Apple Time Machine

δηλ. εκανες format , τον ξανασύνδεσες και δε κάνει backup ?
Μηπως εχει χτυπησει ο δικσος ?

Εκανες disk repair - repair permissions και αν ναι, τι σου έβγαλε?

Σε τι λειτουργικο είσαι .... εχεις κανει ολα τα update ?

Κάτσε ρε φίλε. Εγκαινίασες (εσείς το λέτε φορματ) το σκληρό σου δίσκο και δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει το Time Machine για Backup Disk; Τι σου λέει δηλαδή το Time Machine; Πρωτάκουστο πρόβλημα... :huh2:

εχω κάνει ολα τα updates. Snow leopard λειτουργικό. Το πρωί έκανα τα updates. μόλις ήρθα έκανα repair disk. Δεν μου έβγαλε κανένα πρόβλημα. Ο δίσκος δεν μπορεί να έχει χτυπίσει γιατί τον κάνω access κανονικά. TO itunes βλέπει όλα τα τραγούδια που έχει μέσα. O δίσκος είναι σπασμένος στα δύο. Ενα τμημα έχει μόνο μουσική, ένα άλλο είναι to backup. Αυτό που βλ´πεω είναι ότι το backup δεν κάνει access στον δίσκο, δλδ το μπλέ φωτάκι δεν αναβοσβήνει. Τα permission είναι read and write από όλους. Αν είχε χτυπίσει δεν θα μπορούσα να τον κάνω format σωστά;;; Πές μου ότι έχει χτυπήσει να τρέχω για σκληρούς αύριο .... Και η μουσική με καίει αλλά στο θέμα μας που είναι το backup.....

διαβάζοντας αυτά θυμήθηκα το δικό μου πρόβλημα με το time.εχω ενα δισκο αποκλειστικα για αυτό (WD 500 G firewire) και όταν γεμίζει δε σβηνει αυτόματα τα παλαιότερα backup, αλλά μου λεει ότι δεν υπάρχει χωρος στον δισκο.η μοναδική λύση ειναι format και ξανα από την αρχη τα back up μέχρι να γεμίσει.Ή να τον κλείνω και ανα τον ανοίγω μια φορα την εβδομάδα να παρει αντιγραφα και αοχι καθε ωρα.Εχω ψαξει παντου λύση δεν έχω βρει.Μήπως έχει κανείς καμια ιδέα;

to time machine Μου βγάζει μονήμως το μήνυμα making backup disk available..... και σταματαει εκεί Γρηγόρη. Ούτε access τον σκληρό δεν κάνει.....
Οπότε μιλάμε για δίσκο με δύο partitions (τμήματα), ένα partition με τη μουσική και ένα partition για το backup. To Time Machine κάνει backup, τον εσωτερικό σκληρό δίσκο + το partition της μουσικής;

Οπότε μιλάμε για δίσκο με δύο partitions (τμήματα), ένα partition με τη μουσική και ένα partition για το backup. To Time Machine κάνει backup, τον εσωτερικό σκληρό δίσκο + το partition της μουσικής;

όχι, μόνο το σκληρό δίσκο του mac παίρνω backup. To partition είναι 100GB και τα αρχεία που θέλω είναι μόνο 35GB.....Ρδώ και δ'υομιση ώρες είναι κολλημένος στο γνωστό μύνημσ.... making backup disk available....

Last edited:
εχεις σκεφτει να κανεις update το λειτουργικό σου se Lion - Mountain lion?
Με snow leopard δε νομιζω να βγαλουμε ακρη πια....

ΥΓ... μηπως χρησιμοποιείς Entourage ?

Το snow leporad δεν μπορει να κάνει backup "ανοιχτων αρχείων" , πχ email απο ton Entourage που χρησιμοποιεί απαρχοιωμενο συστημα αποθήκευσης.
Μπορει κι αλλα προγραμματα (δεν θυμάμαι καποια τώρα) να εχουν τετοια συμπεριφορά....
Δεν ειναι δικτυακος ο δίσκος φαντάζομαι....

ΥΓ... ο δικσος ειναι φορμαρισμενος με Guid partitions ?

Last edited:
Ο εσωτερικός δίσκος έχει χώρο να μεταφέρεις το iTunes Music Library από το partition της μουσικής; Εάν, ναι, τότε κάνε το και κατόπιν, εγκαινίασε όλο τον εξωτερικό και επανακαθόρισε τα partition. Μάλλον απ' όσο μπορώ να συμπεράνω το Time Machine έπαψε να αναγνωρίζει το partition scheme.
Καλό είναι πάντως, o δίσκος να αποδίδεται ολόκληρος χωρίς partitions για Backup.

όχι δεν χρησημοποιώ entourage

Το snow leporad δεν μπορει να κάνει backup "ανοιχτων αρχείων" , πχ email απο ton Entourage που χρησιμοποιεί απαρχοιωμενο συστημα αποθήκευσης.
Μπορει κι αλλα προγραμματα (δεν θυμάμαι καποια τώρα) να εχουν τετοια συμπεριφορά....
Δεν ειναι δικτυακος ο δίσκος φαντάζομαι....

ΥΓ... ο δικσος ειναι φορμαρισμενος με Guid partitions ?

όχι δε είναι δικτυακός σκληρός δίσκος. Το ερώτημα είναι γιατί έκανε backup μέχρι και της 12 του μηνός και μετά έπαψε να κρατάει. Ο mac δεν είχε ανοίξει από τότε λόγω διακοπών. Ο σκληρός είναι συνδεδεμένος μέσω USB....

Ο εσωτερικός δίσκος έχει χώρο να μεταφέρεις το iTunes Music Library από το partition της μουσικής; Εάν, ναι, τότε κάνε το και κατόπιν, εγκαινίασε όλο τον εξωτερικό και επανακαθόρισε τα partition. Μάλλον απ' όσο μπορώ να συμπεράνω το Time Machine έπαψε να αναγνωρίζει το partition scheme.
Καλό είναι πάντως, o δίσκος να αποδίδεται ολόκληρος χωρίς partitions για Backup.

δεν μπορεί να γίνει αυτό... Η μουσική μου είναι 1.2 TB σε apple losslesss....

Λοιπόν, άνοιξε την κονσόλα (Utilities/Console), κλίκαρε το All Messages, άφησε το παράθυρο ανοικτό και κατόπν κάνε Force Backup Now στο Time Machine. Διάβασε τι γράφει στη κονσόλα.

Λοιπόν, άνοιξε την κονσόλα (Utilities/Console), κλίκαρε το All Messages, άφησε το παράθυρο ανοικτό και κατόπν κάνε Force Backup Now στο Time Machine. Διάβασε τι γράφει στη κονσόλα.

10/31/12 12:47:35 AM com.apple.backupd[190] Starting standard backup

10/31/12 12:47:35 AM com.apple.backupd[190] Backing up to: /Volumes/Time Machine 2 1/Backups.backupdb

10/31/12 12:47:40 AM mdworker[163] (Error) SyncInfo: Catalog changed during searchfs too many times -- falling back to fsw search /Volumes/Music Library

αυτά διαβάζω....

Οκ, τι κάνει τώρα; Στη κονσόλα δεν γράφει κάτι ανησυχητικό, πέραν του σφάλματος με την αναζήτηση του Music Library.
Το Backup συνεχίζει ή σταμάτησε;

Σου γράφει στη κονσόλα για fatal error ή για διακοπή της δραστηριότητάς του;

Συνεχίζει απτόητο το BACKUP Γρηγόρη...θα το αφήσω όλο το βράδυ να δούμε τί θα γίνει. ΑΛΛΑ εξακολουθεί να μην κάνει access στον εξωτερικό σκληρό δίσκο...δεν αναβοσβήνει το read/write φωτάκι του εξωτερικού....

Σου γράφει στη κονσόλα για fatal error ή για διακοπή της δραστηριότητάς του;

όχι τίποτα τέτοιο. Επίσης αν αφήσω το σκληρό ο υπολογιστής δεν κάνει shut down. πρέπει να τον σβήσω πρώτα και μετά να τον κλείσω. Αυτό δεν μου το έκανε το πρωί....

Γιάννη δεν υποστηρίζει το mac mini μου καμια έκδοση Lion