Αρχισαν οι "Εκπτώσεις" στα Blu-rays..

Κανας φανατικος funboy μπορει να κανει καμμια δηλωση?
Τι περιμένεις δηλαδή ? ... όποια fanboys έλεγαν ότι τα 25-30gb είναι υπεραρκετά για παρόν και μέλλον, εδώ δεν πρέπει να μιλάνε.

Και από την άλλη , όσοι πιστέυουν πως όλες οι ταινίες πρέπει να είναι σε 50GB, μπορούν να σπρώξουν με το πορτοφόλι τους...

ΥΓ
Πλέον θα έχουμε πιο μεγάλο ανταγωνισμό μέσα στο BD γιατί όλοι θα είναι σε μια μεγάλη αγορά η οποία τους δίνει όλες τις δυνατότητες για ποιότητα , και όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

Και από την άλλη , όσοι πιστέυουν πως όλες οι ταινίες πρέπει να είναι σε 50GB, μπορούν να σπρώξουν με το πορτοφόλι τους...

πιστευω θυμασαι τι ελεγες σε αλλα θρεντ τοσο καιρο?

Γιατί το λές ? είπα ποτέ ότι ΟΛΕΣ οι ταινίες των 25-30GB είναι χάλια ?

Η Warner συνεχίζει να κάνει ότι τόσο καιρό (βγάζει ταινίες μέσα στους περιορισμούς του HD-DVD) αλλά εφόσον πλέον δεν υπάρχει HD-DVD έκδοση μπορεί να το βελτιώσει.
Βέβαια τα 25GB-30GB είναι πιο φτηνά από τα 50 και τους καταλαβαίνω , αλλά όσο αυξάνει ο ανταγωνισμός μέσα στο BD , όλοι σιγά-σιγά πάνε προς τα 50GB.

Re: Απάντηση: Re: Αρχισαν οι "Εκπτώσεις" στα Blu-rays..

Μαλον δεν εχεις παει τελευταια στο video club να δεις τι φρουτα βγαζουν...
Θα σε παρει απο κατω με την μιζερια που υπαρχει

Έχεις δικιο σε αυτό!
Εχω να παω κατι μηνες..... Βασικά από όταν εκανα συνδρομη στα γνωστά "μέρη"...:a0210:

Πάντως τώρα, αποφάσισα να αγορασω και μερικα δισκάκια blu-ray για τη συλλογή μου! Απο το e-bay μεταχειρισμένα ΦΥΣΙΚΑ! :BDGBGDB55:

Εγω δεν ανησυχω για θεματα ποιοτητας των BR και αυτο γιατι θα πρεπει να πεισουν τον μεσο καταναλωτη να αναβαθμιστει απο τα DVD

και τα πλεονεκτηματα του BR σε σχεση με το DVD δεν ειναι τοσο εμφανη στον κοσμο οπως ηταν αυτα του DVD σε σχεση με το VHS

ασε που η μεταβαση σε BR προαπαιτει και την υπαρξη τουλαχιστον HD ready τηλεορασης που ο πολυς κοσμος δεν εχει και με την δυσχερη οικονομικη κατασταση που επικρατει γενικως η αποκτηση ειναι δυσκολη

οποτε το BR αν θελει να επικρατησει θα πρεπει να δειξει τα πλεονεκτηματα του στον μεγιστο βαθμο

Δεν ξέρω κατά πόσο η μείωση στη χωριτηκότητα των δίσκων θα ρίξει αυτόματα και τη ποιότητα. Θα φανεί αυτό μελλοντικά όταν οι κυκλοφορίες θα αυξηθούν.
Με τα δικά μου μάτια πάντως, η τεχνολογία του high definition με τη μορφή των blue rays ή της δορυφορκής hd εικόνας (hd dvd δεν έχω δει ακόμα), υποφέρει οικτρά στον τομέα της κίνησης.
Σε πρώτο επίπεδο τα πάντα "λάμπουν" από ευκρίνεια σε στατικά πλάνα ή σε πλάνα που η κάμερα κινείται αργά, αλλά όταν ξεκινήσουν οι ψηλές ταχύτητες εκεί υπάρχει ορατό μεγάλο πρόβλημα στη πλειοψηφία.

Απάντηση: Re: Αρχισαν οι "Εκπτώσεις" στα Blu-rays..

Βέβαια τα 25GB-30GB είναι πιο φτηνά από τα 50 και τους καταλαβαίνω , αλλά όσο αυξάνει ο ανταγωνισμός μέσα στο BD , όλοι σιγά-σιγά πάνε προς τα 50GB.

Ποιος ανταγωνισμός; Όταν βγει λόγου χάρη το Moulin Rouge, μεταξύ ποιων ακριβώς εκδόσεων θα έχω να διαλέξω; :nounder:

Ή μήπως εννοείς ότι θα πρέπει να προτιμήσω ας πούμε το Meet the Spartans επειδή θα έχει καλύτερο transfer; -bye-

ελα τωρα!!

θα βγουν οι φανατικοι που λεγανε για χωρητικοτητες πριν μερικους μηνες (ή και μερες) και ποσο συμφερει το BD επειδη λογο παραπανω χωρου θα εχει ταχα μου πιο καλη ποιοτητα και θα πουνε τωρα οτι και με τα λιγοτερα GB παλι καλη ποιοτητα υπαρχει και οτι δεν χρειαζεται ο extra χωρος!!

περιμενετε και θα δειτε!

:SFGSFGSF:

εγώ λέω πάλι καλα...

εάν είχε κερδίσει το HD-DVD ,τότε τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα, μιας και η warner θα συμπίεζε τις ταινίες στα 15GB.

Δεν θα γινοταν αυτο γιατι οι γραμμες παραγωγης HD-DVD ηταν πολυ πιο φθηνες για τις εταιρειες παραγωγης λογω σχεδιασμου του φορματ με αποτελεσμα να ειναι δυνατον η ποιοτητα να συνδυαζεται με χαμηλη τιμη.

Στο BR πλεον που δεν υπαρχει ανταγωνισμος ειτε θα εχουμε χαμηλη ποιοτητα (βλεπε MPEG2) ειτε θα ανεβουν οι τιμες.

Ποιος ανταγωνισμός; Όταν βγει λόγου χάρη το Moulin Rouge, μεταξύ ποιων ακριβώς εκδόσεων θα έχω να διαλέξω; :nounder:
Η Warner δεν θα έκανε διαφορετικό transfer στο BR για να ανταγωνιστεί την δικιά της έκδοση σε HD-DVD !!! οπότε δεν θα είχε σημασία ποιά θα διάλεγες.

Τώρα όμως μπορεί να το κάνει αφού ολα τα studio θα πάνε σε ένα format, και ο κόσμος θα έχει πιο πολλές επιλογές .

Τώρα όμως μπορεί να το κάνει αφού ολα τα studio θα πάνε σε ένα format, και ο κόσμος θα έχει πιο πολλές επιλογές .

Οξύμωρο.

Πώς γίνεται να έχεις περισσότερες επιλογές με λιγότερα format, αδυνατώ να το καταλάβω...

Οξύμωρο.

Πώς γίνεται να έχεις περισσότερες επιλογές με λιγότερα format, αδυνατώ να το καταλάβω...

Μονο οτι ο Ηλιος ανατελει απο την δυση δεν ακουσαμε ακομα.:flipout:

Οξύμωρο.

Για πιο εύκολα σκέψου οτι αν είχαμε 10 μπακάλικα που το καθένα έφερνε 1-2 μάρκες αποκλειστηκά, οι επιλογές μας θα ήταν λίγες .... αν πηγαίναμε σε 1 που τα είχε όλα, θα είχαμε πιο πολλές.

Οι πιο πολλές επιλογές φέρνουν και ανταγωνισμό ανάμεσα στα προιόντα.

Μα, ίσα ίσα! Αν υπήρχε μόνο ένα μπακάλικο το οποίο θα πουλούσε τα πάντα, θα χρέωνε και ότι ήθελε!!

Τώρα πλέον γιατί να υπάρξει ανταγωνισμός; Τι έχει να χωρίσει η Sony Pictures με τη Warner? Διαφορετικές ταινίες δεν βγάζουν;

Αν έβγαζαν 2 στούντιο την ίδια ταινία, θα υπήρχε ανταγωνισμός. Τώρα ο κοινός παρανομαστής είναι η Sony, η οποία θα τα τσεπώνει ανεξαρτήτως ποιότητας υλικού.

Για πιο εύκολα σκέψου οτι αν είχαμε 10 μπακάλικα που το καθένα έφερνε 1-2 μάρκες αποκλειστηκά, οι επιλογές μας θα ήταν λίγες .... αν πηγαίναμε σε 1 που τα είχε όλα, θα είχαμε πιο πολλές.

Οι πιο πολλές επιλογές φέρνουν και ανταγωνισμό ανάμεσα στα προιόντα.

Πολύ απλοικό για να είναι αληθινό ... και ιδού το γιατί : εδώ δεν έχουμε 2 μπακάλικα (BD, HD-DVD) που φέρνουν 1-2 προιόντα (studios) αποκλειστικά ώστε αν μείνει 1 μπακάλικο να τα φέρνει όλα (σε τί τιμή αραγε όμως ?)...

Το προιόν είναι μόνο ένα και λέγεται "ταινία υψηλής ευκρίνειας".
Σε αυτό το επίπεδο, ΔΕΝ έχει διαφορά τιμολογιακά αν θα είναι Paramount, Warner ή κάποιου άλλου.... Δεν είναι ketchup (Heinz, Hellmans ή Κύκνος) !

Αυτά προς αποκατάσταση της πραγματικότητας...

ΥΓ : Είδες ποτέ πόλεμο τιμών σε ταινίες "φρέσκιας εσοδείας" ? Ολες prix fix είναι !

Ανταγωνισμό μεταξύ των προιόντων θα έχουμε ακόμα και αν χρεώνει όσο θέλει το μεγάλο κατάστημα .... ο ένας θα προσπαθεί να είναι καλύτερος από τον άλλο για να πουλήσει πιο πολύ.

Τιμολογιακά συμφωνώ ότι δεν θα υπάρξει διαφορά ...

Αν έβγαζαν 2 στούντιο την ίδια ταινία, θα υπήρχε ανταγωνισμός. Τώρα ο κοινός παρανομαστής είναι η Sony, η οποία θα τα τσεπώνει ανεξαρτήτως ποιότητας υλικού.

Εχεις αντοχες εσυ.......

Θα φας καμμια καρφωτη για μυνηση απο Σονυ θα σου πω εγω...

Παιδιά αφήστε την sony να δούμε απλά τα πράγματα.

Οταν υπάρχουν μικρές αγορές και λίγα προιόντα δεν παίζει τόσο ρόλο η ποιότητα τους.... Αν ρίξεις την ποιότητα της ταινίας δεν θα καταστραφείς και αν την ανεβάσεις δεν θα δεις τρομερά αποτελέσματα.
(λίγες επιλογές, λίγοι αγοραστές , μικρότερες οι διαφορές σε πωλήσεις)

Αντίθετα όταν είναι όλοι μαζί και οι επιλογές του κόσμου είναι πιο πολλές, η άριστη ταινία θα κερδίσει επιπλέον πωλήσεις και η μάπα θα χάσει περισσότερο... απλά μαθηματικά είναι, λόγο πιο μεγάλου ανταγωνισμού.

ΥΓ
Και μην ελπίζετε ότι η paramount πχ θα μπει μέσα για να δώσει ποιότητα που θα σπρώξει ένα format χωρις να είναι καν δικό της... εδώ δεν το έκανε η sony βρε παιδιά, αυτού του είδους ο ανταγωνισμός δεν ανεβάζει την ποιότητα.

Last edited: