Αρβελερ

Απάντηση: Re: Αρβελερ

Γιατί απαιτούμε από κάποιον που έχει καταφέρει να πετύχει στον τομέα του και την επιστήμη του να είναι ταυτόχρονα κοινωνικά ευαίσθητος, ανθρωπιστής κοκ.
Είναι σα να λέμε πως από κάποιον που δεν έχει σπουδάσει προσδοκούμε να είναι κοινωνικά αναίσθητος, μισάνθρωπος κτλ.

Να απογοητευτούμε από κάποιον που έχει αγωνιστεί και έχει προσφέρει στην κοινωνία με τις πράξεις του και τώρα κάνει στροφή προς την αντίθετη κατεύθυνση, ναι!
Αλλά να απογοητευτούμε επειδή ένας ακαδημαϊκός είναι συντηρητικός ή δεν παίρνει το μέρος του αδύνατου δεν στέκει.

Περιμένουμε από τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών να είναι οπωσδήποτε και άνθρωποι του πνεύματος με ανώτερες αξίες και ιδανικά.
Για ποιο λόγο;
Ίσως επειδή η φράση "Είσαι μικρός εσύ δεν ξέρεις" ηχεί ακόμα στα αυτιά μας και η σχέση μικρού (παιδιού) και μεγάλου (ενήλικα) αντικατοπτρίζεται μετέπειτα στη σχέση
"μικρού" και "μεγάλου", ασήμαντου και σπουδαίου.
Όπως και να 'χει η αμφισβήτηση είναι προτιμότερη (για να μην πω επιβεβλημένη) από την τυφλή αποδοχή.

Πάντως είναι αξιολύπητο όταν κάποιος χρησιμοποιεί τις ικανότητές του και το κύρος του για να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα σκόπιμα (δε μιλώ συγκεκριμένα για κάποιον)
ή να προσπαθεί να μας πείσει πως είναι στο DNA ή από το Θεό γραμμένο να είμαστε "ανατολίτες" (μοιρολάτρες, οκνηροί, ευκολόπιστοι) και πως τέλος πάντων ήταν γραφτό μας.

ΥΓ: και λίγα για τη Νάνα :Banane0:

@ nbull...Γαλλικη Επανασταση και διακυρηξη των δικαιωματων του ανθρωπου και του πολιτη,Παρισινη Κομμουνα,Μαης του 68,Νοεμβρης του 2005,κατι εχουν "κανει" και αυτοι κατα τ αλλα συμφωνω απολυτως με by,mac και dipie..

ξεχασες το βασικοτερο
εχουν τις ποιο ερωτευσιμες γυναικες
τα ποιο ρομαντικα μπαρακια
και τον καλυτερο ερωτικο κινηματογραφο

.

Αφου το "ξεχειλωσαμε"....να μην ξεχασουμε το berthillon, το καλυτερο παγωτο στον κοσμο...

Γιατί απαιτούμε από κάποιον που έχει καταφέρει να πετύχει στον τομέα του και την επιστήμη του να είναι ταυτόχρονα κοινωνικά ευαίσθητος, ανθρωπιστής κοκ.
Είναι σα να λέμε πως από κάποιον που δεν έχει σπουδάσει προσδοκούμε να είναι κοινωνικά αναίσθητος, μισάνθρωπος κτλ.

Να απογοητευτούμε από κάποιον που έχει αγωνιστεί και έχει προσφέρει στην κοινωνία με τις πράξεις του και τώρα κάνει στροφή προς την αντίθετη κατεύθυνση, ναι!
Αλλά να απογοητευτούμε επειδή ένας ακαδημαϊκός είναι συντηρητικός ή δεν παίρνει το μέρος του αδύνατου δεν στέκει.

Περιμένουμε από τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών να είναι οπωσδήποτε και άνθρωποι του πνεύματος με ανώτερες αξίες και ιδανικά.
Για ποιο λόγο;
Ίσως επειδή η φράση "Είσαι μικρός εσύ δεν ξέρεις" ηχεί ακόμα στα αυτιά μας και η σχέση μικρού (παιδιού) και μεγάλου (ενήλικα) αντικατοπτρίζεται μετέπειτα στη σχέση
"μικρού" και "μεγάλου", ασήμαντου και σπουδαίου.
Όπως και να 'χει η αμφισβήτηση είναι προτιμότερη (για να μην πω επιβεβλημένη) από την τυφλή αποδοχή.

Πάντως είναι αξιολύπητο όταν κάποιος χρησιμοποιεί τις ικανότητές του και το κύρος του για να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα σκόπιμα (δε μιλώ συγκεκριμένα για κάποιον)
ή να προσπαθεί να μας πείσει πως είναι στο DNA ή από το Θεό γραμμένο να είμαστε "ανατολίτες" (μοιρολάτρες, οκνηροί, ευκολόπιστοι) και πως τέλος πάντων ήταν γραφτό μας.

ΥΓ: και λίγα για τη Νάνα :Banane0:

Μάλλον δεν έχεις κατανοήσει το όλο ζήτημα.

Δεν θα υπήρχε θέμα,άν τα καθεστωτικά μνημονιακά ΜΜΕ δεν την χρησιμοποιούσαν υπερπροβαλόντας την σαν την "σοφή αριστερή" διανοούμενη κι η ίδια δεν είχε αποδεχθεί ασμένως αυτό ρόλο...

Re: Απάντηση: Re: Αρβελερ

Δεν θα υπήρχε θέμα,άν τα καθεστωτικά μνημονιακά ΜΜΕ δεν την χρησιμοποιούσαν υπερπροβαλόντας την σαν την "σοφή αριστερή" διανοούμενη κι η ίδια δεν είχε αποδεχθεί ασμένως αυτό ρόλο...
Γιατί μπερδεύεσαι;

για τα ΜΜΕ: "Εις εφ ων ετάχθη".
για την Αρβελέρ: "Δόξαν ουδείς εμίσησε".
αθροιστικά: "Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο".

Τίποτα το αφύσικο δηλαδή.
Χιλιοπαιγμένο...

Last edited:

Δεν ξέρω αν όντως επροβάλετο ως η σοφή "αριστερή" διανοούμενη, πάντως μόνη της το είπε "εγώ πάντα αριστερά ψήφιζα...στις τελευταίες εκλογές ψήφισα Σαρκοζί στην μία :bang: "

Ρε σεις...το δικαιολόγησε
για να τηρηθούν οι ισορροπίες:ADFADF1:
βαθιες αριστερές πεποιθήσεις
τστστστσ
π.χ. αν ψηφιζε Ελλάδα θα ψηφιζε βενιζέλο γιατι έχει πέσει χαμηλά

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αρβελερ

Δεν ξέρω αν όντως επροβάλετο ως η σοφή "αριστερή" διανοούμενη, πάντως μόνη της το είπε "εγώ πάντα αριστερά ψήφιζα...στις τελευταίες εκλογές ψήφισα Σαρκοζί στην μία :bang: "

Μην σου πώ,ότι την έχω δει δεκάδες φορές, από τις οποίες δεν ξέρω σε πόσες συνεντεύξεις,όπου σχεδόν πάντα κριτικάριζε κι έδινε συμβουλές στους ιθαγενείς...

Εβαλα ενδεικτικά στο Google: "ΑΡΒΕΛΕΡ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ"(στα ελληνικά μόνο εννοείται)

.......754.000 αποτελέσματα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.google.com/search?q=ΑΡΒΕ...sugexp=chrome,mod=16&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Επίσης μόνο στις μεγάλες μνημονιακές εφημερίδες...
"ΑΡΒΕΛΕΡ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΝΕΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

135.000 αποτελέσματα....
http://www.google.com/search?q=ΑΡΒΕ...7abcf1ccb98939&bpcl=39650382&biw=1366&bih=641

Last edited:

Γράφω:

"Πάντως είναι αξιολύπητο όταν κάποιος χρησιμοποιεί τις ικανότητές του και το κύρος του για να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα σκόπιμα (δε μιλώ συγκεκριμένα για κάποιον)
ή να προσπαθεί να μας πείσειπως είναι στο DNA ή από το Θεό γραμμένο να είμαστε "ανατολίτες" (μοιρολάτρες, οκνηροί, ευκολόπιστοι) και πως τέλος πάντων ήταν γραφτό μας."

Νομίζω πως ουσιαστικά λέμε τα ίδια.

Επειδή δήλωσε κάποιος πως είναι αριστερός δε σημαίνει πως είναι. Επειδή κάποιος έχει φάει τα βιβλία με το κουτάλι δε σημαίνει πως θα είναι και αριστερός.

Άρα προς τι η απογοήτευση;

Αναλογα την εποχη κι αλλοι τωρινοι αριστεροι εχουν συνδραμει τα καπιταλιστικα κομματα.

Ο Μικης εχει εκλεγει με την Νεα Δημοκρατια του Μητσοτακη
Ο Γλεζος εχει εκλεγει τρεις φορες μαλιστα με το Πασοκ του Ανδρεα.

Κι αυτοι απογοητευσαν τοτε πολυ κοσμο.

Mπά...ήταν υπέρ της αειφόρου ανάπτυξης...Μόνο που της-μας τέλειωσε ο καταλύτης...

