Αρχιτεκτονική φωτογραφία

AAAAAA, μαλιστα, εδω εχουμε και 'θεμα'...:a0210:
(στον πανω οροφο τι εχει? :operator:)

paul, η πρωτη μου σκεψη ηταν αυτη που εγραψες αλλα μετα σκεφτικα οτι η παρεμβολη απο τα τουβλα ειναι διακοσμητικη και σπαει την μονοτονια, ειχα δοκιμασει και πιο κλειστο καδρο αλλα δεν μου αρεσε, προφανως δεν δουλεψε πολυ καλα

Πως την βλεπετε την παρακατω?
Τι δεν ειναι σωστο? (εκτος απο τα καλωδια και του οτι γερνει)

Ειναι η πρωτη αρχιτεκτονικο-νυχτερινη μου με την d600

DSC_0956 by ntinos5, on Flickr

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Λεωνιδα, αντιθετα με το πολυ ωραιο τραγουδι, μπορει στα υπογεια να ειναι η θεα, αλλα στον... πρωτο οροφο ειναι το θεμα...:grandpa:

Για τα τουβλα στη δικη σου πορτα, δενουν με το πλακοστρωτο οποτε σε μενα δεν χτυπανε ασχημα.

Για το αρχιτεκτονικον του Ντινου, προσωπικως μου λειπει κυριως το κοντραστ στους μεσαιους τονους και δευτερευοντως λιγος κορεσμος στα χρωματα (μπορει να ειναι νυχτερινη, αλλα ειναι επαρκως φωτισμενη, οποτε θα επρεπε να εχει το χρωματακι της)... πολυ φλατ μου δειχνει και καπως σοφτ (αν ειναι με τριποδο κατι δεν πηγε καλα).

Για τις κλισεις/παραμορφωσεις, ενα κολπακι που χρησιμοποιω εγω, οταν εχω τη δυνατοτητα, για να περιοριζω τις κλισεις των κτιριων, ειναι να εκμεταλλευομαι τα mm του φακου, οταν εχω περιθωριο... δηλαδη, τοποθετω το κτιριο οσο γινεται πιο παραλληλα και στα ορια του αισθητηρα, ετσι ωστε να μην φωτογραφιζω υπο μεγαλη γωνια και στη συνεχεια κροπαρω... γλιτωνω ετσι καποιες παραμορφωσεις...

Επισης, προσφατα ειδα τι κανει το φιλτρο του φωτοσοπ, adaptive wide lens ή καπως ετσι... με λιγα λογια κανει θαυματα (δοκιμαστε το) σε τετοιες περιπτωσεις αλλα πρεπει να εχεις καρτα με δυνατοτητα hardware acceleration, που εγω δεν εχω... φυσικα πρεπει να εχεις και το φωτοσοπ...:antlers:

Last edited:
Απάντηση: Re: Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Πως την βλεπετε την παρακατω? Τι δεν ειναι σωστο? (εκτος απο τα καλωδια και του οτι γερνει) Ειναι η πρωτη αρχιτεκτονικο-νυχτερινη μου με την d600 DSC_0956 by ntinos5, on Flickr
Eίσαι ελαφρώς στραβά Ντίνε Περιστροφή της κάμερας λίγο αριστερά ως προς τον οριζόντιο άξονα. Τώρα οι συγκλίνουσες ευθείες λόγω κλίσης της μηχανής προς τα πάνω, σε άλλους αρέσουν, σε άλλους είναι υπερβολή. Το σωστό είναι η θέση της μηχανής να είναι στο νοητό μέσο ύψος του κτιρίου Η η χρήση ενός tilt & shift φακού. Υπάρχει και η άλλη λύση, αφήνεις περιθώριο σε όλες τις πλευρές (δεν γεμίζεις το κάδρο δηλαδή) και το διορθώνεις στο photoshop.

Last edited:
Ειμαι στραβα μιας και ημουν μεσα στο αυτοκιντο, κολλημενος πισω απο ενα αλλο. Δεν μπορουσα δλδ να παω ενα μετρο μπροστα ...

Ηλια στο χερι ειναι, τωρα για τα χρωματα και τους κορεσμους αυτων δεν μπορω να πω πως διαφωνω. Jpeg απο την μηχανη κατευθειαν γαρ (εκτος λιγου ισιωματος και cropaρισματος)

paris_view_jan_2013__6_by_etsap-d5s7wur.jpg

Re: Απάντηση: Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Αν και άσχετος με αρχιτεκτονική φωτογραφία... μια πρόσφατη εγκαινιάζοντας την καινούρια μηχανούλα...

Καλη...
Να ανεβασω και εγω μια απο τον Πανθεων νυχτερικη (καποια στιγμη οταν βρω χρονο?)

Ωραια γωνια και ωραιοτερο κτιριο... τις παραμορφωσεις με ποιον τροπο τις διορθωνεις Λεωνιδα? Με το ACR, με το transform του φωτοσοπ, με το wide adaptive lens, με καποιον αλλο τροπο...?

Καλά, αυτά δεν έχουν καμμία σχέση με τα παλιά σου "τέρατα"*!
Η δεύτερη μου αρέσει!

* Ο χαρακτηρισμός πάει στην υπερβολή του HDR, όχι στο τελικό αποτέλεσμα!!