Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Απάντηση: Re: Αρχιτεκτονική φωτογραφία

και εγω εμεινα συνολικά πολυ ευχαριστημένος για αυτόματη διόρθωση, δεν εκανα καμια αλλη γεωμετρική διορθωση παρα μονο λίγο την κλιση διορθωσα όπου χρειαζόταν για να φερω καποιες κεντρικες γραμμες πιο καθετες και φυσικα κρόπαρα κατα το δοκούν για να αναδειξω όσο μπορω τα σημεία ενδιαφέροντος και να φέρω τις διευθύνσεις των γραμμων εκεί που μου άρεσαν στο κάδρο.

δεν εκανα καμια αλλη γεωμετρική διορθωση

Κώστα ποιος φακός και με τι διάφραγμα επιλεγμένο ? Πράγματι μόλις είδα την βιβλιοθήκη εντυπωσιάστηκα με τις γραμμές , όλες !!!

Κώστα ποιος φακός και με τι διάφραγμα επιλεγμένο ? Πράγματι μόλις είδα την βιβλιοθήκη εντυπωσιάστηκα με τις γραμμές , όλες !!!

ειναι το μη γεωμετρικό fisheye mzuiko 8/1.8 το οποίο η Olympus με το τελευταίο firmware v2.0 της ΕΜ1.2 ενσωμάτωσε μια ειδική λειτουργία defish δηλ. αυτόματης γεωμετρικής διόρθωσης σε jpeg μόνο (το RAW βγαινει ψαρωμένο:flipout: για διορθωση απο software αν θες) με τρεις βαθμίδες διόρθωσης απο 6-9mm (έχω κανει χρηση τη μεσαία με κάλυψη περίπου 7mm), διάβασε το νήμα της EM1.2 για περισσότερα στη λειτουργία αυτή. Το διάφραγμα που επέλεξα ήταν απο f5.6-f8 αλλά απο δοκιμές που έχω κάνει ο φακός έχει ίδια απόδοση κέντρο άκρα απο f2 και πάνω. Να πώ τέλος ότι μαζί μου ειχα και τον νέο Leica 8-18mm (τον πήρα πριν μάθω για το firmware), ο οποίος στις δοκιμές μου στο γραφείο είναι καλύτερος στα άκρα σαφώς και σε κοντινά και σε μακρινά, ξεκινά όμως απο 8mm και ίσως οι διαφορές είναι τέτοιες που δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να τον κρατήσω παρα μόνο για χρήση ενός πασπαρτού ζουμ με αλλο σώμα όπως της PenF .

Πολύ ωραίες φωτογραφίες παιδιά.

Kώστα τώρα βρήκα χρόνο και τις είδα από τον fisheye. Δεν το συζητώ, μια χαρά βγήκαν με το "αυτόματο" defish!!! To μόνο σημείο που φαίνεται ότι "κάτι τρέχει" είναι τα φωτιστικά στα άκρα.

Ειδικά οι φωτογραφίες της βιβλιοθήκης είναι... δέος!! Και ωραίο καδράρισμα, με τόσο FOV άντε να αποφασίσεις που και πως θα καδράρεις, χάνεται το μάτι...

Re: Απάντηση: Re: Αρχιτεκτονική φωτογραφία

ειναι το μη γεωμετρικό fisheye mzuiko 8/1.8 το οποίο η Olympus με το τελευταίο firmware v2.0 της ΕΜ1.2 ενσωμάτωσε μια ειδική λειτουργία defish δηλ. αυτόματης γεωμετρικής διόρθωσης σε jpeg μόνο (το RAW βγαινει ψαρωμένο:flipout: για διορθωση απο software αν θες) με τρεις βαθμίδες διόρθωσης απο 6-9mm (έχω κανει χρηση τη μεσαία με κάλυψη περίπου 7mm), διάβασε το νήμα της EM1.2 για περισσότερα στη λειτουργία αυτή. Το διάφραγμα που επέλεξα ήταν απο f5.6-f8 αλλά απο δοκιμές που έχω κάνει ο φακός έχει ίδια απόδοση κέντρο άκρα απο f2 και πάνω. Να πώ τέλος ότι μαζί μου ειχα και τον νέο Leica 8-18mm (τον πήρα πριν μάθω για το firmware), ο οποίος στις δοκιμές μου στο γραφείο είναι καλύτερος στα άκρα σαφώς και σε κοντινά και σε μακρινά, ξεκινά όμως απο 8mm και ίσως οι διαφορές είναι τέτοιες που δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να τον κρατήσω παρα μόνο για χρήση ενός πασπαρτού ζουμ με αλλο σώμα όπως της PenF .

Κώστα, εγώ "βλέπω" σαν να είναι παρατραβηγμένες στο πάνω μέρος όλες. Η κολώνες μου φαίνεται σαν να λοξεύουν απο την μέση και πάνω και να παχαίνουν και λίγο ..

Το ξέρω οτι μπορεί είναι οφθαλμαπάτη .. και είμαι και ειδική περίπτωση .. μονόφθαλμη όραση ..

Εχει ίδια εντύπωση και κανένας άλλος ή φταίει η ιδιότροπη όρασή μου ... ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Χα χα ψηφίζεις την μαϊμού Ηλία, δεν το βλέπω τόσο έντονο αυτό που λες αλλά αυτό δεν έχει να κάνει νομίζω με τη αυτόματη διορθωση από το fisheye τόσο όσο από το ύψος του θέματος (ειδικά στη βιβλιοθήκη) σε σχέση με τον παρατηρητή και τη θέση του στη σκηνή και φυσικά παίζει ρόλο πως εγώ κρατούσα τον φακό την ώρα της λήψης. Είναι λογικό η προοπτική στη χαμηλή θέση που είναι ο παρατηρητής να δίνει τάση να ανοίξουν προς τα πάνω οι κατακόρυφες και μπορεί να συμβεί το ίδιο και με rectiginal φακό όταν τον σηκώνεις ελαφρως από τον ορίζοντα για να καλύψεις όλο το θέμα.

Yπαρχει νημα με αρχιτεκτονικες προτασεις/δημιουργιες ? ... :rolleyes: ... (ψηφιακες η πραγματικες
οχι τοσο με εμφαση στην αποτυπωση/ληψη αλλα στην ιδια την αρχιτεκτονικη μορφη)

Ας πουμε .... κατι τετοιο ? .... (δεν ειναι δικη μου φωτο, εννοειται ! ειναι CG rendered)

dionisio-gonzalez-architecture-for-resistance-designboom-08.0.jpg

https://www.curbed.com/2014/3/13/10...e-and-surrealism-sure-make-strange-bedfellows

Βtw .... Καλη Ανασταση ! -bye-

Last edited: