4800U is competitive, especially at 15W, the Core i7-1065G7 is marginally faster when it’s allowed to push up to 25W.

The difference isn’t massive, the 4800U is ~4% behind, but you also have to factor in that apps like Premiere have better compatibility and feature support on Intel. There are still issues with color grading 4K videos in Premiere on the Ryzen 7 4800U, which need to be resolved before an APU-only AMD-powered laptop is suitable in that app.

επισης, το μηχανημα που εβαλες ειναι με ενσωματωμενη καρτα γραφικων μονο, κι αυτο σημαινει μετριες ή κακες επιδοσεις πχ σε premiere kai davinci .

While the 4800U is faster than a Core i7-1065G7 in this workload because the app uses the GPU heavily, you are far better off with a laptop that includes a more powerful discrete GPU. Even something like the 1650 Ti Max-Q is a lot faster.

δεν κανει βασικα για τετοιες δουλειες.

ψιλο αχρηστο review.... απο τους αυστραλους πολυ περισσοτερα ειδα και καταλαβα!

Δεν ειπαν τιποτα για τις native εφαρμογες... ετρεχαν premiere kai chrome , ελεος!

τουλαχιστον ειδαμε οτι τρεχουν σωστα μεσω roseta 2 .

αντε να δουμε κι αυτον... ειναι πιο σοβαρος!

https://www.youtube.com/watch?v=f4g2nPY-VZc&feature=emb_title

και για οσους λενε οτι απλα ειναι ενα ipad με πληκτρολογιο , σε επιδοσεις... οχι , ειναι πολυ καλυτερο!

και κυριως εντελως αθορυβο και κρυο !!!

wow3.jpg