Τέτοιες ταχύτητες όντως θέλουν τρίποδο. Πάντως στην παραπάνω θα μπορούσες να ανεβάσεις iso στα 3200 (η 6D δεν θα είχε πρόβλημα) και να έβγαζες με ταχύτητα 1/10, όπου στα 16mm και με λίγη εξάσκηση, μπορείς να βγάλεις σταθερή φωτογραφία, ιδίως εάν χρησιμοποιείς χρονομέτρη 2 δευτερολέπτων και έχεις τα χέρια κολλημένα στον κορμό σου. Μία στις δύο λογικά θα βγει καθαρή.

Ελπιζω να μην με κατηγορειτε για το οτι δεν θελω να επεμβω και να χρησιμοποιησω PS. Ειμαι ρομαντικος και θελω οι φωτο να ειναι αληθινες.
Φυσικα το Ps χρειαζεται και δινει αλλη χαρη, και η τεχνολογια προοδευει και εμεις πρεπει να πηγαινουμε μαζι της.
Όταν λες PS, δεν φαντάζομαι να εννοείς και την απλή μετατροπή των raw αρχείων; Ή φωτογραφίζεις αποκλειστικά σε jpeg? Εάν ναι, κόβεις πολύ από τις δυνατότητες του εξοπλισμού σου. Το raw είναι κάτι σαν τον σκοτεινό θάλαμο. Δλδ και την φωτογραφία του φιλμ, πώς την καταλαβαίνουμε, όπως μας την τυπώνει το minilab? Τότε η μόνη αυθεντική θα ήταν η πολαρόιντ. Δεν νομίζω πως δίνει τίποτα η δογματικότητα. Εντάξει να μην ξεφεύγουμε στη γραφιστική, αλλά όπως και να έχει, από ένα lightroom ή έναν τελοσπάντων μετατροπέα raw θα περάσουμε. Το λέω βάσει του απολύτως σοβαρού εξοπλισμού στον οποίο βλέπω πως έχεις επενδύσει. Όπως και να το κάνουμε, ένας jpeg shooter μάλλον δεν παίρνει μια 6D.
Εχεις τον ιδιο φακο 16-35? κατι μου θυμιζει το μερος επισης!
..
Εγω είμαι στο Qatar / Doha. Μπορεί να πεταχτώ μια βόλτα στο Dubai αύριο που θα έχω αργία. Εαν είναι θα σου πω να βρεθούμε ..
https://flic.kr/p/n1fRGz
DSO at night-Edit_LR.jpg by 1L1as, on Flickr We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.