Apple WWDC 2013 Live

Τα σπαει τελειως το Pro..

ΥΓ. Σύριε, βρηκαμε το επομενο HTPC σου :p
Υποστηριζει 4 ταυτοχρονα stream 4Κ οποτε φανταζομαι θα ειναι επαρκες..

:p

Re: Απάντηση: Apple WWDC 2013 Live

Τα σπαει τελειως το Pro..

4x4K = 1x8K
Δε φτουράει :p

Re: Απάντηση: Apple WWDC 2013 Live

Μη το γελας γιατι μου θυμίζει δαυτο: http://www.colorbat.com/prodimages/Instimages/reserator01.jpg που το χω ακομη στην αποθηκη (και ναι, αν θυμαμαι καλα, για το σαλονι το χα παρει) :p :p :p

Το παραπανω δεν ειναι case αλλα συστημα (υδρο)ψυξης.

Μου θυμισε την ''κεντρικη'' ψυξη των νεων Apple.

Απάντηση: Re: Apple WWDC 2013 Live

Το παραπανω δεν ειναι case αλλα συστημα (υδρο)ψυξης.

Μου θυμισε την ''κεντρικη'' ψυξη των νεων Apple.

Επίσης...

Παρέχει εφύγρανση και αφύγρανση στο ίδιο σύστημα
Εισάγει καθαρό, κλιματισμένο αέρα μέσα στο δωμάτιο
Βελτιώνει την ποιότητα αέρα του εσωτερικού χώρου
Παρέχει την αποδοτικότητα της τεχνολογίας inverter...
........................................................................

Re: Απάντηση: Re: Apple WWDC 2013 Live

Επίσης...

Παρέχει εφύγρανση και αφύγρανση στο ίδιο σύστημα
Εισάγει καθαρό, κλιματισμένο αέρα μέσα στο δωμάτιο
Βελτιώνει την ποιότητα αέρα του εσωτερικού χώρου
Παρέχει την αποδοτικότητα της τεχνολογίας inverter...
........................................................................

Οπότε κάνει και για θήκη πούρων !!!!

εγω παντως δε χορταινω να το βλεπω!!!!
"Can't innovate anymore, my ass,"

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν μου λες ρε συ Γιάννη? Δεν χορταίνεις να βλέπεις ένα όμορφο μηχάνημα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και θα κάνει 4000? Τι τον νοιάζει τον επαγγελματία το design του πύργου ακριβώς?
Το μόνο που θέλει είναι να έχει καλά specs (που από ότι φαίνεται έχει) και να μην ζεσταίνεται αφού θα δουλεύει υπερωρίες. Τι ακριβώς innovation έχει κάνει εδώ η Apple? Τι έχει εκτός από όμορφο design που δεν υπάρχει σε οποιοδήποτε δυνατό workstation.
Και μην μου πεις ότι αυτό θα τρέχει OSX και εκεί είναι το θέμα. Το innovation που είναι?

Δεν μου λες ρε συ Γιάννη? Δεν χορταίνεις να βλέπεις ένα όμορφο μηχάνημα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και θα κάνει 4000? Τι τον νοιάζει τον επαγγελματία το design του πύργου ακριβώς?
Εμενα δεν με νοιαζει ακόμα και στο PC πλεον.

Στο tab ναι, στο κινητό ναι, στο laptop ναι.

Αλλα στο desktop ειναι παντελως αδιαφορο.

δεν σε νοιαζει επειδη δεν εισαι επαγγελματιας!
Εγω που ειμαι , και οι υπολοιποι συναδελφοι μου (μοντερ - γραφιστες) ζουμε 12-16 ωρες την ημερα μπροστα σε ενα τετοιο μηχανημα και μας νοιαζει ΠΟΛΥ!
Δυστυχως η αισθητικη ειναι κατι που πολλοι δεν δινουν σημασια αλλα για πολλους παιζει μεγαλο ρολο.

Δεν ειναι μονο το πως φαινεται, αλλα και το πως λειτουργει, το ποσο θορυβο κανει κλπ.
Στα HP workstation που εχουμε στη δουλεια μου πρεπει να φορας ωτασπιδες για να μη σπασουν τα νευρα σου απο το θορυβο .

Υπ οψην , αυτα τα μηχανηματα εκτος απο ασχημα και θορυβωδη ειναι πολυ ακριβα….. περιπου 10-15.000 ευρω αναλογα το config.

αρα θεμα κοστους δεν υπαρχει στον επαγγελματια, ουτε τα Mac Pro θεωρουνται ακριβα.

Και φυσικα το innovation ειναι στη συνολικη σχεδιαση και στο "δεσιμο" που κανει η aplle στα μηχανηματα της (software - hardware).
To συστημα ψυξης, το νεο open CL ver 4, το νεο συστημα διαχειρισης ενεργειας , και φυσικα το νεο πρωτοκολλο thunderbolt 2 με τις απιστευτες επιδοσεις , που για πρωτη φορα επιτρεπει αυτη τη σχεδιαση (ολο το storage ειναι πια σε εξωτερικες συσκευες δεδομενου της ταχυτητας διαλου).
Το thnuderbolt φυσκα δεν "ανηκει" στην Apple, αλλα αυτη το προθωθει και ειναι υπευθυνη για την επιτυχια του (ή αποτυχια του)!

Τελος βρες μου ενα μηχανημα σημερα που να μπορει να διαχειριστει 3 οθονες full 4K !!! ….περιττο να σου πω οτι στα HP στη δουλεια μου, δεν παιζουν ουτε ενα layer incompressed HD video.

Σε συνεργασια με το FCPX , που ολοι κατηγορουσαν οταν βγηκε (και τωρα το εκθειαζουν) , θα ειναι killing machine, πολυ μακρια απο οτιδηποτε αλλο!

http://gizmodo.com/the-brilliant-insanity-behind-the-new-mac-pros-design-512574427

ku-xlarge.jpg

ku-xlarge.jpg

Last edited:
απο το gizmodo…. http://gizmodo.com/the-brilliant-insanity-behind-the-new-mac-pros-design-512574427

The Concept

Last week, I wrote about the future of the Mac Pro, a time-tested machine that had slowly become the most anachronistic product from Apple’s hardware offerings. As I saw it, the company had four options: kill the Mac Pro, give the current Mac Pro case a spec bump, evolve the design, or completely change the game.

Apple obviously went with the fourth option. It’s important to consider it they would choose this path over the others. Successful revolutions of product archetypes occur when a team realizes that an underlying technology has advanced or been replaced. This is what happened with the iPhone. Every mobile phone company in the world had touchscreen designs they never released; Apple, though, was the first to realize that touch screens had caught up in usability and manufacturability. In cases like this, it pays to be the first to discover and take advantage of the opportunity. Usually, it puts you years ahead of the competition, which is stuck making products the old way.

Conversely, sometimes the archetype is too advanced for the underlying technology. For example, Alan Kay came up with the idea for a thin device with a keyboard that could be carried around like a book back in the 1970s. But it wasn’t until the 90s that computing technology could even approach what he had in mind, and it wasn’t until the 2010s that the tablet truly came of age. You can’t force an idea if the tech isn’t there to support it.

The concept of the new Mac Pro is very similar to that of the old Cube: A powerhouse PC that is very small and externally upgradable. That concept was not viable in 2000, when all we had for I/O was FireWire 400 and USB 1.1. Fast forward to 2013, and the technology has caught up to the archetype. We now have Thunderbolt 2, 802.11ac, and USB 3, not to mention cloud storage options. The expandability limitations are gone.

Put simply, we’ve come to a tipping point where the internals of a tower PC limit upgradability more than the externals do. There will be users who will miss optical media and PCI card slots—just like there were users who missed SCSI and floppy drives—but the vast majority of what gets added on to a pro computer today is done externally.

The Design

Let me just say this about the Mac Pro: this type of design can only be produced by a company that is first, truly led by its industrial design team, and second, completely nuts. No sane engineer would ever let this leave the design stage because it goes against everything you’re supposed to do with electronics. You’re supposed to arrange boards parallel to each other to maximize space efficiency. You’re supposed to have I/O ports that attach to the board in parallel, not perpendicularly. You’re supposed to end up with something that is roughly the shape of a box, because that's the easiest and most efficient way to manufacture a device.

To get a design that looks like this on the outside, you have to start with the inside. Like the Cube, the new Mac Pro is designed around a thermal core that pulls air from the bottom to the top of the machine. Unlike the Cube, which relied on convection cooling alone, the Pro has a fan located at the top of the machine to accelerate the air moving through it. Apple is using some of the same tricks it first used on the Retina MacBook Pro to ensure the fan runs as quietly as possible with a specially designed blade.

The triangular thermal core is a single piece of extruded aluminum that has been machined, and anodized black to act as a large heat sink. Extruding aluminum is a lot like using the old Play-Doh Extruder, except you’re using aluminum instead of Play-Doh. Large, solid billets of aluminum are heated in an oven and then forced through a small die. That triangular-shaped core comes out of the extruder as one large tube. Here's a video demonstrating the process:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

k-bigpic.jpg

δεν σε νοιαζει επειδη δεν εισαι επαγγελματιας!
Εγω που ειμαι , και οι υπολοιποι συναδελφοι μου (μοντερ - γραφιστες) ζουμε 12-16 ωρες την ημερα μπροστα σε ενα τετοιο μηχανημα και μας νοιαζει ΠΟΛΥ!
Δυστυχως η αισθητικη ειναι κατι που πολλοι δεν δινουν σημασια αλλα για πολλους παιζει μεγαλο ρολο.

Δεν ειναι μονο το πως φαινεται, αλλα και το πως λειτουργει, το ποσο θορυβο κανει κλπ.
Στα HP workstation που εχουμε στη δουλεια μου πρεπει να φορας ωτασπιδες για να μη σπασουν τα νευρα σου απο το θορυβο .

Υπ οψην , αυτα τα μηχανηματα εκτος απο ασχημα και θορυβωδη ειναι πολυ ακριβα….. περιπου 10-15.000 ευρω αναλογα το config.

αρα θεμα κοστους δεν υπαρχει στον επαγγελματια.

Και φυσικα το innovation ειναι στη συνολικη σχεδιαση και στο "δεσιμο" που κανει η aplle στα μηχανηματα της (software - hardware).
To συστημα ψυξης, το νεο open CL ver 4, το νεο συστημα διαχειρισης ενεργειας , και φυσικα το νεο πρωτοκολλο thunderbolt 2 με τις απιστευτες επιδοσεις , που για πρωτη φορα επιτρεπει αυτη τη σχεδιαση (ολο το storage ειναι πια σε εξωτερικες συσκευες δεδομενου της ταχυτητας διαλου).

Τελος βρες μου ενα μηχανημα σημερα που να μπορει να διαχειριστει 3 οθονες full 4K !!! ….περιττο να σου πω οτι στα HP στη δουλεια μου, δεν παιζουν ουτε ενα layer incompressed HD video.

Το design του είναι πανέμορφο πάντως και εμπνευσμένο.
Και συμφωνώ ότι έχει σημασία το design και περιμένω όντος να κάνει και διαφορά στο θόρυβο, αλλά θα δούμε τις μετρήσεις.

Τις ίδιες κάρτες πάντως της ΑΤΙ τις βρίσκεις και σε PC …
Το εξωτερικό storage έχει κλασικά υπέρ και κατά.
Από τη μια έχεις μικρό κουτί από την άλλη θες πολλά κουτιά στο πλάι του. (και όχι πάνω του στο συγκεκριμένο design)

Θέσεις για RAM θα μπορούσε να έχει 8 αλλά δε χωρούσαν.
Ο εσωτερικός ssd δε ξέρω εάν είναι σε κάποια γνωστή μορφή για να τον αλλάξει ο χρήστης. Ούτε και οι κάρτες γραφικών.

