AREZZO - Το έχει κανείς;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AREZZO - Το έχει κανείς;

Ζωγράφισες λέμε.

Μακάρι να μπορούσα να το ακούσω αλλά πολλά τα μίλια που μας χωρίζουν. Είμαι βέβαιος όμως ότι η ανάλυση, η ταχύτητα και το σφικτό μπάσο των hypex ήρθαν και μετρίασαν τον ζεστό ήχο των Ιταλών και βγήκε ένα αποτέλεσμα με υψηλό value for money.

Για να επανέλθουμε και στο θέμα του νήματος, ήθελα να σε ρωτήσω δεν έχεις θέμα με κραδασμούς έτσι που έχει τοποθετηθεί το πικάπ? Βλέπω ότι υο πικαπ εχει κατι σαν ακίδες, είναι αρκέτο όμως αυτό?

Ναι όντως το αποτέλεσμα (κατά την άποψη μου) απογείωσε τα chario (μετριόφρων ε; ).

Όλο το Arezzo κάθεται σε μια μαύρη βάση η οποία έχει 4 ποδαράκια σορμποθάνης (ή καπως έτσι).
Πάνω της καθεται μια βάση διαφανής που φιλοξενεί το μοτέρ και ακουμπά σ' αυτήν μέσω 4 βάσεων μάλον από το ίδιο υλικό (σορμποθάνη) οι οποίες δέχονται τις ακίδες που παρατήρησες.
Στην συνέχεια μέσω πάλι τριών ποδαρακιών σορμποθάνης πατάει το σασί που φιλοξενεί το πλατό και τον βραχίωνα.
Σου μιλάω ότι το τσέκαρα χωρίς μουσική και δεν περνά στα ηχεία κραδασμός ακουστός στα αυτιά μου.
Καλά δεν πήρα και το σφυρί να βαράω το έπιπλο...

Re: Απάντηση: Re: AREZZO - Το έχει κανείς;

To κατέβασα, αλλά δεν δουλεύει με το πλατό μου.
Μάλλον το Arezzo δεν είναι ακριβώς στις προδιαγραφές του rega.

Ώπα, ο προτράκτορας του Stevenson θεωρείται η δεύτερη επιλογή για τους βραχίονες rega, η πρώτη είναι του Baerwald! Πρέπει να δοκιμάσεις πρώτα εκείνον!

Αλλά και πάλι, αναγράφεται και πάνω στον προτράκτορα ότι πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση που η απόσταση pivot to spindle είναι 222 χιλιοστά ακριβώς.

Αν είναι 223-5 χιλιοστά όπως λες, μη μπεις καν στον κόπο. Χρησιμοποίησε κάποιον πιο universal.

Παρεπιπτόντως, οι παραπάνω προτράκτορες μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν και από κατόχους Clearaudio με Satisfy και Unify βραχίονες, μια και οι συγκεκριμένοι έχουν την ίδια ακριβώς απόσταση στις προδιαγραφές τους.

Ώπα, ο προτράκτορας του Stevenson θεωρείται η δεύτερη επιλογή για τους βραχίονες rega, η πρώτη είναι του Baerwald! Πρέπει να δοκιμάσεις πρώτα εκείνον!

Αλλά και πάλι, αναγράφεται και πάνω στον προτράκτορα ότι πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση που η απόσταση pivot to spindle είναι 222 χιλιοστά ακριβώς.

Αν είναι 223-5 χιλιοστά όπως λες, μη μπεις καν στον κόπο. Χρησιμοποίησε κάποιον πιο universal.

Παρεπιπτόντως, οι παραπάνω προτράκτορες μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν και από κατόχους Clearaudio με Satisfy και Unify βραχίονες, μια και οι συγκεκριμένοι έχουν την ίδια ακριβώς απόσταση στις προδιαγραφές τους.

Επειδή είμαι τύπος που ακούει και άλλες γνώμες κατέβασα αυτόν:http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=64617&stc=1&d=1299083083
αλλά δεν κάθεται στο Arezzo και έτσι δοκίμασα και αυτόν:http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=64618&stc=1&d=1299083083
ο οποίος έκατσε ακριβώς στην ρύθμιση που ήδη έχω κάνει με το geo-disc.
Έτσι, δεν την ψάχνω άλλο με τους προτρακτορες.
Καταλήγω, ότι το geo-disc είναι το πιο βολικό και αξιόπιστο για μένα.
Με απλές κινήσεις έχω πολύ καλή ρύθμιση της κεφαλής.