Η κ Γλυκατζη-Αρβελερ ειναι μια προσωπικοτητα και σαν τετοια εχει τις ιδιαιτεροτητες της και μαλοον θα πρεπει να την κρινουμε κατω απο απ αυτο το πρισμα.Περισσοτερο ειναι Ευρωπαια που γεννηθηκε στη Ελλαδα ,αλλα εζησε στη Ευρωπη ,παρα μια Ελληνιδα που ζει στην Ευρωπη.Ειχε την τυχη να γνωρισει μεγαλες πολιτικες προσωπικοτητες και αυτο ισως της <χαριζει> καποια ιδιατεροτητα.Το οτι περασαν τα χρονια και προφανως δεν βρισκεται στο απωγειο της πνευματικης της ακμης δεν νομιζω οτι πρεπει να μας κανει να υποτιμουμε αυτα που πιστευει.
Καλο ειναι να ακουγονται διαφορετικες φωνες ,ασχετα αν δεν συμφωνουμε μερικως η ολικως με αυτα που πιστευουν.Το δυστυχημα για την Ελλαδα ειναι οτι οταν ηταν σαφως νεωτερη δεν το εκμεταλευθηκε στη θεση της προεδρειας της δημοκρατιας-ισως απο κει μπορουσε να προσφερει κατι επιπλεον στη χωρα.
Οπως και να το κανουμε αποτελει μια προσωπικοτητα ευρωπαικης εμβελειας και αξιζει νομιζω να ακουμε την αποψη της ,ειτε μας ειναι αρεστη -ειτε οχι.Δυστυχως για τη χωρα μας αρχιζουν και εκλειπουν τετοιες προσωπικοτητες και δυστυχεστερα καποιες που υπαρχουν δεν τις αξιοποιουμε επαρκως.Τετοιο παραδειγμα που θα μπορουσε να προσφερει πολλα στο τοπο ,αλλα στη ουσια χρησιμοποιουμε το μινιμουμ των δυνατοτητων του ειναι ο κ Γραμμενος

1. Το Βυζάντιο ήταν Ρωμαϊκή αυτοκρατορία
τι σχεση έχει με τον Ελληνισμό?
Αν η Αρβελερ έδωσε διαφορετική διασταση πιο κοντα στη πραγματικότητα, είναι μία προσφορά στην ιστορία και μπραβο της.

2. και ο γαπ είναι στο Χαρβαρντ, δηλωσε προσφατα οτι είναι πιο σημαντικο απο την πρωθυπουργία του στην Ελλάδα (και μιλάμε για τις δηλώσεις του Νότη...)

3. Επειδη η ξαδελφη και ο ξαδελφος διδασκουν στην Σορβόννη...και γενικά στο σόι μου υπάρχει μία....Γαλλική συμπαθεια εως τσουρεκιασμα, ειδικά στο προσωπο της Αρβελερ...από αντιδραση δική μου μαλλον,
τι έχουν κάνει οι Γαλλοι και τους έχουμε τόσο ψηλά?
φιλοσοφίες?
ζωγραφική?
οκ
άλλο?
''ιδεολογία-επανασταση''?...αστο να μεινουμε φίλοι και να μην πουμε τιποτα παραπάνω

Γαλλική Επανάσταση?

Ναι γνωρίζω
εκει δεν ηταν που κόβανε κεφάλια?
Στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων?
Που ξανάγινε τετοιο πράγμα στον ''πολιτισμένο'' κόσμο?
Οκ στο ονομα της εκκλησίας εχουν γίνει χειρότερα....
Το αλλο ''Ελευθερία - Ισότης - Αδελφότης'' κάπου το έχω δει, που το έχω δει...
Και η κατάληξη...Ναπολέοντας, και τα μυαλά στα κάγκελα:ADFADF1:
Κατά κάποιους η Γαλλική επανάσταση εδωσε εκεινη την εποχή πνοή σε πολλους λαούς της Ευρώπης...θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πιο αναλυτικά ποιοί υποκίνησαν τα γεγονότα.

Last edited:
Ετσι είναι οι επαναστάσεις...

Αλλά μην ξεχνάμε ότι η Γαλλική επανάσταση,ήταν αστική επανάσταση,δηλαδή τα ανερχόμενα μεσαία στρώματα,αφαίρεσαν την εξουσία απο την μοναρχία και τους αριστοκράτες φεουδάρχες,για να την πάρουν αυτά με την σειρά τους...Μεταξύ αυτών κι ο λαϊκής προέλευσης Ναπολέων...

Αλλά άς μείνουμε στο θέμα...Υποτίθεται,ότι συζητάμε για την ακαδημαϊκή ταυτότητα της Αρβελερ σαν Ελληνίδας,που παρεμβαίνει στα πολιτικά δρώμενα κι όχι μόνο της χώρας μας...

Last edited: