Aris παραβολικό 2.40μ - Καλώς ήρθα στην παρέα των 2+ m

Απάντηση: Re: Aris παραβολικό 2.40μ - Καλώς ήρθα στην παρέα των 2+ m

Νίκο, το μεγάλο πιάτο θα κατεβαίνει αποκλειστικά στο καθιστικό, που θα είναι και όλα τα μηχανήματά μου εκεί μαζεμένα.
Για τα υπόλοιπα δωμάτια, θα κατέβει το άλλο πιάτο (1.20μ-Televes) που έχω τοποθετήσει με 3 LNB (Hotbird, Astra, Eutelsat 16º). :antlers:

Δεν κατάλαβες τι είπα ... για PVR μίλησα ... ειδικά στο βρεταννικό πακέτο θέλει 3 πλο lnb ....

Απάντηση: Re: Aris παραβολικό 2.40μ - Καλώς ήρθα στην παρέα των 2+ m

Δεν κατάλαβες τι είπα ... για PVR μίλησα ... ειδικά στο βρεταννικό πακέτο θέλει 3 πλο lnb ....

Κάτσε πρώτα βρε Νίκο να βρίσκουμε χρόνο να βλέπουμε και μετά θα δούμε και για PVR :ears:
Εξάλλου το βάζω περισσότερο για αγώνες ποδοσφαίρου, οπότε να βλέπεις αγώνες μαγνητοσκοπημένους δεν λέει και τόσο :ADFADF1:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Aris παραβολικό 2.40μ - Καλώς ήρθα στην παρέα των 2+ m

Τι είναι αυτό??? :grinning-smiley-043 :nounder:
irtefeed.jpg

invacomsinglec120.jpg

to pano vidoni sto kato

Ναι, σαν το δικό μου είναι ακριβώς! Απλά εαν θυμάμαι το κάτω είναι σε άσπρο χρώμα κι αυτό.

Re: Απάντηση: Re: Aris παραβολικό 2.40μ - Καλώς ήρθα στην παρέα των 2+ m

Είναι για να βλέπω την Πανάθα μας καλύτερα Αλέξη :ernaehrung004:

Ρε οτι πιατο και να βαλεις καλυτερα δεν παιζει ο βαζελος...:flipout:

Εδω 3 πιατα εχω βαλει και ο γαβρος ακομα σεεεεεεεεεερνεται.....:flipout:

Αντε Πανουλη, καλες θεασεις φιλαρακι με τον νεο σου ταψι φιλε μου :a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Aris παραβολικό 2.40μ - Καλώς ήρθα στην παρέα των 2+ m

Ρε οτι πιατο και να βαλεις καλυτερα δεν παιζει ο βαζελος...:flipout:

Εδω 3 πιατα εχω βαλει και ο γαβρος ακομα σεεεεεεεεεερνεται.....:flipout:

Αντε Πανουλη, καλες θεασεις φιλαρακι με τον νεο σου ταψι φιλε μου :a0210:

Σε ευχαριστώ φίλε greg :ernaehrung004:

Οσο για τις ομάδες μας, κλάφτα!!! :smash:

Καλοριζικο φιλε Πανο στην επισημη πρωτη :ADFADF1:τις μπυρες θα τις φερω εγω :ernaehrung004:!!!!!

(:popcorn: το φαι εσυ....εχεις καλυτερο αισθητηριο στις Gourme γευσεις :chef: )

Καλοριζικο φιλε Πανο στην επισημη πρωτη :ADFADF1:τις μπυρες θα τις φερω εγω :ernaehrung004:!!!!!

(:popcorn: το φαι εσυ....εχεις καλυτερο αισθητηριο στις Gourme γευσεις :chef: )

Thanks αγορίνα -bye-

Ετσι φθηνά πας να την βγάλεις? Είσαι γελασμένος κολλητέ :BDGBGDB55: :grinning-smiley-043

Στην Βιλαριμπα και στο Βιλαμπαχο ειχανε τετοια πιατα το θυμάμαι:flipout::flipout::flipout:

Καλοριζικο εισαι champ:firstprize:

Thanks αγορίνα -bye-

Ετσι φθηνά πας να την βγάλεις? Είσαι γελασμένος κολλητέ :BDGBGDB55: :grinning-smiley-043

Καλα, καλα θα φερω και το γλυκο......μη βαρας :damnyou:
chocolate_narrowweb__300x435,0.jpg

Α.... Ξεχασα κανεις ακομα διαιτα......