Attachments

Και οι δυο είναι Baerwald
Άρα το Arezzo δεν είναι ακριβώς στις προδιαγραφές rega.

Last edited:
Πάντως νομίζω δεν θα χάσεις τίποτε αν κάνεις μια ερώτηση στον κατασκευαστή...ή εκεί που το αγόρασες.

Το armboard είναι απλό να έχει τρύπα μερικά χιλιοστά προς κάποια κατεύθυνση.

Ο κατασκευαστής δεν αποκλείεται να σου στείλει και χωρίς χρέωση άλλο armboard αν διαπιστωθεί ότι αυτό δεν είναι optimum... προσωπική μου άποψη...

Re: Απάντηση: Re: AREZZO - Το έχει κανείς;

Βινύλια έχουν και τα χαμηλά ντουλάπια.
Συνολικά μέχρι τώρα έχω 1436.

Όσον αφορά τον Cairn 4812 το έχω μόνο σαν προ.
Τελικό στάδιο (το οποίο το έχωσα μέσα στο σασί του cairn) έχω τα hypex 400GT.
Τα οποία έκαναν πραγματικά τα Chario Syntar 200T να ακούγωνται σαν hi - end ηχεία.

θέλουμε φωτό !

εξαιρετική προσπάθεια. Πολύ βινύλιο !
Αλήθεια πως ξεσκονίζεις το πλατώ?

Απάντηση: Re: AREZZO - Το έχει κανείς;

Πάντως νομίζω δεν θα χάσεις τίποτε αν κάνεις μια ερώτηση στον κατασκευαστή...ή εκεί που το αγόρασες.

Το armboard είναι απλό να έχει τρύπα μερικά χιλιοστά προς κάποια κατεύθυνση.

Ο κατασκευαστής δεν αποκλείεται να σου στείλει και χωρίς χρέωση άλλο armboard αν διαπιστωθεί ότι αυτό δεν είναι optimum... προσωπική μου άποψη...

Τελικά έχει περιθώριο να τον φέρω στα 222χιλ ακριβώς.
Αλλά, τι βελτίωση θα έχω σε σχέση με το Geo-Disck?
Γιατί πρέπει ο προτράκτορας Baerwald ή ο stevenson να είναι καλύτερος από το Geo-Disck?

θέλουμε φωτό !

εξαιρετική προσπάθεια. Πολύ βινύλιο !
Αλήθεια πως ξεσκονίζεις το πλατώ?

Τι να το κάνεις το πλατό άμα δεν έχεις δίσκους να του βάζεις να παίζει...
Το ξεσκονίζω με Swifer πολύ προσεχτικά μην πάρω παραμέζεμα την βελόνα.....
....Και αστράφτει!!!

το μοτέρ που είναι? δεν φαίνεται στις φωτό....

Εδώ φαίνεται η αντανάκλαση του. Είναι κάτω από το πλατό.
Ακόμα και να το φωτογραφίσω είναι δύσκολο.
Κάποια στιγμή ίσως ανεβάσω κάποια φωτογραφία χωρίς το πλατό.
sonyeos24022011195.jpg

Αν έχεις περιθόριο, τότε είσαι άρχοντας, φέρε το στα 222χιλ ακριβώς και χρησιμοποίησε τον Stevenson.

Αμέσως αμέσως η κεφαλή σου θα έιναι ολόκληρη κάτω απο το "headshell" με αποτέλεσμα να λειτουργέι σωστά η κεφάλή...

Θα έχεις καλύτερο tracing...

Θα μπορείς κατα βούληση να χρησιμοποιέις όποιο protractor θέλεις χωρίς ΚΑΝΕΝΑ περιορισμό... ώστε να εκμεταλευτείς τα χαρακτηριστκπά του καθενός ξεχωριστά (άμα έχεις διάθεση) ώστε να έχεις τον έλεγχο σε ποιούς δίσκους θα έχεις λιγότερη ή περισότερη παραμόρφωση σε συγκεκριμμένα σημεία των δίσκων σου.

Μπορείς κάλιστα να χρησιμοποιήσεις και το geodisk!!!

Εμένα μου αρέσει πολύ ο Stevenson, αλλά όπως πολύ σωστά είπε ο προλαλήσας λειτουργεί μόνο εάν είσαι ακριβώς στα 222χιλ.

Σου έυχομαι καλές ακροάσεις!!:2thumb22sup:

Ok το έφερα στα 222χιλ.
Ρύθμισα τη κεφαλή με το baerwald αλλά και πάλι η κεφαλή περισεύει το ίδιο. Μάλον η ανατομία της, επιβάλει να είναι οριακά πάνω στον βραχίωνα.
Κι αυτό γιατί με την Grado Gold δεν περίσευε τόσο πολύ. Σχεδόν καθόλου.
Πάντως τώρα GeoDisc kai Baerwald συμπίπτουν ακριβώς.

Να ρωτήσω κάτι για την θέση του πλατω πάνω απο την tv και μάλιστα crt. Δεν επηρεάζεται η κεφαλή απο το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που δημιουργεί η λάμπα της crt;

Όταν λειτουργεί ταυτόχρονα, ναι επηρεάζει.
'Ενας ενοχλητικός βόμβος είναι αισθητός, όταν δεν υπάρχει μουσική στα αυλάκια του βινυλίου.
Αλλά σχεδόν ποτέ αυτά τα δύο δεν συνλειτουργούν.
Λόγω χώρου και άλλων παραγώντων είμαστε αναγκασμένεοι να κάνουμε κάποιες υποχωρήσεις....

άραγε γνωρίζει κανείς πως στέκεται το συγκεκριμένο δίπλα στο project perspex?

Απάντηση: Re: AREZZO - Το έχει κανείς;

άραγε γνωρίζει κανείς πως στέκεται το συγκεκριμένο δίπλα στο project perspex?

To περιοδικό ΗΧΟΣ βαθμολογεί με 4,1 το Project και με 4,3 to Arezzo.

Ναι, συμφωνώ ότι ο ήχος δεν είναι και πανάκια. Πήρα το περιοδικό, αλλά αρχίζω να πιστεύω ότι δεν κάνουν δοκιμές στα μηχανήματα. Ας πούμε στην παρουσίαση του, ο κ. Ξένος αναφέρει ότι το μοτέρ στηρίζεται στο Rack....
Όχι, δεν στηρίζεται στο rack, αλλά είναι βιδωμένο στο μεσαίο σασί.
Δεν ξέρω, μπορεί να διαβάζουν άλλα περιοδικά και να βάζουν και την δική τους σάλτσα και να λένε μετά ότι τα δοκιμάζουν.
Πως λοιπόν μετά να πιστέψω και στην ηχητική εκτίμηση τους;
Δεν με πείθουν ότι πραγματικά τα βλέπουν, πόσο μάλλον ότι τα ακούν...

Re: Απάντηση: AREZZO - Το έχει κανείς;

Ναι, συμφωνώ ότι ο ήχος δεν είναι και πανάκια. Πήρα το περιοδικό, αλλά αρχίζω να πιστεύω ότι δεν κάνουν δοκιμές στα μηχανήματα. Ας πούμε στην παρουσίαση του, ο κ. Ξένος αναφέρει ότι το μοτέρ στηρίζεται στο Rack....
Όχι, δεν στηρίζεται στο rack, αλλά είναι βιδωμένο στο μεσαίο σασί.
Δεν ξέρω, μπορεί να διαβάζουν άλλα περιοδικά και να βάζουν και την δική τους σάλτσα και να λένε μετά ότι τα δοκιμάζουν.
Πως λοιπόν μετά να πιστέψω και στην ηχητική εκτίμηση τους;
Δεν με πείθουν ότι πραγματικά τα βλέπουν, πόσο μάλλον ότι τα ακούν...

Το έχουμε πεί και πάντα θα το λέμε παιδιά.
Ακροάσεις και πάλι ακροάσεις.Αστεράκια, τελίτσες, κυκλάκια, ας
τα αφήσουμε σε δεύτερη μοίρα, ή αν θες, ας τα κρατήσουμε απλά σαν μια γνώμη..