Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αρχιτεκτονική φωτογραφία
Λεωνιδα, αντιθετα με το πολυ ωραιο
τραγουδι, μπορει στα υπογεια να ειναι η θεα, αλλα στον... πρωτο οροφο ειναι το
θεμα...:grandpa:
Για τα τουβλα στη δικη σου πορτα, δενουν με το πλακοστρωτο οποτε σε μενα δεν χτυπανε ασχημα.
Για το αρχιτεκτονικον του Ντινου, προσωπικως μου λειπει κυριως το κοντραστ στους μεσαιους τονους και δευτερευοντως λιγος κορεσμος στα χρωματα (μπορει να ειναι νυχτερινη, αλλα ειναι επαρκως φωτισμενη, οποτε θα επρεπε να εχει το χρωματακι της)... πολυ φλατ μου δειχνει και καπως σοφτ (αν ειναι με τριποδο κατι δεν πηγε καλα).
Για τις κλισεις/παραμορφωσεις, ενα κολπακι που χρησιμοποιω εγω, οταν εχω τη δυνατοτητα, για να περιοριζω τις κλισεις των κτιριων, ειναι να εκμεταλλευομαι τα mm του φακου, οταν εχω περιθωριο... δηλαδη, τοποθετω το κτιριο οσο γινεται πιο παραλληλα και στα ορια του αισθητηρα, ετσι ωστε να
μην φωτογραφιζω υπο μεγαλη γωνια και στη συνεχεια κροπαρω... γλιτωνω ετσι καποιες παραμορφωσεις...
Επισης, προσφατα ειδα τι κανει το φιλτρο του φωτοσοπ, adaptive wide lens ή καπως ετσι... με λιγα λογια κανει θαυματα (δοκιμαστε το) σε τετοιες περιπτωσεις αλλα πρεπει να εχεις καρτα με δυνατοτητα hardware acceleration, που εγω δεν εχω... φυσικα πρεπει να εχεις και το φωτοσοπ...:antlers: