Apple TV+

Εντάξει λύσεις υπάρχουν, εγώ πιο πολύ το έγραψα για την τσιγκουνιά, δεν καίγομαι για το Apple TV, αν θέλω να δω κατι υπάρχουν εναλλακτικές
Δεν ειναι θέμα τσιγκουνιάς, το κάνουν για να προσθέσουν νέους συνδρομητές. Και δεν βλεπω τετοιες αντιστοιχές largιες απο τον ανταγωνισμο...

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
ο ανταγωνισμος δεν διαθέτει και hardware και υπηρεσίες τηλεόρασης/μουσικής. Δηλαδή τώρα που δεν πήρα το δωρεάν 3μηνο θα γίνω συδρομητης; Με μια τέτοια κίνηση δεν χάνουν τίποτα ουσιαστικά και αφήνουν στον καταναλωτή μια αίσθηση ότι τον σέβονται για την αγορά του και του δίνουν ένα ευχαριστήριο δωράκι.

ο ανταγωνισμος δεν διαθέτει και hardware και υπηρεσίες τηλεόρασης/μουσικής. Δηλαδή τώρα που δεν πήρα το δωρεάν 3μηνο θα γίνω συδρομητης; Με μια τέτοια κίνηση δεν χάνουν τίποτα ουσιαστικά και αφήνουν στον καταναλωτή μια αίσθηση ότι τον σέβονται για την αγορά του και του δίνουν ένα ευχαριστήριο δωράκι.

Το 3μηνο δωρεάν είναι τυράκι για να προσελκύσει κόσμο στην πλατφόρμα streaming της. Θα μπορούσε κάλλιστα να μη το δίνει καθόλου.

εγώ πιο πολύ το έγραψα για την τσιγκουνιά
Εντάξει, δε λέω ότι δεν κάνει τσιγκουνιές η Apple, αλλά κακά τα ψέματα, εδώ γράφουμε σε ένα thread 40 σελίδων μέχρι τώρα για το πώς θα γλιτώσουμε μια συνδρομή που κοστίζει όσο δύο-τρεις καφέδες (στην αρχή μάλιστα όσο λιγότερο από ένας). :).

Δεν το λέω με κακία, απλή παρατήρηση. Ο καθένας κοιτάζει να δει πως θα γλιτώσει λεφτά, είτε λέγεται Apple είτε Βαγγέλης, δεν τα χρωστάει σε κανέναν.

Εντάξει, δε λέω ότι δεν κάνει τσιγκουνιές η Apple, αλλά κακά τα ψέματα, εδώ γράφουμε σε ένα thread 40 σελίδων μέχρι τώρα για το πώς θα γλιτώσουμε μια συνδρομή που κοστίζει όσο δύο-τρεις καφέδες (στην αρχή μάλιστα όσο λιγότερο από ένας). :).

Δεν το λέω με κακία, απλή παρατήρηση. Ο καθένας κοιτάζει να δει πως θα γλιτώσει λεφτά, είτε λέγεται Apple είτε Βαγγέλης, δεν τα χρωστάει σε κανέναν.
2-3 καφέδες ξεκίνησε και το Netflix. Μόλις έκανε επιτυχία, πήγε στους 5-6. Το Amazon, άρχισε διαφημίσεις (μιλάμε δεν βλέπεται ταινία με τίποτα) εκτός εάν πληρώσεις παραπάνω έναν καφέ, το Disney+ πάει και αυτό στους 3-4 ήδη. Και μην συζητήσουμε για HBO, Peacock, και δεν ξέρω τι, για να δεις αυτά που θέλεις. Άσε που ακόμα και όλες τις πλατφόρμες να πληρώνεις, πάλι θέλουν λεφτά για πολλές ταινίες ή σειρές. Και όχι καινούργιες, αλλά παλιές.
Θα έπρεπε να υπάρχει επιτέλους ένας οργανισμός εποπτείας. Κάτι να τους μαζέψει λίγο. Έτσι όπως πάμε, και άμα πάρει το Netflix το CL όπως ακούγεται, θα θέλουμε πάλι κάνα 100άρικο το μήνα, όπως παλιά με την NOVA μόνο πάροχο.

