Arctic MC001-N Atom 525/ Ati 5430

Εγω παντως το σετταρα οκ σε win8 και εφτιαξα και αυτο το πραγμα με το overscan. Ολα οκ! Μπουταρει σε win σε περιπου 20 δευτερα (!) με κανονικο δισκο, οχι ssd! Κινηση οχι οπως το popcorn αλλα πολυ καλη και ταχυτητα σφαιρα στο xbmc. Θα δοκιμασω τωρα και κανεναν αλλο player να δω τι γινεται με την κινηση εκει και θα σας πω.

Απάντηση: Re: Arctic MC001-N Atom 525/ Ati 5430

Εγω παντως το σετταρα οκ σε win8 και εφτιαξα και αυτο το πραγμα με το overscan. Ολα οκ! Μπουταρει σε win σε περιπου 20 δευτερα (!) με κανονικο δισκο, οχι ssd! Κινηση οχι οπως το popcorn αλλα πολυ καλη και ταχυτητα σφαιρα στο xbmc. Θα δοκιμασω τωρα και κανεναν αλλο player να δω τι γινεται με την κινηση εκει και θα σας πω.

Μην περιμένεις κίνηση σαν το popcorn .... να μη σε απογοητεύσω...

20 sec μπουτάρισμα σε win8 .... και όχι με ssd είναι φοβερός χρόνος...

(βαριέμαι να σετάρω windows ;) )

Re: Απάντηση: Re: Arctic MC001-N Atom 525/ Ati 5430

(βαριέμαι να σετάρω windows ;) )

Αυτο ξαναπεστω! Και βασικα οχι τοσο τα windows οσο το overscan σε καθε αναλυση ξεχωριστα!
Παντως μια χαρα ειναι κατα τα αλλα.. Σε σχεση με το Ultra 2 δεν εχει κατι να ζηλεψει (σε θεμα κινησης το βρησκω το ιδιο) και εχει τα μισα λεφτα! Τωρα για το θεμα της κινησης περιμενω και το mede8er για να συγκρινω και να δω τι θα αρχισω να ...ξεφορτωνομαι σιγα-σιγα...

Τελικά το XBMC δεν παλεύεται...
(καταλαβαίνω τώρα τον Νίκο (Online) που έλεγε ότι χρησιμοποιεί το Ultra συνεχώς)..

Θες να δεις ταινία, φωτογραφίες, οικιακές ταινίες (τραβηγμένες με κάμερα)... πραγματικά φοβερό..

Εκεί είναι που υστερούν ΟΛΑ τα media players...

Εντωμεταξύ το λέω πάλι: έπαθα πλάκα με την ταχύτητά του...

Αλλά από ποιότητα κατασκευής.... καλή - όχι άριστη... (με 99 δεν περίμενα κάτι άλλο)

Εντωμεταξύ εγώ που πήρα το barebone μοντέλο (χωρίς DVD) έπρεπε να στερεώσω το καπάκι του DVD με ταινία - για να μη φεύγει... καλό ε?

Και το ενσωματωμένο IR είναι must για τους "παλαιούς"...

Re: Απάντηση: Arctic MC001-N Atom 525/ Ati 5430

Για δοκιμασε με το KMPlayer (αν και υπαρχουν δεκαδες εκδοσεις). Δεν εχω κανενα προβλημα κινησης με μια ATi HD4350.
Θεμα επεξεργαστη δεν τιθεται, κανονικα η ATi πρεπει να σηκωνει ολο το βαρος.
Το δικο μου με εναν υποχρονισμενο E8400 παιζει συνεχεια στα 1.2Ghz και 0.992V και μπορει να σηκωσει πολλα mkv ταυτοχρονα.

Οσο για το boot time το μονο που δεν πρεπει να απασχολει. Και αν απασχολει υπαρχει το sleep των windows με μηδενικη καταναλωση ρευματος και εκκινηση σε 2 δευτερολεπτα ακομα και με δισκο του `2001.
SSD μπαινει σε ενα τετοιο συστημα μονο για το θεμα θορυβου, αν και υπαρχουν και οι 2.5"

Ο SSD επίσης βοηθάει και κατά την περιήγηση γιατί δεν έχει απειροελάχιστο seek time ... κατά τη φόρτωση των thumbs (μικρογραφιών) και fanart ....

Το πόσο βοηθάει ή αν αξίζει το κόστος... μεγάλη κουβέντα...

Ένα πάρα πολύ καλό remote για το μηχανάκι είναι αυτό...

A690650D9182D9409A0E23B29BB4771B.JPG

Ναι το Remote του Xbox

Ανοίγει το Arctic από κατάσταση Power Off...
και δουλεύει στο Openelec χωρίς καμία επιπλέον ρύθμιση..

Μου άρεσε πολύ η απόκρισή του, η ποιότητά του, αλλά και η αίσθηση των πλήκτρων... (κρίμα που δεν είναι backlit)..

Μπορείς να το ρυθμίσεις να ανοίγει και την τηλεόραση (μα ξεχωριστό power on κουμπί) - να αυξάνει / μειώνει το volume της - και να διαλέγεις το σωστό input για το HTPC ( Δηλαδή αν θες να δεις ταινία - δεν χρειάζεσαι το remote της τηλεόρασης)...

και όλα αυτά με 14.90 ...

παιδιά να περιμένουμε κάποιο αναλυτικό review?Επίσης απορία, το λογισμικό του (δηλαδή όχι windows) είναι αρκετά φιλικό για να το χειριστεί κάποιος χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις?

παιδιά να περιμένουμε κάποιο αναλυτικό review?Επίσης απορία, το λογισμικό του (δηλαδή όχι windows) είναι αρκετά φιλικό για να το χειριστεί κάποιος χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις?

Το Openelec που έχει δεν είναι ακριβώς λειτουργικό. Ουσιαστικά είναι το XBMC πάνω σε βάση Linux.

Για καθημερινή χρήση δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. Αν δεν έχεις ασχοληθεί με Linux, ίσως σε παιδέψει λίγο αν θελήσεις να κάνεις παραμετροποίηση σε βάθος.

Ο χρήστης που το θέλει ως media player δεν θα παιδευτει καθόλου

(Αν ήθελε παράμετροποιηση σιγά μην εμπλεκα ;) )

Ο χρήστης που το θέλει ως media player δεν θα παιδευτει καθόλου

(Αν ήθελε παράμετροποιηση σιγά μην εμπλεκα ;) )

Εγώ αν δεν πειράξω το advancedsettings.xml, δεν μπορώ. Κάτι μου λείπει ;)

Φυσικά η βασική παραμετροποίηση γίνεται εύκολα με το τηλεκοντρόλ.

Τι ακριβως πειραζεις? Για δωσε..... :-)

Πόσα δευτερόλεπτα ή λεπτά πηγαίνει μπροστά ή πίσω το βίντεο όταν πατάω τα βελάκια του τηλεκοντρόλ, αυτόματη εκκαθάριση βιβλιοθήκης μετα την ενημέρωση, πόσα δευτερόλεπτα μπορώ να μετακινήσω ήχο και υποτίτλους για καλύτερο συγχρονισμό...Είχα κι άλλα παλιότερα.

Μετά είναι και τα keymaps για τη ρύθμιση του τηλεκοντρόλ. Αυτά δεν γίνονται μέσα απο τα μενού.

Ok, ευχαριστω! Λιγο-πολυ γνωστα αυτα, ελεγα μηπως ειχες τιποτα πιο "περιεργο" π.χ. σχετικα με το μεγεθος των thumbnails και τετοια...

Παιδιά σκέφτομαι πολύ σοβαρά την αγορά του. Για να μην κάνω όμως καμιά πατάτα να πω 2-3 πράγματα για τις ανάγκες μου. Εχω στο PC αρκετούς σκληρούς με μεγάλη συλλογή MKV. Με ενδιαφέρει λοιπόν ένα XMBC player το οποίο να συνδέσω με ethernet στο δίκτυο και να κάνω share τους σκληρούς του PC... Φυσικά εννοείται οτι θέλω α) να παίζει άψογα και τα πιο βαριά bitrate MKV 1080p και β) να βγάζω τον 5.1 ήχο των DTS MKV μέσω optical SPDIF στον ενισχυτή μου. Με ενδιαφέρει να παίζει χωρίς σπασίματα όλους του τρόπους προβολής του XMBC (έχοντας τραβήξει τα γραφικά στοιχεία και πληροφορίες των ταινιών). Αυτό εδώ http://www.arctic.ac/en/p/living/entertainment-center/638/mc001-xbmc-eu.html?L=1&c=2296 είναι XMBC-ready να λειτουργήσει χωρίς να κάνω εγκαταστάσεις windows, xmbc κτλ ? Δηλαδή bootάρει απευθείας στο xmbc περιβάλλον ? Λέει βέβαια οτι δεν είναι διαθέσιμο... Μπορώ να το βρω κάπου αλλού ?

Όσα περιγράφεις τα κάνει το Arctic - αλλά λυπάμαι τελείωσε... :)

Όσα περιγράφεις τα κάνει το Arctic - αλλά λυπάμαι τελείωσε... :)

Βγάλανε λίγα κομμάτια δηλαδή και δεν θα ξαναβγάλουν άλλα ?

Βγάλανε λίγα κομμάτια δηλαδή και δεν θα ξαναβγάλουν άλλα ?

Ήταν αρκετό καιρό στην αγορά... απλά ρίξανε πολύ την τιμή για να ξεστοκάρουνε...

και εξαφανίστηκαν πολύ γρήγορα ..

Αν θες κάτι πλήρες κοίτα κάτι σε λύση Zotac ή Shuttle...
(αν θες τηλεχειριστήριο από τη "μαμά" μάλλον μόνο Zotac) - εκτός αν κάποιος φίλος έχει άλλη λύση...

Ήταν αρκετό καιρό στην αγορά... απλά ρίξανε πολύ την τιμή για να ξεστοκάρουνε...

και εξαφανίστηκαν πολύ γρήγορα ..

Αν θες κάτι πλήρες κοίτα κάτι σε λύση Zotac ή Shuttle...
(αν θες τηλεχειριστήριο από τη "μαμά" μάλλον μόνο Zotac) - εκτός αν κάποιος φίλος έχει άλλη λύση...

Νομίζω οτι αυτό είναι το καλύτερο http://www.amazon.co.uk/Lenovo-VE74...1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1363638845&sr=1-1...
τι λες ?