Αλλά και πάλι οι χρήστες αντίστοιχων mac workstations είναι εξοικειωμένοι με τους περιορισμούς αυτούς. Τους νέους χρήστες θα τους ενοχλήσουν τα θέματα επεκτασιμότητας αλλά τους παραδοσιακούς δε νομίζω.

ισα-ισα που οι νεοι χρηστες ζητουν αυτο το σχεδιασμο.
Οι παλιοι ειναι που "κολλανε" …

Πριν αρκετα χρονια , ειχαμε καποια μηχανηματα γραφικων Quantel (αξιας πολλων εκατονταδων χιλιαδω ευρω).

Ειχαν ολα τα κακα του κοσμου (αργα, δυσχρηστα , στριφνα, κ κλπ)…
Αλλα ειχαν ενα σημαντικο πλεονεκτημα. Πολυ γρηγορα busses και οι κεντρικες μοναδες ηταν πολυ μακρια απο το χρηστη.
Εσυ ειχες μονο ενα plhktrologio kai ena wacom digitizer μπροστα σου.
Απολυτη ησυχια, ομορφο περιβαλλον και δεν ασχολιοσουν με τιποτα παρα μονο με τη δουλεια σου.

Ωσπου ηρθαν τα PC…. με ολα τα καλα και τα κακα τους.

Καποιος επρεπε παλι να κανει το μεγαλο βημα.
Οι υπολοιποι ακομ δεν τολμουν να πεταξου τα cd-dvd απο τους υπολοιγιστες τους…ποσο μαλλον τα εσωτερικα storage facilities….
Με αυτη τη σχεδιαση, μπορεις να εχεις πολυ μακρια σου το συστημα αποθηκευσης (το thunderbolt επιτρεπει να εχεις πολλα μετρα μακρια τους δισκους) και να εχεις την ιδια ταχυτητα με τους εσωτερικους δισκους.
Μπορεις ακομη να εχεις εξωτερικες καρτες γραφικων και ολοκληρα συστηματα επεκτασης με καρτες PCI-e .

Δεν σου λειπει τιποτα κι εχεις ενα καθαρο και λιτο desktop , χωρις καλωδια και θορυβο, με ενα λειτουργικο ετοιμο για ολα….

διαβαστε και το πσοτ toy Gizmodo, εχει αρκετες λεπτομερειες ….

Last edited:
Γιάννη,

Ένας επαγγελματίας βλέπει το workstation του ως εργαλείο, το οποίο μάλιστα δεν τοποθετεί πάνω στο γραφείο του (όπως πριν κάτι 10ετίες κάτι καγκούρια χρήστες PC).

Οπότε όχι μόνο δεν τον νοιάζει η εμφάνιση αλλά συνήθως δεν είναι καν αντικείμενο κρίσης (λόγω μη οπτικής επαφής).

Το αν εσένα ή όποιον άλλον, σε ‛’φτιάχνει’’ ψυχολογικά η εμφάνιση, είναι άλλο θέμα, φυσιολογικότατο το οποίο όμως δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τον επαγγελματισμό (αλλά με το χόμπυ / καύλα του καθενός μας).

Σε επαγγελματικά εργαλεία με τα οποία έρχεσαι σε φυσική επαφή (κινητά, ταμπλέτες ακόμα και τρυπάνια αν θες) προφανώς και η αισθητική παίζει κάποιο ρόλο.

Εδώ όμως μιλάμε για ένα κουτί που στεγάζει ένα εργαλείο με το οποίο όχι μόνο δεν έρχεσαι σε επαφή αλλά λογικά το έχεις κάτω από το τραπέζι σου.

Σεβαστός και κατανοητός ο ενθουσιασμός σου λοιπόν (σου χω πει άλλωστε ότι τον ζηλεύω) αλλά δεν έχει να κάνει σε τίποτα με ‛’επαγγελματισμό’’ ή μη.

Αυτά περί Design.

Για τα άλλα που λες δεν διαφωνώ (αν και ως συνήθως, είσαι λίγο υπερβολικός για ότι δεν ειναι Appe – Θελω να πω, όπως τα Win δεν κολλάνε κάθε λίγο και λιγάκι, όπως έχεις πει πολλές φορές, έτσι και τα Workstations δεν είναι τόσο θορυβώδη όσο θες να τα παρουσιάζεις).

