Αρχισαν οι "Εκπτώσεις" στα Blu-rays..

Δεν είμαι μαθηματικός αλλά ήμουν καλός μαθητής.
Νόμιζα οτι τα απλά μαθηματικά τα καταλάβαινα.
Ας με διαβεβαιώσει κάποιος μαθηματικός οτι όσα προειπώθηκαν δεν είναι απλά...μπορεί να είναι μαθηματικά ανώτερα, για λίγους..αλλά τόσο απλα;

παω τρεχοντας να σπουδασω οικονομικα......εχω μεινει πισω.

Εγώ πάω να φτιάξω ένα φραπεδάκι! Είναι πιο ενδιαφέρουσα απασχόληση τελικά από το να διαβάζω τις αναλύσεις του blizard! :BXVZCBXZ6:

Απάντηση: Re: Αρχισαν οι "Εκπτώσεις" στα Blu-rays..

Λοιπον, να σε αρχισω με τα βασικα...:flipout::flipout:

Η λολα εχει 1 μηλο. Πηγε στο δεντρο και εκοψε αλλο ενα μηλο, αλλα ηταν Σαπιο. Θα καταλαβει η Λολα ποσα καλα μηλα εχει?:grandpa:

Και μολις λυσεις αυτο...

Η Λολα ειναι μπροστα σε ενα μεγαλο καφασι γεματο μηλα. Με μια ματια μπορει να καταλαβει τη διαφορα μεταξυ καλων και σαπιιων?:grandpa:

Ουπς, σε λαθος ανθρωπο επρεπε να αποτανθω....:flipout:

Εγώ που σπουδάζω κάτι παραπλήσιο (αγροτική οικονομία, βλ. και ποστ Σωκρατίδη), έχω την εντύπωση ότι οι καθηγητές μου είναι άσχετοι.

Πάω να ξαναδιαβάσω το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης, μάλλον τον έχω καταλάβει λάθος...

Πέρα από την πλάκα, θα χαιρόμουν να είχε επικρατήσε το ένα φορμά (το blu-ray περισσότερο μάλιστα), αλλά όχι τώρα. Ας είχε ολοκληρωθεί πρώτα, ας είχε φτάσει το αυγό στον κ*λο της Sony και μετά.
Τώρα έχουμε ένα ημιτελές φορμά σε μονοπώλιο...

Απάντηση: Re: Αρχισαν οι "Εκπτώσεις" στα Blu-rays..

Εγώ που σπουδάζω κάτι παραπλήσιο (αγροτική οικονομία, βλ. και ποστ Σωκρατίδη), έχω την εντύπωση ότι οι καθηγητές μου είναι άσχετοι.

Πάω να ξαναδιαβάσω το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης, μάλλον τον έχω καταλάβει λάθος...
Και εσεις με τη Λολα ασχολειστε ε?:flipout::flipout:

Επειδή αυτό με το ημιτελές έχει γίνει κουραστικό, μπορείς να μου πεις ΓΙΑΤΙ είναι ημιτελές? Επειδή δεν συνδέονται όλοι οι πλευερς για τσατ στο νετ?

Το DVD ήταν επίσης μονοπώλιο, σωστά? Ή μήπως το κριτήριο ενός μονοπωλίου είναι στην πραγματικότητα το προιόν και ΟΧΙ το μέσο αποθήκευσής του?

Για πε, για να καταλάβω, το "πλέιστέσο", το καλύτερο μπλουρέι της αγοράς, υποστηρίζει lpcm ήχο αυτή τη στιγμή (ή οποιοδήποτε HD φορμά ήχου);
Αύριο μπορεί, τώρα όχι.
Ξέρεις τι μου θυμίζει αυτή η τακτική; Την τακτική της MS με τα Windows. Συνεχείς διορθώσεις και service packs.

Όσο για το DVD, ναι ήταν μονοπώλιο, αλλά δε βλέπω πού κολλάει στην κουβέντα μας. Εϊναι HD φορμά ή κάτι παρόμοιο και δεν το κατάλαβα;

Re: Απάντηση: Αρχισαν οι "Εκπτώσεις" στα Blu-rays..

Και που ηταν μονοπωλιο, ειδατε καλες τιμες? Πανακριβα ηταν/ειναι τα dvd
Τα dvd δεν είναι και τόσο πανάκριβα τώρα. Με 10 ευρώ βρίσκεις καλές ταινίες, όχι βέβαια τις πολύ καινούργιες. Άσε που τις ίδιες ταινίες (του εμπορίου, σε dl δισκάκι και με dd/dts) μπορείς να τις βρεις και στις εφημερίδες...

Επειδή αυτό με το ημιτελές έχει γίνει κουραστικό, μπορείς να μου πεις ΓΙΑΤΙ είναι ημιτελές? Επειδή δεν συνδέονται όλοι οι πλευερς για τσατ στο νετ?

Εάν δεν είναι ημιτελές, γιατί υπάρχουν τα profiles 1.1, 2?
Γιατί η Sony δεν σταμάτησε στο Profile 1?

Γιατί το DVD δεν είχε τέτοια θέματα;
Γιατί το HD DVD δεν είχε τέτοια θέματα;

Το dvd είχε ένα θέμα με τον ήχο στην αρχή ,αν δεν κάνω λάθος ...
(Και το HD-dvd με τα 51GB που ήθελαν να προσθέσουν, σίγουρα θα είχε προβλήματα.)

Στην αρχή ήταν , αφού δεν είχε κάποια πράγματα που λίγο μετά έγιναν standar ... πχ όπως το 360 που δεν είχε hdmi στην αρχή και τώρα έχουν όλα.

Βέβαια δεν είναι κάτι τρομερό για όσους δεν ενδιαφέρονται για το pip,ή έχουν player που γίνεται update.

Last edited:
Εάν δεν είναι ημιτελές, γιατί υπάρχουν τα profiles 1.1, 2?
Γιατί η Sony δεν σταμάτησε στο Profile 1?

Γιατί το DVD δεν είχε τέτοια θέματα;
Γιατί το HD DVD δεν είχε τέτοια θέματα;

Γιατί η μάχη δώθηκε στο επίπεδο του marketing και η προπαγάνδα της Τοσίμπα για τα ΠιΠ features και το ιντερνετ έπρεπε να ισορροπηθεί. Κατά τα άλλα το προφιλ 1.0 κάνει ΟΛΑ όσα έκανε μέχρι τώρα ένα DVD πλέιερ με άψογη εικόνα και ήχο.

ασχετο post:
αααααααααααααααααααχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ!!
(ενας γενικος αναστεναγμος ηταν αυτο για αυτην την damn-κονσολα)

Γιατί η μάχη δώθηκε στο επίπεδο του marketing και η προπαγάνδα της Τοσίμπα για τα ΠιΠ features και το ιντερνετ έπρεπε να ισορροπηθεί. Κατά τα άλλα το προφιλ 1.0 κάνει ΟΛΑ όσα έκανε μέχρι τώρα ένα DVD πλέιερ με άψογη εικόνα και ήχο.

Και απο πότε η μάχη του marketing σου εγγυάται εσένα ως καταναλωτή ένα προιόν της προκοπής ????

Ποιόν άψογο ήχο ? LPCM 5.1 έδινε στον ήχο του (κατώτερο απο τον προδιαγεγραμμένο - κι αν δεν ήταν κι η Panasonic...) και όσο για την εικόνα δεν έδινε τιποτε παραπάνω απο το 1920x1080 που προέβλεπε η προδιαγραφή !

Το DVD Player απο την άλλη όταν ήρθε, ήρθε εξ αρχής με άπαντα τα προδιαγεγραμμένα υλοποιημένα !!!! Πως τολμάς να τα συγκρίνεις ?
Και άμα λάχει, με ένα scaler δίνει 1920x1080 και με progressive scan μάλιστα ! Αυτό όσον αφορά την επεκτασιμότητα ....

Εδώ δεν πάμε να συγκρίνουμε σώβρακα με γραβάτες ... παρεξήγησες... Σχόλιο για την αρνητική επίδραση του μονοπωλίου σε εταιρείες που έχουν φορέσει φέσι τούρκικο κάνουμε ... Και μάλιστα για το πώς οι φεσωμένες θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω, παίρνοντας απο τα λεφτά της τσέπης μας ...

Φίλιππος

Aν το λοσλες 5.1 και τα 1080π σου πέφτουν λίγα, μάλλον περιμένεις το επόμενο φορμάτ....το απσκέιλντ διβιδι καμια σχέση δεν έχει με μπλου ρέυ.
Μέχρι τώρα δεν έχω διαπιστώσει κάποια αύξηση τιμών ή αλλη μονοπωλιακή πρακτική, ούτε κάποιο φέσωμα. Αν γίνει κάτι τέτοιο αυτοί θα χάσουν, γιατί θα μείνουν ένα Laserdisc ακόμα.

Φίλε undergog μάλλον δεν κατάλαβες.
Δεν είναι μόνο το lossless LPCM 5.1.(τα μπέρδεψε λίγο ο Στέργιος)

Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν δισκάκια με DTS-Master 7.1,Dolby TrueHD 7.1, ενισχυτές που περιμένουν να τα παίξουν.. αλλά players ΔΕΝ υπάρχουν (πλην ενός ίσως) που να τα υποστηρίζουν.Και φυσικά στο PS3 η αναβάθμιση αφορούσε σε..divx !!

Αν αυτό δεν είναι κοροϊδία ,τί είναι ??

Και παρ όλο που η Toshiba παρέδωσε τα όπλα,πρόλαβε και έβγαλε νέο firmware update 2.8 που υποστηρίζει LPCM 7.1 και ψηφιακά 7.1 (αυτό προ-υπήρχε) συν forced 24fps.

Και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα πλέιερς της ασχέτως αν εγκαταλείπει τον πόλεμο.

Απ την αλλη πλευρά,δεν υπάρχει bitsream έξοδος 7.1 , δεν έχουν κατασταλάξει σε κάποιο προφίλ και δεν υπάρχουν επιλογές στην αγορά.

Και τα δύο φορμά έχουν σχεδόν όμοιες τεχνικές προδιαγραφές και έχουν δώσει κάποια εξαιρετικά δείγματα μέχρι τώρα. Δεν είναι λίγο ανούσιο να ασχολούμαστε με τις μικρολεπτομέρειες που έκαναν το ένα να υπερέχει του άλλου; Όλες οι τυχών ελλείψεις του Blu-ray θα λυθούν στο (άμεσο ελπίζω) μέλλον καθώς θα προχωρήσουν περισσότεροι κατασκευαστές στην κατασκευή player και πολύ πιθανών και η ίδια η Toshiba παρά της σημερινές της δηλώσεις. Τώρα μάλλον θα είναι πιο εύκολο να βρίσκουμε HD ταινίες στα καταστήματα και video club της γειτονιάς και δεν θα χρειάζεται να τις κυνηγάμε σε κάθε γωνιά της γης. Δεν είναι αυτό πιο σημαντικό;

Ημιτελές: Έρχονται δισκάκια που μόνο δύο από τα 10-20 players που υπάρχουν μπορούν να να παίξουν πλήρως. Αυτό δεν συνέβη ποτέ με το DVD και μόνο σε μία περίπτωση (LG BH100) με τo HD DVD, η οποία όμως ποτέ δεν πήρε το επίσημο "σήμα" HD DVD.

Kλειδωμένο: Δεν ξέρω πότε θα ξεκλειδώσει το Blu-ray. Αλλά πιο σημαντικό είναι ότι η Sony μπορεί να εφεύρει χειρότερους τρόπους για να το ξανακλειδώσει. Rootkit anyone?

Περιορισμένο σε περιοχές: Και αυτό δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα κάνει να ξεπεραστεί. Μέχρι τότε θα πληρώνουμε κερατιάτικα. Σημειωτέον, με τα χρήματα που έδωσα για τα περίπου 15 HD DVD που έχω, δεν θα αγόραζα ούτε τα μισά BD περιοχής Β. Επίσης, τα χρήματα που έδωσα πριν 4 μήνες για το Toshiba μου, σήμερα ακόμα δεν θα έφταναν για το φτηνότερο Blu-ray player.