Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Sharpened%20version6%20%283%29.JPG

Τραβηγμένη πριν από λίγα χρόνια στην Βιέννη της Αυστρίας όπου έμεινα για λίγο καιρό πριν πάω για δουλειά στο Seefeld. 2005 -2006.

Την βρήκα εχθές και την πείραξα!
Wien Opera (HDR) by Panagiotis Adamopoulos, on Flickr

Τραβηγμένη με την ταπεινή μου Sony Cyber Shot DSC W 50.

Re: Απάντηση: Αρχιτεκτονική φωτογραφία

Με την άδειά σου, μήπως έτσι είναι καλύτερα;

20440544688_bb23c282b3_b.jpg

Με την άδειά μου. Αλλά πια είναι η διαφορά; Ίσως φταίει που βλέπω από το κινητό μου αλλά δεν καυαλαβαίνω κάποια διαφορά...

Παιδιά κάνετε πλάκα έτσι;; :flipout:
Η αρχική φωτογραφία είχε sharpness στο Θεό. Εντελώς αφύσικη. Η 2η εκδοχή είναι κάπως βελτιωμένη.
Και τα χρώματα είναι τσιμπημένα (και στις 2)... :smile:

Ομορφη (εκκλησία?) και της πάει το Α/Μ.
Στο κάτω μέρος έχει κοπεί άσχημα το κάδρο όπου θα πρέπει να έχει μια πολύ όμορφη είσοδο με τόσα αγάλματα

δεν υπάρχει διαφορά το ίδιο χάλια είναι, πολύ σκληρή επεξεργασία.

.. τελευταία βλέπω όμορφες αποδώσεις φωτογραφίας μα φωτογραφία δεν βρίσκω.
και καμία αυθεντική ρε παιδιά. Αφήστε τα plugins ξεκουραστούν.

Παιδιά κάνετε πλάκα έτσι;; :flipout:
Η αρχική φωτογραφία είχε sharpness στο Θεό. Εντελώς αφύσικη. Η 2η εκδοχή είναι κάπως βελτιωμένη.
Και τα χρώματα είναι τσιμπημένα (και στις 2)... :smile:

Last edited:
δεν υπάρχει διαφορά το ίδιο χάλια είναι, πολύ σκληρή επεξεργασία.

.. τελευταία βλέπω όμορφες αποδώσεις φωτογραφίας μα φωτογραφία δεν βρίσκω.
και καμία αυθεντική ρε παιδιά. Αφήστε τα plugins ξεκουραστούν.

Όντως έχω κάνει πολύ σκληρή επεξεργασία. Υπάρχουν πολύ που κάνουν βαριά επεξεργασμένα HDR με φουλ tone mapping. Υπάρχουν κάποιοι που τους αρέσει και κάποιοι που το απεχθάνονται.

Το έχω παρακάνει όπως είπα και πιο πριν.

με το ψώνιο του HDR χάνουμε την ουσία .. να έχουμε όμορφες πρωτότυπες
αφήστε τα Plugins και ασχοληθείτε με τη κάμερα σας και μόνο.

με το ψώνιο του HDR χάνουμε την ουσία .. να έχουμε όμορφες πρωτότυπες
αφήστε τα Plugins και ασχοληθείτε με τη κάμερα σας και μόνο.

Πάντως στις περισσότερες φωτογραφίες που συναντώ στο φόρουμ, το πρώτο πράγμα που παρατηρώ είναι το "halo" γύρω από τα αντικείμενα από την υπερβολική χρήση sharpness.
Υποθέτω γιατί γίνεται βέβαια, και δεν ξέρω κιόλας αν ενοχλεί μόνο εμένα... :smile:

Κάποιους τους ενοχλεί και σε κάποιους αρέσει. :flipout:

Γούστα είναι αυτά. Στο flickr υπάρχουν άπειρα δείγματα. Έχει και πολλά ενδιαφέροντα βίντεο από φωτογράφους με απόψεις στο HDR.

Αυτό όμως που είναι ενοχλητικότερο όλων είναι να αποκαλούμε ενοχλητικό ότι δεν μας αρέσει. Τα γούστα είναι γούστα όπως και η ελευθερία να εκφράζουμε την αντίθεσή μας αλλά χωρίς να αποκαλούμε ενοχλητικό ότι προσωπικά δεν μας αρέσει. Ο καθέ άνθρωπος εκφράζει την δημιουργική του άποψη. Αν δεν προσβάλει και σε ενοχλεί ίναι προσωπικό σου ζήτημα. Η έκφραση όμως της διαφωνίας με δημιουργικά επιχειρήματα είναι θαυμάσια ευκαιρία εμπλουτισμού εμπειριών και απόψεων.

Αν ενοχλήσαι να ανεβάζουμε φωτογραφίες με πιο ήπια επεξεργασία ή καθόλου. Λυπάμαι αν ενόχλησε η φωτό μου.

Καλή συνέχεια....

cool Βασιλη, και η μηχανες πειραγμενες ειναι απο το λογισμικο που βαζει η καθε εταιρια και προσπαθει να μιμηθει καποιο φιλμ
δυστυχος δεν το εχει καταφερει καμια εταιρια ακομα -ουτε η fuji:popcorn:

Πανο αυτο το "καλη συνεχεια " δεν μου αρεσει
μου θυμιζει ενα αισθημα που ειχα- αυτο μου ειπε οταν με αφησε:vroam:

Αν ενοχλήσαι να ανεβάζουμε φωτογραφίες με πιο ήπια επεξεργασία ή καθόλου. Λυπάμαι αν ενόχλησε η φωτό μου.

Καλή συνέχεια....

Καλά, μην το παίρνεις τόσο κατάκαρδα, δεν με ενοχλεί με την έννοια με εκνευρίζει. Περισσότερο με την έννοια ότι χαλάει μια φωτογραφία για να "φαίνεται" ελάχιστα πιο "φανταχτερή". (Ναι, το φίλτρο της οξύτητας χαλάει μια φωτογραφία αφαιρώντας λεπτομέρεια και θέλει προσοχή).

Εννοείται ότι μπορείς να ανεβάζεις ότι φωτογραφία θες, ποιος είμαι εγώ που θα την κρίνω. Αν πρόσεξες, δεν σχολίασα την φωτογραφία. Σχολίασα όταν στο νήμα κάποιος αναρωτήθηκε τι άλλαξε, ενώ ήταν κάπως προφανές το τι άλλαξε. :ernaehrung004: