Αρχισαν να βγαίνουν οι λίστες....

Ωραια... Βγηκανε τα μισθά στην φορα... Επιβεβαιωθηκε αυτο που υποψιαζομασταν, αγανακτησαμε ολοι, μας ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι, ειμαστε ετοιμοι να παμε στο ραδιομεγαρο με γιαουρτια...

Πιστευει ομως κανεις οτι θα αλλαξει κατι?

Όπως σωστά αναφέρθηκε, αφού τα "βγάζουν" τα λεφτάκια τους, για ποιον λόγο πληρώνουμε ΕΡΤ?
Και ειλικρινά, αν θεωρούμε καλούς και ποιοτικούς όλους αυτούς επειδή τα ιδιωτικά έχουν σκουπίδια, μιλάμε για πραγματική κατάντια.

Ξεκινώντας το σχόλιό μου θα ήθελα να αναφέρω ότι κατανοώ την αγανάκτηση που υπάρχει για τα ποσά που βγαίνουν στη λίστα αυτή. Εν μέρει τη συμμερίζομαι κι όλας, όπως και οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ (απόδειξη είναι ότι οι λίστες βγήκαν στο φως από εμάς). Αλλά τη συμμερίζομαι εν μέρει. Και εξηγούμαι.

Κατ' αρχήν μιλάμε για αποδοχές δύο διαφορετικών κατηγοριών. Υπάρχουν οι αποδοχές που προκύπτουν από ατομικές συμβάσεις έργου (περιπτώσεις υψηλόμισθων δημοσιογράφων, μελών του ΔΣ, ειδικών συμβούλων κλπ) και απολαβές που προκύπτουν από την μισθολογική εξέλιξη τακτικών υπαλλήλων της ΕΡΤ. Για την πρώτη περίπτωση, ευθύνη φέρει σε πρώτη φάση η διοίκηση της ΕΡΤ που συνάπτει τις συμβάσεις αυτές και σε δεύτερο επίπεδο η πολιτική ηγεσία του -τότε- υπουργείου τύπου και του υπουργείου οικονομίας με την ανοχη των οποίων γινόντουσαν αυτές οι συμβάσεις (τον Γερουλάνο δεν τον κατηγορώ ακόμα, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως όσον αφορά την ΕΡΤ παρά μόνο λούζεται τα πεπρεγμένα της προηγούμενης κατάστασης).

Η δεύτερη κατηγορία αφορά τακτικούς υπαλλήλους της ΕΡΤ οι οποίοι κατέχουν διευθυντικές θέσεις. Εκεί με τα χρόνια υπηρεσίας και τα διευθυντικά επιδόματα καθώς και αυτά που προκύπτουν βάσει των τυπικών προσόντων αλλά και των συνθηκών εργασίας (οι ηλεκτρονικοί πχ είμαστε στα βαρέα και ανθυγειϊνά) έχουμε τα ποσά που αναφέρονται (50-80 χιλιάδες ευρώ μικτά). Αυτά αν τα βάλουμε κάτω βγάινουν με την φορολογική κλιμακα του άρθρου 9σε ένα μηνιαίο μισθό της τάξης των 2.500-4.000 ευρώ. Και ρωταω εγώ τώρα. Αν έχεις έναν διευθυντή, πτυχιούχο με MSc, με 25+ χρόνια προϋπηρεσία τι μισθό θεωρείται ότι πρέπει να παίρνει. Ή καλύτερα, πείτε μου πόσα διευθυντικά στελέχη ξέρετε, που να δουλεύουν σε μεγάλες εταιρίες (με πάνω από 3000 υπαλλήλους) και να παίρνουν λιγότερα.

Εδώ ρε παιδιά, εγώ που είμαι μαζί με τις υπερωρίες, τα νυχτερινά, και τα ΣΚ που κάνω βάρδια, στα 1350 περίπου καθαρά, και δηλώνω στην εφορία τα μισά από όσα δηλώνει ο Αμυράς και η Τσιτσιμπίκου που κάνουν καθημερινή εκπομπή. Και είμαι 3 ετών υπάλληλος, ΤΕ και ανήκω στο προσωπικό βάσης (σύμφωνα με το κλιμάκιο). Εδώ λοιπόν έχω τις ενστάσεις μου στην λίστα που βγάζουν τα blogs.

Ένα άλλο σχόλιο που ομολογώ ότι δεν μου άρεσε είναι αυτό που έκανε ο Τάσος αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς στη λίστα (δηλαδή τους διευθυντές μας, Μηχανικούς με 25+ χρόνια και σε αρκετές περιπτώσεις με παραπάνω από ένα MSc). Δηλαδή σε μια εταιρία που το αντικείμενό της έχει κατά βάση να κάνει με την ηλεκτρονική, και το παραγόμενο προϊόν είναι το ραδιοτηλεοπτικό σήμα και όχι η διασκέδαση ή η ενημέρωση όπως εσφαλμένα πιστεύουν οι περισσότεροι, μιας και χωρίς το σήμα τίποτα από αυτά δεν φτάνει στους δέκτες σας, ο κατεξοχήν ειδικευμένος υπάλληλος της εταιρίας πρέπει να είναι χαμηλόμισθος; Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Και για να μιλάμε με νούμερα, σας παρακαλώ να κάνετε μια έρευνα αγοράς για το πόσο στοιχίζει η σχεδίαση ενός Master Control με προδιαγραφές EBU, πόσο η κατασκευή του και πόσο η ετήσια συντήρησή του από μια ιδιωτική εταιρία, αν βρείτε κάποια στην Ελλάδα που να πληροί τις προδιαγραφές. Εμείς τα φτιάχνουμε εδώ μόνοι μας. Και έχουμε και το know how. Και αμοιβόμαστε γι αυτό, με αρκετά λιγότερα από όσα θα παίρναμε αν πουλούσαμε τις υπηρεσίες αυτές στην ΕΡΤ ως ιδιώτες. Ε δεν θα τα ακούμε και από πάνω ως κλάδος...

Αυτά είχα να πω προς το παρόν. Παρακολουθώ την συζήτηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Και θα παρεμβαίνω όπου θεωρώ ότι πρέπει να παρέμβω είτε για να διευκρινήσω κάποια πράγματα είτε για να υπερασπιστώ την θέση μου και την τιμή μου.

Είναι κατάντια να έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε μισθούς των 5000 ευρώ τεράστιους. Επίσης δεν θεωρώ εξωφρενικό μισθό των 50000 ευρώ και των 100000 ευρώ, αν υπάρχει ανταποδοτικότητα.

Αν έχεις έναν διευθυντή, πτυχιούχο με MSc, με 25+ χρόνια προϋπηρεσία τι μισθό θεωρείται ότι πρέπει να παίρνει. Ή καλύτερα, πείτε μου πόσα διευθυντικά στελέχη ξέρετε, που να δουλεύουν σε μεγάλες εταιρίες (με πάνω από 3000 υπαλλήλους) και να παίρνουν λιγότερα.

Σωστά. Πραγματικά απορώ στην αγορά εργασίας, αν δεν ήμουν αυτοαπασχολούμενος, με 2 phd και μια λίστα από αρκετά χρήσιμα και άχρηστα πράγματα , θα έπρεπε να είμαι ευχαριστημένος με 3000 το μήνα? (όχι οτι βγάζω περισσότερα σταθερά).

Δεν νομίζω ότι είναι σωστή προσέγγιση να περιορίσουμε την κορυφή της πυραμίδας για να είναι ευχαριστημένη και να μην μουρμουρίζει η βάση. Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε δικαιολογούμε τους μισθούς των 700 ευρώ...

Μπορει καποιοι στην ΕΡΤ οντως να παιρνουν πολλα χρηματα,αλλα γιατι παντα σφυριζουμε αδιαφορα για τους ιδιοκτητες των ιδιωτικων ΜΜΕ,που χρωστανε δις σε ΙΚΑ και εφορια.Εκεινα δεν μας αφορουν? η μηπως προκειται για στοχευμενη ενεργεια?
Ας περικοπουν οι παχυλες αμοιβες της ΕΡΤ,αλλα ας πληρωσουν και οι αλλοι αυτα που χρωστουν.Η υποκρισια καποιων <δημοσιογραφων> δεν εχει τελος

δλδ εάν η ΕΡΤ δεν είχε τα έσοδα που έχει (από ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ) θα διατηρούσε άνθρωπο (το ξαναλέω) ΔΕ Διοικητικό με 85.000 ευρώ???

άσε τους δημοσιογράφους και τις συμβάσεις και τα πολιτικά παιχνίδια, άσε και τους τεχνικούς κλπ κλπ κλπ

ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ -> 85,000 ?????????????

τι λέμε τώρα ????

Last edited:
όμως όπως σωστά αναφέρθηκε πριν,

ωραία ... τα είδαμε ..... τα είπαμε ..... και ????

όπως τότε με τον ΟΣΕ, που βγήκαν στη φόρα οι μισθοί των οδηγών τρένων (μέσος όρος αν θυμάμαι καλά πάνω από 100.000 ευρώ), τα διπλά από πιλότο μαχητικού ...... (ναι ναι ξέρω είναι πιο δύσκολο και επικίνδυνο να οδηγάς τρένο από μαχητικό)......

και ???? τα είδαμε ..... τα είπαμε ......

αυτάααααα ...!!!!!

Οσοι πρεπει να φυγουν,επρεπε να ειχαν ηδη παει στα σπιτια τους.Οπως και καποιοι οδηγοι της ΔΕΗ που παιρνουν παχυλοτατους μισθους.
Το δημοσιο ειναι γεματο απο τετοιους και χειροτερους.
Και οι αλλοι να πληρωσουν ΙΚΑ και εφορια,ολοι τους,απο τον πιο μικρο εως τον πιο μεγαλο.Ας μας πουν πως συντηρουνται Ρ/Σ με ακροαμοτικοτητα 0,05 % και με ελαχιστες διαφημισεις,πως αλλαζουν χερια?
Ενας απο τους ιστορικοτερους Ρ/Σ της Θεσσαλονικης ,εχει γινει Ρ/Σ του super3 του Αρη

δυστυχώς υπάρχουν πολλά τέτοια καταφύγια στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα

άνθρωποι που αμοίβονται πέρα από κάθε λογική, άλλοι που έχουν μπει από τα παράθυρα, άλλοι που δεν θα μπορούσαν να δουλέψουν σε καμία ιδιωτική επιχείρηση κ.α. .....

υπερωρίες (αρκετές φορές πλασματικές), συμμετοχές σε επιτροπές, εκτός έδρας, παράλογα επιδόματα ......

και από την άλλη το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων (π.χ Υπουργείο Υγείας) να έχουν μισθούς προκλητικά χαμηλούς ....., για να μη πούμε και τις ελλείψεις που υπάρχουν είτε σε προσωπικό είτε σε υποδομές ...

και τρωγόμαστε μεταξύ μας για να μπορούν κάποιοι να τρώνε αμέριμνα ...

Επειδή αναφέρθηκε και η πληρωμή για ΕΡΤ μέσω λογαριασμού ΔΕΗ, θα ήθελα να ρωτήσω σε πόσες χώρες της ΕΕ υπάρχει ετήσιο ποσό που πρέπει να πληρώσει κάποιος για να έχει το δικαίωμα να λαμβάνει τηλεοπτικό σήμα (όπως στην Αγγλία). Το ποσό που δίνουμε μέσω ΔΕΗ είναι υψηλότερο από αυτό που θα δίναμε σε ετήσια βάση αν πληρώναμε μόνο όσοι έχουμε τηλεοπτικό δέκτη; Το αναφέρω γιατί έχω την εντύπωση ότι είμαστε λίγο υπερβολικοί με το να λέμε ότι δίνουμε κερατιάτικα για την ΕΡΤ. Αν δεν δίναμε μέσω ΔΕΗ θα δίναμε ίσως όπως τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, μία φορά το χρόνο. Και δεν πιστεύω ότι μόνο με τα δικά μας 60 το χρόνο μπορεί να συντηρηθεί το δίκτυο υποδομών που χρειάζεται για την μετάδοση εικόνας. και για να προλάβω κάποιους, σίγουρα δεν πιστεύω ότι η ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας (καθαρό σήμα παντού, HD, στέρεοφωνικός ήχος, εκπομπές εκπαιδευτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα, και όσο το δυνατόν αντικειμενική ματιά) είναι αντίστοιχη των παρεχομένων σε άλλες χώρες, αλλά αυτό είναι κάτι που αφορά και το σύνολο της δημόσιας διοίκησης και δεν ανατρέπεται από τη μία μέρα στην άλλη, ούτε με το να μην πληρώνουμε ΕΡΤ.

όσον αφορά τα ποσά, όντως τα βρίσκω υπερβολικά, αλλά δεν ξέρω τι ποσά κυκλοφορούν γενικά στον κλάδο των καναλιών. Ο Εξάντας, μία από τις πιο αξιόλογες εκπομπές, κάποτε σε ιδιωτικό κανάλι τώρα μεταδίδεται από την ΕΡΤ, αυτό είναι καλό για την αναβάθμιση της ποιότητας που προσφέρει η δημόσια τηλεόραση. Θα μπορούσε να γίνει χωρίς πληρώνεται καλά όλη η παραγωγή; Θα μου πείτε και ο Κούλογλου αξιολογότατος είναι αλλά τον φάγανε. Συμφωνώ, και θεωρώ ότι έπεσε θύμα των ασθενειών του γενικότερου ελληνικού δημοσίου. Επειδή όμως έδιωξαν, κακώς, τον Κούλογλου πρέπει να μην πληρώνονται αρκετά και οι υπόλοιποι; Ναι, οι Λυριτζής - Οικονόμου είναι γαύροι, αλλά πάντοτε απαιτούν απαντήσεις από τους συνομιλητές τους και δεν δέχονται να αερολογούν. Τι με ενδιαφέρει αν είναι Ολυμπιακοί αρκεί να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να με ενημερώνουν. Για να στελεχώσει καλά η ΕΡΤ το πρόγραμμα της πρέπει να πληρώσει, γιατί ανταγωνίζεται με όρους ιδωτικούς. Αυτό είναι λογικό επόμενο της "απελευθέρωσης" των συχνοτήτων.

Απάντηση: Re: Αρχισαν να βγαίνουν οι λίστες....

Ντεμί off topic: Εγώ που δεν έχω καν κεραία, και βλέπω συνολικά μηδέν (0) ώρες Ελληνική τηλεόραση τον χρόνο, γιατί είμαι υποχρεωμένος να πληρώνω στην ΕΡΤ;

Θα προτιμούσα κι εγώ η πληρωμή για την ΕΡΤ ή για τις συχνότητες να ήταν ετήσια και να αφορούσε αυτούς που θέλουν να λαμβάνουν σήμα. Αυτό όμως είναι διαφορετικό από το επιχείρημα "Εγώ βλέπω μόνο ιδιωτικά κανάλια, άρα δεν πληρώνω ΕΡΤ" ή "Επειδή πληρώνω ΕΡΤ θα πρέπει να δείχνουν ότι θέλω εγώ".

Απάντηση: Re: Αρχισαν να βγαίνουν οι λίστες....

Ντεμί off topic: Εγώ που δεν έχω καν κεραία, και βλέπω συνολικά μηδέν (0) ώρες Ελληνική τηλεόραση τον χρόνο, γιατί είμαι υποχρεωμένος να πληρώνω στην ΕΡΤ;

Γιατι επι δεκαετιες ολοκληρες πληρωναμε 10 η 20% ΟΓΑ στο χαρτοσημο,χωρις να εχουμε ουτε χιλιοστο αγροτικης εκτασης?

Στην Γερμανία, το ετήσιο ποσό υπέρ της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, διαμορφώνεται από τον αριθμό των ραδιοφωνικών/τηλεοπτικών δεκτών που έχει κανείς στην κατοχή του...

Νομιζω οτι στην πλειονοτητα συμφωνουμε στην αναγκαιοτητα της υπαρξης της ΕΡΤ.Δεν νομιζω οτι θα μπορουσε να υπαρξει πχ Γεραμανης,εκτος ΕΡΤ.Υπαρχουν και στον 9.58 αλλα και στον 102 εκπομπες ,σταθμοι στην ερευνα και στην ιστορια του τοπου μας.Ποιος θα τα εκανε αυτα,το STAR ,ANTENNA κλπ

Re: Απάντηση: Re: Αρχισαν να βγαίνουν οι λίστες....

Αμ εδω σε θελω τωρα!!!!

To "κασε" των "συμβασεων έργου" το ανεβαζουν βασικα οι δημοσιογράφοι διοτι προσφερουν ανεκτιμητες υπηρεσίες (στα αφεντικα τους). Με αλλα λογια αξιος ο μισθος τους. -bye-

Η δεύτερη κατηγορία αφορά τακτικούς υπαλλήλους της ΕΡΤ οι οποίοι κατέχουν διευθυντικές θέσεις. Εκεί με τα χρόνια υπηρεσίας και τα διευθυντικά επιδόματα καθώς και αυτά που προκύπτουν βάσει των τυπικών προσόντων αλλά και των συνθηκών εργασίας (οι ηλεκτρονικοί πχ είμαστε στα βαρέα και ανθυγειϊνά) έχουμε τα ποσά που αναφέρονται (50-80 χιλιάδες ευρώ μικτά). Αυτά αν τα βάλουμε κάτω βγάινουν με την φορολογική κλιμακα του άρθρου 9σε ένα μηνιαίο μισθό της τάξης των 2.500-4.000 ευρώ. Και ρωταω εγώ τώρα. Αν έχεις έναν διευθυντή, πτυχιούχο με MSc, με 25+ χρόνια προϋπηρεσία τι μισθό θεωρείται ότι πρέπει να παίρνει. Ή καλύτερα, πείτε μου πόσα διευθυντικά στελέχη ξέρετε, που να δουλεύουν σε μεγάλες εταιρίες (με πάνω από 3000 υπαλλήλους) και να παίρνουν λιγότερα.

Φώτη, 80.000 ευρώ ετησίως αντιστοιχούν σε 5.700 ευρώ μηναίως (χ 14 μισθούς) μεικτά (δλδ με τις κρατήσεις που βαρύνουν τον εργαζόμενο). Από το "χαμηλόμισθος" μέχρι τα 5.700 ευρώ υπάρχει νομίζω μεγάλη απόσταση. Και ο επικεφαλής μιας ομάδας τεχνικών ΔΕΝ είναι διευθυντική θέση. Επίσης, όταν λέμε πως κάποιο στέλεχος εταιρείας έχει μισθό "4.000 ευρώ", καθαρό, ΔΕΝ έχουν προαφαιρεθεί οι φόροι, φορολογείται στο τέλος κανονικά για όλα τα εισοδήματά του με την κλίμακα. Εσύ πώς το αφαιρείς? Χαίρω πολύ ότι ο μισθός των 4.000 ευρώ του ιδιωτικού τομέα καταλήγει να είναι περίπου 2.800 ευρώ καθαρά, μετά φόρων (χονδρικά το υπολόγισα)

Όπως σωστά αναφέρθηκε, αφού τα "βγάζουν" τα λεφτάκια τους, για ποιον λόγο πληρώνουμε ΕΡΤ?
Και ειλικρινά, αν θεωρούμε καλούς και ποιοτικούς όλους αυτούς επειδή τα ιδιωτικά έχουν σκουπίδια, μιλάμε για πραγματική κατάντια.

Να την πληρώνουμε την Κρατική Τηλεόραση, ...δεν πειράζει.
Υποτίθεται πως επιτελεί Κοινονικό Λειτούργημα
με αδιάβλητη ενημέρωση και ψυχαγωγία.
Και εφόσον είναι κατά καιρούς ΚΑΙ(!) κερδοφόρα
θα έπρεπε να κάνει σωστές επενδύσεις.
Οι φορολογούμενοι πολίτες και οι διαφημιζόμενοι
δεν τσοντάρουν γιά να κονομάνε τα "στελέχη".

Φώτη, 80.000 ευρώ ετησίως αντιστοιχούν σε 5.700 ευρώ μηναίως (χ 14 μισθούς) μεικτά (δλδ με τις κρατήσεις που βαρύνουν τον εργαζόμενο). Από το "χαμηλόμισθος" μέχρι τα 5.700 ευρώ υπάρχει νομίζω μεγάλη απόσταση. Και ο επικεφαλής μιας ομάδας τεχνικών ΔΕΝ είναι διευθυντική θέση.

Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο διπλωματούχος ΤΕΙ δεν είναι τεχνικός. Είναι διπλωματούχος μηχανικός Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Στο Ελληνικό δημόσιο εξελισσεται διοικητικά μέχρι τον βαθμό του Διευθυντή. Από την άλλη τεχνικός είναι ο απόφοιτος τεχνικής σχολής ή ΙΕΚ, ή ΕΠΑΛ ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ. Ο τεχνικός δεν παίρνει τα κλιμάκια του μηχανικού, ούτε τα επιδόματα πτυχίου που ενσωματώνεται στον αρχικό βασικό μισθό του μηχανικού.

Δεύτερον, όταν αναφέρθηκα σε Διευθυντές το έκανα γνωρίζοντας αν μη τι άλλο πέρα από το οργανόγραμμα της εταιρίας στην οποία δουλεύω, και το τμήμα, την διεύθυνση και την γενική διεύθυνση στην οποία υπάγομαι. Όταν λοιπόν μιλάω για διευθυντές ξέρω καλά γιατί μιλάω. Υπάρχουν και διπλωματούχοι ηλεκτρονικοί μηχανικοί Πολυτεχνείου που είναι Γενικοί Διευθυντές και επίσημοι εκπρόσωποι της ΕΡΤ στην Βουλή των Ελλήνων. Αυτοί δεν είναι επικεφαλείς ομάδας τεχνικών. Επικεφαλής ομάδας τεχνικών είμαι εγώ όταν αναλαμβάνω να υλοποιήσω μια εγκατάσταση και έχω μαζί μου και δύο τρία παιδιά από ΟΑΕΔ ή πρακτικάριους φοιτητές ΤΕΙ. Για την ιστορία, να αναφέρω ότι σχεδόν όλοι οι μόνιμοι ηλεκτρονικοί μηχανικοί (όχι μηχανικοί Η/Υ ή πληροφορικάριοι ή ειδικοί σύμβουλοι) της περιβόητης λίστας έχουν 20+ χρόνια υπηρεσίας, και έχουν τον βαθμό του διευθυντή.

Επίσης, όταν λέμε πως κάποιο στέλεχος εταιρείας έχει μισθό "4.000 ευρώ", καθαρό, ΔΕΝ έχουν προαφαιρεθεί οι φόροι, φορολογείται στο τέλος κανονικά για όλα τα εισοδήματά του με την κλίμακα.

Νομίζω ότι στην καθομιλουμένη οι καθαρές αποδοχές είναι τα λεφτά που βάζεις στο παντελόνι. Δεν είναι οι αποδοχές προ φόρου. Μπορεί να αναφέρεται έτσι στις μισθολογικές αποδείξεις και στις φορολογικές δηλώσεις αλλά όταν μιλάμε μεταξύ μας ξέρουμε ότι "καθαρά" σημαίνει στην τσέπη, και όχι φορολογητέα. Με αυτό το σκεπτικό αναφέρομαι στα ποσά που αναφέρομαι. Και στην ΕΡΤ και στον ιδιωτικό τομέα.

Έτσι οι 5700 ευρώ ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές θα φτάσουν να είναι κοντά στα 3410 ευρώ όταν αφαιρέσεις τους φόρους (με αφορολόγητο τα 14000 για 2 παιδιά) και τις ασφαλιστικές εισφορές (με τεκμαρτό μηνιαίο εισόδημα τα 3100 και ασφάλιση ΙΚΑ Βαρέα παλαιό). Θεωρείς ότι δεν είναι ένα καθαρό ποσό που συναντάμε εύκολα στον ιδιωτικό τομέα σε διευθυντική θέση μεγάλης εταιρίας με 20+ έτη προϋπηρεσίας; Προσωπικά ξέρω πολλούς περιπτεράδες να καθαρίζουν παραπάνω.