Apple "Old" News

Status
Not open for further replies.
Re: "Η" Μήνυση της Apple στην Samsung

Καλά μιλάει η Apple που έχει κλεμμένο ακόμη και το σήμα της

Apple-Corps.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Corps_v._Apple_Computer

Ο κόσμος του Ελληνικού Mac Os X 10.6 Snow Leopard

MacOSX.jpg

Κυκλοφορεί εδώ και μερικούς μήνες το πρώτο ελληνικό βιβλίο για το Mac OS X που είναι διαθέσιμο σχεδόν σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Εξαιρετικά ευκολοδιάβαστο αν και μεγάλο (910 σελίδες) και καλύπτει τα πάντα για το Mac OS X και την ζωή μας με τα Mac γενικότερα :

• Πώς να εγκαταστήσετε και να παραμετροποιήσετε το Mac OS X.

• Πώς να περιηγηθείτε και πώς να διαχειριστείτε τα αρχεία σας.

• Πώς να συνδεθείτε σε ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα.

• Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές στο Mac OS X.

• Πώς να αυτοματοποιήσετε τις λειτουργίες του Mac OS X.

• Πώς να προσθέσετε και να διαχειριστείτε τους χρήστες.

• Πώς να αναπαράγετε πολυμεσικά αρχεία.

• Πώς να χρησιμοποιήσετε τα Microsoft Windows στο Mac OS X.

• Πώς να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών του Unix.

• Πώς να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας και τα δεδομένα σας.

• Πώς να συντηρήσετε το σύστημά σας και να διορθώσετε προβλήματα.

Η αφορμή για το πόστ, εκτός του ότι στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες (ειδικά όταν δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι αντίστοιχο) είναι και το σχετικό Giveaway από το milaraki.com όπου σας δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσετε αυτό το βιβλίο μετά από κλήρωση.

Re: Ο κόσμος του Ελληνικού Mac Os X 10.6 Snow Leopard

Ποτε δεν μου ''έκατσε'' η χρησιμότητα βιβλίου για την εκμάθηση software...

Ποτε δεν μου ''έκατσε'' η χρησιμότητα βιβλίου για την εκμάθηση software...

Eιδικά για αυτο το software.
Σε autocad κτλ εχουν νοημα τα βιβλια ...

Και παλι, το βιβλιο σαν ''μεσο'' δεν ''συμβαδίζει'' με τη φύση του μέσου που παει να υποστηρίξει....

Στις μέρες μας δλδ, θα ανοιξει κανείς βιβλίο για να δει πως θα κάνει κάτι στον υπολογιστή;

Θα ψάξει κανα video ή κάτι τέτοιο.

imho πάντα...

Εγω παλι ακριβως το αντιθετο.
Πριν δουλεψω οποιοδηποτε software , διαβαζω παντα το Manual (βιβλιο - pdf ) και μετα αρχιζω να σκαλιζω.

Αλλιως, μαθαινεις μισα πραγματα.... γνωμη μου παντα!-bye-

Πριν δουλεψω οποιοδηποτε software , διαβαζω παντα το Manual (βιβλιο - pdf ) και μετα αρχιζω να σκαλιζω.
Εσυ είσαι επαγγελματίας (+ έχεις υπομονή :p)

Δεν μπορείς να αρνηθείς πάντως ότι ο προφανής τρόπος εκμάθησης είναι με video / interactive κλπ (και όχι με τον απαρχαιωμένο τρόπο του βιβλίου (ειδικά του hardcopy))...

1 εκατομμύριο λειτουργικά Lion πουλήθηκαν την 1η ημέρα

Με ανακοίνωση της η Apple αναφέρει ότι την 1η ημέρα κυκλοφορίας του νέου λειτουργικού Lion, πουλήθηκαν από το App Store, 1 εκατομμύριο λειτουργικά, ρυθμός που είναι ο γρηγορότερος στην ιστορία της εταιρείας.

Πηγή : http://www.apple.com/pr/library/2011/07/21Lion-Downloads-Top-One-Million-in-First-Day.html

Last edited:
Re: 1 εκατομμύριο λειτουργικά Lion πουλήθηκαν την 1η ημέρα

Αλλη μια ειδηση που στην ουσια ειναι διαφημιση.
Και οχι μονο διαφημιση αλλά προσπαθεια στο να πορωσει και αλλο τους ηδη πορωμενους.

Απο την αλλη δεν ξερουμε αν οντως ειναι ενα εκατομμύριο ή μερικες χιλιαδες.
Ακομα και να ξεραμε δεν εχει καμια απολυτως σημασια.
Εκτος και αν ειμαστε μετοχοι.

Οι σκεπτομενοι βεβαια οταν βλεπουν τετοιες "ειδησεις" καταλαβαινουν σε τι ατομα απευθυνονται.

Απάντηση: Re: 1 εκατομμύριο λειτουργικά Lion πουλήθηκαν την 1η ημέρα

Επειδή είσαι "σκεπτόμενος", την στιγμή που βγήκε στα 23,99 λογικό είναι να μην είναι μόνο μερικές χιλιάδες. Χωρίς καν να δεις το τι προσφέρει, λογικό ακούγεται.Πόσο μάλλον αν διαβάσεις περισσότερα για αυτό.

Και οχι μονο διαφημιση αλλά προσπαθεια στο να πορωσει και αλλο τους ηδη πορωμενους.

Οι σκεπτομενοι βεβαια οταν βλεπουν τετοιες "ειδησεις" καταλαβαινουν σε τι ατομα απευθυνονται.

Δεν ήξερα ότι το νήμα που άνοιξα είναι διαφήμιση....είναι μάλλον λόγω των μετοχών που έχω...:flipout:

έτσι από περιέργεια
πόσα 7 ή vista ή xp πουλήθηκαν την πρώτη μέρα?

Γεια σου ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΕ! :flipout:

Re: Απάντηση: Re: 1 εκατομμύριο λειτουργικά Lion πουλήθηκαν την 1η ημέρα

 Νίκος;1056166316 said:
Επειδή είσαι "σκεπτόμενος", την στιγμή που βγήκε στα 23,99 λογικό είναι να μην είναι μόνο μερικές χιλιάδες. Χωρίς καν να δεις το τι προσφέρει, λογικό ακούγεται.Πόσο μάλλον αν διαβάσεις περισσότερα για αυτό.

Κοιταξε ασχετως κοστους, και δωρεαν να ηταν, δεν μου λεει κατι το νουμερο.
Και να ισχυει το νουμερο αδιαφορο μου ειναι. Δεν σχολιασα αυτο ουτως ή αλλως.
Απλα οταν βγαινει μια τετοια "ανακοινωση" -απο την εταιρια- ειναι καθαρα για διαφημιστικους λογους.

Ή μηπως εχεις αντιρρηση πανω σε αυτο;

Βεβαια απο την αλλη αν ηθελα να σχολιασω το νουμερο αυτο καθ`αυτο -που δεν ηταν στις προθεσεις μου- και οχι τον λογο της ανακοινωσης τοτε θα ελεγα πως απο τους τοσους χρηστες Mac τουλαχιστον 1 εκατομμυριο δεν το εχουν για καμια σπουδαια εργασια.
Μιας και για να βρουν χρονο αγορας - εγκαταστασης με το που βγηκε η αναβαθμιση σημαινει πως χρονο εχουν. Δουλεια δεν εχουν αλλη απο το να χανουν χρονο αναβαθμιζοντας.
Αυτα τα πραγματα τα κανεις εν καιρω οταν δεν εχεις σημαντικα προβληματα με το λειτουργικο και οταν μεσω αυτου κανεις καποια δουλεια (επι πληρωμη ή ανευ).
Καποιος αλλος θα μπορουσε να πει πως 1 εκατομμυριο δεν ηταν ευχαριστημενοι και εσπευσαν για την αναβαθμιση.
Κοκ.
Αλλά η ιδια η apple θεωρησε πως αν ανακοινωσει σαν νουμερο το 1 εκατομμυριο θα ειναι καλο για την ιδια.

Δεν ήξερα ότι το νήμα που άνοιξα είναι διαφήμιση....είναι μάλλον λόγω των μετοχών που έχω...:flipout:

Δεν το ειπα για σενα.
Εσυ σαν συντονιστης μιας κατηγοριας εχεις λογο να την κρατας ενημερωμενη. Βρηκες κατι σχετικο, το εγραψες, ανευ σχολιου.

Εμεις σαν αναγνωστες, μελη ή μη, εχουμε το δικαιωμα να κρινουμε αυτα που διαβαζουμε.
Και κρινουμε την "ανακοινωση" - διαφημιση.

Γεια σου ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΕ! :flipout:

Μπορεις να χλευαζεις ησυχος.
Με την πολυτελεια να αφηνεις αλλους να σκεφτονται για σενα.
Ωστε να σου μενει ολοκληρος ο χρονος σου για να τον αφιερωνεις στα i-κατι.

έτσι από περιέργεια
πόσα 7 ή vista ή xp πουλήθηκαν την πρώτη μέρα?

Δεν ξέρω για την πρώτη μέρα, αλλά τα 7 πούλησαν 240 εκατομμύρια κομμάτια τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας τους.

Αν μάλιστα έκαναν 29 (αντί για $80+) θα πουλούσαν τουλάχιστον άλλα τόσα, για να μην πω 3-4 φορές περισσότερα.

Αλλά η MS δεν επιδοτεί το SW της μέσω του HW.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 1 εκατομμύριο λειτουργικά Lion πουλήθηκαν την 1η ημέρα

Σε ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Re: 1 εκατομμύριο λειτουργικά Lion πουλήθηκαν την 1η ημέρα

:flipout::rofl::rofl:

audiov
Κοιταξε ασχετως κοστους, και δωρεαν να ηταν, δεν μου λεει κατι το νουμερο.
Και να ισχυει το νουμερο αδιαφορο μου ειναι. Δεν σχολιασα αυτο ουτως ή αλλως.
Απλα οταν βγαινει μια τετοια "ανακοινωση" -απο την εταιρια- ειναι καθαρα για διαφημιστικους λογους.

Ή μηπως εχεις αντιρρηση πανω σε αυτο;

Βεβαια απο την αλλη αν ηθελα να σχολιασω το νουμερο αυτο καθ`αυτο -που δεν ηταν στις προθεσεις μου- και οχι τον λογο της ανακοινωσης τοτε θα ελεγα πως απο τους τοσους χρηστες Mac τουλαχιστον 1 εκατομμυριο δεν το εχουν για καμια σπουδαια εργασια.
Μιας και για να βρουν χρονο αγορας - εγκαταστασης με το που βγηκε η αναβαθμιση σημαινει πως χρονο εχουν. Δουλεια δεν εχουν αλλη απο το να χανουν χρονο αναβαθμιζοντας.
Αυτα τα πραγματα τα κανεις εν καιρω οταν δεν εχεις σημαντικα προβληματα με το λειτουργικο και οταν μεσω αυτου κανεις καποια δουλεια (επι πληρωμη ή ανευ).
Καποιος αλλος θα μπορουσε να πει πως 1 εκατομμυριο δεν ηταν ευχαριστημενοι και εσπευσαν για την αναβαθμιση.
Κοκ.
Αλλά η ιδια η apple θεωρησε πως αν ανακοινωσει σαν νουμερο το 1 εκατομμυριο θα ειναι καλο για την ιδια.

Να ρωτησω κατι πολυ σχετικο, mac εχεις???Για να λες πραγματα οπως
και

Τι να πω, δεν καταλαβενεις. Το λειτουργικο μπαινει σε σε πολυ λιγο χρονο, δεν το εβαλα ακομα προσωπικα, αλλα απο τους αλλους που το εβαλαν. Εξαλου update ειναι. Και για το δευτερο, ΔΕΝ νομιζω 1 εκ. χρηστες να μην ηταν ευχαριστιμενοι στο καλυτερο λειτουργικο, γιατι οταν αγοραζεις mac, εκτος απο του χιλιους αλλους λογους το Αγοραζεις παντα για το καλυτερο λειτουργικο. Ασχολησου, θα σου αρεσει, και γρηγορα γρηγορα θα καταλαβεις γιατι ολοι ηθελαν update απο την πρωτη μερα.
Κατα τα αλλα συμφωνω, ειναι διαφημιση, αλλα τι το κακο εχει αυτο? Εταιρια ειναι με το καλυτερο marketing ετσι και αλλιως. Εξαλου το λειτουργικο εχει 23 ευρο ολοκληρομενο για ολους και οχι 100 και βαλε για ή Home ή basics ή proffesional και βλακιες. Αν χρεισιμοποιουσα Pc θα ηθελα ευχαριστως να ασχοληθω με linux.

Τι μανια ειναι αυτη που εχετε με τους apple-mac users???? Γιατι σας τρωει τοσο?

Φιλικα παντα, συζητηση κανουμε

Last edited:
Status
Not open for further replies.