Re: Απάντηση: Aris παραβολικό 2.40μ - Καλώς ήρθα στην παρέα των 2+ m

Σ' ευχαριστώ πολύ Χρήστο :ernaehrung004:

Εσύ σε αυτό το θέμα είσαι από τους τυχερούς της υπόθεσης, αφού όλους τους δορυφόρους τους πιάνεις με πολύ μικρότερα πιάτα και δεν χρειάζεσαι να ανεβάζεις στις ταράτσες θηρία σαν το δικό μου. Μόλις μπω στο σπίτι εννοείται ότι θα ξεκινησουν και οι αναφορές λήψεις :award:

Πανο μαλλον δεν γνωριζεις οτι εγω παρολο που βρησκομαι εντος της ζωνης πολλων ιχνοδιαγραμματων, δορυφορικη και να θελα να βαλω δεν θα μπορουσα. Μονο αν βρω αλλο διαμερισμα για ενοικιο τοτε ισως θα καταφερω να ανεξαρτοποιηθω απ τη δικτατορια του τοπικου μονοπωλειου της πανακριβης καλωδιακης. Σε καμια περιπτωση ομως θα μπορω να εγκαταστησω κατι μεγαλυτερο του 1.20μ αφου αυτα θεωρουνται θηρεια για τα εδω δεδομενα και οχι τα 240ρια που ειναι απαγορευτικα ονειρα για οσους δεν ζουν στην απομακρη επαρχια η ανοικουν στους πλουσιους κατοχους ενος σπιτιου. Οποτε μην κολλας στο οτι δεν επροκειτο να βγαλεις πληρης Astra 2D. Σκεψου οτι εμεις εδω και 240ρια να βαζαμε δεν θα λαμβαναμε πληρης 42Ε, 4W Israel Beam. Ακομα και με 1.20μ δεν εχεις πληρης ληψη απο 7W/26E. Αυτος ο μυθος γυρω απ τον Astra 2D διστυχως εχει κανει τους περισσοτερους να νομιζουν πως αν δεν τον πιανεις αυτον χανεις τα πιο αξιοπιστα καναλια. Επειδη ομως αφορα μεγαλο μερος της Ευρωπης και οχι μονο την Ελλαδα δες το αλλιως. Με αυτο το μεγεθος λαμβανεις πολυ περισσοτερα στη Ροδο παρα στη Φινλανδια η στην Ισλανδια που δεν ειναι και απ τις πιο υποαναπτυγμενες χωρες.:fahne90:

Υπάρχουν κάποιοι που το έχουν σαν χόμπι και θέλουν να πιάνουν 20000 κανάλια. Κανένα πρόβλημα, είναι ωραίο χόμπι ... όμως αυτοί είναι μια μικρή μειοψηφία.

Για τους περισσότερους από μας, αν η Nova είχε καλύτερο σήμα, δύο κανάλια HD (πχ. Filmnet 1, SS 1) και κόστιζε 30 ευρώ το μήνα, ούτε που θα σκεφτόμασταν για πιάτα μεγαλύτερα από 80 εκ. Και σίγουρα δεν θα ψάχναμε τα Αλβανικά, Ελβετικά και Αραβικά κανάλια.

Ο 2D πάλι είναι ειδική περίπτωση. Έχει τα ελεύθερα αγγλικά που μάλιστα είναι και εξαιρετικής ποιότητας. Για τους περισσότερους από μας που γνωρίζουμε μόνο την αγγλική γλώσσα, ο 2D θα ήταν πιο σημαντικός από όλους τους άλλους δορυφόρους μαζί!

Συμφωνω μαζι σου Νικο για την αγγλικη γλωσσα στο συνολο του ελληνικου πλυθισμου αν και υπαρχουν περιοχες της κυριως Βορειας Ελλαδας οπου καλυτερα γνωριζουν τα Γερμανικα η Ρωσικα παρα τα Εγγλεζικα. Ο Astra 2D διστυχως ακοκολουθει μια μοδα της απομονωσης των τηλεοπτικων αγορων με τα πολυ περιορισμενα spot beams και χαμηλης ισχυς. Απλα τυγχαινει να συνδιαζει οπως λες Αγγλικα+FTA κατι που δεν παρατηρουμε ουτε στους Astra 3A, Sirius 4 Nordic κλπ.

Η Ροδος οποιος θυμαται τη κατασταση πριν 15 χρονια ηταν μαθημενη σε κεραιες της ταξης των 3-5μ. Σαφως και εχουν βελτιωθει τα σηματα σε πολλες τροχιακες θεσεις απο τοτε ομως ας μη ξεχναμε οτι σαν ακριτικη περιοχη της ηπειρου και με την προαναφερομενη μοδα των φθινων δορυφορων μικρης εμβελειας μαλλον θα εξακολουθουμε να χρειαζομαστε τα θηρεια για αρκετο διαστημα ακομη.

Οσο για τη ΝΟΒΑ τωρα και να ειχε καλυτερη ποιοτητα, παλι αρκετοι θα στραφοταν σε ξενα καναλια FTA η κλειδωμενα. Παρατηρειται εδω και χρονια σε πολλες αλλες χωρες και οχι μονο απο (προην) μεταναστες γιατι παντα υπαρχει κατι που το τοπικο πακετο δεν το προσφερει.

Και για να μη χαλασω το θεμα του Πανου περισσοτερο τελειωνω εδω αναφεροντας οτι αν καποιος ενδιαφερεται για παραγωγες της BBC και δεν εχει προβλημα να ειναι 100% νομιμος τοτε υπαρχουν λυσεις σε διαφορα boards οπου διανεμεται πολυ πραμα τουλαχιστον οσον αφορα τον τομεα των ντοκυμαντερ ακομη και σε HD.

O πιο βασικός λόγος που έβαλα το συγκεκριμένο πιάτο είναι ότι στη Ρόδο, μέχρι το βράδυ που χάνεται το σήμα, μπορώ να βλέπω BBC και γενικά τα ελεύθερα αγγλικά κανάλια του SKY. Συν το γεγονός ότι μπορώ οποιαδήποτε στιγμή θέλω στο μέλλον να του βάλω και τα φτερά και να πάει στα 3+ και να κατεβαίνει ολόκληρη την ημέρα η δέσμη των ελεύθερων του SKY.
Το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι θα είναι κινητό και συνήθως τους καλούς αγώνες τους δείχνει όλο και κάποιο FTA κανάλι.

Re: Απάντηση: Aris παραβολικό 2.40μ - Καλώς ήρθα στην παρέα των 2+ m

O πιο βασικός λόγος που έβαλα το συγκεκριμένο πιάτο είναι ότι στη Ρόδο, μέχρι το βράδυ που χάνεται το σήμα, μπορώ να βλέπω BBC και γενικά τα ελεύθερα αγγλικά κανάλια του SKY. Συν το γεγονός ότι μπορώ οποιαδήποτε στιγμή θέλω στο μέλλον να του βάλω και τα φτερά και να πάει στα 3+ και να κατεβαίνει ολόκληρη την ημέρα η δέσμη των ελεύθερων του SKY.
Το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι θα είναι κινητό και συνήθως τους καλούς αγώνες τους δείχνει όλο και κάποιο FTA κανάλι.

Ελευθερα καναλια του SKY? Δηλαδη χωρις συνδρομη και χωρις καμια καρτα? Και ποια ειναι αυτα τα καναλια?

BBC, ITV, Channel 4,...

Αναφέρομαι στις δέσμες του Astra 2D στις 28.2º, οι οποίες είναι και οι πιο δύσκολες στην Ελλάδα, με μικρη εξαίρεση Ρόδο και Κύπρο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Aris παραβολικό 2.40μ - Καλώς ήρθα στην παρέα των 2+ m

Ειπαμε χωρις καρτες ετσι?

Ναι, αλλά για την υπόλοιπη Ελλάδα θέλεις από 5μ και πάνω πιατο!!!!!!! Για αυτό και σχεδόν ποτέ δεν αναφέρει κανένας τα συγκεκριμενα, γιατί δεν μπορεί να τα πιάσει :antlers: