Αρχισαν να βγαίνουν οι λίστες....

Αγαπητέ μου δεν καταλαβαίνω τι πας να δικαιολογήσεις. Τεχνικό εννοώ όποιον κάνει τεχνική δουλειά, όπως αυτή που περιέγραψες, όχι τον υδραυλικό. Τεχνική δουλειά μπορεί να κάνω κι εγώ, τι σχέση έχουν οι σπουδές μου ή η μισθολογική και υπηρεσιακή μου κατάταξη σε ΔΕ ΤΕ και ΠΕ. Διευθυντή εννοώ αυτόν που λαμβάνει αποφάσεις προσήκουσες σε διευθυντική θέση, και όχι τον καταλαμβάνοντα τη θέση στο οργανόγραμμα κατά την ορολογία του δημοσίου. Όσο για τις αποδοχές, ο πατέρας μου, όχι με 20, αλλά με 50 (!!!, ναι, μαζί με κάτι πλασματικά τόσα είναι, είναι 67 ετών) χρόνια προϋπηρεσίας, διδακτορικό, post doctorate στο London School of Economics κλπ, ΔΕΝ καθαρίζει τόσα, στο δημόσιο.

Re: Απάντηση: Αρχισαν να βγαίνουν οι λίστες....

Ελάτε βρε παιδιά...
Αυτοί πόσα καθαρά να πέρνουν?

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Π.ΧΡΗΣΤ 347.659,98 - Πρόεδρος Δ/Σ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 279.362,38 - Γενικός Διευθυντής
ΛΟΥΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 257.033,14 ¤ Εντετ/νος Σύμβουλος

Καλοφάγωτα... :flipout:

Ενα ωραιο εργαλειο απο μικτα σε καθαρα

Attachments

δυστυχώς υπάρχουν Πάρα Πολλά παραδείγματα κραυγαλεων ανισότήτων

άνθρωποι με τα ίδια τυπικά προσόντα, κάνοντας την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ δουλειά έχουν μισθολογική διαφορά από Υπουργείο σε Υπουργείο 500 και χίλια και βάλε ευρώ ......

αλήθεια εκείνο το ρημάδι ενιαίο μισθολόγιο τι κάνει ???? πέρασε τις παιδικές αρρώστιες ?? μπήκε στην εφηβεία ???

Στον Αlpha έπαιρνε σχεδόν 90.000 καθαρά. Της φαίνονταν λίγα.

Ακριβη περιοχη η ΠΛΑΚΑ οπου μενει η κυρια Παναγιωταρεα, μια ερωτηση η κυρια αυτη δεν κατεχει και θεση πανεπιστημιακου? - δηλαδη δουλεια σε δυο θεσεις του δημοσιου?

Νομίζω,πρέπει να ξεχωρίσουμε,τι πραγματικά κάνει ο καθένας,σε σχέση με τις αποδοχές.

Για τον πρόεδρο της ΕΡΤ και για γενικούς διευθυντές,τα χρήματα αυτά δεν είναι πολλά(άν δεν υπάρχουν άλλα κρυφά επιδόματα και μπόνους).Κινούνται στο κάτω όριο της αγοράς,στον ιδιωτικό τομέα.Το θέμα είναι,ότι φαίνονται μη αποτελεσματικοί και κομματικά εξαρτούμενοι.

Οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι,παρουσιαστές κλπ. σίγουρα παίρνουν πάρα πολλά για τα ελάχιστα που είναι σε θέση να προσφέρουν-όσοι όντως προσφέρουν.

Περισσότερο και πολύ πιό ουσιαστικό για μένα,γι' όλους αυτούς,είναι με ποιά κριτήρια βρίσκονται εκεί και πως προσλήφθηκαν.Σίγουρα υπάρχουν εξαιρετικοί και ταλαντούχοι νέοι επαγγελματίες στην αγορά,που δεν τους δίνεται καμία ευκαιρία.Ποιοί είναι οι κοι Λυριντζής κι Οικονόμου;Τι το εξαιρετικό έχουν ή προσφέρουν;Ποιός είναι ο πήχυς;Τα άλλα πρωϊνάδικα;

Διευθυντή εννοώ αυτόν που λαμβάνει αποφάσεις προσήκουσες σε διευθυντική θέση, και όχι τον καταλαμβάνοντα τη θέση στο οργανόγραμμα κατά την ορολογία του δημοσίου.
Δηλαδή τι ακριβώς θεωρείς απόφαση προσήκουσα σε διευθυντική θέση; Ας πούμε το αν θα πάμε σε HD και πότε, καθώς και με τι format δεν είναι τέτοια απόφαση αν εξετάσεις και τα αντίστοιχα κόστη της απόφασης; Ή το πόσους υπαλλήλους θα προσλάβουμε σε ορίζοντα 5ετίας; Ή το πως θα ασφαλίσουμε το 1.000.000 ευρώ εξοπλισμού που μεταφέρθηκε στους ολυμπιακούς του Πεκινου; Ποιος τα αποφασίζει αυτά; Προϊστάμενος; Και ναι έχει σαφή διαφορά ο μηχανικός από τον τεχνικό. Ο μηχανικός εκπονεί μελέτες και αναλαμβάνει και την ευθύνη γι αυτές, ο τεχνικός εκτελεί τις εντολές του μηχανικού.

Όσο για τις αποδοχές, ο πατέρας μου, όχι με 20, αλλά με 50 (!!!, ναι, μαζί με κάτι πλασματικά τόσα είναι, είναι 67 ετών) χρόνια προϋπηρεσίας, διδακτορικό, post doctorate στο London School of Economics κλπ, ΔΕΝ καθαρίζει τόσα, στο δημόσιο.

Δεν αντιλέγω, και ναι είναι άδικο. Αυτό όμως έχει να κάνει με το γεγονός ότι το δημόσιο στερείται ενιαίου μισθολογείου. Πόσα θα έπαιρνε ο πατέρας σου, αν ήταν τακτικός υπάλληλος στο Υπουργείο Οικονομικών, ας πούμε, αν βάλουμε όλα τα επιδόματα που παίρνουν εκεί; Πάω στοίχημα ότι η καθαρίστρια εκεί θα έχει μεγαλύτερο καταληκτικό μισθό από αυτον του πατέρα σου και του πατέρα μου μαζί. Αυτό όμως δεν είναι το θέμα μας. Ας συγκρίνουμε όμοιες θέσεις. Πόσα ας πούμε καθαρίζει ο Τεχνικός Διευθυντής του ALPHA? Αυτή θα ήταν μια πιο σωστή σύγκριση.

όσο για το τι προσπαθώ να αποδείξω, η απάντηση είναι απλή. Ότι το να τσουβαλιάζεις και να αραδιάζεις (το 20 πρόσωπο σαφώς δεν πάει σε εσένα) μια λίστα δεν αποδεικνύει τίποτα. Το αντίθετο, θολώνει απλά τα νερά. Θα προτιμούσα στη λίστα αυτή να αναφέρονται τα πραγματικά καθήκοντα του καθενός εκεί μέσα. Και το τί ευθύνες έχει. Και το τι προσφέρει γενικότερα. Εκεί θα βλέπαμε τα πραγματικά σκάνδαλα. Εγώ βλέποντάς τα από μέσα έχω 1000 λόγους παραπάνω από όλους τους απέξω να αγανακτώ. Γιατί ξέρω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι απολαβές αυτές έχουν προκύψει από περικοπές στα δικά μου μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα και αυτά του προσωπικού βάσης γενικότερα. Μπορώ όμως να διακρίνω και τα αυτονόητα. Και για εμένα είναι αυτονόητο πως ένας διευθυντής (με την έννοια που εσύ θέτεις) πρέπει να αμοίβεται όπως αρμόζει στη θέση του.

Απάντηση: Re: Αρχισαν να βγαίνουν οι λίστες....

Ακριβη περιοχη η ΠΛΑΚΑ οπου μενει η κυρια Παναγιωταρεα, μια ερωτηση η κυρια αυτη δεν κατεχει και θεση πανεπιστημιακου? - δηλαδη δουλεια σε δυο θεσεις του δημοσιου?

Πλάκα μας κάνεις... Δεν γνωρίζεις άλλους διπλοθεσήτες του δημοσίου? -bye-

Φίλε photis είσαι αξιέπαινος που υποστηρίζεις συναδέλφους σου αλλά και κάποια δίκαια της επιχείρησης που εργάζεσαι, αλλά ο λόγος σου θα ήταν περισσότερο αντικειμενικός αν μας έγραφες και δυό-τρία πραγματάκια για:
- τις ατασθαλίες,
- τις αποτυχημένες επιλογές,
- τις χάρες σε διάφορους άλλους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες,
- την μέθοδο προσλήψεων και ατομικών συμβάσεων,
- τον συνολικό αριθμό εργαζόμενων και το έργο που παράγουν,
- την τεχνολογική υποδομή (που παλαιότερα υπερθεμάτισες) αλλά δεν μας είπες που την χρησιμοποιούν και και και...

Κάτι θα έχεις ακούσει έτσι δεν είναι?
Εδώ αυτά γίνονται παντού στην Ελλάδα. Στην ΕΡΤ δεν θα γίνονται?
Για πές μας βρε φίλε να μάθουμε και μείς που δίνουμε τα λεφτά μας.
Ο Δημητρακούδης πληρώνει (χωρίς κεραία) την προβολή τηλεοπτικού σήματος στα χωριά της άγονης γραμμής, ώστε να μπορούν οι ακρίτες μας να παρακολουθούν τις ζεμπεκιές και τις τζούρες του Παπαδόπουλου, τις υπερπαραγωγές της Μπιρπίλως, τους μουσικούς διαγωνισμούς της νεολαίας στην Ευρώπη και την Ολυμπιακάρα μας... έ να μην ξέρει ο άνθρωπος?

Με όλο το σεβασμό απευθύμομαι στο πρόσωπό σου και χωρίς να έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι τιμάς τα χρήματα που βγάζεις και με το παραπάνω.

:grinning-smiley-043-bye-

Re: Απάντηση: Re: Αρχισαν να βγαίνουν οι λίστες....

Φίλε photis είσαι αξιέπαινος που υποστηρίζεις συναδέλφους σου αλλά και κάποια δίκαια της επιχείρησης που εργάζεσαι, αλλά ο λόγος σου θα ήταν περισσότερο αντικειμενικός αν μας έγραφες και δυό-τρία πραγματάκια για:
- τις ατασθαλίες,
- τις αποτυχημένες επιλογές,
- τις χάρες σε διάφορους άλλους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες,
- την μέθοδο προσλήψεων και ατομικών συμβάσεων,
- τον συνολικό αριθμό εργαζόμενων και το έργο που παράγουν,
- την τεχνολογική υποδομή (που παλαιότερα υπερθεμάτισες) αλλά δεν μας είπες που την χρησιμοποιούν και και και...

Κάτι θα έχεις ακούσει έτσι δεν είναι?
Εδώ αυτά γίνονται παντού στην Ελλάδα. Στην ΕΡΤ δεν θα γίνονται?
Για πές μας βρε φίλε να μάθουμε και μείς που δίνουμε τα λεφτά μας.
Ο Δημητρακούδης πληρώνει (χωρίς κεραία) την προβολή τηλεοπτικού σήματος στα χωριά της άγονης γραμμής, ώστε να μπορούν οι ακρίτες μας να παρακολουθούν τις ζεμπεκιές και τις τζούρες του Παπαδόπουλου, τις υπερπαραγωγές της Μπιρπίλως, τους μουσικούς διαγωνισμούς της νεολαίας στην Ευρώπη και την Ολυμπιακάρα μας... έ να μην ξέρει ο άνθρωπος?

Με όλο το σεβασμό απευθύμομαι στο πρόσωπό σου και χωρίς να έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι τιμάς τα χρήματα που βγάζεις και με το παραπάνω.

Μα εκεί θέλω να καταλήξω με την απάντησή μου στον Τάσο. Σε όλα αυτά που λες, και που δεν φαίνονται στη λίστα με τα ονόματα και τους μισθούς. Δεν προσπαθώ να υπερασπιστώ τους συναδέλφους μου. Προσπαθώ να ανδείξω το πρόβλημα που η συγκεκριμένη λίστα πάει απλά να θολώσει. Δηλαδή αν αύριο όλοι αυτοί πάρουν πόδι, και έρθουν στη θέση τους άλλοι με μισθό το 1/10 και τα υπόλοιπα να τα βγάζουν από συμμετοχές σε επιτροπές και ΔΣ στην καλύτερη, ή σε μίζες κάτω από το τραπέζι στην χειρότερη, θα είμαστε καλύτερα;

Τώρα για κάποια από τα θέματα που επιγραμματικά αναφέρεις και που μπορώ να πάρω θέση δημόσια.

-Κατ' αρχήν είναι ανεπίτρεπτο για συνδρομητική τηλεόραση να υπάρχει διαφημιστικός χρόνος. Και η ΕΡΤ είναι συνδρομητική. Θες δε θες την πληρώνεις ακόμα και από τον τάφο σου (μακάβριο αλλά 100% αληθινό).

-Είναι ανεπίτρεπτο να διαμορφώνεις το πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης με βάση την τηλεθέαση (και μάλιστα σε ανταγωνισμό με τα ιδιωτικά κανάλια όπως ας πούμε έγινε στην περίπτωση της superleague) και όχι με βάση τον ιδρυτικό της νόμο ο οποίος σαφώς αναφέρει τους σκοπούς που η κρατική τηλεόραση οφείλει να εξυπηρετεί.

-Είναι ανεπίτρεπτο να έχεις σπουδαίο εργατικό δυναμικό και επαρκή εξοπλισμό στην κινηματογραφία, και να τα παροπλίζεις πριμοδοτώντας εξωτερικές παραγωγές. Και μάλιστα όταν ξέρεις ότι εν όψει HD και λόγω της ιδιαιτερότητας του μέσου, οι κινηματογραφιστές είναι αυτοί που θα βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά όταν έρθει η ώρα. Μόνο που όταν έρθει η ώρα θα έχουν βγει στη σύνταξη σκουριασμένοι, δεν θα έχουν αντικατασταθεί, και τότε αναγκαστικά θα πληρώσεις τον ιδιώτη να σου κάνει τη δουλειά, και θα τον πληρώσεις 10 φορές πιο ακριβά.

-Για τις συμβάσεις, τη θέση μου την έχω πολλάκις αναφέρει και ισχύει για όλους τους τύπους εργασίας σε όλο το δημόσιο. Όλα μέσω ΑΣΕΠ. Εγώ έτσι μπήκα και αυτόν τον δρόμο ξέρω. Και ενιαίο μισθολόγειο. Το αντέχουμε όμως αυτό;

-Η τεχνολογική υποδομή παραδόξως υπάρχει και παραδόξως (δις) δείχνει -με τα όποια προβλήματα που υπάρχουν όμως παντού- να δουλεύει. Όχι δεν εκπέμπουμε HD ακόμα (ούτε καν 16/9 δεν παίζουμε σωστά εκεί που λέμε ότι το κάνουμε!!!.), αλλά σε πολλά ζητήματα έχουμε κάνει βήματα εμπρός κυρίως στην φιλοσοφία που είναι στημένα τα κανάλια. Και φυσικά οι δυνατότητες που ήδη υπάρχουν είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δεν ξέρω ας πούμε άλλο κανάλι στην Ελλάδα να μπορεί να στήσει studio, master control, editing stations και continuity στην άλλη άκρη της γης. Εμείς από το 2000 το κάνουμε κάθε χρόνο σε κάθε μεγάλο αθλητικό γεγονός που έχει στίβο (ολυμπιάδες, παγκόσμια πρωταθλήματα, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα).
Φυσικά τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι δεν έχουμε προβλήματα στις υποδομές μας. Αλίμονο. Έχουμε δρόμο ακόμα. Ακόμα και συγκρινόμενοι με άλλα ελληνικά κανάλια σε κάποια θέματα. Αλλά θα έλεγα ότι το τεχνικό σκέλος της εταιρίας είναι το λιγότερο προβληματικό από όλα.

Αυτά μου επιτρέπει η θέση μου στην εταιρία να πω προς τα έξω.

Το ήξερα ότι θα απαντούσες και ουσιαστικά προσπάθησα και νομίζω ότι τα κατάφερα να έχουμε στο forum μια εμπειριστατομένη άποψη (έστω και χαμηλών τόνων!) για μερικά από τα στραβά της ΕΡΤ (εκτός αν είναι ο γυαλός στραβός...)

Στο μόνο που μπορώ να αναφερθώ, μιας και τα υπόλοιπα τα περίμενα, είναι στο ότι αν αύριο γίνονταν απολύσεις και νέες προσλήψεις δεν θα άλλαζε τίποτα. Κατά τη γνώμη μου όμως θα άλλαζε κάτι πολύ σημαντικό. Με το 1/10 του κόστους θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα! Γιατί παρακάτω δεν μπορεί να πάει...

Σε ευχαριστώ ειλικρινά που απάντησες επί της ουσίας.:grinning-smiley-043

ΥΓ αν συναντήσεις κανέναν από τους υψηλόμισθους πές του ότι μετά την δημοσιέυση των λιστών οι υποχρεώσεις του αυξήθηκαν...

Στο μόνο που μπορώ να αναφερθώ, μιας και τα υπόλοιπα τα περίμενα, είναι στο ότι αν αύριο γίνονταν απολύσεις και νέες προσλήψεις δεν θα άλλαζε τίποτα. Κατά τη γνώμη μου όμως θα άλλαζε κάτι πολύ σημαντικό. Με το 1/10 του κόστους θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα! Γιατί παρακάτω δεν μπορεί να πάει...

Εξαρτάται τι εννοείς με το παραπάνω ή το παρακάτω. Αν ας πούμε έρθουν στελέχη που θα μετατρέψουν την ΕΡΤ σε STAR, με συγχωρείς αλλά τότε θεωρώ ότι θα έχουμε την απόλυτη κατηφόρα σε σχέση με το τώρα και ας ανέβουμε σε τηλεθέαση 100%.

Αν πάλι εννοείς ότι έχουμε πιάσει πάτο σαν ποιότητα προγράμματος σε σχέση με το τι παίζαμε τη δεκαετία του 80, τότε (με εξαίρεση τον ειδησεογραφικό τομέα που τον θεωρώ πολύ ανεβασμένο) θα συμφωνήσω μαζί σου 100%.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρχισαν να βγαίνουν οι λίστες....

Εξαρτάται τι εννοείς με το παραπάνω ή το παρακάτω. Αν ας πούμε έρθουν στελέχη που θα μετατρέψουν την ΕΡΤ σε STAR, με συγχωρείς αλλά τότε θεωρώ ότι θα έχουμε την απόλυτη κατηφόρα σε σχέση με το τώρα και ας ανέβουμε σε τηλεθέαση 100%.

Αν πάλι εννοείς ότι έχουμε πιάσει πάτο σαν ποιότητα προγράμματος σε σχέση με το τι παίζαμε τη δεκαετία του 80, τότε (με εξαίρεση τον ειδησεογραφικό τομέα που τον θεωρώ πολύ ανεβασμένο) θα συμφωνήσω μαζί σου 100%.

Έχουμε πιάσει πάτο (ο ενικός χρησιμοποιείται γιατί είναι και "δική μου" η ΕΡΤ, όπως όλων μας) διότι ο σκοπός της δεν εκπληρώνεται.

Έχω μάθει ότι κάθε επιχείρηση, από την πιο μικρή ώς την πιο μεγάλη, έχει ένα σκοπό (μας τον θύμισες σε προηγούμενο post) και διαδικάσίες για να τον πετύχει. Στην πορεία εφαρμογής των διαδικασιών, μεταξύ άλλων, πρέπει να γίνονται έλεγχοι ώστε να εξετάζεται η ορθή εφαρμογή αλλά και περιοδικές ανασκοπήσεις ώστε να παρουσιάζεται το έργο της επιχείρησης και να προτείνονται βελτιώσεις.

Το Ελληνικό δημόσιο (και όχι μόνον η ΕΡΤ) έχει καταφέρει το απόλυτο.
Ο σκοπός της εξαρτάται από τη βούληση της εκάστωτε κυβέρνησης και το όραμα του πρόεδρου και διυθύνοντα σύμβουλου, οι έλεγχοι δεν γίνονται ποτέ (για να μη βγάζουμε τα άπλυτα στη φόρα) και οι ανασκόπήσεις παρουσιάζονται (?) μόνο σε κυβερνητικούς κύκλους.

Ο μπαρμπαμυτούσης, ο φύτσουλας και η μαρία η πενταγιότησα δεν θα είχαν χειρότερο αποτέλεσμα σίγουρα!

Για το πρόγραμμα είναι υποκειμενικό και όσα έγραψα πολλά ήταν...

Συμφωνώ για το ειδησεογραφικό, στην ΕΡΤ μάλλον οι φιέστες (eurovision μετά των προ- και μεθεορτίων της, Παπαδόπουλος κλπ), τα συμβόλαια αναμετάδοσης αγώνων και η εμμονή σε συγκεκριμένα πρόσωπα (να μην αναφέρω, υποτιθέμενης εγνωσμένης ποιότητας) είναι που με ενοχλούν.

Για το πρόγραμμά της, κατά βάση συμφωνώ με τις κατευθύνσεις που έχει, απλώς όλα τα παραπάνω συνιστούν παρέκκλιση από αυτές. Φυσικά δεν θα την ήθελα να έχει ένα ακόμη πρωϊνάδικο, αλλά δυστυχώς αυτός ο ετεροκαθορισμός του προγράμματός της δεν έχει αποφευχθεί, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό. Γιατί δηλαδή υπάρχει η συγκεκριμένη εκπομπή των Λυριτζή-Οικονόμου? Γιατί εκείνη την ώρα τα ιδιωτικά παίζουν "ενημερωτικές" (Αυτιάς, Παπαδάκης και λοιποί) εκπομπές.

Για το πρόγραμμά της, κατά βάση συμφωνώ με τις κατευθύνσεις που έχει, απλώς όλα τα παραπάνω συνιστούν παρέκκλιση από αυτές. Φυσικά δεν θα την ήθελα να έχει ένα ακόμη πρωϊνάδικο, αλλά δυστυχώς αυτός ο ετεροκαθορισμός του προγράμματός της δεν έχει αποφευχθεί, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό. Γιατί δηλαδή υπάρχει η συγκεκριμένη εκπομπή των Λυριτζή-Οικονόμου? Γιατί εκείνη την ώρα τα ιδιωτικά παίζουν "ενημερωτικές" (Αυτιάς, Παπαδάκης και λοιποί) εκπομπές.

Έτσι είναι!

Να προσθέσω ότι δεν πληρώνουμε για να ενημερωνώμαστε/διασκεδάζουμε από προπαγανδιστές, τους φίλους κάθε καρεκλοκένταυρου και τους κολλητούς της κυβέρνησης.

Και θέλουμε κάποια στιγμή να φτάσουμε στο επίπεδο μεταδόσεων της Βουλγαρίας! μαμώ την ψηφιακή τεχνολογία και τα δορυφορικά μου μέσα...

:slapface:

Εμένα με ενοχλεί πάνω από όλα το γεγονός ότι αυτό το οποίο αποτελεί διακριτικό αναγνώρισης της ΕΡΤ πια είναι οι ειδήσεις, τα αθλητικά, οι φιέστες και οι πολιτικές εκπομπές. Και εσχάτως οι παχυλοί μισθοί όσων εμπλεκονται άμεσα με τα παραπάνω. Οι ταινίες δεν προβάλλονται αρκετά, ενώ αυτό που εγώ αγάπησα στην ΕΡΤ όταν ακόμα έβλεπα τηλεόραση, δηλαδή εκπομπές όπως το Παρασκήνιο, το μονόγραμμα, ή οι κινηματογραφημένες ελληνικές τηλεοπτικές σειρές αποτελούν σχεδόν ξένο σώμα στο υφιστάμενο πρόγραμμα της ΕΡΤ. Το έχω ξαναγράψει παλιότερα. Τι οφελεί να λες ότι έχεις 3 συνεντεύξεις του Κορνήλιου Καστοριάδη στο αρχειο σου, όταν δεν τις παίζεις σχεδόν ποτέ στον αέρα (και όταν τις παίζεις, το κάνεις στις 5 το πρωί);

Εντάξει, δεν θα έλεγα τους Λυριτζή/Οικονόμου προπαγανδιστές. Ούτε γενικώς βλέπω να βγαίνει αυτή η προπαγάνδα που λες μέσα από το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Που στο κάτω-κάτω γνωρίζουμε ότι είναι κρατική τηλεόραση άρα οι λογικοι την έχουμε μια επιφύλαξη. Με τα ιδιωτικά, "ανεξάρτητα" κανάλια τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ χειρότερα.

Εντάξει, δεν θα έλεγα τους Λυριτζή/Οικονόμου προπαγανδιστές. Ούτε γενικώς βλέπω να βγαίνει αυτή η προπαγάνδα που λες μέσα από το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Που στο κάτω-κάτω γνωρίζουμε ότι είναι κρατική τηλεόραση άρα οι λογικοι την έχουμε μια επιφύλαξη. Με τα ιδιωτικά, "ανεξάρτητα" κανάλια τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ χειρότερα.

δεν τους είπα πολιτικούς προπαγανδιστές... Αυτό το ρόλο τον έχουν αναλάβει άλλοι!

Η "επιφύλαξη" μου άρεσε!!! Ο μισός ΑΝΤ1 βρέθηκε στη ΕΡΤ και εμείς ακόμα με την επιφύλαξη φίλε Τάσο? Έχεις μήπως μετρήσει πόσοι εργαζόμενοι έθεσαν υποψηφιότητα και κατέλαβαν βουλευτική έδρα τα τελευταία χρόνια? Μετεορολόγοι, αθλητικοί, διασκεδαστές...

Τα ιδιωτικά είναι άλλη υπόθεση. Ιδιωτική...
Όποιος παρακολουθεί ειδησεογραφία από αυτά ας μας πεί να μάθουμε και μείς...

-bye-

Επιφύλαξη σε αυτά που ακούμε από την κρατική τηλεόραση, εννοώ. Όχι επιφύλαξη για τις τηλεοπτικές προσωπικότητες του ελληνικού χώρου, αυτούς και οι πέτρες τους ξέρουν κατά πού γέρνουν.

Επιφύλαξη σε αυτά που ακούμε από την κρατική τηλεόραση, εννοώ. Όχι επιφύλαξη για τις τηλεοπτικές προσωπικότητες του ελληνικού χώρου, αυτούς και οι πέτρες τους ξέρουν κατά πού γέρνουν.

Αμ αυτό είναι το κακό δεν γέρνουν... Είναι rolling stones :BDGBGDB55:

:grinning-smiley-043 -bye-

Το ήξερα ότι θα απαντούσες και ουσιαστικά προσπάθησα και νομίζω ότι τα κατάφερα να έχουμε στο forum μια εμπειριστατομένη άποψη (έστω και χαμηλών τόνων!) για μερικά από τα στραβά της ΕΡΤ (εκτός αν είναι ο γυαλός στραβός...)

Σε ευχαριστώ ειλικρινά που απάντησες επί της ουσίας.:grinning-smiley-043

ΥΓ αν συναντήσεις κανέναν από τους υψηλόμισθους πές του ότι μετά την δημοσιέυση των λιστών οι υποχρεώσεις του αυξήθηκαν...

δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα είχαμε την ίδια ποιότητα με το 1/10 του κόστους. Πρώτα από όλα, επειδή τυχαίνει να έχω περάσει δίπλα από την ιδιωτική τηλεόραση και έχω πολλές σχέσεις με ανθρώπους του κυκλώματος, έχω να πω τα εξής:

1. Η τηλεόραση ως μέσο είναι μεγάλο γύρισμα, και αν πάει καλά (είτε ως απλή φούσκα, είτε ως αποδοτικό μέσο με διαφημίσεις) δίνει χρήματα σε πολύ κόσμο, που δεν μπορεί να τα πάρει πουθενά αλλού.
2. Περισσότερα χρήματα από το broadcasting υπάρχει στη διαφήμιση. Εκεί τα χρήματα μπορεί να είναι πραγματικά πολλά.
3. Οι αμοιβές (δηλ. αμοιβές πάνω από 120.000 ευρώ) δεν έχουν διαμορφωθεί (βλ. φουσκωθεί τώρα), αντίθετα θα έλεγα ότι για όλη την τηλεόραση είναι απότοκο της προηγούμενης δεκαετίας. Π.χ. το 1998-1999 δνε υπήρχε κανένας διοικητικός στον Alpha που να έχει λιγότερα από 5.000.000 δρχ. ετήσιες αποδοχές. Διοικητικός... Οι σύμβουλοι που έρχονταν για τη δημιουργία του alphaworld που πήγε άπατο, άρα οι συμβουλές τους ήταν μπούρδες, έπαιρναν 50.000 δρχ. την ώρα (!!!) και δεν τους ζητήθηκαν ευθύνες που πήγε άπατο το εγχείρημα.
4. Οι τεχνικοί και στην περιφέρεια, όχι μόνο στο κέντρο, πάντα παίρνουν περισσότερα χρήματα από τους υπόλοιπους, καθώς το αυτονόητο, δηλ. να υπάρχει σήμα σταθερά εξαρτάται από αυτούς και μόνο κι όχι από τους διευθυντές. Π.χ. στα τοπικά κανάλια της επαρχίας κανένας δεν παίρνει λιγότερα από 1800 ευρώ το μήνα καθαρά, ακόμη και σε συνθήκες απόλυτης ένδειας του καναλιού, ενώ σε περιφερειακά κανάλια εύκολα περνούν τα 3000 ευρώ καθαρά ακόμη κι αν είναι 27-28 χρονών και έχουν εμπειρική γνώση του αντικειμένου, όχι άτομα σαν τον Φώτη που είναι μηχανικοί και έχουν υπευθυνότητα για το broadcasting καόμη και για τα μεγάλα γεγονότα.
5. Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι στους ιδιωτικούς σταθμούς αμοίβονται πολύ χαμηλά σε σχέση με αυτό που προσφέρουν, δηλ. παίρνουν γύρω στα 1500 ευρώ το μήνα. Όσοι όμως ασχολούνται με το entertainment κερδίζουν πολύ πολύ περισσότερα. Π.χ. μακιγιέζ δεν μπορείτε να βρείτε σε ιδιωιτκό σταθμό με λιγότερα από 4000 ευρώ το μήνα (καθαρά), κι ενδυματολόγο (ακόμη και 22 ετών) με λιγότερα από 3000 ευρώ (καθαρά). Επίσης δεν είναι καθόλου απίθανο, ακόμηα και στα ιδιωτικά, να έχεις 2 μακιγιέζ στο μισθολόγιο, να πληρώνει δυο και να έρχεται στο κανάλι μόνο η μια και η άλλη να έχει χρόνια ολόκληρα άδεια από τη σημαία.
6. Η τηλεόραση και στο εξωτερικό πληρώνει πολλά χρήματα. Π.χ. στο καταλανικό κανάλι (το κρατικό) δεν μπορείτε να βρείτε άτομο με μικρότερες αποδοχές από αυτές που δημοσιεύτηκαν στα Blogs ακόμα και αυτές των 300.000 + ευρώ. Στο τοπικό κανάλι της Ανδαλουσίας οι σχολιαστές ταυρομαχιών κερδίζουν (φέτος που τους χτύπησε η κρίση, κρισάρα) περίπου 1.000 ευρώ τις πρώτες ταυρομαχίες και 2.000 τις δεύτερες της κάθε μέρας. Άρα με 7 ταύρους τη φορά, ένας σχολιαστής κερδίζει περίπου 8.000 ευρώ τη φορά και δεν είναι ποτέ μόνο του, συνήθως είναι 3-4 στο πλατώ (κι όλοι πληρώνονται).

Μπορώ να συνεχίσω....

για μένα το πρόβλημα δεν είναι οι προκλητικές αμοιβές, που ναι, πολλές δείχνουν έτσι (και είναι).

για μένα το πρόβλημα είναι να δοθεί το ελεύθερο στην ΕΡΤ να δείξει τί μπορεί να κάνει πραγματικά απελευθερωμένη από τις όποιες δεσμεύσεις. και οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτή να έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν επαγγελματικά σε ένα σφιχτό καθεστώς...

Κι αν αναρωτιέστε για τις αμοιβές μου, που είμαι σητν ίδια κατηγορία με τον πατέρα του Τάσου, αλλά σε πολλές βαθμίδες πιο κάτω... τις έχω γράψει πολλές φορές και είναι σκάλες πιο κάτω από αυτές που βλέπετε στα μπλογκς, αλλά έχω συμβιβαστεί με την ιδέα.

Επίσης να πω ότι την Τετάρτη-Πέμπτη επισκεφθήκαμε με μια ομάδα φοιτητών μια εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικών εκπομπών (ανεξάρτητη). Εκτός από 2 άτομα, όλοι οι άλλοι (τεχνικοί, δημοσιογράφοι, ρεπορτερς, παρουσιαστές) ήταν κάτω των 30 ετών. Από αυτούς μόνο 3-4 κέρδιζαν λιγότερο από 2000 ευρώ το μήνα καθαρά. Άρα στα 26-27 τους χρόνια, χωρίς καμιά θέση ευθύνης είχαν μεικτά πάνω από 45.000 ευρώ το χρόνο, και μερικοί ήταν στα 70.000 ευρώ.