ARD/ZDF HD promo στον Astra 1F

Σε μια πρόχειρη σύγκριση, η εικόνα της zdf hd είναι καλύτερη του hd suisse.
Να υπήρχε και κάποιο audio channel με ήχο γηπέδου μόνο...

Απάντηση: Re: ARD/ZDF HD promo στον Astra 1F

καλύτερη και από το itv......

Το itv μετά τη σκόνη εξ Αφρικής δεν το πιάνω. Μάλλον θέλει καθάρισμα το πιάτο. Όμως το παιγνίδι Αγγλία-Αίγυπτος το μετέδιδε το Ιταλικό skysports hd και η εικόνα ήταν πολύ soft....

πριν λιγο καιρο δεν ειχα προβλημα με τις συχνοτητες του .
εχθες εβαλα την καρτα στην νοβα στο module και την κουμπωσα επανω στον δορυφορικο δεκτη της pioneer για να κανω καποιες δοκιμες.
δεν μπορουσα ομως να κατεβασω με τιποτε τα anixe hd&astra hd που μεχρι και την τελευταια φορα που ειχα δοκιμασει-πριν κανα 3μηνο-εβγαιναν κανονικα.
γιατι...?

Απάντηση: Re: ARD/ZDF HD promo στον Astra 1F

πριν λιγο καιρο δεν ειχα προβλημα με τις συχνοτητες του .
εχθες εβαλα την καρτα στην νοβα στο module και την κουμπωσα επανω στον δορυφορικο δεκτη της pioneer για να κανω καποιες δοκιμες.
δεν μπορουσα ομως να κατεβασω με τιποτε τα anixe hd&astra hd που μεχρι και την τελευταια φορα που ειχα δοκιμασει-πριν κανα 3μηνο-εβγαιναν κανονικα.
γιατι...?

Κι εγώ χθές το ίδιο σύμπτωμα είχα με την pioneer...

Τελικά τα κατέβασε, αφού έβαλα με το χέρι τη συχνότητα εκπομπής τους

Add new channels .... frequency (manual) .....Add.

Το θέμα είναι οτι ενώ τα πιάνει, ΔΕΝ τα δείχνει.

Re: Απάντηση: Re: ARD/ZDF HD promo στον Astra 1F

αυτο ακριβως ...
ενω υπαρχουν μου γραφει "δεν ελήφθη σήμα".
η επανω μπαρα του σηματος ειναι στο 56% και η κατω στο 100% και στους 2 δορυφορους που εχω.
σ `εσενα τι σημα δειχνει οτι εχει;

Re: Απάντηση: ARD/ZDF HD promo στον Astra 1F

Τα υπόλοιπα ελεύθερα HD κανάλια (ARD, ZDF, Arte, Servus, Einsfestival) τα βλέπεις κανονικά;

ard,zdf,Einsfestival βγαινουν κανονικα και χωρις προβλημα.
εχθες παρατηρησα,οτι δεν βγαινει πια ουτε το servus.
.....???

Κάτι τρέχει με σένα.
Για δες. Ελλειψη σήματος έχεις μόνο στα HD κανάλια?
(θύμισε μας και τον δέκτη σου πάλι)

Κάτι τρέχει με σένα.
Για δες. Ελλειψη σήματος έχεις μόνο στα HD κανάλια?
(θύμισε μας και τον δέκτη σου πάλι)

δουλευω τον ενσωματωμενο της pioneer με module irdeto.
στα καναλια της νοβα δεν εχω κανενα προβλημα.
η ενδειξη σηματος στις μπαρες ειναι 51-56%(ενταση) η πρωτη και 100%(ακριβεια) η δευτερη.
αυτες τις ενδειξεις εχω και στους 2 δορυφορους(hotbird/astra).
στον panasat 910 το σημα ειναι στα ιδια επιπεδα με της Pioneer και στις 2 μπαρες.
τον edision trojan τον εχω δωσει στον πατερα μου,αλλα απ`οσο θυμαμαι μου εβγαζει κατι παραπανω στην ενταση σηματος(70-75%).

Ναι, παίζει να είναι πρόβλημα του ενσωματωμένου δέκτη. Οι συνάδελφοι σου τι λένε, έχουν κι αυτοί to ίδιο πρόβλημα? (δεν είστε και λίγοι με Pioneer)

Ναι, παίζει να είναι πρόβλημα του ενσωματωμένου δέκτη. Οι συνάδελφοι σου τι λένε, έχουν κι αυτοί to ίδιο πρόβλημα? (δεν είστε και λίγοι με Pioneer)

καποιος ανεφερε το ιδιο 4-5 ποστ πιο πανω.
το περιεργο ειναι οτι τα εβλεπα πριν.
τι αλλαξε ενδιαμεσα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: ARD/ZDF HD promo στον Astra 1F

καποιος ανεφερε το ιδιο 4-5 ποστ πιο πανω.
το περιεργο ειναι οτι τα εβλεπα πριν.
τι αλλαξε ενδιαμεσα?

Ναι Δημήτρη, εγώ ήμουν που είχα (και συνεχίζω να έχω) το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.

Βέβαια, είμαστε off topic νομίζω και υπάρχει ανάλογο νήμα για τα προβλήματα του δορυφορικού δέκτη της Kuro.

Αλλά, μιά και το πιάσαμε το θέμα, να σου εξηγήσω τι διαπίστωσα...(γιατι ασχολήθηκα ώρες..)

Έχω κι εγώ το ίδιο configuration με σένα φαντάζομαι, δηλ. 2 lnb και τα έχω ορίσει στην Kuro σαν diseqc 1--> Astra, diseqc 2--> Hotbird.
Μάλλον σωστά, γιατι μου δείχνει σήμα..

Η Kuro έχει μιά περίεργη (και προβληματική τελικά) λογική στο ψάξιμο των καναλιών.
1- Άν επιλέξεις Scan All Frequencies, τότε η μόνη επιλογή που έχει ενεργή είναι η diseqc...
Πές οτι διαλέγεις diseqc 1.. δηλ τον Astra..

Σκανάρει όλες τις συχνότητες (συμπεριλαμβανομένων και του Astra) και κατεβάζει κανονικά τα anixe hd & astra hd και τα οποία τα ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ !!.

Εάν επιχειρήσεις να κάνεις την ίδια δουλειά διαλέγοντας diseqc 2.. δηλ τον Hotbird, δεν έχει επιλογή Add New Channels αλλα μόνο Replace All channels και σου σβήνει όλα τα κανάλια του Astra..

2- Άν επιλέξεις Scan By Satellite, (ορίζεις χειροκίνητα diseqc και δορυφόρο) τότε σε αφήνει να κάνεις Add New Channels....αλλά....

... άν παρατηρήσεις στους transponders που ψάχνει ανα δορυφόρο, δέν υπάρχει αυτός στον οποίο εκπέμπουν τα anixe hd & astra hd, οπότε και ΔΕΝ τα κατεβάζει..(που σημαίνει οτι το μαμίσιο .ini δεν είναι ενημερωμένο).

Αντιμετωπίζοντας αυτό το πρόβλημα, έβαλα κι εγώ ('οπως κι εσύ) χειροκίνητα
τη συχνότητα, τα κατέβασε, αλλά ΔΕΝ τα δειχνει ! (κουφό ???)

Οπότε τα παράτησα...

Κάτι τελευταίο, (ίσως και σημαντικό ?? - δεν το δοκίμασα ).. ''Ξεσκονίζοντας'' το manual, διάβασα οτι εάν δηλώσεις χώρα Norway, ενεργοποιείται η επιλογή Autoupdate. Τί να σημαίνει αυτό? Οτι ενημερώνονται οι transponders ανα δορυφόρο ?? Μακάρι...
Θα το δοκιμάσω οταν ηρεμήσω.