Αρχάριος για Home cinema.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρχάριος για Home cinema.

Επειδή καλό είναι να μιλάμε συγκεκριμένα, δεν αναφέρομαι ούτε στα άσπρα ούτε στα σκέτα signature. Για του λόγου το αληθές (https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/6407082_-signature-s55e-schwarz-polk-audio.html) και για να μην μιλάμε με γενικότητες μπορείς να δεις και το ιστορικό.

Αναφέρθηκα στο συγκεκριμένο επειδή προτάθηκε προηγουμένως. Επίσης, είναι πιο εύκολο να γίνει σύγκριση γιατί είναι πιο mainstream ηχείο, το βλέπεις στα περισσότερα καταστήματα οπότε είναι πιο εύκολες οι συγκρίσεις, όπως και το να βρεις αξιολογήσεις, unboxing video κτλ στο youtube.

Η τηλεόραση μπορεί να θεωρείται σχεδόν είδος 1ης ανάγκης όπως γράφεις, αλλά όχι οι 55+ όπως έγραψα. Στο συγκεκριμένο forum μπορεί και να είναι για τους αναγνώστες. Δεν νομίζω πως είναι το ίδιο αγαθό μια turboX-F&U 32" με μια OLED 75", σίγουρα δεν έχουν τις ίδιες πωλήσεις που έγραψες μαζί με τα ψυγεία κτλ.

Είναι ένα αμερικάνικο ηχείο των ±$650 που πάει πάρα πολύ καλά στις πωλήσεις και στις κριτικές στην Αμερική.
Στα 875 που πωλείται εδώ παίζει μπάλα και με άλλα ηχεία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρχάριος για Home cinema.

Και πάλι εκεί που υπάρχει OLED 75 δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεις ενισχυτή και ηχεία. Όπως και να το δεις, η τηλεόραση υπάρχει σε κάθε σπίτι ενώ ηχεία και ενισχυτές όχι.

Πριν έγραψες για amazon και σου έδειξα ότι η τιμή στην Ελληνική αγορά έχει ελάχιστη διαφορά. Τώρα λες κάτι άλλο που και πάλι δεν είναι μεγάλη η διαφορά. Έτσι δεν βγαίνει άκρη, και όπως σου εξήγησα δεν είναι σοβαρή έρευνα μέσα από μηχανές αναζήτησης όπως αυτή που έβαλες τώρα. Υπάρχουν πολλά που τα βρίσκεις μπροστά σου στην πορεία.

Δεν είναι απόδειξη η πλατφόρμα αναζήτησης τιμών. Ελάχιστη διαφορά θα δεις στην πραγματικότητα, αν το ψάξεις εντός φυσικού καταστήματος. Και ετοιμοπαράδοτο, το θέλω τώρα και το έχω σε λίγη ώρα. Όχι το θέλω τώρα και το έχω.... σε 10 μέρες που μέχρι τότε θα έχεις δει κάτι άλλο.

Πρέπει να μάθεις την έννοια του μπαίνω κάπου και κάνω παζάρι και συνυπολογίζω τι υποστήριξη παίρνω. Από την καρέκλα στο PC, θα έχεις χασούρα.... :cool: Τα έχουν σκεφτεί πριν από σένα για σένα. Μέχρι και πόση διαφορά θα έχεις πληρώνοντας ελάχιστα παραπάνω αλλά να το έχεις κανα τρίμηνο νωρίτερα και έτσι να έχεις κάνει απόσβεση πολλές φορές (BF pawn intended).

Αν φυσικά η πραγματική διαφορά είναι μεγάλη, τότε δεν υπάρχει λόγος να προτιμήσεις την πολύ ακριβότερη τιμή. Απλώς αυτό είναι σπάνιο έως απίθανο να υπάρξει.

Νομίζω πως έχασα το σημείο που μου έδειξες ότι η τιμή έχει ελάχιστη διαφορά. Εσύ θεωρούσες πως η τιμή που ανέφερα αφορούσε άλλο ηχείο (λευκό, όχι το e και πάει λέγοντας). Πόσο έχει τελικά; Ίσως μας πει ο Vlad66 όταν τον πείσεις.

Επίσης, αφού η τιμή δεν είναι αυτή γιατί δεν ενημερώνεται/ε το skroutz με τις πραγματικές; Θα μπορούσες να απευθύνεσαι και στην επαρχία, good business.

Σχετικά με το ετοιμοπαράδοτο, that's not always the case. Δεν υπάρχει πάντα ετοιμοπαράδοτο. Επίσης, όταν κάνεις μια αγορά για μια συσκευή που θα κρατήσεις για χρόνια, νομίζω η πλειοψηφία θα προτιμούσε να περιμένει 10 μέρες από το να πληρώσει 20-30-40% περισσότερο. Δεν αλλάζουμε απόψεις σε 10 μέρες, τουλάχιστον όχι όλοι.

Για ποιο λόγο να κάνω παζάρι; Παζάρι πλέον ούτε στην λαϊκή δεν κάνουν. Υποστήριξη μπορεί να έχω μπορεί και όχι, δεν υπογράφουμε συμβόλαιο. Όταν εγώ πληρώσω για την αγορά και περιλαμβάνεται στην τιμή, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα σου, αρχικά δεν θα την χρειαστώ πάντα, αλλά και όταν χρειαστώ μπορεί και να μην την λάβω. Την εγγύηση επίσης την δίνει η εταιρεία όχι ο πωλητής.

Όπως έγραψα έχω ρωτήσει και σε καταστήματα, οπότε αυτό για την καρέκλα είναι επίσης άτοπο, όπως και το πόσο καλύτερες είναι οι τιμές (κανα 20%).

Όντως έτσι δεν βγαίνει άκρη!

Ας μας πει όμως και ο john_shadow πόσο το βρήκε εδώ (όχι καταστήματα κτλ, βάσει των προσφορών που πήρε) και πόσο του πήγε τελικά με έξοδα αποστολής.

Καλό είναι να μιλάμε με επιχειρήματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρχάριος για Home cinema.

Είναι ένα αμερικάνικο ηχείο των ±$650 που πάει πάρα πολύ καλά στις πωλήσεις και στις κριτικές στην Αμερική.

Συμφωνώ απολύτως! Ειδικά σε ένα budget σαν αυτό του TS, που ήδη του προτάθηκε να ανέβει σε διπλάσιο ή και τριπλάσιο, είναι κρίμα να "αναγκαστεί" να ξεφύγει τόσο αγοράζοντας με δόσεις για να ανέβει αγοράζοντας υπερκοστολογημένα προϊόντα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρχάριος για Home cinema.

Ας μας πει όμως και ο john_shadow πόσο το βρήκε εδώ (όχι καταστήματα κτλ, βάσει των προσφορών που πήρε) και πόσο του πήγε τελικά με έξοδα αποστολής.

Κοίτα δεν πήγα από τα καταστήματα για προσφορά, ήταν τελείως ιντερνετική η αναζήτηση(σκρουτζ+google) στην οποία τα ηχεία παίζουν στα 400 , εγώ τα πήρα στην prime day του amazon στα 200 + 30 για τα μεταφορικά, με όλα τα μείον που αναφέρθηκαν(θα τα έχω μετά από 2 βδομάδες, αν έχουν θέμα η πάθουν κάτι πρέπει να τα στείλω Γερμανία, κτλ) αλλά υποθέτω πως και να πήγαινα στα μαγαζιά τιμή γύρω στα 250 (γι'αυτα η για κάποια παρόμοια) δε νομίζω να έπαιρνα..
Δεν ξέρω βέβαια αν έκανα καλά και πήρα τα s20e αντί για τα s50e αλλά αυτό είναι άλλο θέμα :vollkommenauf:
Για ενισχυτή ωστόσο που είναι πιο "περίπλοκο" μηχάνημα σίγουρα θα κοιτάξω από εδώ για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο από εγγύηση..

Παίδες το χετε γενικεύσει και το χετε πάει αλλού το νήμα, θα παρακαλούσα να επικεντρωθούμε στην αναζήτηση του νηματοθέτη, για γενική συζήτηση περί μάρκετινγκ μπορείτε ν ανοίξετε νέο νήμα στα "Γενικά θέματα a/v", ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρχάριος για Home cinema.

η αλήθεια είναι ότι αν δεν ήταν made in china (99,999% ότι εκεί φτιάχνεται) και ήταν made in the USA, θα κόστιζε 2-2,5 φορές πάνω.
έτσι δεν είναι;
σαφώς και τα άλλα made in china είναι (όσα είναι) , όμως αν υπάρχουν τελικά με 700 η διαφορά με τα 650$ δεν είναι τεράστια..
ξαναλέω δεν τα έχω ακούσει , αλλά με 700 σαν καλό vfm μου φαίνονται.

τώρα που το θυμήθηκα έχω ακούσει τα dali του ΜάκηΜ , αλλά άστρωτα.
και απ'ότι μου έχει πει ο Μάκης, σήμερα παίζουν πολύ καλύτερα από τότε..
στον μεγάλο χώρο του Μάκη ένα θεματάκι στα χαμηλά το εντόπιζα ως προς τον έλεγχο και την ατάκα.
όπως είχα πει και στον ίδιο έπρεπε να βάλει σε συγκεκριμένο σημείο του δωματίου υλικά για να "σβήσει" το πρόβλημα , γιατί πολύ πιθανό να μην οφειλόταν στα ηχεία.
τα αναφέρω γιατί η τιμή τους είναι χαμηλότερη από τα polk, αλλά τα polk είναι πιο πολύπλοκα και κοστοβόρα για τον κατασκευαστή.
φαίνεται εύκολα αυτό -όχι ότι σαν ήχος είναι καλύτερα, μπορεί ναι, μπορεί και όχι. μπορεί απλά να είναι ..διαφορετικά.

Είναι και μακριά η Καβάλα από την Αθήνα, για να πάει ο άνθρωπος να ακούσει ο ιδιος και να βγάλει ένα συμπέρασμα για το τι συμβαίνει.
Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ από Ρόδο.

Παίδες το χετε γενικεύσει και το χετε πάει αλλού το νήμα, θα παρακαλούσα να επικεντρωθούμε στην αναζήτηση του νηματοθέτη, για γενική συζήτηση περί μάρκετινγκ μπορείτε ν ανοίξετε νέο νήμα στα "Γενικά θέματα a/v", ευχαριστώ.

Κώστα δείξε λίγο ανοχή..:smile:

Είναι και μακριά η Καβάλα από την Αθήνα, για να πάει ο άνθρωπος να ακούσει ο ιδιος και να βγάλει ένα συμπέρασμα για το τι συμβαίνει.

Ρόδο είσαι; Βρε συνέχεια κατεβαίνω για δουλιά, μάλιστα μόλις χθες γύρισα, ήμουν από Δευτέρα, πρέπει να γράφω ποιος και από που γιατί γυρίζοντας όλη την Ελλάδα θα θελα να σας γνωρίζω από κοντά.
Καλώς κι εγώ, βγήκα με τη σειρά μου εκτός θέματος.

Με επιχειρήματα μιλάμε πάντα και με πραγματικές τιμές. Επιχειρήματα είναι η τιμή που παίρνεις η πραγματική όταν μπαίνεις σε ένα κατάστημα. Άμα βαριέσαι να σηκωθείς από την καρέκλα, πάρτο ακριβότερα με την τιμή του σκρουτζ ή όποιας άλλης μηχανής αναζήτησης.
Πάντως η πραγματική τιμή των συγκεκριμένων που αναφέρθηκαν (S55e black) είναι πάρα πολύ κοντά στην πιο φτηνή που έχει αναφερθεί έως τώρα. Τα υπόλοιπα τα αφήνω καθώς δεν αφορούν το νήμα. Όποιος θέλει ας μπει στο νήμα των προσφορών για τέτοιου τύπου αναζήτηση.
Και όποιος θέλει την ίδια τιμή με το εξωτερικό απλά την ψάχνει σε φυσικό κατάστημα. Το τι νομίζει ο καθένας από το PC διαφέρει παντελώς από την πραγματικότητα. Στο σκρουτζ λέει 875 και 889 από εγκεκριμένο σημείο πώλησης. Καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Απλώς αυτός που βλέπει στο σκρουτζ, αυτό λέει γιατί δεν γνωρίζει και έχει διαμορφώσει την άποψη αυτή χωρίς να το έχει ψάξει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρχάριος για Home cinema.

Νομίζω πως έχασα το σημείο που μου έδειξες ότι η τιμή έχει ελάχιστη διαφορά. Εσύ θεωρούσες πως η τιμή που ανέφερα αφορούσε άλλο ηχείο (λευκό, όχι το e και πάει λέγοντας). Πόσο έχει τελικά; Ίσως μας πει ο Vlad66 όταν τον πείσεις.

Επίσης, αφού η τιμή δεν είναι αυτή γιατί δεν ενημερώνεται/ε το skroutz με τις πραγματικές; Θα μπορούσες να απευθύνεσαι και στην επαρχία, good business.

Σχετικά με το ετοιμοπαράδοτο, that's not always the case. Δεν υπάρχει πάντα ετοιμοπαράδοτο. Επίσης, όταν κάνεις μια αγορά για μια συσκευή που θα κρατήσεις για χρόνια, νομίζω η πλειοψηφία θα προτιμούσε να περιμένει 10 μέρες από το να πληρώσει 20-30-40% περισσότερο. Δεν αλλάζουμε απόψεις σε 10 μέρες, τουλάχιστον όχι όλοι.

Για ποιο λόγο να κάνω παζάρι; Παζάρι πλέον ούτε στην λαϊκή δεν κάνουν. Υποστήριξη μπορεί να έχω μπορεί και όχι, δεν υπογράφουμε συμβόλαιο. Όταν εγώ πληρώσω για την αγορά και περιλαμβάνεται στην τιμή, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα σου, αρχικά δεν θα την χρειαστώ πάντα, αλλά και όταν χρειαστώ μπορεί και να μην την λάβω. Την εγγύηση επίσης την δίνει η εταιρεία όχι ο πωλητής.

Όπως έγραψα έχω ρωτήσει και σε καταστήματα, οπότε αυτό για την καρέκλα είναι επίσης άτοπο, όπως και το πόσο καλύτερες είναι οι τιμές (κανα 20%).

Όντως έτσι δεν βγαίνει άκρη!

δεν σε κατάλαβα ομολογώ.
να με πείσει ποιός και γιατί;
για τα polk S55e συζητάμε νομίζω και αυτά κάποιος έγραψε ότι υπάρχουν με 700 αντί 889 που τα βλέπω στην heaven audio (εντελώς τυχαίο το μαγαζί, στο ιντερνετ φυσικά).
μήπως κάτι δεν κατάλαβα εγώ καλά;;

Είναι δύσκολο για τον Μανώλη .
Κώστα έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα οπως και οι περισσότεροι από εμάς που θέλουμε να αγοράσουμε και ζούμε μακριά από την ξελογιαστρα την Αθήνα.
Έτσι νομίζω ότι θα πρέπει να το συνδιάσει με κάποια δουλειά που θα έχει εκεί για να έχει μια ποιο προσωπική γνωμη.
Θέλει υπομονή....αλλιώς πας στην τύχη.
Άσε που γνωρίζεις και κόσμο άμα ψάχνεις έτσι γνώρισα τον Λεωνίδα τα Χριστούγεννα συμπαθεστατος και εξυπηρετικός.

Ναι αλλά όταν σου δώθηκε η ευκαιρία πήγες με κάποιο τρόπο και άκουσες και έβγαλες συμπέρασμα, σωστά;

Από κει και πέρα κάτι άλλο δεν μπορεί να γίνει. Προφανώς όσοι είναι μακριά από μεγάλα αστικά κέντρα θα έχουν αυτό το εμπόδιο της απόστασης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρχάριος για Home cinema.

δεν σε κατάλαβα ομολογώ.
να με πείσει ποιός και γιατί;
για τα polk S55e συζητάμε νομίζω και αυτά κάποιος έγραψε ότι υπάρχουν με 700 αντί 889 που τα βλέπω στην heaven audio (εντελώς τυχαίο το μαγαζί, στο ιντερνετ φυσικά).
μήπως κάτι δεν κατάλαβα εγώ καλά;;

Σε προσκάλεσε ο Pleo να τα ακούσεις, σε αυτό αναφέρομαι.

Εμείς από την καρέκλα μας (που δεν ισχύει, για την οικονομία της συζήτησης) ψάχνουμε να αγοράσουμε, άλλοι να πουλήσουν απ' ότι φαίνεται... Ο νοών νοείτω.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο, η συζήτηση είναι copy-paste, (καρέκλες-κατάστημα-αερολογιές):popcorn:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρχάριος για Home cinema.

Εμείς από την καρέκλα μας (που δεν ισχύει, για την οικονομία της συζήτησης) ψάχνουμε να αγοράσουμε, άλλοι να πουλήσουν απ' ότι φαίνεται... Ο νοών νοείτω.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο, η συζήτηση είναι copy-paste, (καρέκλες-κατάστημα-αερολογιές):popcorn:

Μην το πιέζεις γιατί δεν πρόκειται να πω την πραγματική τιμή από εδώ επειδή κάποιος βρήκε την ευκαιρία να "γκρινιάξει" για μια στρεβλή εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αυτή (την πραγματική τιμή) την μαθαίνουν όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν μόνο και ο νοών νοείτω. -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρχάριος για Home cinema.

έτσι πες...
ναι αν βρεθώ Ηλιούπολη μεριά και έχω χρόνο θα περάσω από τον Λεωνίδα για να τον γνωρίσω από κοντά..
είχαμε πει να το κάνουμε παρέα με τον Κώστα που τον ξέρει, αλλά με την κατάσταση που βιώνουμε μας πήρε και μας σήκωσε...
αυτά τα 2 παιδιά από καιρό θέλουν να με πείσουν να "παντρέψω" τα ηχεία μου με σαααααμπ :flipout:
νομίζω κάποτε και η Χριστιάνα1 από την Ρόδο μου το πρότεινε..
όμως για μένα είναι σαν το πανό της greenpeace. oil and water don't mix! :flipout::flipout: