Arcsoft TotalMedia Theatre 5

Δοκιμαζοντας το trial του tmt5 με την 6870 στην c7000 μπορω να πω οτι το 3d κομματι μου φανηκε ελαφρα χειροτερο (παντα σε default ρυθμησεις) απο του pdvd.Kατα τα αλλα σε 2d,mkv καλυτερο.Παντως εκτος απο την αισθηση της 3d εικονας εχω και διαφορα "θεματακια" με το tmt5 π.χ με το που το ανοιγω μου "ριχνει" την αναλυση της τηλεορασης αλλα οταν παιζει το bluray, γυρναει στην σωστη (drivers 10.10e).Παντως ειναι ελπιδοφορο για "νεο" προγραμμα.

''Τι 3D'' δοκιμασες;

Με τι πηγή, τι υλικό και σε τι μέσο θέασης;

Δοκιμαζοντας το trial του tmt5 με την 6870 στην c7000 μπορω να πω οτι το 3d κομματι μου φανηκε ελαφρα χειροτερο (παντα σε default ρυθμησεις) απο του pdvd.Kατα τα αλλα σε 2d,mkv καλυτερο.Παντως εκτος απο την αισθηση της 3d εικονας εχω και διαφορα "θεματακια" με το tmt5 π.χ με το που το ανοιγω μου "ριχνει" την αναλυση της τηλεορασης αλλα οταν παιζει το bluray, γυρναει στην σωστη (drivers 10.10e).Παντως ειναι ελπιδοφορο για "νεο" προγραμμα.
Με το powerdvd εγω δε καταφερα να δω 3d με ati 6850...:BXVZCBXZ6:

Θελει αναλυση 1920χ1080@24 hz,αλλιως δεν δουλευει, και επισης, πρεπει manual στο pulldown μενου του 3d να τσεκαρεις οτι εχεις 3dtv hdmi 1.4 (δεν το εμφανιζει αμεσως σαν επιλογη, κατεβασε την μπαρα των επιλογων προς τα κατω).Ακομα και μετα απο αυτα επρεπε να πατησω το κουμπι του 3d στην τηλεοραση για να δουλεψει -bye-

''Τι 3D'' δοκιμασες;

Με τι πηγή, τι υλικό και σε τι μέσο θέασης;
Πηγη ( ; ) το pc,αν εννοεις γενικα με τι βλεπω 3d τοτε εχω και ps3 και βλεπω δορυφορικα "side-by-side" 3d.Yλικο τα 3 "ελληνικα" bluray3d που εχουν κυκλοφορισει και αρκετα .iso.Tο μεσο ειναι η samsung ps63c7000.

Ελπιζω, να μην εχεις συνδεσει το pc, μεσω ενισχυτη, που δεν υποστηριζει 3d, στην τηλεοραση.O ενισχυτης πρεπει να ειναι "3D" αλλιως θελει κατευθειαν.Ενα ωραιο κολπακι (το εγραψε καποιος στο "αδελφο" site και λεει οτι δουλευει) για να εχεις και hd ηχο απο τον παλιο ενισχυτη, εφοσον εχεις μια xonar καρτα ηχου, ειναι να στειλεις απο την καρτα γραφικων την εικονα κατευθειαν στην tv και απο την εξοδο της xonar τον ηχο στον ενισχυτη.Βεβαια στην hdmi εισοδο της xonar πρεπει να στειλεις εικονα απο αλλη πηγη π.χ ενα δορυφορικο hd καναλι .Εγω βλεπω πιο απλο την λυση ενος "3d" splitter,για να βολευει και με το ps3.

Μαλιστα.

Θα σας πω και τις δικες μου εντυπωσεις λοιπον αυριο.

Ελπιζω, να μην εχεις συνδεσει το pc, μεσω ενισχυτη, που δεν υποστηριζει 3d, στην τηλεοραση.O ενισχυτης πρεπει να ειναι "3D" αλλιως θελει κατευθειαν.Ενα ωραιο κολπακι (το εγραψε καποιος στο "αδελφο" site και λεει οτι δουλευει) για να εχεις και hd ηχο απο τον παλιο ενισχυτη, εφοσον εχεις μια xonar καρτα ηχου, ειναι να στειλεις απο την καρτα γραφικων την εικονα κατευθειαν στην tv και απο την εξοδο της xonar τον ηχο στον ενισχυτη.Βεβαια στην hdmi εισοδο της xonar πρεπει να στειλεις εικονα απο αλλη πηγη π.χ ενα δορυφορικο hd καναλι .Εγω βλεπω πιο απλο την λυση ενος "3d" splitter,για να βολευει και με το ps3.
Δεν υπαρχει ενισχυτης. Απο την 6850 direct στην vt20 με hdmi 1.4.
Θα δοκιμασω αυτα που εγραψες πιο πανω και θα επανελθω. Ας ελπισω να καταφερω να δω τη Mila σε τρεις διαστασεις...:grinning-smiley-043

και επισης, πρεπει manual στο pulldown μενου του 3d να τσεκαρεις οτι εχεις 3dtv hdmi 1.4 (δεν το εμφανιζει αμεσως σαν επιλογη, κατεβασε την μπαρα των επιλογων προς τα κατω).
Oh yeah. Η εικονα ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ. Στα 2 μετρα μπορω να φερω τις 50 ιντσες, παλι δεν ειναι αρκετες αλλα ok.
Στο νημα του TMT λοιπον, καταλαβα οτι δε το χρειαζομαι καθολου. Η ευκρινεια με το powerdvd ειναι απιστευτη.
Thx kyrilot.

Oh yeah. Η εικονα ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ. Στα 2 μετρα μπορω να φερω τις 50 ιντσες, παλι δεν ειναι αρκετες αλλα ok.
Στο νημα του TMT λοιπον, καταλαβα οτι δε το χρειαζομαι καθολου. Η ευκρινεια με το powerdvd ειναι απιστευτη.
Thx kyrilot.
:a0210: Eκει ειχα κολλησει στην αρχη και εγω,δεν φαινονταν το ατιμο.
Την 63αρα,την εχω στα 2,5 m περιπου και ειναι απλα οκ (για 3d).

Last edited:
Δοκιμάσαμε κι εμεις χθες το TMT 5 και το PDVD 10 (απευθείας σύνδεση 6870 με 3D TV).

Τα συμπεράσματα:

ΤΜΤ 5

- Έπαιξε ʽʼμε τη μίαʼʼ 3D.
- Παίζει ακόμα και σε παράθυρο (όχι αναγκαστικά full screen)
- Θελει προσοχή στην ρύθμιση 3D που έχει κάτι σαν ʽʼpolarityʼʼ. Χρειάστηκε να κάνουμε “ʼswapʼʼ για να βελτιωθεί η εικόνα.
- Το HA στο 3D κάνει δουλειά (i7 920 από ~25% πήγε στο 1%) αλλά έχει μία υποψία ʽʼτρεμοπαίγματοςʼʼ
- Η κίνηση ήταν χειρότερη απʼ ότι με το Panny 300 (BD 3D player)
Σημείωση:
Αν κάποιος σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τη 2η VGA του (πχ CrossFire) μόνο για κάρτα ήχου (αν πχ δεν έχει 3D ενισχυτή και την μόνη HDMI έξοδο της 6870 πρέπει να τη δώσει αναγκαστικά στο 3D display απευθείας), προκειμένου να πάρει bitstream HD audio, να ξέρει ότι δεν παίζει. Παίζει κανονικά DD, DTS αλλά όχι HD bitstream. Ούτε LPCM decoding (μούγκα ή θόρυβος).

PDVD 10
- Ο τρόπος ενεργοποίησης του 3D είναι καγκουράδικος. Μπορεί καν να μην παρεις χαμπάρει το 3D κουμπακι (και να νομίζεις ότι είναι απλώς λογότυπο) ενώ η ρύμιση για το Display στο Auto δεν δουλεύει. Η δε ρύμιση για το HDMI 1.4 (για να δουλέψει τελικά) είναι επιμελώς ʽκρυμμένηʼ. Well done Cyberlink.
- Το 3D δουλεύει μόνο full screen
- Το 3D ίσως είχε λίγο καλύτερη κίνηση από το TMT ΑΛΛΑ συνέβη κάτι πολύ παράξενο: Η εικόνα ήταν τίγκα ξεπλυμένη. Σαν να της έλλειπε φωτεινότητα / contrast. Σε σημείο που δε βλεπόταν. Καμία ρύθμιση δεν έκανε δουλεια. Μόνο από την TV όταν ανεβάσαμε τέρμα contrast βελτιώθηκε λίγο (αλλά φυσικά αυτό δεν είναι λύση).

Last edited:
Απο αυτα που διαβαζω το powerdvd μου φαινεται πιο ελκυστικο. Δεν αντιληφθηκα κατι ασχημο στην εικονα, βεβαια δεν ειχα και την προσδοκια να εχει στο 3d το ιδιο punch με το 2d (υπαρχει αλλωστε μια πτωση φωτεινοτητας που "ενεργοποιειται" μαζι με τα γυαλια).
Βεβαια στο 3d ειχε χειροτερο μαυρο. Με το tmt δλδ το επιπεδι μαυρου ειναι ιδιο με το 2d ?

Δεν δοκιμάσαμε κατι αλλα πλην 3D.

Δεν νομίζω άλλωστε ότι εχουμε και πολλα να δουμε εκει (ειδικά εμείς που δεν μας ενδιαφέρουν τα mkv κλπ).

Το θεμα με το pdvd δεν ηταν ''μαύρου'' ή ''φωτεινότητας''. Κάτι δεν πήγαινε καλά γενικώς.

Απο αυτα που διαβαζω το powerdvd μου φαινεται πιο ελκυστικο. Δεν αντιληφθηκα κατι ασχημο στην εικονα, βεβαια δεν ειχα και την προσδοκια να εχει στο 3d το ιδιο punch με το 2d (υπαρχει αλλωστε μια πτωση φωτεινοτητας που "ενεργοποιειται" μαζι με τα γυαλια).
Βεβαια στο 3d ειχε χειροτερο μαυρο. Με το tmt δλδ το επιπεδι μαυρου ειναι ιδιο με το 2d ?

Βασικά η διαφορά μεταξύ TMT και PDVD στην φωτεινότητα (εννοείται με ίδιες ρυθμίσεις στην TV και ίδιο ακριβώς υλικό) είναι σαν καινούργια λάμπα προβολέα vs. λάμπα με 2500 ώρες... Πάρα πολύ παράξενο.

Όταν το PDVD γύριζε σε από 3D σε 2D λειτουργία επανερχόταν και η φωτεινότητα..