Το δέσιμο επίσης hardware-software (εφεξής να το λες όπως ο όλος ο κόσμος….εεεεε ο Τάκης ήθελα να πω: Οικοσύστημα – να καταλαβαινόμαστε :p) είναι σαφώς θετικό αλλά σαφώς και δεν είναι (πλέον) innovation.

Τα υπόλοιπα, καλά τα λες (αλλά δεν έχουν να κάνουν με το design).

Φιλικα

Hateboy Roulis :p

Last edited:
Οπως παντα και οπως ολοι, ετσι κι εσυ κοιτας την επιφανεια…. διαβασε λιγο το αρθρο που σου ειπα και θα δεις.
Θεωρεις τον σχεδιασμο κατι απλο και κατι που εχει να κανει μονο με την αισθητικη - ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.

To design γενικοτερα - software kai hardware , απαιτει βαθιες γνωσεις, οραμα και τολμη.
Αυτα τα εχει δυστυχως μονο η Apple… σκεψου απλα για λιγο ποτε ηταν η τελευταια φορα που σε ενθουσιασε κατι τα τελευταια χρονια (στο τεχνολογικο τομεα βεβαια).

Εσεις βλεπετε την αλλαγη font και χρωματων πχ σαν μια απλη διαδικασια… καθε αλλο !

Την αλλαγη σχηματος , υλικων και μεγεθους σαν μια "μικρη" αλλαγη που μπορει να κανεις ο καθενας (γιατι δεν τη κανει αραγε ?) …

Πισω απ ολα αυτα κρυβεται πολλυ δουλεια, πειραματισμος και innovation.

Για παραδειγμα…. το να εχεις αυτο το σχημα (τριγωνικο) φαινεται απλα σαν μια τυχαια ή "αισθητικη" αποφαση της Αππλε.
Αν ομως ψαξεις καλα, θα δεις οτι αποτελει τη βαση του συστηματος, αποτελει επισης τον κεντρικο απαγωγο θερμοτητας και τη βαση που θα στηριχτουν ολα τα υποσυστηματα , κατι σαν το unibody στα macbook pro.
Δεν ειναι καθολου ευκολο να σχεδιασεις κατι τετοιο… σε συνδυσαμο με τον εξυπνο σχεδιασμο ασσυμετρων λεπιδων του ενα και μοναδικου ανεμιστηρα , κανουν το συστημα τοσο αποδοτικο , "εξυπνο" και αθορυβο.

Last edited:
Δεν ξερω επισης τι "επαγγελματιες" συναναστερφεσαι… στο τμημα μου παντως, ολοι δινουν μεγαλη εμφαση στο σχεδιασμο - design (software - hardware) .

Δηλωνει (εκτος της ομορφιας-αρμονιας) , την επιμονη για τελειοτητα , τη προσοχη στη λεπτομερεια και το "οραμα" αυτου που το εφτιαξε….

Συγνωμη κιολας, αλλα δεν εχω καμια εμπιστοσυνη και κυριως καμια συμπαθεια για κατι τετοio που εχω στο γραφειο μου…
Nql1UtPjLPOb_hKT8-0OA1Y7TC9s0jI1MlXCCBdIN1tn5RAgd3_Ua1-3Nq3KNvUQcyts_uSpoWHqZ7BS=s400

σε αντιθεση με αυτο….

cube-desk.jpg

Για το εξωτερικό storage είπα ότι έχει θετικά και αρνητικά. Καταλαβαίνω ότι εστιάζεις στα θετικά – αλλά προσπαθώ να βλέπω και τα αρνητικά.
Και αυτά τα Thunderbolt μη ξεχνάμε είναι πανάκριβα τα άτιμα.
Όπως και να έχει καλό είναι ότι υπάρχει συνέχεια και δεν εγκατέλειψε η Apple.
Και εύχομαι να υπάρχει και επόμενο Pro και να μην είναι το τελευταίο.