Αρχάριος για Home cinema.

Θα παίζεις χωρίς τις υφασμάτινες σίτες και θα διαλέξεις ηχεία που το κατώτερο γούφερ τους θα είναι λίγο ψηλότερα για να μην κάνει κέφι στον γάτο να τεντωθεί για να το φτάσει. Στη λεία επιφάνεια που είναι η καμπίνα δεν ενδιαφέρονται να χώσουν τα νύχια.
Tip: βολεύει ηχείο με μαγνητική σίτα εδώ. Όπως τα Polk Signature e, ή ηχείο με σίτα που καλύπτει μόνο τα μεγάφωνα και άρα είναι και αυτή μόνο στο ύψος του μεγαφώνου.

Ενώ τέλος, το sub που θα είναι αναγκαστικά στο πάτωμα, είτε κοιτάς κάποιο με μεταλλική σίτα όπως είναι η σειρά 2000 της SVS ή θα παίζεις χωρίς σίτα αν πας σε κάποιο με υφασμάτινη και θα το σκεπάζεις με κάτι όταν δεν θα το χρησιμοποιείς.

Έτσι κάνω εγώ με τη γάτα μου.

αυτό που είναι αριστερά είναι η λύση για να μην πειράζουν οι μικροί αίλουροι αυτό που είναι δεξιά...

ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±_Viber_2020-10-27_14-53-03.jpg

όχι το κλουβί τους φυσικά.. το άλλο.. το όρθιο
:flipout:

Απάντηση: Re: Αρχάριος για Home cinema.

Εχω δικο μου χειροποιητο 85 εκ υψος... τελικα για να ξερω κι εγω τι να ψαχνω, ειναι καλυτερα να παρω αρχικα: 1) ενισχυτη περιπου στα 600 και 1 sub αλλα τοσα με τα 2 δικα μου ηχεία. 2) εναν ενισχυτη στα 600 και 5.0 ηχεια για να αφησω το sub για αργοτερα. 3) εναν ενισχυτη στα 600 και 2.0. 4) εναν φθηνότερο ενισχυτή 450 ενα φθηνοτερο sub κ 2 ηχεια. Με στοχο παντα το dolby atmos.

Εφόσον ορίζεις ως max τα 2000 άντε 2200 συνολικά, πας σε Denon 1600H σχετικά αναγκαστικά.

Και παίζεις για συνολικό πακέτο:

Denon 1600H = 455
SVS PB-1000 = 599
Mission MX3 = 480
Mission MX1 * 2 = 400
Mission LX-C = 199

Με αρχική αγορά τα Denon AVR-X1600H + Mission MX3.
Παίζεις για αρχή με 4.0 δηλαδή ( τα 2 mission και τα 2 aiwa σου για surround left + surround right ).

Μετά παίρνεις subwoofer + center + 1 set MX1 και καταλήγεις με Missionάτο 5.1 ( και βάζεις αν θες για αρχή τα Aiwa για Atmos speakers ) και μετά παίρνεις ένα ακόμα σετ MX1 και βάσεις οροφής για να τα βάλεις πάνω για Atmos, και έχεις καταλήξει με 2200-2300 για τα πάντα όλα με ένα αξιοπρεπές σύστημα Dolby Atmos / DTS: X 5.1.2

Επίσης είναι εύκολο να δεις και τη σειρά T της Polk όπου με μια 7άδα ηχείων (τα εμπρός δαπέδου) και ένα PB-1000 και έναν Denon AVR-X1600H, είσαι στα 1912 . Και αν το εκμεταλευτείς και πας στο SB-2000 προστίθενται 100 ευρώ μόλις καθώς είναι σε προσφορά αυτή την περίοδο.

Και όλα αυτά χωρίς να μιλάμε για την έκπτωση που θα έχεις εντός του καταστήματος.

Τα MX που αναφέρθηκαν πιο πριν έχουν καταργηθεί και σε στοκ δεν υπάρχουν όλα στην αγορά. Εν αναμονή μάλιστα της νέας σειράς LX MKII που θα έχει και upfiring/height speakers (και που σχεδιάζεται να στηθεί ένα 5.1.4 με Upfiring μόλις γίνουν διαθέσιμα) θα έλεγα ότι ούτε στα LX θα βρεις διαθέσιμα όλα τα μοντέλα.

Επίσης είναι εύκολο να δεις και τη σειρά T της Polk όπου με μια 7άδα ηχείων (τα εμπρός δαπέδου) και ένα PB-1000 και έναν Denon AVR-X1600H, είσαι στα 1912 . Και αν το εκμεταλευτείς και πας στο SB-2000 προστίθενται 100 ευρώ μόλις καθώς είναι σε προσφορά αυτή την περίοδο.

Και όλα αυτά χωρίς να μιλάμε για την έκπτωση που θα έχεις εντός του καταστήματος.

Τα MX που αναφέρθηκαν πιο πριν έχουν καταργηθεί και σε στοκ δεν υπάρχουν όλα στην αγορά. Εν αναμονή μάλιστα της νέας σειράς LX MKII που θα έχει και upfiring/height speakers (και που σχεδιάζεται να στηθεί ένα 5.1.4 με Upfiring μόλις γίνουν διαθέσιμα) θα έλεγα ότι ούτε στα LX θα βρεις διαθέσιμα όλα τα μοντέλα.

Θα μπορουσα να παω αρχικα σε 5.1 χωρις ενισχυτή και να τον προσθεσω αργότερα; Please να το κανω αυτο αλλα δεν εχω τα λεφτα... αρχικα ειπα κοντα στα 1000 φιλε...

Re: Απάντηση: Re: Αρχάριος για Home cinema.

Θα μπορουσα να παω αρχικα σε 5.1 χωρις ενισχυτή και να τον προσθεσω αργότερα; Please να το κανω αυτο αλλα δεν εχω τα λεφτα... αρχικα ειπα κοντα στα 1000 φιλε...

Χωρίς ενισχυτή AV δεν παίζουν τα ηχεία.

Απλώς σου δείχνουμε τις ευκαιρίες και τους συνδυασμούς. Μην ξεχνάς ότι διαβάζουν και άλλοι που ενημερώνονται και θέλουν να φτιάξουν ένα σύστημα σαν το δικό σου.

Θα μπορούσες να ξεκινήσεις με τα T50 και έναν 1600H ας πούμε, για να μη σου λείπει υπερβολικά το χαμηλό μέχρι να πάρεις το (αναγκαίο) sub; Ή θα πήγαινες σε ηχεία βάσης πιο ακριβά, στην αρχή δεν θα είχες πολύ μπάσο, το οποίο θα αποκτούσες σε δεύτερο χρόνο με το sub;

Εφόσον ορίζεις ως max τα 2000 άντε 2200 συνολικά, πας σε Denon 1600H σχετικά αναγκαστικά.

Και παίζεις για συνολικό πακέτο:

Denon 1600H = 455
SVS PB-1000 = 599
Mission MX3 = 480
Mission MX1 * 2 = 400
Mission LX-C = 199

Με αρχική αγορά τα Denon AVR-X1600H + Mission MX3.
Παίζεις για αρχή με 4.0 δηλαδή ( τα 2 mission και τα 2 aiwa σου για surround left + surround right ).

Μετά παίρνεις subwoofer + center + 1 set MX1 και καταλήγεις με Missionάτο 5.1 ( και βάζεις αν θες για αρχή τα Aiwa για Atmos speakers ) και μετά παίρνεις ένα ακόμα σετ MX1 και βάσεις οροφής για να τα βάλεις πάνω για Atmos, και έχεις καταλήξει με 2200-2300 για τα πάντα όλα με ένα αξιοπρεπές σύστημα Dolby Atmos / DTS: X 5.1.2

Καλα όλα αυτα που λέτε στον ανθρωπο ....
Αυτα που προτεινεται τα ηχεία δεν είναι κατηργημενος κωδικός? Πρέπει να έχουν βγει και καινουρια μοντελα.
Επίσης αυτος ο 1600 καταλαβαινω ότι είναι λόγο budget αλλα είναι λίγο ψοφιος θεωρω και αργοτερα αν θελησει ο ανθρωπος να βάλει και atmos θα τραβαει κάρο...

Αυτα που προτεινεται τα ηχεία δεν είναι κατηργημενος κωδικός? Πρέπει να έχουν βγει και καινουρια μοντελα.
Επίσης αυτος ο 1600 καταλαβαινω ότι είναι λόγο budget αλλα είναι λίγο ψοφιος θεωρω και αργοτερα αν θελησει ο ανθρωπος να βάλει και atmos θα τραβαει κάρο...

Δεν πρόσεξα διαθεσιμότητα στο skroutz.
Παράδειγμα ήταν by the way, και με τα MkII παρόμοια, είτε με Polk είτε με τα Zensor της Dali, στα ίδια πάνω κάτω λεφτά και την ίδια λογική θα του έρθει.

Ο 1600H για 5.1.2 σε ΠΟλΥΚΑΤΟΙΚΙΑ, μια χαρά θα την βγάλει με 5.1.2
Δεν χρειάζεται ο καθένας μας reference level...

Με μικρά ηχεία δεν υπάρχει θέμα, όπως ούτε θέμα υπάρχει εφ' όσον γίνει bass management. Κατόπιν μένει μόνο ο υπολογισμός του πόσο headroom θα υπάρχει διαθέσιμο.

Δεν μπορείς να τα έχεις όλα όταν είναι πολύ σφιχτό το budget. Γι' αυτό ζητάμε budget για να ορίσουμε τον καλύτερο τρόπο διανομής του. Αλλιώς θα μπορούσε να πει κάποιος εξ' αρχής πάρε μια JBL 9.1 ηχομπάρα με 1000 ευρώ και προσπάθησε να τα βγάλεις πέρα (που δεν θα τα βγάλεις πέρα γιατί δεν επαρκεί για πραγματικό κινηματογραφικό ήχο, όπως καμία ηχομπάρα μέχρι στιγμής).

Στα MX αναφέρθηκα εγώ πιο πριν διεξοδικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αρχάριος για Home cinema.

Δεν πρόσεξα διαθεσιμότητα στο skroutz.
Παράδειγμα ήταν by the way, και με τα MkII παρόμοια, είτε με Polk είτε με τα Zensor της Dali, στα ίδια πάνω κάτω λεφτά και την ίδια λογική θα του έρθει.

Ο 1600H για 5.1.2 σε ΠΟλΥΚΑΤΟΙΚΙΑ, μια χαρά θα την βγάλει με 5.1.2
Δεν χρειάζεται ο καθένας μας reference level...

:twoguns:

Εάν τοποθετήσεις σωστά τα ηχεία και κάτσεις στο sweet spot και βάλεις κάτι να παίξει, τότε το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό σε σχέση με μια ηχομπάρα, εννοώντας ότι στέλνεις σήμα πολυκάναλο στον NR1200 και το κάνει downmix στα δύο κανάλια. Αλλά δεν υπάρχει όμως η ίδια αίσθηση που έχεις με πολλά ηχεία γύρω γύρω και από πάνω.
Τον έχω εδώ σε σύστημα 2.1 και 2.0 κατ' επιλογή και παίζει.

Μελλοντικά μπορει να φτασω κ τα 2000 . Αρχικα δεν μπορω. Μπορω μαξ μεχρι 1200. Ο χωρος ειναι 4χ6.5 σαλονι αλλα παλι δεν θα εβαζα κ 2ο sub. Ειμαι σε πολυκατοικία (δεν θελω έξωση)🤣😂. Οι κολόνες με τρομαζουν λογο γάτου. Ειναι διαβολος κ φοβαμαι μη τις κανει ξύστρες για τα νυχια.οποτε σε κατι καλο κ σχετικα ήπιο αλλα να μπορω να τους ξεκουφανω σε στιγμες αδυναμίας...🤪🤪🤪

Οφείλω να σε ενημερώσω ότι στο σκεπτικό σου υπάρχει ένα τεράστιο λάθος, μια παρανόηση που πολλοί την έχουν και η οποία πέραν ότι οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα οδηγεί και σε λανθασμένες αγορές.
Καταρχήν μη με παρεξηγήσεις, είναι ένα κοινό λάθος που κάνουν όσοι δεν έχουν ακόμα εντρυφήσει αρκετά στο χώρο του home cinema, σκοπός μου δεν είναι προς Θεού να σου βάλω χέρι αλλά να σε βοηθήσω να καταλάβεις εσύ κι αρκετοί που κάνουν το ίδιο λάθος με σένα.

Ακούω ή μάλλον πιο σωστά, διαβάζω από αρκετούς εδώ μέσα τη συγκεκριμένη πρόταση: "ζω σε πολυκατοικία οπότε δε μπορώ να αγοράσω μεγάλο υπογούφερ ή δύο υπογούφερ". ΛΑΘΟΣ, τεράστιο λάθος αυτό το σκεπτικό. Καταρχήν, ποιος είπε ότι το μεγαλύτερο υπογούφερ ή τα πολλαπλά υπογούφερ θα ρίξουν κάτω τους σοβάδες; Σκεφτείτε λίγο λογικά. Ο ενισχυτής θα κάνει ισοστάθμιση, είτε με 8ιντζο είτε με 15ιντζο τα db έντασης που θα σου βγάλει η ισοστάθμιση θα είναι τα 75. Η διαφορά ποια θα είναι; Ότι στο 8ιντζο δεν θα χεις τον όγκο, την έκταση και κυρίως το ζορίζεις, το φτάνεις κυριολεκτικά στα όριά του, προσπαθεί να δώσει πάνω απ το 100% που δεν μπορεί κι εκεί αρχίζουν τα προβλήματα, αντιθέτως το 15ιντζο θα παίζει χαλαρά χωρίς να τερματίζει τον ενισχυτή και φυσικά αυτό ακούγεται στην τελική ποιότητα ήχου που φτάνει στ αυτιά σου.

Ομοίως το κέρδος με τα πολλαπλά υπογούφερ, αν για παράδειγμα με ένα η ισοστάθμιση στο βγάλει -3, με τα δύο θα στη βγάλει στο -8. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Οτι θα παίξουν με λιγότερη απαιτούμενη ισχύ απ τον ενισχυτή τους, άρα θ ακούσεις ποιοτικό κι απαραμόρφωτο χαμηλό αλλά το μεγαλύτερο κέρδος ότι τα δύο υπογούφερ θα σου εξομαλύνουν την απόκριση, αν με το ένα έχεις δύο λακκούβες για παράδειγμα στους 50 και στους 80 κύκλους, το δεύτερο θα τις κλείσει ή θα τις μειώσει αισθητά, είναι τεράστια η διαφορά με τα δύο απ το ένα και φυσικά τα τέσσερα απ τα δύο. Οπως και να χει, δεν θα αλλάξει κάτι με την ένταση, εσύ στο κάτω κάτω έχεις το πάνω χέρι που θα παίξεις αλλά ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις που δεν θα ενοχλούν ένα μεγαλύτερο υπογούφερ θα παίξει καλύτερα από το μικρότερο και δύο υπογούφερ θα παίξουν καλύτερα από ένα, μην τρελλαίνεστε ότι το μεγαλύτερο ή τα δύο θα γκρεμίσουν τα ταβάνια. Απλά αυτοί που έχουν τη δυνατότητα για μεγάλες εντάσεις όπως εγώ, το εκμεταλλεύονται στο 100%, ποτέ μην υποτιμάτε το μεγαλύτερο ή τα περισσότερα. Σίγουρα κανείς δεν θα κάνει κουμάντο στο μπάτζετ σας, κανείς δεν είπε όμως ότι θ ακούτε δυνατότερα, το επαναλαμβάνω, στην ίδια ένταση θα τα φέρει η ισοστάθμιση, η ποιότητα θα διαφέρει, ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Καταρχας δεν παρεξηγουμαι. Αλλα αυτο που λες θα ισχυε για εμενα αν το εννοουσα ετσι. Με ενα καλο γουφερ θεωρώ οτι θα πετύχω εναν καλο κ γεματο ηχο για ταινιες. Θα επρεπε να το βαζω υπερβολικα δυνατα για να εχει παραμόρφωση ο ηχος ωστε να χρειαζομαι 2 ή 4. Θελω ενα ηχοσυστημα οπου θα παιζει ομαλά σε αυτα τα μπατζετ. Οπως ειχα πει κ πιο πριν θα μπορουσα να παρω κ εναν ενισχυτη 3000 κ ενα συστημα ηχειων 2-3000 οπου σιγουρα θα ειναι καλυτερα και θα μπορω να ανοιξω κινηματογραφο ο˜…. Αλλα δεν μπορω να παιξω τοσο ψηλα(οικονομικα). Πιο πολυ το ειπα για πλακα. Βεβαια αν το ειχα δεν θα ειχε γτ οντως θα το τερματιζα. Τα καταλαβαινω αυτα που λες, μπορει να πεις οτι στραβωσα, οχι, καμια σχεση. Απλα ειναι για αλλους που θελουν να φτιαξουν κατι πολυ ανωτερο. Μακαρι να ειχα κ τον χώρο κ τα χρηματα για να βαλω παντου και κρυφά ηχεια ωστε να ακουω απο καθε τοίχο. Τωρα θα μου πεις οτι διαβαζουν κι αλλοι αυτα τα νηματα. Οκ. Αυτα.

Υπαρχει καποιος που γνωρίζετε με καταστημα που να ειδικεύεται σε ηχο; εδω στην καβαλα δεν εχει καποιο κ κοιταω καθαρα απο το ιντερνετ για αγορα...

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Αρχάριος για Home cinema.

Καταρχας δεν παρεξηγουμαι. Αλλα αυτο που λες θα ισχυε για εμενα αν το εννοουσα ετσι. Με ενα καλο γουφερ θεωρώ οτι θα πετύχω εναν καλο κ γεματο ηχο για ταινιες. Θα επρεπε να το βαζω υπερβολικα δυνατα για να εχει παραμόρφωση ο ηχος ωστε να χρειαζομαι 2 ή 4. Θελω ενα ηχοσυστημα οπου θα παιζει ομαλά σε αυτα τα μπατζετ. Οπως ειχα πει κ πιο πριν θα μπορουσα να παρω κ εναν ενισχυτη 3000 κ ενα συστημα ηχειων 2-3000 οπου σιγουρα θα ειναι καλυτερα και θα μπορω να ανοιξω κινηματογραφο ο˜…. Αλλα δεν μπορω να παιξω τοσο ψηλα(οικονομικα). Πιο πολυ το ειπα για πλακα. Βεβαια αν το ειχα δεν θα ειχε γτ οντως θα το τερματιζα. Τα καταλαβαινω αυτα που λες, μπορει να πεις οτι στραβωσα, οχι, καμια σχεση. Απλα ειναι για αλλους που θελουν να φτιαξουν κατι πολυ ανωτερο. Μακαρι να ειχα κ τον χώρο κ τα χρηματα για να βαλω παντου και κρυφά ηχεια ωστε να ακουω απο καθε τοίχο. Τωρα θα μου πεις οτι διαβαζουν κι αλλοι αυτα τα νηματα. Οκ. Αυτα.

Δεν με κατάλαβες, κατανοώ τα μπάτζετ κι είμαι ο πρώτος που φωνάζει πάντα να σεβόμαστε την τσέπη του καθενός, στο κάτω κάτω οι περισσότεροι έτσι ξεκινήσαμε. Εγώ για να καταλάβεις ξεκίνησα με 2.0, μετά πήγα στο 4.0, μετά στο 5.0 και μετά στο 5.1. Το πρώτο υπογούφερ μου δεν ήταν κι ό,τι καλύτερο, γιατί δεν είχα ακόμα γραφτεί στο φόρουμ και πήρα ό,τι μου κατέβηκε. Σιγά σιγά όμως με αργά αλλά σταθερά βήματα μετά από 20 χρόνια έφτασα στο σημείο που είμαι, αξιοπρεπές θα έλεγα, κυρίως με μεταχειρισμένα στο 70% του εξοπλισμού μου, με δόσεις και χωρίς να βιάζομαι. Εγώ λοιπόν αυτό προτείνω, μη βιαστείς και μη βγεις εκτός μπάτζετ σου, οφείλω όμως εγώ κι οι υπόλοιποι εδώ μέσα να σ ενημερώσουμε για το καλύτερο ώστε να το χεις υπόψιν σου για το μέλλον, η τελική απόφαση είναι πάντα στο δικό σου χέρι, απλά απ το να το καταλάβεις με τον άσχημο τρόπο, δηλαδή αγγελίες και δοσοληψίες για να πουλήσεις την κακή αγορά ώστε να φτάσεις στην καλή, να έχεις απ ευθείας ένα μπούσουλα για το καλύτερο, θα σε γλιτώσει από χρόνο, κόπο και κυρίως χρήμα.

Επεισεις δεν ξέρω αν στην Καβάλα υπάρχει κάποιο κατάστημα που πουλάει studio ηχεία , δηλαδή ενεργά για να πάρεις μια ιδέα που ξέρεις μπορεί να σου αρέσουν και περισσοτερο.