Apple "Old" News

Status
Not open for further replies.
Re: To "colpo grosso" της Apple με τις τιμές

Ναι. Στην αρχή ο κόσμος την τρώει/με την φόλα.
Ξυπνάει όμως θαρρώ σχετικά γρήγορα. Γιατί οι τσέπες μας δεν προλαβαίνουν να κρατήσουν .
Όσο μας χτυπάνε στην αρχή μας χτυπάνε. Μετά νομίζω ότι η τσέπη μας δεν πολυκαταλαβαίνει από funboys αλλά από sorrowEuros.
Τέλειο !!!! Έγραψες ! :a0210:

Τον ορο "sorrow Euros" θα μου τον εξηγησεις λιγο πιο αναλυτικά σε παρακαλώ ? Θελω να εμπλουτησω το διεθνες μου φρασολογιο.... :flipout:

Re: To "colpo grosso" της Apple με τις τιμές

Τέλειο !!!! Έγραψες ! :a0210:

Τον ορο "sorrow Euros" θα μου τον εξηγησεις λιγο πιο αναλυτικά σε παρακαλώ ? Θελω να εμπλουτησω το διεθνες μου φρασολογιο.... :flipout:

Δεν ξέρω αν ειρωνεύεσαι ή όχι οφείλω να ομολογήσω...

Την έκφραση εγώ την έβγαλα, τώρα γράφοντάς το το μήνυμα... ούτε δόκιμος όρος είναι ούτε τίποτα άλλο.
Ήθελα να υπονοήσω την Ευρωστεναχώρια που μένει στις τσέπες μας.
Δεν πρόκειται για κάποια έκφραση άξια να εμπλουτίσει το οτιδήποτε. Ούτε ήθελα να γράψω χάριν εντυπωσιασμού.

Αυτά. Τα σέβη μου.

Απάντηση: [ Φήμες ] 2η γενιά iPad 9,7" & νέα με οθόνη 5,6" & 7"

Σύμφωνα με νεώτερα άρθρα στο διαδίκτυο, σύντομα θα κάνει την εμφάνισή του νέο iPad με το λιγότερο να έχει κάμερα στην πρόσοψη για την υποστήριξη του facetime.

Πηγή : http://www.appleinsider.com/article...sively_on_facetime_camera_equipped_ipads.html

Re: [ Φήμες ] 2η γενιά iPad 9,7" & νέα με οθόνη 5,6" & 7"

Ειμαι περιεργος μηπως ομως οι 7'' αποδειχθουν λίγες για την ''απολαυση''....

Re: [ Φήμες ] 2η γενιά iPad 9,7" & νέα με οθόνη 5,6" & 7"

οι 7 '' σιγουρα δε μου κανουν ...

επιασα λιγο το archos 7'' και δεν ...

οχι οτι θα παρω το 10 '' δλδ

κουβεντα να γινεται ...

Τα τέλη φταίνε για τις i-τιμές

logo.png

Μια λογική εξήγηση για τους λόγους που είναι «τσιμπημένες» οι τιμές των ηλεκτρονικών στην Ελλάδα και δη, των προϊόντων της Apple, επιχείρησε να δώσει η iSquare, η θυγατρική της Info-Quest που αποτελεί τον επίσημο διανομέα της αμερικανικής εταιρείας σε Ελλάδα και Κύπρο.
Σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι τιμές των ηλεκτρονικών υπολογιστών Mac και των i-προϊόντων, όπως τα iPod κλπ. είναι από 9% μέχρι και 25% ακριβότερες, κάνοντας τους... «Apple Lovers» εν μεσω κρίσης να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

«Ο ΦΠΑ στο 23% αλλά και μια σειρά τελών που επιβάλλει η χώρα μας, όπως το τέλος πνευματικών δικαιωμάτων και το τέλος ανακύκλωσης ανεβάζουν σημαντικά το κόστος χονδρικής», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της iSquare, κ. Κωστής Σταυρόπουλος, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, ο τιμοκατάλογος χονδρικής είναι σχεδόν ενιαίος για τις χώρες της Ε.Ε. και από κει και πέρα επιβαρύνεται ανά χώρα με τα επιπλέον μεταφορικά έξοδα και τους φόρους.

Στην Ελλάδα εκτός του ΦΠΑ, επιβάλλεται φόρος υπέρ των δημιουργών περιεχομένου στις συσκευές μουσικής αναπαραγωγής και όχι μόνο, ο οποίος ανέρχεται σχεδόν σε 3% επί του τζίρου. Επίσης, υπάρχει και τέλος ανακύκλωσης για τις ηλεκτρονικές συσκευές που ανέρχεται σε περίπου 2% επί των πωλήσεων. Όλα αυτά τα τέλη περνούν από τη χονδρική στη λιανική, συν φυσικά το περιθώριο κέρδους του εισαγωγέα – διανομέα.

Έτσι, ο Έλληνας καταναλωτής επιβαρύνεται με «καπέλο» 110 ή και 180 ευρώ για τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που θα αγοράσει από τα εγχώρια καταστήματα από ό,τι θα πλήρωνε αν έκανε τις αγορές του από το εξωτερικό και δη, από το Internet.

Όπως σχολίασαν οι άνθρωποι της iSquare, τηρουμένων των αναλογιών και συνθηκών στην εγχώρια αγορά, οι τιμές στην Ελλάδα μπορούν να χαρακτηριστούν ελκυστικές.

Εν αναμονή του iPad

Και όλα αυτά ενώ στην αγορά αναμένεται το iPad, το νέο gadget της Apple για το οποίο πολλά έχουν γραφτεί αναφορικά με τη χρησιμότητά του ή τη σχέση απόδοσης – τιμής, αλλά που παγκοσμίως ξεπουλάει...

Η ακριβής ημερομηνία άφιξης του στη χώρα μας παραμένει άγνωστη, αφού όπως ανέφεραν από την iSquare «ευελπιστούμε μέχρι το τέλος του έτους» και με την ευχή να προλάβουν τις αγορές των Χριστουγέννων.

Στην ερώτηση γιατί αυτή η καθυστέρηση, αφού αρχικά αναμενόταν εντός του Οκτωβρίου, η εταιρεία ανέφερε πως η ζήτηση από τις άλλες χώρες, που είναι και μεγαλύτερες ως αγορές, είναι τόσο έντονη, που «τραβούν» όλο τον όγκο των παραγγελιών. Εξάλλου, το iPad δεν υποστηρίζει ακόμη τα ελληνικά ως γλώσσα -κάτι που αναμένεται στην αναβάθμιση του Νοεμβρίου, οπότε ίσως τότε να κάνει και το ντεμπούτο του στη χώρα μας.

Για το άλλο best seller της αμερικανικής εταιρείας, το iPhone, η iSquare διαθέτει το κινητό τηλέφωνο στα καταστήματά της, το οποίο όμως, προμηθεύεται από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και όχι απευθείας από την Apple. Όπως ανέφερε ο κ. Σταυρόπουλος, από τα καταστήματα iStorm οι συνδρομητές των Cosmote και Vodafone μπορούν να αποκτήσουν τις συσκευές παίρνοντας και την επιδότησή τους κανονικά.

Νέα καταστήματα

Το δεύτερο εξουσιοδοτημένο κατάστημα πώλησης προϊόντων Apple (Apple Premium Reseller Store) της iSquare ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι.

Το εν λόγω κατάστημα αποτελεί επένδυση της ACE-Hellas, καθώς πλην του πρώτου APRS στο Κολωνάκι που είναι ιδιόκτητο, τα υπόλοιπα θα αναπτύσσονται μέσω franchising.

Η διοίκηση της εταιρείας σκοπεύει να αποκτήσει και τρίτο κατάστημα στο Λεκανοπέδιο –αυτή τη φορά στα νότια προάστια και πιθανότατα στην Γλυφάδα– και στη συνέχεια να βγει εκτός Αθηνών. Με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, σειρά έχει η αγορά της Θεσσαλονίκης και άλλα αστικά κέντρα της περιφέρειας, αλλά και η Κύπρος.

Η θυγατρική της Info – Quest, όπως αναφέρθηκε σχετικά, διατηρεί το στόχο για 8 έως 10 καταστήματα μέχρι το 2013.

Πηγή : capital.gr

Ενδεικτικές τιμές προϊόντων Apple
4f6788a9-8877-ab0b.png

Re: Τα τέλη φταίνε για τις i-τιμές

ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ "ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΤΣΟΥΤΣΟΥΣ ΤΗΣ ΦΤΑΙΝ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ". ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ.
ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ-ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΟ ΕΑΝ Η ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 5%-10%. ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 50% ΕΩΣ ΚΑΙ 300% Η ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.
1. ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΕΙΔΑ ΠΑΛΤΟ-ΜΟΝΤΓΚΟΜΕΡΥ ΓΝΩΣΤΗΣ ΦΙΡΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΔΙΟΥ 720 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ 550 ΕΥΡΩ. ΤΟ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΦΙΡΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ (ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ-ΜΕΓΕΘΩΝ ΕΝΩ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΜΑΥΡΟ) ΣΤΑ 260 ΕΥΡΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ!!!!!
2. ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑ Ν ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΙΚΡΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ 2,0-2,2 ΜΕΤΡΑ ΟΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ 1,000 ΕΥΡΩ. ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΙΜΗ (ΟΧΙ ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ) 1,000 ΕΥΡΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ 2,5ΗΡ!!!
ΚΑΙ ΣΚΕΤΟ ΣΚΑΦΟΣ 550 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ.
ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΡΕΜΑΣΤΗ ΒΟΓΚΕΛΣ. ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΗΝ ΛΥΩΝ 175 ΕΥΡΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΕΝΩ ΕΔΩ ΕΙΧΕ 360 ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ!!!!
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

Απάντηση: Τα τέλη φταίνε για τις i-τιμές

Ναι γιατί όταν είχαμε χαμηλότερο ΦΠΑ ήταν φτηνότερα, πλάκα κάνουμε τώρα;

Γιατί δεν αναφέρει αναλυτικά τα κόστη η ανακοίνωση για να δούμε και τα μεταφορικά πόσα είναι, το κέρδος πόσο είναι κοκ. Τα ρίξαμε όλα στους φόρους τώρα, κάτι σαν την διαιτησία στο ποδόσφαιρο μου μοιάζει.

ΥΓ. Νομίζω (διορθώστε με αν έχω λάθος εντύπωση) μόνο στα φωτογραφικά είμαστε λογικοί στις τιμές σε σχέση με τις ευρωπαϊκές χώρες.

Απάντηση: Re: Τα τέλη φταίνε για τις i-τιμές

ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ "ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΤΣΟΥΤΣΟΥΣ ΤΗΣ ΦΤΑΙΝ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ". ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ.
ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ-ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΟ ΕΑΝ Η ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 5%-10%. ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 50% ΕΩΣ ΚΑΙ 300% Η ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.
1. ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΕΙΔΑ ΠΑΛΤΟ-ΜΟΝΤΓΚΟΜΕΡΥ ΓΝΩΣΤΗΣ ΦΙΡΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΔΙΟΥ 720 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ 550 ΕΥΡΩ. ΤΟ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΦΙΡΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ (ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ-ΜΕΓΕΘΩΝ ΕΝΩ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΜΑΥΡΟ) ΣΤΑ 260 ΕΥΡΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ!!!!!
2. ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑ Ν ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΙΚΡΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ 2,0-2,2 ΜΕΤΡΑ ΟΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ 1,000 ΕΥΡΩ. ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΙΜΗ (ΟΧΙ ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ) 1,000 ΕΥΡΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ 2,5ΗΡ!!!
ΚΑΙ ΣΚΕΤΟ ΣΚΑΦΟΣ 550 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ.
ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΡΕΜΑΣΤΗ ΒΟΓΚΕΛΣ. ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΗΝ ΛΥΩΝ 175 ΕΥΡΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΕΝΩ ΕΔΩ ΕΙΧΕ 360 ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ!!!!
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

τιμές κέρδους επί του προϊόντος

ρουχισμός no name η ρουχισμός brand name 200 - 600 %
ρουχισμός ροής , εσώρουχα καλτσοφανέλοβράκια , κλασικά τζήν 50 - 120 %
οπτικά ρολόγια - 150 - 500 %
έτοιμα τρόφιμα - καφές 500-5000 % - σουβλάκι 500 - 1000 %
σάντουιτς τοστ - 500-2000 % χυμοί κονσέρβες 500 2000 % χυμοί φρέσκοι 500 - 5000 % ποτά ... ότι προερίστε ,,,

και ένα κουίζ για γνώστες ... :grinning-smiley-043

πόσο έχει ένα βρομομπέικον 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ συσκευασμένο ? :bigcry:

έλα ΟΛΟΙ το έχουμε πάρει το καταραμένο φακελάκι με το δείγμα του παλιογουρουνου

κάντε την αναγωγή με το κιλό

και την επόμενη θα πάρετε αστακό !!!

ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ Ν ΑΝΟΙΞΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΚΑΠΟΙΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ" ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ 20ΕΤΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ.
ΤΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΕ 3 Η 4 ΓΕΝΙΕΣ. ΤΩΡΑ.....
ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΧΡΕΩΚΟΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ.

πολύ απλά τα πράγαμτα... ψωνίζουμε απο εξωτερικό

ευτυχώς πλέον είναι γελοία εύκολο.

όταν οι έμποροι λογικευτούν το ξανασυζητάμε.

(δεν θέλω να γράψω τα παραδείγματά μου γιατί έχω δει τραγελαφικές διαφορές τιμών Ελλάδα - εξωτερικό σε διάφορες αγορές μου)

Παραδειγμα, Kingston 16GB MicroSD Class10, Ελλαδα 118 ευρω, εξωτερικο (ebay) 75 Ευρω...

Συγνώμη, αλλά.....τι συγκρίνετε τώρα ;;

Τις τιμές του Ebay με τις τιμές ενός μαγαζιού ;;

Το ένα έχει χχχ λειτουργικά έξοδα κ το άλλο μηδέν !

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα...

Συν ότι άλλο φπα έχουμε εμείς εδώ κ άλλο οι άλλες χώρες.

Kindle DX

Amazon=379 Νταλαρς

Public=700 Γιούργια

Μάλλον μέχρι να έρθει από το Αμέρικα έχουν μεγαλώσει και οι ίντσες του....:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Γιάννη, το amazon δεν μπορεί επίσης να συγκριθεί με μαγαζί...ανεξάρτητα αν είναι στην Ελλάδα ή στην Αμερική (το μαγαζί)...

Μια μικρή λεπτομέρεια... :
δεν μας λένε και τους μισθούς έξω να δούμε την πραγματική διαφορά;

Επειδή έχουμε πλέον ευρώ όλοι, όσο εύκολη είναι η άμεση σύγκριση τιμών αλλο τόσο είναι ταυτόχρονα και πλασματική.

Re: Απάντηση: Τα τέλη φταίνε για τις i-τιμές

Μια μικρή λεπτομέρεια... :
δεν μας λένε και τους μισθούς έξω να δούμε την πραγματική διαφορά;

Επειδή έχουμε πλέον ευρώ όλοι, όσο εύκολη είναι η άμεση σύγκριση τιμών αλλο τόσο είναι ταυτόχρονα και πλασματική.

Καλα, ασε να μην το πιασουμε αυτο, γιατι μετα θα πιασουμε και τα ποσο κανει το γαλα, το λαδι, το ξυδι, το φαγητο γενικα κλπ κλπ...

Status
Not open for further replies.