Αρχάριος θέλει mac

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,354
Samos!
Παιδες λιγο τα φωτα σας παρακαλω...

εδω κ χρονια εχω pc... Διαφορα σεταπ, λογιων λογιων hardware κτλ... Σκεφτομαι λοιπον να δοκιμαζα καποια στιγμη ενα mac.. Δεν εχω δοκιμασει ποτε μου..

απλα το μπατζετ ειναι περιορισμενο... Οι αναγκες μου ειναι οι εξης: internet , hd ταινιες (mkv κτλ) , μουσικη και εργασιες γραφειου τυπου office, κανα pdf κτλ... Παιχνιδια ποτε, video editing ποτε...

κοιταω λοιπον κατι μεταχειρισμενα μηχανηματα 3 ετιας κτλ.. Αλλα δε ξερω τι με καλυπτει...

καποια σκεψη σε χαμηλο budget?

Re: Αρχαριο θελει mac

Λες; Τι χρονιας;
Βασικα τι εκδοση λογισμικου κοιταμε ωστε να μαστε ας πουμε μεσα στα πραγματα κ οχι outdated?

Λες; Τι χρονιας;
Βασικα τι εκδοση λογισμικου κοιταμε ωστε να μαστε ας πουμε μεσα στα πραγματα κ οχι outdated?

Τα μακ ηλικίας 2008 και μετά είναι πλήρως αναβαθμίσιμα. Παίρνουν όλα το πιο καινούριο λειτουργικό που υπάρχει. Δεν ασχολείσαι.

Ναι ε;... Ενδιαφερον.... Το λογισμικο αν αλλαξεις διςκο περναει οπως τα windows?

Αυτα τα μινι ομως δεν εχουν περιορισμους σε usb ας πουμε; Εχω scaner-printer-δυο εξ usb3 δισκους-usb sound card, ε και να χει καμια ελευθερη θυρα για κανα στικακι..
Οτο λογισμικο ειναι οπως το ios? δηλαδη αναβαθμιζεσαι ετσι απλα online?

Sorry που ισως ρωταω χαζα πραγματα απλα ειμαι ντιπ ανιδεος απο μακ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ολα αυτα με imac 2008 τα κανω μια χαρα. Απλα εχω βαλει ssd δισκο

Τι cpu? και τα hd (mkv κτλ) ανετα;

Απάντηση: Αρχαριο θελει mac

2011 i5 4-8gb ram με ati6630.
την πρώτη μέρα κάνεις bootcamp (dualboot win)
παίζει παραπάνω απο αυτά που θες, αθόρυβα.

χωρίς κάρτα γραφικών μην πάρεις, δεν κλειδώνουν σωστά τα 23.976 στις ματρόσκες.

Επίσης πολύ καλή περίπτωση καινούριο με haswell (κλειδώνει 23,976) και εγκυρότατες πληροφορίες λένε ότι παίζει τα πάντα όλα.
500$ απο έξω (αμερική ή σιγκαπούρη κτλ, αν μπορείς να το φέρεις χωρίς τελωνεία)

imo η πιο ξέγνοιαστη λύση για οικιακή διασκέδαση.

500ε παλευονται... Πολυ ενδιαφερον φαινεται....εχω βαρεθει πια. Την μια σερνεται το pc.. Την αλλη δεν αναβει... Την αλλη το ´να τ´αλλο...
Θα το ψαξω...φανταζομαι skype-viber τετοια παιζουν ολα ε...
Thanks παιδια!

την πρώτη μέρα κάνεις bootcamp (dualboot win)

Επίσης πολύ καλή περίπτωση καινούριο με haswell (κλειδώνει 23,976) και εγκυρότατες πληροφορίες λένε ότι παίζει τα πάντα όλα.
500$ απο έξω (αμερική ή σιγκαπούρη κτλ, αν μπορείς να το φέρεις χωρίς τελωνεία)

imo η πιο ξέγνοιαστη λύση για οικιακή διασκέδαση.

