Apple "Old" News

Status
Not open for further replies.
Re: iPad 3 ?

Ελα... παραδεξου το, σκας απο τη ζηλεια σου τωρα !!!-bye-

εγω παντως δεν εχω κανενα προβλημα να παραδεχτω οτι θα το θελα :7SFGSFG:

ποιος δε θα το θελε

απλα νομιζω ακομα δεν εχουν βαλει οσα πρεπει ( μεγαλυτερη αναλυση τουλαχιστον 720p - θα ειναι ιδανικο mkv player για σειρες σε mkv- οι ταινιες θελουν tv παντα )
ολοκληρο το λαπτοπ για να δεις ενα 20 λεπτο mkv / avi - το τελευταιο επεισοδιο του how i met your mohter π.χ. δε βολευει παντα ...
και αμα αλλαξουν και την οθονη ( περα απο αναλυση - amoled κλπ ) κριμα θα ναι αν ειναι καποιος να παρει να παρει το 2 και οχι το 3ο οποτε βγει ( λενε μπορει και φετος )

εν τω μεταξυ πρεπει να σκεφτεται κανεις και ποτε θα χρειαστει ενδεχομενως αλλαγη το μακ η το iphone του ( π.χ. οταν θα βγει το iphone 6 το 3gs θα ναι λιγο παλιο οσο να ναι - ολοκληρο financial plan χρειαζεται )

Επιτελους !!!

Επιτελους, η Adobe εβαλε μυαλο και αρχιζει να υποστηριζει πλεον και τις iOS συσκευες.
Προφανως ειδε οτι η πιτα ειναι τεραστια και ειπε να "συμμορφωθει" καπως με τα προτυπα που απαιτει η Apple.

"
HTTP Live Streaming σε flash βίντεο από την Adobe
By Souris Harris
Posted on Friday April 15th, 2011 / 15:33

H Adobe ανακοίνωσε την υποστήριξη του πρωτοκόλλου HTTP για βίντεο streaming στην πλατφόρμα Flash ελπίζοντας να φέρει, επιτέλους, σε αυτή τη μορφή περιεχόμενο flash στις iOS συσκευές.

Τέσσερα χρονιά μετά την άρνηση της Apple να συνεργαστεί με την Adobe για την μεταφορά του flash player στις iOS συσκευές και τις αποτυχημένες προσπάθειες της εταιρείας μέχρι και σήμερα να δημιουργήσει μια αξιόπιστη και ευέλικτη λύση στις αντίστοιχες Android συσκευές, φαίνεται πως, επιτέλους, η Adobe στρέφεται προς τη σωστή μεριά υποστηρίζοντας την τεχνολογία HTTP Live streaming στην Flash πλατφόρμα. Δηλαδή, πολύ σύντομα, οποιοδήποτε flash βίντεο θα μπορεί να μεταδοθεί μέσω του HTTP Live Streaming χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση του flash plugin αρκεί να πληρούνται κάποια βασικά στάνταρ του HTML5."

Aπο http://www.iphonehellas.gr/26824/http-live-streaming-flash-vide-adobe/

http://www.youtube.com/watch?v=_5o2xmJXrAY&feature=player_embedded

Re: Επιτελους !!!

O steve δεν εχει προβλημα με την Adobe, οσο αυτη ακολουθει τις δικες του "οδηγιες".

Η adobe , δεν εκανε πισω τοσα χρονια, για ενα παλαιολιθικο flash, που ουτε στα android δε καταφερε να παιξει ποτε σωστα.
Ακομη και στα φορητα Mac εχει προβλημα και ειναι μονιμη αιτια crashαρισματων, υπερθερμανσης και δυσλειτουργιας ...

Τωρα,βλεπει να χανει εδαφος και φυσικα δε θελει να χασει μεριδιο... απλο ειναι.
Ετσι κι αλλιως το 65% των site πια υποστηριζουν και HTML 5 , οποτε δεν υπαρχει πια αλλη λυση.

Last edited:
Απάντηση: Επιτελους !!!

Το θέμα είναι τώρα πότε θα περάσουμε κι επίσημα στην HTML5 γιατί ακόμα υπάρχουν προβλήματα...

Το flash πέθανε εδώ και πολλά χρόνια.
Άντε, για κανένα διαδικτυακό παιχνιδάκι καλό είναι, αλλά για κάτι πιο σοβαρό δεν...
Κάποια εποχή τραβούσε το μάτι μακριά από τα μειονεκτήματά της.
Ποιος ο λόγος να τσιμπάνε τον νεκρό συγγενή;

Ούτε σε εμένα αρέσει το flash, ζορίζει όλα τα μηχανήματα και πλατφόρμες, αλλά "νεκρός συγγενής" ?!!!
Νομίζω πως το τι συμβαίνει στα Mac, που είναι το 5% (?) των υπολογιστών παγκοσμίως, δεν καθοδηγεί τις εξελίξεις στο ίντερνετ, αλλά τις ακολουθεί...

Εντάξει, να είμαστε οπαδοί κάποιας τεχνολογίας ή εταιρίας, αλλά μην αντιστρέφουμε και τα πράγματα :)
Το τι θα συμβεί μετά από αρκετούς μήνες ή/και 1,2 χρόνια είναι μακρινό μέλλον στην πληροφορική...

Απάντηση: Re: Επιτελους !!!

O steve δεν εχει προβλημα με την Adobe, οσο αυτη ακολουθει τις δικες του "οδηγιες".

Η adobe , δεν εκανε πισω τοσα χρονια, για ενα παλαιολιθικο flash, που ουτε στα android δε καταφερε να παιξει ποτε σωστα.

Μια χαρά στο android παιζει, με τον νεο opera ειδικά... ανοιγεις επιτοπου flash εφαρμογη σε οποιοδηποτε Site on demand στην σελίδα, ακομα και αν ειναι video (youtube) χωρις να χρειαζομαι ειδικη εφαρμογή και οχι μονο απλα παιζει μεχρι και Pinch to zoom μπορω να κανω ενω παιζει video....

Δυστυχως η ευτυχώς μεχρι να μας αφήσει το flash δε μπορουμε να βλεπουμε "μισες" σελίδες....

Σε σενα ρε Φρα , ολα μια χαρα παιζουν !:grinning-smiley-043

Αλλα , επειδη στους περισσοτερους δεν παιζουν (ουτε και σε macbook pro δεν παιζει καλα), η Adobe ειπε να βαλει νερο στο κρασι της για να μην χασει μεριδιο της πιτας.
Επιχειρηση ειναι και κοιταει το συμφερον της... τωρα το συμφερον λεγεται Apple!

Και η Apple δεν ακολουθει κανεναν (τις περισσοτερες φορες) , το αντιθετο μαλιστα.

Το flash ειναι κακογραμμενο, μνημοβορο και ενεργοβορο, δεν υποστηριζει touch screens και γι αυτο θα μπει σιγα-σιγα στο χρονοντουλαπο.
Οποιος το καταλαβει αυτο γρηγορα, κερδισμενος θα βγει.

Μη ξεχνατε , πριν μολις ενα χρονο, τι λεγατε για το ipad 1, και τι χαμος γινεται τωρα .

Αν δεν υπηρχε λοιπoν σοβαρος λογος, η Αdobe δεν θα εκανε τετοια στροφη.

Μεχρι και ειδικες εφαρμογες και sdk εβγαλε gia ipad ...

Δειτε λοιπον ποιος ακολουθει, αυτη τη στιγμη (και εδω και αρκετα χρονια τωρα)...

http://www.photoshop.com/products/mobile

http://www.youtube.com/watch?v=bmAhoPIVXpc&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=H7va7nDesz4

http://www.youtube.com/watch?v=yLcVBoPO_r4

http://www.youtube.com/watch?v=iF4e5bHPD24

Last edited:

Εμείς δεν θέλουμε να σας κοντράρουμε ΚΑΙ σε αυτό το ποστ :) αλλά αν πρόκειται να μονομαχήσουμε πάλι, όχι χτυπήματα κάτω από τη ζώνη! ;) Σκοπός είναι να βγάλουμε ένα λογικό συμπέρασμα από τη συζήτησή μας και όχι να εκθειάσουμε πολιτικές εταιριών (τουλάχιστον έτσι νομίζω).
Το photoshop ανήκει στον κόσμο της Apple πριν και περισσότερο από τον κόσμο των PC και είναι δείγμα του πόσο αλληλοεξαρτώμενες είναι οι μεγάλες εταιρίες πληροφορικής. H flash όμως δεν ξεκίνησε από την Adobe, απλώς η εταιρία είχε τη εμπορική σοφία να την αποκτήσει.
Η δύσκολη και απαιτητική flash καλώς ή κακώς (κατά τη γνώμη μου κακώς πλέον, πολύ καλά πριν χρόνια) επικράτησε στον τρέχοντα κόσμο του ίντερνετ και παρ' ότι ΔΕΝ μας αρέσει (?) είναι πρότυπο αυτή τη στιγμή, το οποίο υποστηριζόταν ελλιπώς από την Apple για δικούς της λόγους... Παρόμοιες Apple τεχνολογίες όπως το quicktime έλαμψαν κάποια χρόνια πριν αλλά ΔΕΝ καθιερώθηκαν στον ίδιο βαθμό.

Η Apple είναι από τις πρωτοπόρες εταιρίες που οδηγεί τα πρότυπα σε μεγάλο βαθμό και αυτό την κρατάει ακμαία, παρά το πολύ μικρό ποσοστό διείσδυσης σε κάθε σπίτι ή επιχείρηση παγκοσμίως. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει ποτέ άδικο ή δεν κάνει λάθη... γι αυτό το λάθος με τη flash φαίνεται έστω κι αργά να διορθώνεται. Τώρα αν "η πίτα είναι μεγάλη"... μάλλον για ψίχουλα πρόκειται, και δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση πάρθηκε όταν όλες οι εταιρίες που ναι, αντέγραψαν την Apple και φτιάχνουν tablet, κραδαίνουν σαν προτέρημα μέχρι τώρα την υποστήριξη της flash, ακόμα και η blackberry ενώ το android που σε λίγο θα έχει ΟΛΗ την πίτα μόνο του, στήριξε την αποδοχή του σε τέτοιες "παρωχημένες" τεχνολογίες όπως η flash...

Δεν κοιταμε τα νουμερα μονο φιλε μου... αυτα ποτε δεν εκαναν τη διαφοα !

Οι μεγαλες εταιρειες δεν ειναι αυτες που πουλανε μονο , ειναι αυτες που αφηνουν εποχη!

Και η Apple ειναι σιγουρα μια απο αυτες .... σε αντιθεση με πολλες αλλες, που απλα ακολουθουν .
Σημασια εχει, να εχεις οραμα... και να το ακολουθεις πιστα.

Λαθος εκανε η Adobe με την εμμονη της στο flash, και η αγορα το απεδειξε.
Γι αυτο και αλλαζει πολιτικη η adobe και οχι η Aplle.

Αυτα με τα android - rim κλπ αστειοτητες, τ ακουμε εδω και χρονια, αλλα δυστυχως δεν βλεπουμε τιποτα απ ολα αυτα ακομη να εχει επιτυχει κατι σημαντικο.
Ενα χρονο μετα απο την εμφανιση τουipad , και δεν υπαρχει τιποτα αξιολογο σαν αντιπαλο δεος.
Το ιδιο και για το iphone, 4 χρονια μετα...

Για να μη μιλησουμε για την "ανοιχτη" πολιτικη της google με το Android, που μονο ανοιχτη δεν ειναι τελικα.
Οταν βρεθει καποιος σοβαρος αντιπαλος, τα ξαναλεμε.

Μεχρι τοτε....-bye-

Last edited:

Και εγώ θαυμάζω την Apple, αλλά πολλά μου αρέσουν πολλά όχι. Με θρησκευτική προσήλωση δεν μπορείς να έχεις ξεκάθαρη άποψη. Και αντίπαλα επιτυχημένα δέη υπάρχουν και προϊόντα αντιγραφές που ξεπερνάνε το πρότυπο.
Και αυτό ένα από τα λάθη της εταιρίας, επαφίεται στους "πιστούς" της και εσείς σε αυτή, ώστε να βρίσκουν ευκαιρία άλλοι, κατώτεροι κατά τη γνώμη σας, να τρώνε τα περισσότερα κομμάτια της πίτας.
Καλύτερα θα ήταν να μην δεχτεί η Apple αυτή την κατώτερη παρωχημένη τεχνολογία, τώρα μάλιστα που ...πέθανε και να τραβήξει μπροστά να μας δείξει το δρόμο, δεν νομίζετε;

Φιλε μου, μαλλον μας εχεις παρεξηγησει... και μπορει να μην εχεις αδικο!
Μερικες φορες "παθιαζομαστε" με τα μηχανηματα μας και ξεφευγουμε λιγο.

Oυτε πιστοι οπαδοι ειμαστε, ουτε funboys ...

Εχω σπιτι μου πολλους υπολογιστες , 3 PC - 2 MAC - 2 iphone - και πολλες ακομη συσκευες απο διαφορετικες εταιρεις.
Η καθε μια κανει τη δουλεια της, και παιρνω οτι καλυτερο μπορω απο αυτες .

Στη δουλεια μου (montaz - editing -graphics -animation), καθημερινα χρησιμοποιω (δυστυχως) PC λογω κολληματος των υπευθυνων και του τμηματος ΙΤ ,
και βλαστημαω συνεχως ta windows, σε αντιθεση με το σπιτι μου που απλως κανω τη δουλεια μου οπως πρεπει με τα 2 Mac.
Εχω επισης HTPC λογω του κολληματος της Apple με το bluray....

Eχω επισης ερθει απο παλιοτερα μηχανηματα που αφησαν εποχη , Spectrum QL -Amiga -Atari St κλπ.

Δεν εχω προβλημα να παραδεχτω οτιδηποτε και να χρησιμοποιησω οποιοδηποτε μηχανημα μου κανει ΑΠΛΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ τη δουλεια μου.

Αυτη τη στιγμη, αυτο μου το προσφερουν ΜΟΝΟ οι Apple συσκευες , με ολες τις ιδιοτροπιες τους .

Μακαρι να ξυπνησει ο ανταγωνισμος (οχι απλα ν αντιγραψει) και να δουμε καλυτερες υλοποιησεις.

Last edited:
"Η" Μήνυση της Apple στην Samsung

Πρόκειται για μια απο τις μεγαλύτερες υποθέσεις στον τεχνολογικό κόσμο. Η Apple εκανε μήνυση στην Samsung για αντιγραφή των προϊόντων της iPhone και iPad όσων αφορά την σχεδίαση και το λογισμικό.

Apple
"Rather than innovate and develop its own technology and a unique Samsung style for its smart phone products and computer tablets, Samsung chose to copy Apple's technology, user interface and innovative style in these infringing products."

Απάντηση: "Η" Μήνυση της Apple στην Samsung

Καλα εχει η apple αναγκη διαφήμισης και κανει τετοιες αστείες κινήσεις???

Απάντηση: "Η" Μήνυση της Apple στην Samsung

Δεν έχει δίκιο λες?

r

Status
Not open for further replies.