Αρχαία Ελλάδα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρχαία Ελλάδα

Επειδή φαντάζομαι ότι θα τους ήταν λίγο δύσκολο να καταλάβουν τι ακριβώς κάνουμε δεν απευθυνθήκαμε αρχικά. Αν όμως προκύψει τελικά κάτι ολοκληρωμένο ίσως τους το στείλουμε για να δούμε αν μπορεί να βελτιωθεί και να παραχθεί μαζικά για άλλα σχολεία (αν και χλωμό το βλέπω).

Προς το παρόν δουλεύουν μια χαρά τα παιδιά με τη σχολική βιβλιοθήκη και το Internet.
Βασικά αν θέλετε να καταστραφεί το εγχείρημα σας να τους ζητήσετε την βοήθεια τους...:flipout:.
Μπορεί να γελάμε αλλά καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να κάνετε και εσείς κάποια πράγματα χωρίς βοήθεια από το κράτος.Πάντως αν το έχετε προχωρήστε το μόνοι σας.

Εκτός ωρών σχολείου, λοιπόν.. Κι εκτός (υλικής) αμοιβής καθηγητών, να υποθέσω..

απλά, :grinning-smiley-043

εξαιρετικά ενδιαφέρον!

Η δράση είναι στα πλαίσια Πολιτιστικού Προγράμματος της Διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αμείβομαι με 6 ευρώ την ώρα μικτά υπερωρία (συνολικά περίπου 120 ευρώ βγαίνει το χρόνο καθαρά), τα οποία διαθέτω για τα χαρτόνια, τους μαρκαδόρους, CD και ότι άλλο υλικό χρειαστεί. βέβαια φέτος με το κόψιμο υπερωριών δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα τα πάρω και έχω προπληρώσει κάποια υλικά.

Last edited:
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια. Η καλύτερη αμοιβή είναι ότι περνάμε τέλεια και οι 17 μας. Τη δράση τη διοργανώνουμε από κοινού με την καθηγήτρια Αγγλικών του σχολείου, η οποία είναι μόνιμη συνεργάτιδα μου σε ότι δράση κάνω κάθε χρόνο.

Μπράβο Δημήτρη, μου θύμισες παλαιό μου καθηγητή στο δημοτικό ο οποίος είχε τρέλα με την αρχαία Ελλάδα και την μυθολογία. Από τους ελάχιστους που έχουν μείνει χαραγμένοι στην μνήμη μου...

Και ένας λόγος παραπάνω είναι το ότι η γυναίκα μου είναι καθηγήτρια και γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσοι είσαστε αυτοί οι οποίοι πασχίζετε να μάθετε πράγματα στα παιδιά που οι γονείς τους δεν έχουν καν ιδέα και δεν θα τα μάθαιναν ποτέ...

Tα θερμά μου συγχαρητήρια.
Τελικά ένα θέμα που ανοίχθηκε σήμερα έγινε αφορμή να μάθουμε πως υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν για μια καλύτερη παιδεία.
:grinning-smiley-043

.. Η καλύτερη αμοιβή είναι ότι περνάμε τέλεια και οι 17 μας...

αυτή είναι η σημερινή αξία. Η άλλη, η πρόσθετη, είναι ανυπολόγιστη, και διαρκεί..

Είχα ένα δάσκαλο που ούτε εγώ ούτε οι συμμαθητές μου, δεν ξέχασαμε ποτέ.. σε ένα δημόσιο δημοτικό σχολείο, λίγο μετά τη μεταπολίτευση...

Δημήτρη (επίτρεψέ μου) ένα μεγάλο μπράβο, και μακάρι να δουν και να θαυμάσουν την προσπάθειά σου πολλοί.

Η καλύτερη αμοιβή για έναν δάσκαλο είναι η ευχάριστη ανάμνηση που έχουν οι άνθρωποι που δίδαξε και θυμούνται κάθε στιγμή που πέρασαν μαζί του...

Νά ' σαι καλά!!

Πριν καμιά 12ετία είχα αγοράσει ένα αντίστοιχο επιτραπέζιο role-playing με θέμα τη μυθική Ελλάδα (στην εποχή των Μηκυναίων), μάλιστα δήλωνε πως ήταν το πρώτο ελληνικό rpg, αλλά δεν ασχολήθηκα... θέλει παρέα που δύσκολα συγκεντρώνεται. "Ζωντανά Έπη" λέγεται.

Πριν καμιά 12ετία είχα αγοράσει ένα αντίστοιχο επιτραπέζιο role-playing με θέμα τη μυθική Ελλάδα (στην εποχή των Μηκυναίων), μάλιστα δήλωνε πως ήταν το πρώτο ελληνικό rpg, αλλά δεν ασχολήθηκα... θέλει παρέα που δύσκολα συγκεντρώνεται. "Ζωντανά Έπη" λέγεται.

Θα ήθελα να μάθω περισσότερα για αυτό αν γίνεται. Το έχεις ακόμα;

Είχα ένα δάσκαλο που ούτε εγώ ούτε οι συμμαθητές μου, δεν ξέχασαμε ποτέ.. σε ένα δημόσιο δημοτικό σχολείο, λίγο μετά τη μεταπολίτευση...

Λίγο πολύ όλοι/ες έχουμε έναν τέτοιο δάσκαλο ή δασκάλα που δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Θυμάμαι με πολύ αγάπη το δικό μου στην ΣΤ´ Δημοτικού. Ήταν λίγο...άγριος στην όψη και αρχικά τον φοβόμασταν, αλλά πολύ γρήγορα μας κέρδισε. Πού να βρίσκεται; Τι να κάνει άραγε τώρα; Γνωρίζει ή μπορεί να υποψιασθεί ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους σημάδεψε;

Και τώρα τέλος του:offtopic:

Θα ήθελα να μάθω περισσότερα για αυτό αν γίνεται. Το έχεις ακόμα;

Πώς δεν το έχω! Το άνοιξα, διάβασα κανόνες κλπ και έτσι έμεινε!
Πρέπει να κυκλοφορεί ακόμη, εννοώ σαν συσκευασία επιτραπέζιου, όχι απλώς βιβλίο. Βέβαια μπορεί να έχει βελτιωθεί, τόσα χρόνια πια, θυμάμαι πως δεν παρέλειπε να δικαιολογηθεί ότι ήταν λιγάκι πρωτόλειο για επίπεδα rpg (σε σχέση με αυτά που έχουν κυκλοφορήσει στο εξωτερικό μάλλον)

Ένα μεγάλο :grinning-smiley-043 Δημήτρη. Κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι η παιδεία στο σήμερα. Μακάρι κάποιοι να έπαιρναν τέτοια παραδείγματα προς μίμηση ώστε να βελτιώσουν την παιδεία.