Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Πω φίλε πολύ ωραία... Έχω περάσει τόσα χρόνια εκεί και η φώτο μου φέρνει τις αναμνήσεις. Και μόνο από αυτό τη θεωρώ πετυχημένη!

Το α/μ πάει γενικά στην αρχιτεκτονική φωτογραφία, εδώ ακόμα περισσότερο μια και "έκρυψε" τα γράφιτι που θα αποσπούσαν την ματιά από την πολύ ενδιαφέρουσα σύνθεση...

Ευχαριστω πολυ! Ισχυει πως ειναι καπως βαρια η διακοσμηση αλλα πραγματικα ειναι πολυ επιβλητικη και απο τους πιο εντυπωσιακους σταθμους που εχω παει! Οριστε αλλη μια αν και γενικα μπορω να πω πως με δυσκολεψε παρα πολυ ως φωτογραφια αφου δεν υπηρχε φυσικο φως (τραβηγμενη στις 4 το πρωι) και επρεπε να τραβηξω στο χερι με οσο γινεται μικροτερο διαφραγμα για να μη χασω σε λεπτομερειες τα παντα.
Antwerp Central Station From Inside by alex-mand, on Flickr

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Το ένα θα το έχω στα υπόψιν για τις μελλοντικές επεξεργασίες και το άλλο ίσως το προσπαθήσω

Παντως,
απο την παντελη απουσια απαντησης (στο ποστ 2358) θεωρω οτι ωφειλα να μην ειχα ΚΑΝ ποσταρει την ερωτηση.
Αλλα τοση απαξια βρε παιδια ? ... εκ της αδιαφοριας να συναγεται η απαντηση ? ... Ok ! Ειναι και αυτο μια τακτικη.

Καλη συνεχεια στο νημα -bye- (που εχει ΦΟΒΕΡΑ εμπνευσμενες ιδεες ... τουλαχιστον για μενα τον αδαη :rolleyes:)

Παντως,
απο την παντελη απουσια απαντησης (στο ποστ 2358) θεωρω οτι ωφειλα να μην ειχα ΚΑΝ ποσταρει την ερωτηση.
Αλλα τοση απαξια βρε παιδια ? ... εκ της αδιαφοριας να συναγεται η απαντηση ? ... Ok ! Ειναι και αυτο μια τακτικη.

Καλη συνεχεια στο νημα -bye- (που εχει ΦΟΒΕΡΑ εμπνευσμενες ιδεες ... τουλαχιστον για μενα τον αδαη :rolleyes:)

Καλημέρα δεν βλέπω τον λόγο για τέτοιου είδους <ευγενικούς χαρακτηρισμούς:BDGBDGB53:>, παραθέτω την ερώτηση σου στο ποστ 2358:

Yπαρχει νημα με αρχιτεκτονικες προτασεις/δημιουργιες ? ... ... (ψηφιακες η πραγματικες
οχι τοσο με εμφαση στην αποτυπωση/ληψη αλλα στην ιδια την αρχιτεκτονικη μορφη)

Ας πουμε .... κατι τετοιο ? .... (δεν ειναι δικη μου φωτο, εννοειται ! ειναι CG rendered)

Τα νήματα για τις Gallery είναι προσπελάσιμα στον καθένα και μπορεί εύκολα να δει τη θεματολογία τους και να επιλέξει αν ταιριαζει η φωτογραφια του με αυτην, καταλαβαίνω οτι μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο to seartch για ειδικά θέματα αλλά την ίδια δυσκολία θα συναντήσουν και τα παλιά και τα καινούργια μέλη για να σου απαντήσουν ειδικά αν δεν είναι σίγουροι αν υπάρχει κάτι ανάλογο. Οπότε η ερώτηση σου θα ήταν θεωρητικά πιο εύκολη να απαντηθεί καθαρά και μόνο από τη διαχείρηση όπου και έπρεπε να απευθύνεις την ερώτηση σου πιο συγκεκριμένα με π.μ. ώστε να λάβεις σίγουρα απάντηση μιας και δεν υπάρχει χρόνος πάντα να παρακολουθούμε τα πάντα και ειδικά σε νήματα που τρέχουν απροβλημάτιστα.

Ταυτόχρονα η ερώτηση σου εμένα με προβληματίζει και δεν καταλαβαίνω τι πραγματικά ρωτάς (ίσως και γιαυτο δεν απαντήθηκε), αρχικά κάνεις λόγο για αρχιτεκτονικές προτάσεις / δημιουργίες , δηλαδή κάτι σαν project αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που εσυ ή κάποιος τρίτος έχει φτιαξει, μια εικονική μακέτα δηλαδή σε υπολογιστή ή στη πραγματικότητα και μετά στην επεξήγηση εντός παρένθεσης αναφέρεις για έμφαση όχι τόσο στην λήψη αλλά στην αρχιτεκτονική μορφή δηλ. δεν σε ενδιαφέρει κάν η οποιαδήποτε τεχνική της λήψης αλλά καθαρά η παρουσίαση ενός αξιόλογου (κατά την κρίση του φωτογράφου) αρχιτεκτονικού κατασκευάσματος.

Το δεύτερο έχει καλυφθεί κατά κόρον θεματολογικά στο νήμα αυτό πάντα σε συνδιασμό με την τεχνική της λήψης όχι σαν αυτοσκοπό πάντα αλλά κυρίως για να αναδείξει το αρχιτεκτονικό δημιούργημα που είναι και ο στόχος του φωτογράφου ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ φωτογραφίας. Το πρώτο που ρωτάς όμως (αν το κατάλαβα καλά) όχι δεν υπάρχει θεματολογικά αντίστοιχο.

Last edited:
Τα νήματα για τις Gallery είναι προσπελάσιμα στον καθένα και μπορεί εύκολα να δει τη θεματολογία τους και να επιλέξει αν ταιριαζει η φωτογραφια του με αυτην, καταλαβαίνω οτι μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο to seartch για ειδικά θέματα αλλά την ίδια δυσκολία θα συναντήσουν και τα παλιά και τα καινούργια μέλη για να σου απαντήσουν ειδικά αν δεν είναι σίγουροι αν υπάρχει κάτι ανάλογο. Οπότε η ερώτηση σου θα ήταν θεωρητικά πιο εύκολη να απαντηθεί καθαρά και μόνο από τη διαχείρηση όπου και έπρεπε να απευθύνεις την ερώτηση σου πιο συγκεκριμένα με π.μ. ώστε να λάβεις σίγουρα απάντηση μιας και δεν υπάρχει χρόνος πάντα να παρακολουθούμε τα πάντα και ειδικά σε νήματα που τρέχουν απροβλημάτιστα.

Ταυτόχρονα η ερώτηση σου εμένα με προβληματίζει και δεν καταλαβαίνω τι πραγματικά ρωτάς (ίσως και γιαυτο δεν απαντήθηκε), αρχικά κάνεις λόγο για αρχιτεκτονικές προτάσεις / δημιουργίες , δηλαδή κάτι σαν project αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που εσυ ή κάποιος τρίτος έχει φτιαξει, μια εικονική μακέτα δηλαδή σε υπολογιστή ή στη πραγματικότητα και μετά στην επεξήγηση εντός παρένθεσης αναφέρεις για έμφαση όχι τόσο στην λήψη αλλά στην αρχιτεκτονική μορφή δηλ. δεν σε ενδιαφέρει κάν η οποιαδήποτε τεχνική της λήψης αλλά καθαρά η παρουσίαση ενός αξιόλογου (κατά την κρίση του φωτογράφου) αρχιτεκτονικού κατασκευάσματος.

Το δεύτερο έχει καλυφθεί κατά κόρον θεματολογικά στο νήμα αυτό πάντα σε συνδιασμό με την τεχνική της λήψης όχι σαν αυτοσκοπό πάντα αλλά κυρίως για να αναδείξει το αρχιτεκτονικό δημιούργημα που είναι και ο στόχος του φωτογράφου ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ φωτογραφίας. Το πρώτο που ρωτάς όμως (αν το κατάλαβα καλά) όχι δεν υπάρχει θεματολογικά αντίστοιχο.

Mε μπερδεψες λιγο περισσοτερο τωρα.
Τεσπα, ειχα κατα νου δημιουργιες οπως το διασημο Falling Water (του Frank Lloyd Wright στην Pennsylvania)
https://www.google.com/search?biw=1...g..33.12.1763...0j0i67k1j0i30k1.0.MMPLEfR3lqo
η το Contemporary Art Museum (στο Rio De Janeiro)
https://www.google.com/search?q=Rio...HsoqPbAhVRJVAKHQoiClEQsAQIUw&biw=1280&bih=856
η ακομα και το φυσιολατρικο Juvet landscape hotel (στην Νορβηγια).
https://www.google.com/search?biw=1.......0...1c.1.64.img..7.2.419....0.99SwJ7AqC40
Ομως ολα αυτα προυποθετουν οτι καποιος απο μας (η εσας) πηγε εκει περα, επι τοπου,
και τα φωτογραφισε. Προφανως δεν μιλω γιαυτην την περιπτωση. Απλη παραθεση φωτογραφιων απο το νετ
ωστε ο κοσμος (η καποιοι ανθρωποι που ελκονται απο την φορμα αυτων των κτιριων χωρις να ειναι αρχιτεκτονες)
να γνωρισει τι εχει κτιστει σ'αυτον τον κοσμο. Φυσικα ΟΧΙ μονο τρια κτιρια (αυτα που εγραψα παραπανω).

Ειμαι μπερδεμενος γιατι αυτο που ζηταω ΔΕΝ ανηκει στην κλασσικη φωτογραφιση κτιριων (απο εσας τους ιδιους).
Επισης, ειχα κατα νου να προσθεσω και CGI δημιουργιες που δειχνουν CGI κτιρια μεσα σε πραγματικα περιβαλλοντα.
Απο την αλλη, σκεφτηκα να το βαλω στο νημα του Πολιτισμου .... ΑΛΛΑ .... ειναι τοσο πολυ τεχνοκρατικο !
Με την ενννοια οτι παρεισφρυουν και γνωσεις αρχιτεκτονικες (πως στηθηκαν αυτα τα κτιρια) αλλα ΚΑΙ γνωσεις
φωτισμου, σκιασης, προβολης, προοπτικης ... που χρειαζεται και μια αισθητικη/καλλιτεχνικη ματια και κριτηριο.
Οχι απλα αρχιτεκτονικη.

Τι να πω .... δυσκολα πραγματα ζηταω ! :nounder:

Last edited:
Ρε συ Μάνο το νήμα έχει καθαρό προσανατολισμό (φωτογραφίες μελών).

Αν θες νήμα για αρχιτεκτονική (έστω και σε γενικότερο πλαίσιο όπως γράφεις, φωτισμούς κλπ), μπορείς να ανοίξεις, εγώ σίγουρα θα το τιμήσω! Νομίζω ότι μια χαρά κολλάει στον Πολιτισμό.

Απάντηση: Re: Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Δεν μας ενόχλησες καθόλου, αυτό έλειπε! Απλά εδώ βάζουμε φωτογραφίες που τραβάμε οι ίδιοι. Δες μήπως σου κάνει και αυτό: https://avclub.gr/forum/showthread.php/78483-Links-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B5%CF%82/page42

Αυτό έψαχνα να βρω εχθές Δημήτρη να του προτείνω και εγώ, εννοείται οτι αν ανέβουν φωτογραφίες τρίτων πρέπει να αναφέρονται πλήρως τα στοιχεία του φωτογράφου και τυχόν links που να τηρούν οτι προβλέπεται για τα πνευματικά δικαιώματα.