Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Σε ευχαριστώ Ηλία.
Έχεις απόλυτο δίκιο για το κάτω μέρος του θεάτρου, έχουν όμως φτιάξει με ξύλα και νάιλον μια φοβερά αντιαισθητική παράγκα/στέγαστρο γιατί κάνουν κάποιες εργασίες...
Έτσι προτίμησα να τη βγάλω έξω από το πλάνο.
Μια άλλη από το θέατρο της Δωδώνης, από πολύ κοντινότερη θέση:

IMG_0486 by ChrisBrn, on Flickr

Ναι 10 stop.

Αν και μεσημέρι, η έκθεση είναι 30 sec. Δεν υπήρχε άλλος λόγος να το κάνω παρά να το δοκιμάσω (το αγόρασα πρόσφατα) και να εξασκηθώ λίγο στους υπολογισμούς.
Πάντως για αυτό τα σύννεφα βγήκαν έτσι.

Αυτά είναι τα ωραία... Εάν ήταν πιο αργά -απόγευμα- ή είχε λιγάκι αέρα παραπάνω, το εφέ θα ήταν ακόμη πιο δραματικό.

Μαθαίνω Τάσο, αργά αλλά σταθερά! :smile:
Πράγματι πιο αργά το απόγευμα θα ήταν τέλεια... έλα μου όμως που κλείνουν το θέατρο στις 3!!!!
Η φωτογραφία είναι ντάλα μεσημέρι, περί τις 2 η ώρα ... ότι χειρότερο....

:nounder:

Last edited:
Μία πανοραμική φωτογραφία 360 μοιρών της Strahov Philosophical Library είναι πιθανότατα ο νέος κάτοχος του ρεκόρ της μεγαλύτερης φωτογραφίας που έχει τραβηχθεί σε εσωτερικό χώρο.

Η interactive φωτογραφία-που στην ουσία αποτελείται από 2,947 φωτογραφίες-σου επιτρέπει να ζουμάρεις και να δεις σε λεπτομέρεια το χώρο. Συνολικά η φωτογραφία έχει 280,000 x 140,000 ή συνολικά 40 δισεκατομμύρια περίπου Pixels. Τη φωτογραφία τράβηξε ο φωτογράφος και ιδρυτής του 360cities.net Jeffrey Martin, σε διάστημα 5 ημερών.

http://www.360cities.net/gigapixel/strahov-library.html?v=260.8,-25.3,9

25k0603.jpg

Παιδιά επειδή δεν γνωρίζω καλά την κατηγορία,αν δεν την έχω βάλει στο σωστό νήμα μεταφέρετε την.Επειδή είναι μια καταπληκτική δουλειά δεν ήθελα να την βγάλω έξω,αξίζει να είναι στα φωτογραφικά ;)
Ελπίζω να μην έχει ξαναμπεί.

attachment.php

Attachments

• stock-photo-athena-nike-temple-acropolis-and-athens-cityscape-greece-room-for-type-69993841.jpg
    stock-photo-athena-nike-temple-acropolis-and-athens-cityscape-greece-room-for-type-69993841.jpg
    59 KB · Views: 140
etsap πάλι "παίζεις" με HDR? :SFGSFGSF:

Αν εννοεις τις 2 τελευταιες που ανεβασα, οχι δεν ειναι HDR.
Απλα RAW & PS CS5...
H πρωτη ειναι στο εσωτερικο της Λοτζιας και η δευτερη στον πεζοδρομο της 25ης Αυγουστου στο Ηρακλειο Κρητης (γυναικοχωρι και μονιμος Πασχαλινος προορισμος)

crete_heraklion_2011_f_by_etsap-d3eyq4r.jpg

Απο τα πλεον γνωστα σημεια ενδιαφεροντος στην Κρητη (και την Ελλαδα γενικα)...
Τα σημαδια δεξια στον ουρανο ειναι συννεφα (φαινονται σαν σκουπιδια του αισθητηρα βεβαια...)

Απο τα πλεον γνωστα σημεια ενδιαφεροντος στην Κρητη (και την Ελλαδα γενικα)...
Τα σημαδια δεξια στον ουρανο ειναι συννεφα (φαινονται σαν σκουπιδια του αισθητηρα βεβαια...)

Γιατί μου φαίνεται τόσο "επεξεργασμένο" το πλήρες jpeg? Σαν "παστέλ" ένα πράγμα. Ίσως είναι η συμπίεση, δεν ξέρω... τις χρωματικές εκτροπές τις έχει γράψει σαν περίεργα περιγράμματα.

Γιατί μου φαίνεται τόσο "επεξεργασμένο" το πλήρες jpeg? Σαν "παστέλ" ένα πράγμα. Ίσως είναι η συμπίεση, δεν ξέρω... τις χρωματικές εκτροπές τις έχει γράψει σαν περίεργα περιγράμματα.

Πωπωωω ματι αδερφε μου... !!! :firstprize:

Τις εκτροπες τις βλεπω ΤΩΡΑ κι εγω. Στην original δεν ειναι τοσο εμφανη τα περιγραμματα.Ναναι η σμικρυνση που κανω για το deviantart? Δεν ειμαι σιγουρος.Θα την ξαναδω οταν θαμαι στο desktop μου.
Παντως ο Nikon 18-200 δεν εχει πολυ καλη φημη, απ'οσο βλεπω για τις καθε ειδους παραμορφωσεις του...
Οσο για τα παστελ χρωματα που βλεπεις, λες να παιζει ρολο που σωζω σε Adobe RGB ?