pacman -Sy wireless_tools
iwconfig wlan0 power off
# Disabling ipv6
echo "net.ipv6.conf.all.disable_ipv6=1" > /etc/sysctl.d/disableipv6.conf
echo 'blacklist ipv6' >> /etc/modprobe.d/blacklist.conf
sed -i '/::/s%^%#%g' /etc/hosts
# updating to latest ralink wireless firmware
echo -e "${red}Updating wireless firmware rt2870usb to version 0.33...${NC}"
wget http://archphile.org/lab/files/udoo-wireless/RT2870_Firmware_V33/rt2870.bin
mv rt2870.bin /lib/firmware/rt2870.bin
# turning off wifi power management
echo -e "${red}Turning off wifi power management...${NC}"
sed -i 's/^#iwconfig wlan0 power off.*/iwconfig wlan0 power off/' /usr/bin/archphile-optimize
# fix for rt2800usb wireless driver
echo -e "${red}Applying extra options for rt2800usb module...${NC}"
cat >> /etc/modprobe.d/rt2800usb.conf <<"EOF"
options rt2800usb nohwcrypt=1
EOF
Συγχαρητήρια Μιχάλη για την υπομονή σου.
Μια ερώτηση και από εμένα. Με το BBB τι γίνεται? Μιλάω πάντα για I2s connection μιας και νομίζω το usb ξεπεράστηκε πλέον.
Όσοι ασχολείστε με windows ή mac os X pc audio, σας έχει απασχολήσει ποτέ το powersaving στο usb? Εϊχατε ποτέ κάποιο πρόβλημα λόγω αυτού;;
Όσοι ασχολείστε με windows ή mac os X pc audio, σας έχει απασχολήσει ποτέ το powersaving στο usb? Εϊχατε ποτέ κάποιο πρόβλημα λόγω αυτού;;
echo -1 >/sys/module/usbcore/parameters/autosuspend
[ 2417.288971] ieee80211 phy0: rt2800usb_txdone: Warning - Data pending for entry 8 in queue 2
Έκανα και γω τώρα τη δοκιμή μου για ακόμα μια φορά. Το μόνο που χρειάζεται είναι η παρακάτω εντολή να τρέχει σε κάθε boot:
Code:echo -1 >/sys/module/usbcore/parameters/autosuspend
O λόγος που το δοκίμασα δεν είναι το audio, αλλά το wifi module το οποίο είναι usb και γενικά το powersaving ευθύνεται για κακή λειτουργία του wifi. Δυστυχώς δε μου άλλαξε κάτι.
Βέβαια υπάρχει και κάτι άλλο. Tα ελάχιστα (έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια γι' αυτό) errors που παίρνω είναι της μορφής:
Code:[ 2417.288971] ieee80211 phy0: rt2800usb_txdone: Warning - Data pending for entry 8 in queue 2
Ακούω με προσοχή όσο κάνω τις δοκιμές και όποτε παίρνω το error αυτό, δεν είναι ακουστό. Το οποίο με οδηγεί να σκέφτομαι ότι μήπως τελικά δεν πρόκειται για data loss και παιδεύομαι άδικα.:HTEHETH63:
υ.γ. για να δώσω την τάξη μεγέθους του προβλήματος, σε 12 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής, το warning αυτό εμφανίστηκε 3 φορές. Πριν τα fixes, ήταν πολύ εντονότερο.
wlan0 IEEE 802.11bgn ESSID:"blabla"
Mode:Managed Frequency:2.422 GHz Access Point: blabla
Bit Rate=36 Mb/s Tx-Power=20 dBm
Retry short limit:7 RTS thr=2347 B Fragment thr=2346 B
Encryption key:off
Power Management:off
Link Quality=61/70 Signal level=-49 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:34 Missed beacon:0
Συγχαρητήρια Μιχάλη για την υπομονή σου.
Μια ερώτηση και από εμένα. Με το BBB τι γίνεται? Μιλάω πάντα για I2s connection μιας και νομίζω το usb ξεπεράστηκε πλέον.
Μιχάλη,προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα μιας και απενεργοποιώ πάντα αυτές τις λειτουργίες.
Έχω όμως διαπιστώσει πολλά προβλήματα σε φίλους,από θόρυβο,κακή λειτουργία,μη λειτουργία,κλπ.
Έγραψα και στην DIY,για τις USB 3.
Πολλά προβλήματα με την λειτουργία διαχείρισης ισχύος.
Ευτυχώς το προγραμματάκι της Renesas που τις συνοδεύει,έχει την επιλογή της κατάργησης.
Βάζω και φώτο για τους φίλους που δεν το έχουν δει.
View attachment 111276
(Χώρια που η χρήση την διαχείρισης προσθέτει μια ακόμα -άχρηστη κατ' εμέ- διεργασία. )
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.