Archphile - μια audiophile διανομή για Raspberry Pi, Udoo, Cubox-i και Odroid C1+/C2

Re: Archphile - μια audiophile διανομή για Raspberry Pi, Udoo και Cubox-i

ΟΚ, ειχα την εντύπωση οτι συνέβαινε σε αλλα λειτουργικά αλλα απόψε το ειδα και στο Archphile. Δεν ανησυχούμε λοιπόν.

Υπαρχει καποιος εύκολος τροπος (περαν της κονσολας) αν δουμε το sample rate? Καποιο android app ?

edit

τωρα που το σκεφτομαι, περναω την εντολη στο Raspi check και ειμαι οκ.

ΟΚ, ειχα την εντύπωση οτι συνέβαινε σε αλλα λειτουργικά αλλα απόψε το ειδα και στο Archphile. Δεν ανησυχούμε λοιπόν.

Υπαρχει καποιος εύκολος τροπος (περαν της κονσολας) αν δουμε το sample rate? Καποιο android app ?

edit

τωρα που το σκεφτομαι, περναω την εντολη στο Raspi check και ειμαι οκ.

Δοκίμασε
cat /proc/asound/card0/pcm0p/sub0/hw_params

Δοκίμασε
cat /proc/asound/card0/pcm0p/sub0/hw_params

Αν προσέξεις το screenshot που ανέβασα εχω τρεξει ακριβός αυτη την εντολη Τασο. Την έσωσα και στο raspi check για να την εχω πρόχειρη.

Αν προσέξεις το screenshot που ανέβασα εχω τρεξει ακριβός αυτη την εντολη Τασο. Την έσωσα και στο raspi check για να την εχω πρόχειρη.

Ουψ ναι , αλλαγή σελίδας :-)

Και ναι είναι ορθή και η παραπάνω παρατήρησή σου ότι σε όλα τα λειτουργικά γίνεται zero padding είτε από 16->24 ή και ως 32, εφόσον αυτό είναι το εύρος του dac/audio interface

Το συστημά μου αποτελείται από το raspberry pi B+ και το hifiberry plus και πειραματίστηκα με όλες τις διανομές:volumio,rune audio,tc moods και openelec.Δεν μπορούσα να στησω το archphile,δεν μου έβλεπε το nas,τελικά έπρεπε να δώσω στην εντολη ,username=root χωρις password και μετά όλα καλά,θα έλεγα ότι είναι το πιο γρήγορο στο σκαναρισμα της library.'Εχω ένα δυό θεματάκια,στο web interface τα webradio δεν μου βγαίνουν αλφαβητικά και στο network του pc(windows 7) δεν φαίνονται οι φάκελοι του archphile.Bασικά αυτό που θέλβ να κάνω είναι να προσθέτω φακέλους στον usb δίσκο που έχω στο rasperry pi χωρίς να τον βγάζω και να τον πηγαίνω στο pc.

δεν ξέρω αν είναι noob ερώτηση,αλλα μια βοήθεια θα ήταν καλοδεχούμενη

Όταν βρεθω σε σταθερό υπολογιστή θα σου γράψω οδηγίες γι αυτό που θες να κανεις.

Μιχαλη η λειτουργία auto update db πως ακριβώς συμπεριφέρεται? Εχει γινει ενα πρωτο scan της βιβλιοθήκης, μετα αν την ενεργοποιήσω κοιτάει αλλαγές σε καθε start up? κανει εξυπνο update ή τα ξαναπερνάει ολα?

Ρωταω γιατι προσθέτω album καθε τοσο και προσπαθώ να καταλαβω εαν συμφέρει.

Υποτίθεται ότι βλέπει ότι καινούριο βάζεις και το προσθέτει στην database.

Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι κάτι τέτοιες λειτουργίες και γι αυτό αποφάσισα να το κλείσω αυτό το feature.

Καλό θα ήταν να μπορείς να κάνεις update μόνο έναν συγκεκριμένο φάκελο που ξέρεις ότι βρίσκεται το καινούριο αρχείο (όπως το Moode).

Anyway, θα δοκιμάσω και την έκδοση 2.0 του Moode που ανεβαίνει στο τέλος αυτής της βδομάδας (μάλλον) - απ' ότι φαίνεται δεν διορθώθηκε το πρόβλημα της βάσης - και μάλλον θα επιστρέψω οριστικά(?) στο archphile...

Δεν κατάλαβα τι κάνει ακριβώς το Moode σχετικά με το auto update σε σχέση με την κλασική λύση του MPD.

Δεν αναφέρομαι στο auto update αλλά στο manual update. Πας στον φάκελο (που ξέρεις ότι δεν έχει ενημερωθεί η βάση) και επιλέγεις επιτόπου update απ'το μενού. Αυτό ενημερώνει τη βάση στιγμιαία.

Εκ των πραγμάτων στιγμιαία γίνεται το update.

Δε νομίζω ότι το Moode δίνει κάτι παραπάνω από την εντολή:

mpc update

Καλού κακού όμως θα ρωτήσω τον Tim.

Edit:

http://linux.die.net/man/1/mpc

Βλέπω ότι μπορεις να ορίσεις και path οπότε λογικά έχεις δίκιο.

Το έχω δοκιμάσει Μιχάλη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δίπλα σε κάθε φάκελο έχεις την επιλογή update this folder.

Ναι, μπορεις να κανεις Update ενα path την φορα.

Το δικό μας κάνει update από την αρχή, όταν προσθέσουμε ένα μόνον αρχείο ;

Όχι δεν κάνει από την αρχή, απλά δεν κάνει ακαριαια. Χρειαζεται μερικά sec για να δει τα αρχεία που προσθέσαμε

Το συστημά μου αποτελείται από το raspberry pi B+ και το hifiberry plus και πειραματίστηκα με όλες τις διανομές:volumio,rune audio,tc moods και openelec.Δεν μπορούσα να στησω το archphile,δεν μου έβλεπε το nas,τελικά έπρεπε να δώσω στην εντολη ,username=root χωρις password και μετά όλα καλά,θα έλεγα ότι είναι το πιο γρήγορο στο σκαναρισμα της library.'Εχω ένα δυό θεματάκια,στο web interface τα webradio δεν μου βγαίνουν αλφαβητικά και στο network του pc(windows 7) δεν φαίνονται οι φάκελοι του archphile.Bασικά αυτό που θέλβ να κάνω είναι να προσθέτω φακέλους στον usb δίσκο που έχω στο rasperry pi χωρίς να τον βγάζω και να τον πηγαίνω στο pc.

Συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση.

Ο πιο γρήγορος και καθαρός τρόπος είναι να χρησιμοποιείς το filezilla:

https://filezilla-project.org/

Συνδέεσαι με sftp πρωτόκολλο, βάζεις την Ip του RPI, τα γνωστά Username/Password, περιηγείσαι στο /mnt/usb-disk, βρίσκεις το δίσκο σου και μεταφέρεις εκεί τη μουσική σου.

Στις άλλες διανομές βλέπεις τα αρχεία από το win pc γιατί έχουν ανοιχτό samba server, κάτι που αρχικά δε σου προτείνω.

Αν δε σε βολέψει η λύση που σου πρότεινα, θα σου δώσω οδηγίες για να σερβίρεις επί της ουσίας το /mnt/usb-disk/blabla στο τοπικό σου δίκτυο, απλώς εγώ είμαι ψυχάκι και δεν θέλω να σηκώνω servers αν υπάρχει εναλλακτική με λιγότερους πόρους.

Αν δε σε βολέψει η λύση που σου πρότεινα, θα σου δώσω οδηγίες για να σερβίρεις επί της ουσίας το /mnt/usb-disk/blabla στο τοπικό σου δίκτυο, απλώς εγώ είμαι ψυχάκι και δεν θέλω να σηκώνω servers αν υπάρχει εναλλακτική με λιγότερους πόρους.

κάτι τέτοιο θέλω,ευχαριστώ πολύ

Last edited by a moderator: