Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Κι' εγώ κάπως έτσι αισθάνομαι, έχω γυρίσει τη μισή Ευρώπη οδικώς αλλά στην Ακρόπολη μόλις πρόπερσι πήγα (και στο μουσείο δεν έχω πάει ακόμα :D)

Σιγουρα,και η χωρα μας εχει πολυ ομορφα μερη... Και στην Κρητη που ζω,ειναι πολυ ωραια,ειδικα το καλοκαιρακι.

Κι' εγώ κάπως έτσι αισθάνομαι, έχω γυρίσει τη μισή Ευρώπη οδικώς αλλά στην Ακρόπολη μόλις πρόπερσι πήγα (και στο μουσείο δεν έχω πάει ακόμα :D)

Στο μουσειο εχω παει 2 φορες.
Καθε φορα ανακαλυπτω και κατι ακομα που να με συγκινει...
Ειχα ζητησει καποτε γραπτη αδεια φωτογραφησης απο τη διοικηση, αλλα δεν...
Μονο κατι χαζοφωτο με το HTC μου εχω βγαλει, αλλα ειναι για κλαματα...
Αν μπορεσεις να πας καθημερινη, ειναι μαγεια...

Δεν εχεις καλο φως εδω,και σαν θεμα ,γωνια ληψης κτλ δεν ειναι πολυ καλη.
Παντως τελευταια ανεβαζεις κατι φοβερες,αυτες οι minimal με τις θαλασσες ειναι πολυ καλες.

Εμένα μ'αρέσει, η γέφυρα σε βάζει μέσα στο ποτάμι, με μοναδική ίσως μικρή ένσταση τα "πράσινα" που δε μου φαίνονται πολύ φυσικά...

Έχεις απόλυτο δίκιο για τα πράσινα.... είναι πολύ ψυχρά (πολύ μπλε)...
Ήταν όμως έτσι και στην πραγματικότητα, δεν ξέρω γιατί...
Ήταν περίεργο το φως εκείνη την ημέρα, είχε "ηλιόκαμα" (εκείνη την περίοδο έβρεχε κάθε απόγευμα).
Αργότερα την ίδια μέρα όταν είχε αρχίσει να συννεφιάζει αρκετά, τα πράσινα διορθωθήκαν ( http://www.flickr.com/photos/chrisbrn/5872196414/ )

Δοκιμάζοντας τον Zuiko 70-300 φορεμένο στην e450:

attachment.php

Attachments

• stock-photo-north-view-of-parthenon-acropolis-athens-greece-80231839.jpg
    stock-photo-north-view-of-parthenon-acropolis-athens-greece-80231839.jpg
    73.8 KB · Views: 97
Το καδράρισμα δεν είναι ούτε καν 4:3, είναι κομμένο 10" Χ 8" ένα από τα στάνταρ στα microstock, για να γεμίζει πιο πολύ το τετράγωνο thumbnail της προεπισκόπισης και να είναι "πιασάρικο"... Υπάρχει και παραλλαγή με πιο ανοιχτό πλάνο:

attachment.php

Εκτός από τεστ του φακού, η ημέρα προσφερόταν αρκετά για φωτογράφηση, είχε μεσαία συνεφιά που άνοιγε κάποιες στιγμές, και φώτιζε επιλεκτικά τυχαία σημεία. Είχε μια ελαφρά θολούρα (καυσαέριο Σαβάτου), που "καθάρισα" όσο μπορούσα στην επεξεργασία. Έκατσα τρεις ώρες εκει πάνω και αυτές είναι ότι καλύτερο προέκυψε...

Attachments

• stock-photo-north-view-of-parthenon-acropolis-athens-greece-80231851.jpg
    stock-photo-north-view-of-parthenon-acropolis-athens-greece-80231851.jpg
    86.1 KB · Views: 186
Πυργοι όλων των ειδών παντού

Σπίτια
imgp9036.jpg

Εκκλησίες
imgp8909b.jpg

Μνημεία
imgp8730z.jpg

Και 2 που το "αρχιτεκτονικό" κομμάτι είναι στο φόντο

imgp8737q.jpg

imgp8848u.jpg

Η πρώτη καλή με πολύ ωραίο μπλέ του ουρανού και γεωμετρίες, στην τέταρτη θα προτιμούσα νετ στο κτήριο...

Η πρώτη φωτογραφία μου θυμίζει το σπίτι που έμενε ο Dustin Hoffman στο "Perfume".

Ωραίο το μιξ με τα μηχανάκια...