Haswell , i5 φανταζομαι λες ε;..
Φανταζει πολυ καλη λυση...
Κατι αλλο.. Εχω οθονη με dvi και η tv διπλα με hdmi... Δε υπαρχει θεμα φανταζομαι ε?
H prodigy cube μου φανταζομαι παιζει ε;.. Dualboot ? καλο αν γινεται...

1.4GHz Mac mini
Specifications
1.4GHz dual-core Intel Core i5
4GB memory
500GB hard drive1
Intel HD Graphics 5000
OS X Yosemite
$499.00

http://store.apple.com/us/buy-mac/mac-mini

Για τη χρήση που το θες σε υπερκαλύπτει. Αν πήγαινες στο μεσαίο μοντέλο βέβαια και με ssd θα ήταν καλύτερα.

dualboot γίνεται (γούγλαρε "bootcamp").
Eπιβάλεται να το κάνεις από τη πρώτη μέρα θα έλεγα, για να μην αγχωθείς με τίποτα και δεν χαρείς τη μηχανηματάρα!
Τόσο για να μάθεις το mac os με άνεση, όσο και για να κάνεις τη δουλειά σου ευκολότερα και καλύτερα με jriver, foobar κτλ. στα win, αλλα και 3D και digital audio formats, αν επιθυμείς.

Έχει μία HDMI και δύο TB, απ' όπου μπορείς να βγάλεις δύο εικόνες. Χρειάζεσαι βέβαια και ένα αντάπτορα hdmi to dvi (τον αντίστοιχο tb to dvi μην τον προτιμήσεις, γιατί ζητάνε όσα τους λείπουν...)

Ότι έχω συνδέσει πάνω στο mac mini μου (mid 11) έχει παίξει. c-media 6631 - c-media 6631A - XMOS - Amanero, τόσο σε mac os (άνευ drivers) όσο και σε win7 (μόνο με drivers).
Prodigy δεν έχω δοκιμάσει, αλλά δε βλέπω το λόγο να μην παίξει.

Αυτα τα μινι ομως δεν εχουν περιορισμους σε usb ας πουμε; Εχω scaner-printer-δυο εξ usb3 δισκους-usb sound card, ε και να χει καμια ελευθερη θυρα για κανα στικακι..
Οτο λογισμικο ειναι οπως το ios? δηλαδη αναβαθμιζεσαι ετσι απλα online?

Sorry που ισως ρωταω χαζα πραγματα απλα ειμαι ντιπ ανιδεος απο μακ.

Για το πρίντερ-σκάνερ θα βάλεις ένα χαμπάκι, η θα το κολλήσεις στην εφεδρική θύρα του πληκτρολογίου. Τα καινούρια macmini έχουν και είσοδο για κάρτα μνήμης πίσω. Ναι, το λογισμικό αναβαθμίζεται online.

αρχεια doc και γενικα πλατφορμας office? φανταζμαι νορμαλ ε?.

ψηνομαι

βασικα αμα εχετε κανα βιντεακι κατατοπιστικο για το πως και το γιατι ριχτε το να παρω μια ιδεα... βασικα οχι να το δω εγω, αλλα η γυναικα μου μιας και θα με φαει στην γκρινια αμα αλλαξει κατι στον τροπο λειτουργειας...

Υπάρχει office for mac, αλλά σου ξαναλέω ότι εντελώς τσάμπα μπορείς να κάνεις bootcamp και να δουλεύεις win, σαν να έχει ένα pc.
Ξεχνάς εντελώς τα mac, με χρήση dual boot windows (μπορείς πανεύκολα να ορίσεις το λειτουργικό που θέλεις να ανοίγει το mac mini ή απλά στην εκκίνηση πατώντας το πλήκτρο "alt" σε συμβατικό keyboard ή το πλήκτρο "option" σε apple πληκτρολόγιο... να επιλέγεις λειτουργικό πχ ένα στικάκι με linux...)

χωρίς μόντες και σκοτούρες, επίσημα από την apple: https://www.apple.com/support/bootcamp/

+++
Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για τα specs του mac mini που θα ανταπεξέρθει στη χρήση που θα κάνεις, περιέγραψε τι ακριβώς θέλεις να κάνεις...
πχ. office use, surfing, gaming, αναπαραγωγή audio (απο mp3 έως dsd με downsampling), αναπαραγωγή video (από mkv 1080p 23,976720p έως 3D με ξεχωριστές εξόδους εικόνας και ήχου) κτλ
Αυτές οι πληροφορίες θα βοηθήσουν για να σου πούμε συγκεκριμένα μοντέλα, ώστε να μην χρειαστεί να δώσεις παραπάνω χρήματα απο τις ανάγκες σου.

Ωραια... Κοιταχτε, οι δουλειες που κανει το πισι μου ειναι οι εξης... Σκαναρισματα-εκτυπωσεις. Να σερφαρουμε στο ιντερνετ... Μπολικη μουσικη... Ταινιες σχεδον παντα mkv 720p και ποιο σπανια 1080p μεγεθους 3-8gb.. Ριπαρισματα cd σε mp3 η flac... Torrent downloads... Κανα ψιλο procecsing αρχειων Raw απτην dslr μου(απλα πραγματα οχι τρελα) ... Και ψιλοεπεξεργασεια αρχειον doc , και γενικα χρηση office.... Ηχο παντα στερεο,ακομα κ ταινιες στερεο ακουω.. Δεν εχω σκοπο τα επομενα χρονια με την καμια να κανω 5.1 συστημα.. και σχεδον παντα mp3 η flacs..
Μελοντικα ισως καμια 3D ταινια, και ισως καμια ηχογραφηση - μετατροπη-ψηφιοποιηση κασσετων σε mp3 και ιιισως καψιμο κανενος cd η dvd.. Games σχεδον ποτε δε παιζω... Eνοειται δεν με ενδιαφερει πχ να κανει mp3 encoding σε 3sec αντις για 6sec,,, απλα θελω το πισι να λειτουργει αψογα, διχως lags, διχως κοληματα, κοινως ρευστα.. Σα το ipad mini retina μου βρε παιδι μου! Σα μελι!!

Συσκευες που εχω.. Δυο εξωτερικοι δισκοι 2ΤΒ usb3 , scaner καλο, printer, και webcam... Σιγουρα θα μπει card reader κυριως για τις sd και για mini sd.. Χμμμμ... Τι αλλο.... Α αιντε ισως και ενα εξωτερικο blue ray player που χω...

Αυτα!!

Με την παραπανω χρηση δεν χρειαζεται να βαλεις και windows.

Ας με διορθωσει καποιος, το ms office for mac, δεν υποστηριζει ελληνικο ορθογραφο.

Δεν καταλαβα γιατι θελεις ακριβως θελεις mac. Αν μονο και μονο για δοκιμη, παρε το φτηνοτεροτερο

Οπως προειπα.. Οθονη 22αρα για το pc.. Dvi η vga... Και με hdmi η tv παραδιπλα... Επισεις ηχος με prodigy cube η αλλη μελοντικως usb λυση

Αυτα τα κανεις και με ενα πισακι θαρρω.

Μιας και θελεις να πειραματιστεις στον κοσμο των mac ομως, καντο με κατι φτηνο. Οχι bootcam ομως, μονο ετσι θα καταλαβεις τον κοσμο των mac

Ντινο κοιτα.. Εχω αλλαξει πααααρα πολυ hardware το τελευταια 6-7 χρονια. Και απο βιτσιο και απο μικρο προβληματακια.. Κουραστικα να κανω αλλαγες πλεον, και οποτε προκυπτει ενα θεμα με κουραζει τρομερα η επιλυση του.. Πχ τωρα οταν εχω μια συσκευη usb3 το πισι κια αναβει μια οχι... Το κανει σε τυχαιες στιγμες..εεε μου χει σπασει τα νευρα...
Ουτως ει αλλως δε ειμαι επιδοσακιας. Θελω απλα αυτα που κανω να γινονται trouble free, διχως lags, κολληματακια κτλ..