Aris παραβολικό 2.40μ - Καλώς ήρθα στην παρέα των 2+ m

Σε Ku οτι βγαινει περαν των 30W πιστευω πως με ενα ακομη κινητο των 1.20μ μπορεις να το βγαλεις οποτε καλυτερα το 2.30μ να πηγαινει οσο ανατολικα γινεται. Καλα που το σκεφτηκε ο Φιλιππος !!

Πανο δεν είναι θέμα ποιότητας, αλλά ποσότητας! Στα δυτικά αξίζει ουσιαστικά να πας μόνο μεχρι τις 40.5 (αν έχεις μπάντα C) και μέχρι τις 30 (για μπάντα Ku). Μετα τις 45 δυτικά δεν εχεις πλέον τιποτε σε καμία μπάντα, ειδικά στην Ρόδο. Αντίθετα στα ανατολικά έχεις πολλούς δορυφόρους και στις 2 μπάντες και...ακόμη πιο πολλούς στην Ρόδο (που στα ανατολικά παράλια μπορεί να φτάσει και μέχρι τις 105 μοίρες ανατολικά ...)
Αν καταφέρει ο τεχνικός να σου...τανύσει το τόξο μέχρι τις 105 ανατολικά (αν δεν έχεις εμπόδια προς τα εκεί) θα σε ονομάσουμε....επίτιμο φρουρό του ανατολικού τόξου!

Re: Απάντηση: Aris παραβολικό 2.40μ - Καλώς ήρθα στην παρέα των 2+ m

Παιδιά, κόστος περίπου στα 1000 θα μου βγει, αλλά οι τιμές τις αγοράς είναι μεγαλύτερες. Απλά επειδή δεν βάζω μόνο το πιάτο, αλλά κι άλλα πράγματα (θυροτηλεοράσεις, συναγερμούς, 2ο πιάτο 1.20μ με 3 Lnbs, κεραίες επίγειου σήματος,...) η τιμή επειδή είναι και φίλος ήταν ευκαιρία. Διαφορετικά δεν υπήρχε περίπτωση, για το συγκεκριμένο κιόλας πιάτο, που είναι κορυφαίο ποιοτικά, να πληρώσω κάτω από 1400-1500 !!!

Μένω στο ίδιο νησί και μου ζήτησαν για το ίδιο αλλά ακίνητο 1200.
Με τα extension +800->2000....
Για Sky - digital συνδρομή (HD+ταινίες) 1100/χρόνο , η συσκευή 750.

:frown:

Ηδη φιλος στο θεμα των HDTV εχει αναφερει κοστος για το skydigital διαβασε το διοτι η τιμες που αναφερεις μαλον για υπερβολικες μου ακουγονται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Aris παραβολικό 2.40μ - Καλώς ήρθα στην παρέα των 2+ m

Μένω στο ίδιο νησί και μου ζήτησαν για το ίδιο αλλά ακίνητο 1200.
Με τα extension +800->2000....
Για Sky - digital συνδρομή (HD+ταινίες) 1100/χρόνο , η συσκευή 750.

:frown:

Στράτο, για τα extensions που λες, τόσα πολλά???? Πόσο θα το κάνεις το πιάτο? 3.10 ή 3.70μ?
Πάντως για την τιμή τη δικιά μου, έχω αναφέρει ότι το παιδί είναι φιλαράκι καλό και για αυτό μου κάνει και special price. Εξάλλου μου βάζει κι άλλα πράγματα και θα βγουν κοντά στα 3000 τα λεφτά που θα του δώσω στο τέλος. Εεεεε, κάποια έκπτωση παραπάνω δικαιούμε :grinning-smiley-043

Πανο η Aris 240 η πιο σωστα Famaval 230 μπορει να επεκταθει μονο ως 310 οπως δειχνει και η επισημη σελιδα του κατασκευαστη: http://www.famaval.pt/en/tiki-index.php?page=antenas_310

Για να πας σε 3.70μ απαιτειται με αλλα λογια κεραια ακριβως τετοιου μεγεθους και φυσικα πολυ υψηλοτερου κοστους. Οι τιμες ανεβαινουν οχι γραμμικα με τη διαμετρο αλλα με την επιφανεια.

Χθές βράδυ προσπαθήσαμε να ρυθμίσουμε το πιάτο επιτέλους. Δυστυχώς δεν κατορθώσαμε να το τελειώσουμε (ένεκα ώρας...), αλλά σας βάζω μια δέσμη (οι 4 που φαίνονται αριστερά είναι ο μισητός σε πολλούς Astra 2D) σε φώτο, που πολλοί θα θέλατε να πιάνατε :grinning-smiley-043

attachment.php

Attachments

• astra_2D.jpg
    astra_2D.jpg
    65 KB · Views: 213
Αναφέρομαι στις παρακάτω δέσμες, όπου είναι κανάλια όπως το BBC HD :Banane0:

attachment.php

Λίγα λόγια για τη ρύθμιση του πιάτου, το οποίο μας έκανε να χάσουμε τον ύπνο μας (03:30 το πρωί φύγαμε από την ταράτσα :smash:).

Πού είναι το πρόβλημα που αντιμετώπιζουμε μέχρι στιγμής? Πιάνουμε κανονικά το τόξο από 78.0°E (πιάνει και ακόμα πιο ανατολικά, αλλά εκεί τσεκάραμε να δούμε ποιος δορυφόρος ήτανε από το πεδιόμετρο) μέχρι και 7.0°W. Από 7W και μετά τίποτα!!!! :bigcry: Γιατί συμβαίνει αυτό, αφού στο υπόλοιπο τόξο μας όλοι οι δορυφόροι φαίνονται να είναι εντάξει και με φουλ σήμα? Μήπως δεν είναι όντως εντάξει το τόξο μας? Σήμείο 0 έχουμε στις 28.2°, γιατί εκεί κοντά δουλεύει σωστά το τόξο. Λέτε να το πάμε λίγο πιο δίπλα μήπως? Και προς τα πού? Προς 30.0°Ε ή προς 26.0°Ε??
Σύντροφοι την βοήθειά σας στο θέμα!!! :ears:

Να σημειώσω ότι οι παραπάνω μετρήσεις που βλέπετε στις συχνότητες του Astra 2D έγιναν το βράδυ, που το σήμα χάνεται λίγο, με το συγκεκριμένο πιάτο. Εαν βάλουμε και τα φτερά στο πιάτο θα έχουμε λήψη ολόκληρο το 24ωρο. Ετσι όπως είναι το σήμα έφτανε το βράδυ μέχρι 61db, αλλά δεν μας έδινε εικόνα.

Το άλλο θέμα είναι ότι μετά τις 7.0°W είναι εκτός τροχιάς το τόξο μας. Αναγκαστήκαμε και χαλάσαμε λοιπόν το τόξο για να το ψάξουμε για άλλη μια φορά από την αρχή. Ομως θα ήθελα από αυτούς που έχουν κινητά πιάτα παρόμοια ή μικρότερα να μου πουν τι μπορεί να φταίει...

Πάνο, ο σοφός λαός λέει πως "αν δεν βρέξεις τον πισινό σου ψάρια δεν πιάνεις"
Οι αρχαίοι το έλεγαν πιο κομψα "Τα αγαθά κόποις κτώνται"

Οπως και να το πεις θέλει κόπο η κινητή λήψη..

Σίγουρα Αλέξανδρε, έτσι είναι και πίστεψέ με, το έχω καταλάβει από πρώτο χέρι!
Υπάρχουν πουθενά αναφορές για το πού είναι το σημείο μηδέν σε κάθε περιοχή της Ελλάδας? Κανένας φίλος που να ξέρει στα σίγουρα πού πρέπει να κεντράρω στη Ρόδο που βρίσκομαι??? Αν και όλα δείχνουν ότι το κέντρο πρέπει να είναι στις 28.2°, αλλά λέω μπας και κάνουμε κανένα μικρό λάθος...

το κέντρο σου είναι καλό είτε στίς 28.2Ε ή και στις 26Ε... κάπου εκεί είναι το APEX (κορυφή) του τόξου μας.

Ομως απο την στιγμή που μετά τις 7w εχεις απώλεια λήψης, πρεπει να δείς αν με βύθιση του πιάτου, ή με ανύψωση του εχεις βελτίωση ετσι θα δείς αν είναι θέμα απολυτης οριζοντίωσης και καθετοποίησης τόσο της βάσης στήριξης όσο και του πιάτου σου.

Η απόλυτη λήψη απαιτεί ειδικά σε μεγάλα μεγέθη πιάτων όπυο η δέσμη τους επιρρεάζεται ευκολα απο ενα χιλιοστό λάθους, τέλειο αλφάδιασμα.

Επίσης οταν το πιάτο "πιάνει άκρα" καλό είναι να το ξανααλφαδιάζεις γιατί μπορεί να εχει τζόγο και να κρεμάει ή να ανεβαίνει και να σε βγάζει εκτός τόξου... απο την άλλη δεν εχω δεί μήπως μετά τις 7W στοχευατε σε κανέναν αποκλίνοντα δορυφόρο???

ΥΓ Καλορίζικο φίλε το πιάτο σου, πανέμορφη εγκατάσταση και σου ευχομαι καλές λήψεις ειδικά στο πολυπόθητο 2D... εγώ πήρα channel Master 3μετρο για αυτό το σκοπό και ΔΕΝ...

Απάντηση: Re: Aris παραβολικό 2.40μ - Καλώς ήρθα στην παρέα των 2+ m

ΥΓ Καλορίζικο φίλε το πιάτο σου, πανέμορφη εγκατάσταση και σου ευχομαι καλές λήψεις ειδικά στο πολυπόθητο 2D... εγώ πήρα channel Master 3μετρο για αυτό το σκοπό και ΔΕΝ...
Σε ποια περιοχή είναι μικρό το τρίμετρο για τον μισητό 2D?

Πανο το σημείο μηδεν για σενα είναι το γεωγραφικό σου μήκος, δηλαδή...καρφί 28.2Ε (και πολύ βολικό κιόλας που υπάρχει εφικτής λήψης δορυφόρος εκεί)
Παντως κανάλια μπάντας ku μπορείς σίγουρα να πιάσεις απο 90 ανατολικά μέχρι 43 δυτικά με το πιάτο σου στην Ρόδο (πιθανόν και πέρα απο 90 ανατολικά αλλά δεν έχω προσωπική λήψη για να ξέρω τι παίζει). Αν η καθετότητα είναι σωστή και το μοτερ μπορεί να εκταθεί αρκετά (το πιάσιμο να είναι κοντά στο χείλος του και βεβαια και να εχει ανοιχτεί "τερμα" απο μέσα, οπου υπάρχει ενα μηχανικό στοπ), τοτε τα υπόλοιπα είναι θεμα υπομονής!

Re: Απάντηση: Re: Aris παραβολικό 2.40μ - Καλώς ήρθα στην παρέα των 2+ m

Αθήνα που να μην εσωνα να είμαι.....

Είμαστε μέσα στην τρούπα του footprint

Διστυχως η Αθηνα ουτε με 4μ δεν βγαζει ιχνος απ τον 2D οπως δοκιμασε καποιος προσφατα. Κατα τ' αλλα η κεραια σου ανοικει στις καλυτερες για το μεγεθος της. Για να μην βγουμε κι αλλο εκτος θεματος εδω, θα σε παρακαλουσα εαν ειναι κινητη, να βοηθησεις στην ενημερωση, ποιες συχνοτητες απο τις δυσκολες τροχιακες θεσεις παρουσιαζουν προβληματα η ειναι ανυπαρκτες. Σαφως ο Astra 2D ειναι ελκυστικος για ολους, ομως δυσκολους εχουμε και αλλους οπου με 3μ εστω λαμβανονται μερικως.

Re: Απάντηση: Re: Aris παραβολικό 2.40μ - Καλώς ήρθα στην παρέα των 2+ m

Διστυχως η Αθηνα ουτε με 4μ δεν βγαζει ιχνος απ τον 2D οπως δοκιμασε καποιος προσφατα. Κατα τ' αλλα η κεραια σου ανοικει στις καλυτερες για το μεγεθος της. Για να μην βγουμε κι αλλο εκτος θεματος εδω, θα σε παρακαλουσα εαν ειναι κινητη, να βοηθησεις στην ενημερωση, ποιες συχνοτητες απο τις δυσκολες τροχιακες θεσεις παρουσιαζουν προβληματα η ειναι ανυπαρκτες. Σαφως ο Astra 2D ειναι ελκυστικος για ολους, ομως δυσκολους εχουμε και αλλους οπου με 3μ εστω λαμβανονται μερικως.

στην 1μοίρα δυτικά όλα κατεβαίνουν 24 ώρες μια χαρά.

Στις 5 μοίρες ανατολικά δυσκολία στην λήψη κάνα τσίμπιμα που και πού αλλά δεν με νοιάζει...

Παλαιότερα ο αστρα 19 ανατολικά είχε καλές αναλαμπές και απο τον 1Ε και απο τον 1F, όπως επίσης και οι δυτικές του hotbird 13E κατέβαιναν μια χαρά.

τώρα και γενικά η χρήση του πιάτου μιάς και υπάρχουν και άλλα σταθερά είναι παρκαρισμένος στην 1μοίρα Δυτικά και αν απαιτηθεί πάει βολτα... κυριακές εορτές και αργίες...

ομως για να μην κάνουμε κατάχρηση του θέματος περί aris2.4m αν θέλετε τα λέμε αλλού σε άλλο thread.