Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Ευχαριστώ πολύ, Θοδωρή!
Θα συμφωνήσω μαζί σου πως το Λονδίνο έχει πολλά "αρχιτεκτονικά κάδρα".
Είχα προγραμματίσει να αφιερώσω το πρωινό της Κυριακής στο οικονομικό κέντρο, όπου βρίσκονται και τα πιο πολλά μοντέρνα κτήρια.
Η επιλογή βασίστηκε στο γεγονός πως δεν υπάρχει ζωή την Κυριακή στην περιοχή.
Κι όντως έτσι ήταν.
Δυστυχώς όμως έκανε τόσο κρύο, άρχισε και λίγο στραβά η μέρα λόγω κάποιου γεγονότος, και κάπου χάλασαν τα σχέδια μου.
Αν και θεωρητικά ήμουν προετοιμασμένος για χαμηλές θερμοκρασίες, έπιασα τον εαυτό μου αρκετές φορές να μην μπορώ να λειτουργήσω σωστά και να σκεφτώ σωστά, λόγω του κρύου.
Έβγαλα κάποιες, όχι όμως όπως το είχα προγραμματίσει.

Ω, τι ωραίο κτήριο, όμορφος πολωμένος ουρανός, ωραία χρώματα .. έτσι θα ήθελα να είναι η μισή Αθήνα, γεμάτη με τέτοια κτήρια και πολύ πράσινο

• Like
Reactions: cacau
Κάποτε το "ιστορικό τρίγωνο" δηλαδή το αρχικό ρυμοτομικό σχέδιο των Κλεάνθη και Schaubert ήταν (ως επι το πλείστον) έτσι. Σε αντιπαράθεση βέβαια, υπήρχαν γειτονιές όπως το Γκάζι, το Δουργούτι και ο Βύθουλας... Φροντίσαμε όμως να κατεδαφίσουμε το 90% των ωραίων, να ανεβάσουμε συντελεστές και να αφήσουμε πολλά από αυτά να μεταβληθούν σε ερείπια - τις περισσότερες φορές ηθελημένα.

Επί πλέον, ακόμα και όταν κάποιοι όπως ο Ιωάννης Γεννάδιος θέλησαν να προσφέρουν 25.000 τόμους για αρχή, φροντίσαμε με την αδιαφορία (πραγματική ή ιδιοτελή), να αγανακτήσουν και να βρουν αλλού "πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια".

Γι αυτό και ετούτο το κόσμημα ανήκει στην Αμερικανική σχολή των Αθηνών, η οποία βέβαια το διατηρεί προσβάσιμο σε όλους (κατόπιν μιας απλής διαδικασίας εγγραφής), σύμφωνα με την επιθυμία του δωρητή (γιού του Φιλικού Γεώργιου Γεννάδιου).

edit: Πριν κάμποσα χρόνια βρισκόμουν στην Σόφια για επαγγελματικούς λόγους. Σε ένα διάλειμα ο ντόπιος με τον οποίο συνεργαζόμουν, με πήγε μια σύντομη βόλτα στο κέντρο, και κάποια στιγμή γυρνάει και μου λέει:

- Ξέρεις η πόλη ήταν πιο ωραία προπολεμικά, αλλά δυστυχώς στο τέλος του Β' Π.Π. οι σύμμαχοι μας ισοπεδώσαν ως αντίποινα, οπότε χάθηκαν πολλά ωραία κτίρια...
- Μην ανησυχείς, εμείς τα γκρεμίσαμε μόνοι μας! :cry::ROFLMAO:

Last edited: