Apple WWDC 2013 Live

Τι να δω βρε Γιάννη;

Πως το σκέφτηκαν ή πως το φτιάχνουν;

Προφανώς και δεν διαφωνώ ότι θέλει κόπο, χρόνο και φυσικά, γούστο και ικανότητα.

Απλώς λέω ότι όλα αυτά είναι αδιάφορα. Το αποτέλεσμα μετράει. Και το αποτέλεσμα είναι απλώς ένα κουτί. Όμορφο μεν αλλά κουτί.

Δεν βοηθάει σε τπτ άλλο παρά στο να το βλέπεις. Και ως επαγγελματίας, δεν θα το βλέπεις.

Για τα της ακουστικής / ψύξης κλπ, μην τα ξαναλέμε. Μια χαρά αθόρυβο μηχανάκι φτιάχνεις και χωρίς το εν λόγω design. Μπορεί μάλιστα και ακόμα καλύτερο γιατί αυτές οι compact λύσεις υποφέρουν συνήθως σε θέματα ψύξης (και σίγουρα σε θέματα πρόσβασης / επεκτασιμότητας – παράγοντες ιδιαίτερα σοβαροί για έναν επαγγελματία).

Οπότε, επέτρεψε μου να σου πω ότι δεν είμαστε ‛’όλοι και πάντα’’ ηλίθιοι και κοιτάμε μόνο την επιφάνεια. Αντιθέτως, εν προκειμένω, κάνουμε ακριβώς το ανάποδο: Αδιαφορούμε για την αισθητική (επιφάνεια) και κοιτάμε την ουσία.

Τα άλλα (‛’πότε με ενθουσίασε ένα μηχάνημα’’ κλπ) μας βάζουν στο τρυπάκι της αντιπαράθεσης (Apple vs All). Οπότε, όταν τα λέτε αυτά, μην κατηγοράτε μετά άλλους ότι την πέφτουν στην Apple :p

Για να τελειωνουμε:

Προφανώς δεν καταλαβαίνεις ότι γουστάρω το design του μηχανηματος. Και το θαυμάζω φυσικά.

Αλλά αυτό δεν αποτελεί κριτήριο ούτε αγοράς του ούτε αναγκης να αγοράσω κατι άλλο της Apple.

Θα αγοράσω μόνο αυτά που προσφέρουν κάτι ουσιαστικό (στο χέρι, στο κεφάλι ή στο μάτι (αρκεί να το βλέπω – όχι να ναι κάτω από το τραπέζι και να χαίρομαι με το ‛’κρυμμένο innovation’’ μου :p)

Ενας επαγγελματίας πάλι θα το αγοράσει για την ισχυ, τα specs του και πάλι όχι την εμφάνιση του.

τΟ MACPRO ειναι το πιο ακριβο μηχανημα της apple , παραδοσιακα.... το κοστος δεν ειναι θεμα για τους περισσοτερους επαγγελματιες που απευθυνεται (μη κοιτας την Ελλαδα τωρα).
Οπως ειπα παραπαναω, τα HP workstation που εχουμε στη δουλεια κανουν τα ιδια και παραπανω απο ενα καλο Macpro με ολα τα extra του, αρα ειναι μυθος οτι ειναι ακριβα.

Το Thunderbolt ειναι το παρον (στο εξωτερικο) και το μελλο γενικοτερα στον επαγγελματικο τομεα.

Eχει ταχυτητα και αξιπιστια και επιπελον δινει την δυνατοτητα "αποκεντρωσης" στον αποθηκευτικο χωρο.

Αρνητικα μπορει να υπαρξουν... αλλωστε ακομη δεν εχουμε δει τιποτα.
Εγω παντως προτιμω να μενω στα θετικα!

@Συριος... το προβλημα σου ειναι οτι δεν συνδεεις το design με το αποτελεσμα!
Στο ξαναειπα... ειναι λαθος . Πως να το κανουμε .... οι Κορεατες δεν εχουν αισθητικη και οραμα, δεν εβγαλαν ποτε Ferrari και Porche... kai oyte προκειται!

Θα μπορουσες ποτε να εχεις το κινητηρα μιας ferrari σε ενα Hundai .... ? Απλα δε γινεται.
Ο συνδυασμος τεχνολογιας , αισθητικης και design ειναι που δινει το ποθουμενο (σε ολα τα τεχνολογικα επιτευγματα).
Ειναι αυτος που δινει ωθηση σε αυτον που το φτιαχνει και σ αυτον που το απολαμβανει.

Φυσικα και κανενας δεν θα παρει το νεο macpro ΜΟΝΟ για την αισθητικη του, αλλα για τη τεχνολοογια που κρυβει μεσα στα ομορφα σωθικα του .... capito ?

Last edited:
Δεν ξερω επισης τι "επαγγελματιες" συναναστερφεσαι… στο τμημα μου παντως, ολοι δινουν μεγαλη εμφαση στο σχεδιασμο - design (software - hardware) .

Δηλωνει (εκτος της ομορφιας-αρμονιας) , την επιμονη για τελειοτητα , τη προσοχη στη λεπτομερεια και το "οραμα" αυτου που το εφτιαξε….

Συγνωμη κιολας, αλλα δεν εχω καμια εμπιστοσυνη και κυριως καμια συμπαθεια για κατι τετοio που εχω στο γραφειο μου…

σε αντιθεση με αυτο….

Γιάννη υπάρχει και η παράμετρος τιμή σίγουρα.
Ένα desktop σα το παραπάνω με μια οθονίτσα την κάνει την δουλειά του ο άλλος οικονομικά.
Καλό το design αλλά πρέπει εκτός της ‛αρμονίας’ που λες
Να υπάρχει και αρμονία με την τσέπη μας.
Η αδυναμία της apple να βγάλει κάτι οικονομικό καταστρέφει αυτό που λες ‛αρμονία’ …
Γιατί δε θα κατηγορήσουμε τον κόσμο που στης μέρες του just enough computing πάει και παίρνει ένα pc με 400ευρώ που είναι μεν πιο άσχημα αλλά είναι πολύ πιο φθηνό.

Δεν ξερω επισης τι "επαγγελματιες" συναναστερφεσαι… στο τμημα μου παντως, ολοι δινουν μεγαλη εμφαση στο σχεδιασμο - design (software - hardware) .

Για τον σχεδιασμό / εμφάνιση του software, δεν μιλησε κανεις.

Προφανως με ενα σύστημα (software) που αλληλεπιδράς η εμφάνιση δεν ειναι μόνο ''εμφάνιση'' αλλά εργαλείο.

Δηλωνει (εκτος της ομορφιας-αρμονιας) , την επιμονη για τελειοτητα , τη προσοχη στη λεπτομερεια και το "οραμα" αυτου που το εφτιαξε….

Συγνωμη κιολας, αλλα δεν εχω καμια εμπιστοσυνη και κυριως καμια συμπαθεια για κατι τετοio που εχω στο γραφειο μου…
Nql1UtPjLPOb_hKT8-0OA1Y7TC9s0jI1MlXCCBdIN1tn5RAgd3_Ua1-3Nq3KNvUQcyts_uSpoWHqZ7BS=s400

σε αντιθεση με αυτο….

cube-desk.jpg

Τι να σου πω, αν κανεις παρεα με επαγγελματίες που δεν κοιτανε οχι τοσο τι κανει το μηχανακι αλλά το ποια ειναι η εμφανιση του καθως και ποσο μεγάλη την έχει..... την υπομονη και το όραμα ο δημιουργός τους θα ελεγα ότι κανεις παρεα με πολύ ''αισθηματίες επαγγελματίες''....:p :p :p

Last edited:
ειπαμε... ασε την Ελλαδα, εμεις εχουμε πεθανει και απλα δεν το ξερουμε!

Στην αμερικη (και σε πολλες χωρες ακομη) κανεις επαγγελματιας δεν δουλευει με pc 400 ευρω.
Ακομη κι εδω οπως σου ειπα, στη δουλεια μου, εχουμε δεκαδες μηχανηματα αναλογης τιμης, αρα δεν ειναι θεμα η τιμη.

Γιάννη υπάρχει και η παράμετρος τιμή σίγουρα.
Ένα desktop σα το παραπάνω με μια οθονίτσα την κάνει την δουλειά του ο άλλος οικονομικά.
Καλό το design αλλά πρέπει εκτός της ‛αρμονίας’ που λες
Να υπάρχει και αρμονία με την τσέπη μας.
Η αδυναμία της apple να βγάλει κάτι οικονομικό καταστρέφει αυτό που λες ‛αρμονία’ …
Γιατί δε θα κατηγορήσουμε τον κόσμο που στης μέρες του just enough computing πάει και παίρνει ένα pc με 400ευρώ που είναι μεν πιο άσχημα αλλά είναι πολύ πιο φθηνό.

