Αρχιτεκτονική φωτογραφία

1be52e8de8_md.jpg

Φλώρινα,
Sigma 24-60/2,8, B+W polarizer

Και διάβάζοντας όλο το thread προς τα πίσω, φτάνω και στο πρώτο ποστ... Και λέω...

Βρε όχι...

Σιγουρα τα κτιρια, οποιαδηποτε κι αν ειναι αυτα, ειναι ενα ενδιαφερον θεμα για φωτογραφιση. Ανοιγω λοιπον αυτο το θεμα για να βαζουμε εδω μεσα τετοιες φωτογραφιες.

Προτεινω εδω να ανεβαζουμε φωτογραφιες ολοκληρων κτιριων, η απλως καποιον μερων ενος κτιριου (οπως π.χ. η πορτα καποιου παλιου σπιτιου που μας φαινεται ομορφο σαν θεμα). Για να μη το περιορισουμε παρα πολυ, θα προτεινα επισης να ανεβαζουμε και φωτογραφιες που εχουν να κανουν π.χ. με τον προαυλιο χωρο ενος κτιριου. Οπως και να το κανουμε ειναι μερος του ευρυτερου συνολου. Τελος, μια καλη ιδεα θα ηταν φωτογραφιες που ενα μερος τους απλως περιεχει καποιο κτιριο (η κομματι του), π.χ. φοντο καποιο βουνο και μεσα στο καδρο καποια στεγη ενος παραδιπλα κτιριου.

Ελπιζω να σας αρεσει σαν ιδεα.

Ας αρχισω εγω.

1.Το μπαλκονακι ενος αρχοντικου στην Αριστη (Ζαγοροχωρια)
imgp1620dd7.jpg

10038117.jpg

Υπερ-διόρθωσες την προοπτική ή μου φαίνεται ??.

Ειναι τραβηγμενη με το sigma 10-20 στα 10 περιπου.Ετσι την "πετσοκοψα" αριστερα και κατω, και την διορθωσα στα αριστερα, ωστε να ερθει το αριστερο σπιτι στα ορθια του.
Δεξια, αφησα το σπιτι να γερνει προς τα μεσα, γιατι ακολουθει την κλιση των πεσμενων φυτων.
Ενοχλει πολυ στο ματι, λες?

Εγώ το βλέπω σαν να φαρδαίνει το σπιτι στο πάνω μέρος.

Μαλλον εκανα τους τοιχους εντελως παραλληλους, κατι που στο ματι φαινεται παραξενο, γιατι περιμενει να τους δει να συγκλινουν εστω και λιγο προς τα πανω (μιας και η ληψη ειναι απο κατω).
Αυτο εννοεις?

Ωραια Χρηστο, αν και θα προτιμουσα και το κατω μερος του θεατρου και να ηταν στο νημα για... τοπια.