Αρχισαν οι "Εκπτώσεις" στα Blu-rays..

18 June 2006
15,906
Αθήνα-Κέντρο
Και συγκεκριμμένα από την Warner.Μάλιστα !
η εταιρεία που φημιζόταν για τα transfer της, δείχνει το "μέλλον" του blu-ray μετά τον θάνατο του HD DVD..

Ολες οι νέες κυκλοφορίες της σε blu-ray είναι σε δισκάκια μονής στρώσης (25GB)!!!

Πρόκειται για τα :Assasination Of Jesse James,The Invasion,The Brave One,No Reservations και ποιός ξέρει τι άλλο θα επακολουθήσει.

Τώρα λοιπόν που κέρδισε το καλύτερο φορμά ,με την μεγαλύτερη χωρητικότητα και χωρίς ανταγωνισμό.."αγοράστε τώρα" !!

Ντροπή..

Ας περιμενουμε να δουμε... Ειναι πολλα απ'τα οποια εξαρταται η ποιοτητα, ιδιως οταν παιζουν διαφορετικα encondings.... Ο τελικος κριτης θα ειμαστε εμεις... αλλα εδω που τα λεμε, ζητημα χρονου ειναι το να πεσει η ποιοτητα.

Δε νομίζω ότι είναι θέμα έλλειψης ανταγωνισμού, έτσι και αλλιώς τα ίδια ακριβώς δισκάκια θα βγουν ή έχουν ήδη βγει απολύτως όμοια και σε HD-DVD. Δε θα έλεγα ότι αλλάζει η πολιτική της Warner αφού δεν αποτελεί και την πιο αξιόπιστη εταιρεία από πλευράς ποιότητας. Παρόλο που έχει πολλές εκπληκτικές εκδόσεις γενικά εκδίδει μαζικά τίτλους και δεν τους προσέχει όλους το ίδιο. Τα ίδια έκανε και με το DVD. Κάποιους από τους πρώτους τίτλους της που έχω σε DVD είναι στριμωγμένοι σε μονής επίστρωσης δισκάκια και με ελάχιστα ή καθόλου εξτρά. Αυτοί οι τίτλοι είναι τέτοιες περιπτώσεις, αλλά πχ. το I am Legend που έχει προγραμματιστεί για το Μάρτιο είναι διπλής επίστρωσης δίσκος και θα εκμεταλλευτούν τον παραπάνω χώρο με το να βάλουν κάποια από τα εξτρά σε HD σε σχέση με το HD DVD που θα είναι σε SD.Πρόβλημα έλλειψης ανταγωνισμού θα αρχίσει να φαίνεται άμα αρχίσει να πέφτει η ποιότητα σε κυκλοφορίες της Disney και Sony που ήταν αποκλειστικά Blu-ray.

Last edited:
αυτο που δε λεμε ομως ειναι οτι μπορει οι εκδοσεις σε BD και HD-DVD να χρησιμοποιουν την ιδια κωδικοποιηση πια....αλλα το BD λογω java menus χρειαζεται πολυ περισσοτερο χωρο απο το HD-DVD για την ιδια ταινια με τα ιδια εξτρας......

Αν βγαζουν μονης.......η οικονομια χωρου θα συμπιεσει την ταινια ....πιθανοτατα.

ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΤΑ .......

ΥΓ
Κανας φανατικος funboy μπορει να κανει καμμια δηλωση?

Ας περιμενουμε να δουμε... Ειναι πολλα απ'τα οποια εξαρταται η ποιοτητα, ιδιως οταν παιζουν διαφορετικα encondings.... Ο τελικος κριτης θα ειμαστε εμεις... αλλα εδω που τα λεμε, ζητημα χρονου ειναι το να πεσει η ποιοτητα.

ΑΠΟΛΥΤΑ λογικό αυτό! Τώρα που κέρδισαν τη μαχη και το Blu-Ray δεν εχει αλλο ανταγωνιστή, υποβιβάζουν την ποιότητα....

ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ θα μας πασάρουν σε μερικά χρόνια το SUPER DUPER Blu-Ray με μεγαλύτερη χωρητικότητα , καλυτερη ποιοτητα εικόνας, και ανάλυση ULTRA HIGH DEFINITION 1440p ????? :twoguns::twoguns::twoguns:

Τρομάρα τους, και τρομάρα μας και μας που υποκύπτουμε στη διαφημιση και στα τρυκ των εταιριών και χαλάμε τσαμπα τα ωραία μας λεφτάκια για να πλουτιζουν αυτοί !!!!! :furious3::furious3:

Υ.Γ. Περιμενετε λιγο καιρο ακόμα να αυξηθουν οι ταχυτητες στο internet και να έρθουμε και εμεις στα Ευρωπαϊκά επίπεδα, και αν ξαναπουλησουν δισκακι αυθεντικό, να μου τρυπησουν τη μυτη μετα.... ΔΕ ΛΕΩ, είναι παράνομο και δεν σεβεται τα πνευματικα δικαιωματα αυτο, ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Last edited:
ελα τωρα!!

θα βγουν οι φανατικοι που λεγανε για χωρητικοτητες πριν μερικους μηνες (ή και μερες) και ποσο συμφερει το BD επειδη λογο παραπανω χωρου θα εχει ταχα μου πιο καλη ποιοτητα και θα πουνε τωρα οτι και με τα λιγοτερα GB παλι καλη ποιοτητα υπαρχει και οτι δεν χρειαζεται ο extra χωρος!!

περιμενετε και θα δειτε!

Μα οι τίτλοι αυτοί και οι προδιαγραφές τους είχαν οριστικοποιηθεί πριν πάρει την απόφαση η Warner να πάει αποκλειστικά Blu, για αυτό και ως το Μάιο θα κυκλοφορεί τις ταινίες της και σε HD-DVD. Και οι εκδόσεις τους σε DVD τα ίδια εξτρά δεν έχουν; Έτσι και αλλιώς το DVD είναι ο βασικός ανταγωνιστής των HD formats και το δύσκολο θα είναι να πείσουν τα studio τον πολύ κόσμο να κάνει τη μετάβαση.

εγώ λέω πάλι καλα...

εάν είχε κερδίσει το HD-DVD ,τότε τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα, μιας και η warner θα συμπίεζε τις ταινίες στα 15GB.

εγώ λέω πάλι καλα...

εάν είχε κερδίσει το HD-DVD ,τότε τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα, μιας και η warner θα συμπίεζε τις ταινίες στα 15GB.

δεν εχεις και αδικο!

το καλυτερο κακο ειναι προτιμοτερο απο το χειροτερο κακο!

στο τελος ομως παλι η λεξη ''κακο'' υπαρχει οταν δεν θα επρεπε να υπηρχε!

Και συγκεκριμμένα από την Warner.Μάλιστα !
η εταιρεία που φημιζόταν για τα transfer της, δείχνει το "μέλλον" του blu-ray μετά τον θάνατο του HD DVD..

Ολες οι νέες κυκλοφορίες της σε blu-ray είναι σε δισκάκια μονής στρώσης (25GB)!!!
.
Δημητρη δεν αλλαξε κατι στις κυκλοφορίες της Warner.
Παντα χρησιμοποιούσε vc1 που είναι πιο οικονομικό σε gb και συνεχίζει να πράττει το ιδιο.
Επίσης οι περισσότερες εκδόσεις τις ηταν για το HDDVD που δεν χρειάζεται παραπάνω από 30gb και ετσι οταν μετεφερε το ιδιο τρασφερ σε Bluray δεν χρειάζονταν να χρησιμοποιήσει dL BD.
Μάλιστα πολλες φορες ο λογος που χρησιμοποιούσε DL για τα Bluray ηταν απλως για να βαλει το ασυμπίεστο lpcm ( 4-6gb παραπανω για ηχο εφάμιλλης ποιότητας με το lossless dd-true dtsHD του HDDVD).

Αυτό που αναφέρεις θα εχει βάση ένα πράξουν ανάλογα η Fox και η Disney.

εγώ λέω πάλι καλα...

το μπουκαλι μισογεματο εε?:ADFADF1::2thumb22sup:

εμενα παντως δε μ' αρεσουν τα 25 GB.

καθολου.

τα 50 οσο να ναι... ακουγεται πιο ωραια...

και ψυχολγικα δηλαδη...

στα 25 ολο και καποιος θα ψαχνει να βρει ελαττωματα.

Last edited:
Καλά όλα αυτά ρε παιδία και τα έχουμε συζητήσει πολλάκις αλλά εμένα λίγο με νοιάζει αν είναι 40 η 25 gb . Το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα πρέπει να κρίνουμε κα όχι την χωρητικότητα κα τον Έχω δει matroska με 5 gb και ήταν αδύνατον να ξεχωρίσεις διαφορές απ το BR των 40 gb η ακόμα και να έβρισκές ήταν τόσο αμελητέες που από μι απόσταση 2 μέτρων και πάνω δεν γίνονταν αντιληπτές .
Βρε καλή εικόνα νάχει και ας είναι ότι θέλει. Τα άλλά είναι απλά για να συζητάμε .

Re: Απάντηση: Αρχισαν οι "Εκπτώσεις" στα Blu-rays..

Καλά όλα αυτά ρε παιδία και τα έχουμε συζητήσει πολλάκις αλλά εμένα λίγο με νοιάζει αν είναι 40 η 25 gb . Το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα πρέπει να κρίνουμε κα όχι την χωρητικότητα κα τον Έχω δει matroska με 5 gb και ήταν αδύνατον να ξεχωρίσεις διαφορές απ το BR των 40 gb η ακόμα και να έβρισκές ήταν τόσο αμελητέες που από μι απόσταση 2 μέτρων και πάνω δεν γίνονταν αντιληπτές .
Βρε καλή εικόνα νάχει και ας είναι ότι θέλει. Τα άλλά είναι απλά για να συζητάμε .

οπως τα λες ειναι αλλα δεν ειναι κριμα για τον καταναλωτη οταν εκει που ηταν 2 ανταγωνιστες απολαμβανε το ''καλυτερο'' απο τα 2 φορματ και τωρα που εμεινε ο ενας απο τους δυο ανταγωνιστες να εχει κατι ''κατωτερο''? εστω και σε GB

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρχισαν οι "Εκπτώσεις" στα Blu-rays..

οπως τα λες ειναι αλλα δεν ειναι κριμα για τον καταναλωτη οταν εκει που ηταν 2 ανταγωνιστες απολαμβανε το ''καλυτερο'' απο τα 2 φορματ και τωρα που εμεινε ο ενας απο τους δυο ανταγωνιστες να εχει κατι ''κατωτερο''? εστω και σε GB
Και φυσικά έχετε δίκιο να γκρινιάζετε , κι εγώ μαζί σας αφού ουσιαστικά η Sonyμέχρι πριν από λίγο μας τσαμπουνούσε ότι αυτή τον έχει μεγαλύτερο ( το χώρο στο δισκάκι) και τώρα που παίζει μόνη της τον κόβει στη μέση ( τον χώρο στο δισκάκι) .

Καλά όλα νατα δεχτώ,αλλά όχι οτι η Warner έκανε προχειροδουλειές..
Το "2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος" έκανε όλους να τρίβουν τα μάτια τους.
Δεύτερον,τη στιγμή που δεν βάζει έξτρας ούτε (σε μερικά) ασυμπίεστο ήχο τί το θέλουν το blu-ray στην τελική ?Μονό δισκάκι..
Και η κωδικοποίηση από μόνη της δεν μου λέει κάτι για να με ησυχάσει.
Δείτε παράδειγμα : "No Reservations":Single layer 25GB VC-1
Audio : Dolby Digital Surround 5.1 (640kbps).Ποιό High Definition ρε παιδιά ?

Περισσότερες πληροφορίες http://bluray.highdefdigest.com/1236/noreservations.html

Αλλο παράδειγμα τρανό:"The Assasination of Jesse James.."

Ταινία 160' στριμωγμένη σε μονό δισκάκι 25GB με VC-1
Ηχος : Dolby Digital Surround 5.1 (640kbps)
Εξτρας: 0
Δείτε και εδώ http://bluray.highdefdigest.com/1306/assassinationofjessejames.html

Να αρχίσω να ανησυχώ ?

Δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία ακόμα. Οι προδιαγραφές των δίσκων κανονίζονται μήνες πριν από την κυκλοφορία τους, άρα αυτοί οι τίτλοι δεν έχουν προλάβει να επηρεαστούν από της εξελίξεις. Μετά το Μάιο θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για το μέλλον του Blu-ray. Ας ελπίσουμε ότι είναι μεμονωμένα περιστατικά και τώρα που θα ανέβει η παραγωγή και θα πέσει και άλλο το κόστος να μην κάνουν τσιγκουνιές.

Πάντως, αργότερα που θα πεσουν οι τιμές από τα blu-ray recorders για PC, και θα φτηνηνουν και τα δισκακια blu-ray μονης στρωσης, θα νοικιαζουμε απο το video-club δισκακια και θα τα κανουμε "backup" για πλάκα! :SFGSFGSF:

Οπότε, ΘΕΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ οι εταιριες μετά θα χρησιμοποιούν αναγκαστικά double layer blu-ray, για να κανουν την αντιγραφή τους ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ και ΠΙΟ ΑΣΥΜΦΟΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!! :2thumb22sup:

Έτσι δεν ειχε γινει εξάλλου και με τα dvd double layer ???? Στην αρχη οι πιο πολλες ταινιες κυκλοφορουσαν σε dvd-5, και ΜΟΛΙΣ επεσε η τιμή του άρχισαν να τις βγαζουν σε dvd-9, για ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ και καλά.....:smash:

Απάντηση: Re: Αρχισαν οι "Εκπτώσεις" στα Blu-rays..

Οπότε, ΘΕΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ οι εταιριες μετά θα χρησιμοποιούν αναγκαστικά double layer blu-ray, για να κανουν την αντιγραφή τους ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ και ΠΙΟ ΑΣΥΜΦΟΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!! :2thumb22sup:

Μαλον δεν εχεις παει τελευταια στο video club να δεις τι φρουτα βγαζουν...
Θα σε παρει απο κατω με την μιζερια που υπαρχει

Ε, αρχή είμαστε ακόμα. Θυμάστε το 1999-2000; Το DVD ήταν άγνωστη λέξη στα περισσότερα video club. Το καλό είναι ότι η πειρατεία λόγω internet πλήττει το Blu-ray πολύ πιο νωρίς στον κύκλο ζωής του από ότι στο DVD άρα μάλλον οι εταιρίες θα συμμορφωθούν νωρίτερα.