υ.γ. και δεν πίνω και καφέδες ρε γαμώτο, έναν την ημέρα μόνο.

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
2-3 καφέδες ξεκίνησε και το Netflix. Μόλις έκανε επιτυχία, πήγε στους 5-6. Το Amazon, άρχισε διαφημίσεις (μιλάμε δεν βλέπεται ταινία με τίποτα) εκτός εάν πληρώσεις παραπάνω έναν καφέ, το Disney+ πάει και αυτό στους 3-4 ήδη. Και μην συζητήσουμε για HBO, Peacock, και δεν ξέρω τι, για να δεις αυτά που θέλεις. Άσε που ακόμα και όλες τις πλατφόρμες να πληρώνεις, πάλι θέλουν λεφτά για πολλές ταινίες ή σειρές. Και όχι καινούργιες, αλλά παλιές.
Θα έπρεπε να υπάρχει επιτέλους ένας οργανισμός εποπτείας. Κάτι να τους μαζέψει λίγο. Έτσι όπως πάμε, και άμα πάρει το Netflix το CL όπως ακούγεται, θα θέλουμε πάλι κάνα 100άρικο το μήνα, όπως παλιά με την NOVA μόνο πάροχο.

Βλέπεις όμως ότι και όταν ήταν 5 το μήνα τα ίδια λέγαμε. Εν τω μεταξύ, διαβασα κάπου ότι η 5η σεζόν μόνο του Stranger things κόστισε περί το μισό δις. Μισό δις. Και είναι ένα μόνο από τα in house productions, χωρια το κόστος σε δικαιώματα που πληρώνουν σε όλα τα εξωτερικά, αφενός τα λεφτά δε φυτρώνουν στα δέντρα, αφετέρου εταιρία είναι, ούτε ΜΚΟ ούτε μιλάμε για κάνα είδος πρώτης ανάγκης. Η εποπτεία είναι του καταναλωτή. Εγώ πχ Netflix, Disney και Hulu βάζω μόνο σποραδικά όταν έχει κάτι που θέλω πολύ να δω και μετά το σταματάω, πιο πολλούς μήνες το χρόνο δεν έχω παρά έχω. Εξάλλου, μέχρι να φτάσουμε στα κατοστάρικα + που πληρώναμε παλιά αδιαμαρτύρητα για την αστεία Nova (ή κάτι 250αρια που κόστιζε η cable TV στην Αμερική) έχουμε ακόμα μέλλον.

Ιδιωτικές ξένες εταιρείες είναι (ΗΠΑ κιόλας που ο σημερινός πρόεδρος είναι κατά του παρεμβατισμού), τι μπορεί να εποπτεύσει και να γίνει; Μιλάμε για υπηρεσίες διασκέδασης και όχι απαραίτητες που το κάνει ακόμα πιο δύσκολο

• Like
Reactions: Maestro
Μπήκα κι εγώ στον πειρασμό, τώρα που ήρθε σπίτι η οπτική.
Παρατηρώ όμως το εξής: Πατάω play, η LG oled αναγνωρίζει τα dolby vision 4k κλπ, ξεκινάει trailer της σειράς σε ΑΨΟΓΗ ανάλυση και εικόνα, αλλά μόλις αρχίσει το επεισόδιο η ποιότητα πέφτει. Έχει συμβεί στο slow horses και σε κάποια άλλα. Αντίθετα, στο Pluribus η ποιότητα μένει ίδια κορυφαία και δεν αλλάζει με την έναρξη του επεισοδίου.

Αγόρασα το Wicked να το δει η μικρή και η ποιότητα ήταν χαμηλή, παρά τα dolby vision 4k που υπήρχαν ως ενδείξεις.

Παίζοντας Νετφλιξ, η oled μπορεί να δώσει μετρήσεις εικόνας και ήχου πατώντας τα κατάλληλα κουμπιά στο κοντρολ.
Παίζοντας όμως apple tv αυτά δεν τα δίνει.. άλλο περίεργο κι αυτό

Το παρατηρείτε κι εσείς?