@Συριος... το προβλημα σου ειναι οτι δεν συνδεεις το design με το αποτελεσμα!
Στο ξαναειπα... ειναι λαθος . Πως να το κανουμε .......

Φυσικα και κανενας δεν θα παρει το νεο macpro ΜΟΝΟ για την αισθητικη του, αλλα για τη τεχνολοογια που κρυβει μεσα στα ομορφα σωθικα του .... capito ?

Νταξ, Γιάννη, άστο, όσοι δεν προσκυναμε το κουτί των νέων Mac, είμαστε ηλιθιοι, κοιταμε την επιφανεια και εχουμε πρόβλημα.

Capito.

:-)

ειπαμε... ασε την Ελλαδα, εμεις εχουμε πεθανει και απλα δεν το ξερουμε!

Στην αμερικη (και σε πολλες χωρες ακομη) κανεις επαγγελματιας δεν δουλευει με pc 400 ευρω.
Ακομη κι εδω οπως σου ειπα, στη δουλεια μου, εχουμε δεκαδες μηχανηματα αναλογης τιμης, αρα δεν ειναι θεμα η τιμη.

Ναι βρε Γιάννη μου, αλλά στην Ελλάδα είμαστε, και δε μπορώ να σκέπτομαι με κριτήρια USA. ούτε για πέντε άντε δέκα χώρες…

Κλασικό παράδειγμα οι κάρτες γραφικών. Όλοι βλέπουν το performance/$ δολάρια
Κανείς το performance/ευρώ
Και ας είναι διαφορετικές οι τιμές και διαφορετικό το αποτέλεσμα της διαίρεσης στην Ευρώπη.

Τέλος πάντων, η αλήθεια είναι ότι ανέκαθεν ήταν για λίγους τα mac pro. Και πανάκριβα στα Upgrades τους. Ε τώρα που δε μπορείς απλά να βάλεις ένα δίσκο εσωτερικά ή 8 πιο φθηνές μνήμες, πες ότι είναι ένα μικρό ποσοστό προσαύξησης του παραδοσιακού λογαριασμού.

μα δεν ειναι για ολους τα pro μηχανηματα ... τι να κανουμε.
Ειναι σα να λες θελω Ferrari me 10.0000 ευρω, δε γινεται.

Το ΣΚ ηρθε για επιδειξη ηλεκτρικης σκουπας (ναι , καλα ακουσατε) γνωστος μου , απο Αμερικανικη εταιρεια , τη Kirby.
Μου ειχε πει πρωτα να πλυνω καλα το χαλι και να το καθαρισω.
Το ιδιο και για αλλα "πραγματα¨του σπιτιου , οπως πετσετες κλπ.

Οταν ειδα με τα ματια μου , οτι στην ουσια δεν ειχα κανει απολυτως τιποτα με τον δικο μου καθαρισμο και τι εβγαλε απο το στρωμα - χαλι κλπ (που τα ειχα καθαρισει) ... επαθα πλακα!

Οταν φυσικα τον ρωτησα για τη τιμη .... κοντεψα ναπαθω εμφραγμα (3500 ευρω).
φυσικα , κι εγω το πρωτο πραγμα που σκεφτηκα ειναι γιατι δεν βγαζουν ενα πιο φτηνο μοντελο (η εταιρεια βγαζει ΕΝΑ μοντελο μονο, εδω και 100 χρονια, με εγγυηση εφ ορου ζωης).
Η απαντηση ηταν αλη... γιατι απλα δε μπορει να βγαλει κατι φτηνο και εξισου καλο (ειναι made in USA) ..... αυτα.

Last edited:
Σε πήραμε μονότερμα, χρωστάμε μπύρα :ADFADF1:

παιδια , μ αυτα που γινονται αυτη τη στιγμη, αυτα που συζηταμε εδω ειναι για να περναμε την ωρα μας!!!

Ειμαι αυτη τη στιγμη στη δουλεια μου και το τι γινεται δε λεγεται…. (για το θεμα της ΕΡΤ ).
Δυστυχως επονται τα χειροτερα….

μα δεν ειναι για ολους τα pro μηχανηματα ... τι να κανουμε.
Α, ναι, σωστο κι αυτό, είχες καιρό να το πεις και παραλίγο να το ξεχασω :p

Το ΣΚ ηρθε για επιδειξη ηλεκτρικης σκουπας (ναι , καλα ακουσατε) γνωστος μου , απο Αμερικανικη εταιρεια , τη Kirby.
Μου ειχε πει πρωτα να πλυνω καλα το χαλι και να το καθαρισω.
Το ιδιο και για αλλα "πραγματα¨του σπιτιου , οπως πετσετες κλπ.

Οταν ειδα με τα ματια μου , οτι στην ουσια δεν ειχα κανει απολυτως τιποτα με τον δικο μου καθαρισμο και τι εβγαλε απο το στρωμα - χαλι κλπ (που τα ειχα καθαρισει) ... επαθα πλακα!

Οταν φυσικα τον ρωτησα για τη τιμη .... κοντεψα ναπαθω εμφραγμα (3500 ευρω).
φυσικα , κι εγω το πρωτο πραγμα που σκεφτηκα ειναι γιατι δεν βγαζουν ενα πιο φτηνο μοντελο (η εταιρεια βγαζει ΕΝΑ μοντελο μονο, εδω και 100 χρονια, με εγγυηση εφ ορου ζωης).
Η απαντηση ηταν αλη... γιατι απλα δε μπορει να βγαλει κατι φτηνο και εξισου καλο (ειναι made in USA) ..... αυτα.

Ομορφα, ο πρωην προβολέας του Μπάμπη βρήκε παρέα.

Αν τον είχε ακόμα θα του λεγα να πάρει και ενα Mac Pro να εμπλουτίσει την προίκα του (κατσαρόλα και τώρα και ηλεκτρική σκούπα).

:p

Last edited:
Ειμαι αυτη τη στιγμη στη δουλεια μου και το τι γινεται δε λεγεται…. (για το θεμα της ΕΡΤ ).
Τωρα το διαβαζα.

Επι της αρχής, συμφωνώ απόλυτα.

Η ΕΡΤ ειναι ενα πρωτοφανές όργιο.

Ειναι κοινη λογική ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται ως εχει.

Εγω παλι διαφωνω…. εχω συναδελφους που δουλευουν εκει , και δουλευουν πολυ …. το οτι υπαρχουν καποιοι κηφηνες ή οτι ειναι υπεραριθμοι, ειναι αλλο θεμα.

Δεν αποφασιζουμε και διαταζουμε… στο κατω-κατω αυτοι τους εβαλαν σε αυτες τις θεσεις.

Πρεπει πρωτα να παραιτηθουν ολοι αυτοι και μετα αυτοι που τοποθετησαν!

Επειδη ποναει δοντι δε κοβεις κεφαλι !

Και το λεει ενας ιδιωτικος υπαλληλος, σε ιδιωτικο καναλι…..αλλα ας μη το συνεχισουμε εδω .

Γιαννης Σπυρου;1056824889 Ειμαι αυτη τη στιγμη στη δουλεια μου και το τι γινεται δε λεγεται…. (για το θεμα της ΕΡΤ ). Δυστυχως επονται τα χειροτερα….[/QUOTE said:
είμαστε όλοι μαζι

Τωρα το διαβαζα.

Επι της αρχής, συμφωνώ απόλυτα.

Η ΕΡΤ ειναι ενα πρωτοφανές όργιο.

Ειναι κοινη λογική ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται ως εχει.

Οι κηφύνες της ΕΡΤ είναι συγκεκριμένα κομματόσκυλα, που θα βρίσκονται πρώτοι πρώτοι στην "νέα" ΕΡΤ που θα προκύψει. Οπότε διαφωνώ απόλυτα στην απόφαση, συμφωνώντας μαζί σου ότι πρόκειται περι πρωτοφανούς οργίου.

Πρέπει να γίνει κάθαρση, αλλά όχι έτσι.

Μεγάλη νίκη της amd , μετά το Xbox One, το PS4 και η apple στηρίζει AMD.

Και σίγουρα έχουν γίνει κουβέντες με τις μεγάλες εταιρείες (πχ adobe) που δεν μπορούμε να φανταστούμε καν.