Aris παραβολικό 2.40μ - Καλώς ήρθα στην παρέα των 2+ m

Χθες τελικά έγινε η ρύθμιση του πιάτου. Καταφέραμε στο χρόνο που είχαμε να πιάσουμε από 60.0° Ανατολικά μέχρι και 7.0° Δυτικά. Δυστυχώς δεν έχω χρόνο για περισσότερους πειραματισμούς αυτή την εποχή, οπότε θα μείνει ως έχει το πιάτο και στο μέλλον καλά να είμαστε να πάμε περισσοτερο και προς τα 2 άκρα, δύση και ανατολή!! Το μοτέρ πάντως είναι όλα τα λεφτά. Δυνατό και γρήγορο, κάνουν το πιάτο να φαίνεται πιατάκι :D
Μην με ρωτήσετε περισσότερα γιατί δέκτη ακόμα δεν αποφάσισα ποιον θα αγοράσω...οπότε εν αναμονή λίγο ακόμα. -bye-

πανο καλοσωρισες και σου ευχομαι καλες ληψεις εκει κατω στη ροδο .Να ξερεισς θα μεινης πολυ ευχαριστημενος με αυτο ,στο λεω γιατι κι εγω εχω ακριβος το ιδιο εδω και 1 χρονο περιπου ,και εφαγε πολη βαρδαρη χωρις να κατα λαβει τιποτα.ΥΓ με BAND C αποδιδει καλυτερα .

Πανο διαθετεις DVB-S2 δεκτη μηπως ? Πιστευω πως δεν ειναι λιγοι που ενδιαφερονται για το αν λαμβανεις την 11362Η του 1F H+ FSS με το arte HD στην Ροδο. Αν και το θεωρω απιθανο αφου δεν φαινεται ιχνος σε 1.80μ. Ακομα και το οχι ειναι πολυ σημαντικο.

Χρήστο, θα το τσεκάρω το βραδάκι και θα δώσω αναφορά. Ναι, έχω τον DM800 -bye-

Να σαι καλα Πανο. Το βραδυ με τη δροσια βελτιωνονται και οι συνθηκες για δυσκολες ληψεις. Αν τυχον το βγαλεις σημειωσε σε παρακαλω το BER.

Χρήστο, χθες τελικά ήμουνα πολύ κουρασμένος κι έπεσα ξερός για ύπνο. Θα προσπαθήσω να το τεστάρω απόψε. -bye-

Χτες πάντως εγω έκανα καποιους πειραματισμούς με corrotor C/Ku που ...μου μειωσαν αισθητά το σήμα στην Ku band. Παρα την μειωση του σήματος και ενω ειχα αρκετές απώλειες στις 19.2 ανατολικά...το Arte HD συνέχιζε να παίζει απτόητο και με αρκετό περιθώριο, που σημαίνει ότι στα ΒΔ τουλάχιστον είναι πανίσχυρο!
Οι νεοι πειραματισμοί θα ολοκληρωθούν σήμερα το βραδυ με την επαναφορά του αρχικού feed του πιάτου μου με σκέτη Ku band, ώστε να διαπιστώσω τελικά πόσο χάνω με την μεγαλύτερη σκίαση της ειδικής χοάνης C/ku που έχω και τελος πάντων να δω ποιες ειναι οι μαξιμουμ δυνατότητες του πιάτου στην Ku band
Οπως καταλαβαίνετε...λειπει η γάτα απο το σπίτι και τα ποντίκια χορεύουν!

Απάντηση: Re: Aris παραβολικό 2.40μ - Καλώς ήρθα στην παρέα των 2+ m

Οπως καταλαβαίνετε...λειπει η γάτα απο το σπίτι και τα ποντίκια χορεύουν!

Κάτι τέτοιο μου θυμίζεις (όλους μας δηλαδή :grinning-smiley-043)

disney_satellite.jpg

Η καλύτερα αυτό :flipout::flipout:-bye-

mouse.jpg

Last edited:
Απάντηση: Re: Aris παραβολικό 2.40μ - Καλώς ήρθα στην παρέα των 2+ m

Δε τρεχει τιποτα Πανο, οποτε θες.

Χρήστο, μόλις δοκίμασα και δεν κατεβαίνει δυστυχώς τίποτα... :frown:

Χτες βραδυ έκανα την αλλαγή με σκέτη χοάνη ku και ειδα μιά μικρη θετική διαφορά στα δύσκολα, χωρίς να έχω τελειοποιήσει το τόξο και το κεντράρισμα.
Το θέμα ειναι ότι....μούπεσε απο τα χέρια το στεφάνι που στηριζε την χοάνη C/Ku (ήταν ιδιοκατασκευή απο τεφλόν ή κατι παρόμοιο αλλά εύθραυστο) και ...έγινε χίλια κομμάτια, έτσι μέχρι να φτιάξω άλλο θα έχω σκέτη μπάντα Ku...όπως όλοι σας βέβαια!

Υπομονη Φιλιππε θα το ξαναφτιαξειs!
Πεs μου τελικα ο corrotor δεν κανει τοσο καλη δουλεια τελικα?
Και κατα ποσο τωρα η ληψη σου σε ku βελτιωθηκε?
Μαλλον θα παρω 3,7μ πιατο ετσι οπωs παω!Σε σελιδεs Αμερικανικεs τα prodelin 3,7m τα εχουν κατω απο 2000 euro μαζι με μεταφορικα!
gab

Ποσα χρονια το ειχες αυτο Φιλιππε ? Καμια 15ετια ?

Γαβριηλ το υψηλο εριξε πολυ το $ ωστε να συμφερουν οι εισαγωγες. Το ιδιο ειχε πει και ο paul682 στο http://www.satellites.co.uk/satelli.../126352-insat-3a-4b-93-5-e-central-italy.html απο Ιταλια ο οποιος εχει το λεγομενο 3.7μ Prodelin. Αλλα κατω απο 2000 , μεσα και τα μεταφορικα ειναι πολυ χαμηλη τιμη. Τι τελωνειο πληρωνεις ομως και συμπεριλαμβανεται το polar mount ?

Υ.Γ.: Οι τουρκικες Laser Dish 4μ πηγαιναν (δεν εχω προσφατο τιμολογιο) 2250 , οποτε πολυ ελκυστικη η Prodelin 3.7m. Αυτην ακριβως δουλευει και ο Ουγγρος DX Bozóth αν και απ οτι λεει ο Ιταλος σκοπευει ν' ανεβει σε 5μ. Η τρελλα δε παει στα βουνα (εκει δεν υπαρχουν κιολας) !!

Υπομονη Φιλιππε θα το ξαναφτιαξειs!
Πεs μου τελικα ο corrotor δεν κανει τοσο καλη δουλεια τελικα?
Και κατα ποσο τωρα η ληψη σου σε ku βελτιωθηκε?
Μαλλον θα παρω 3,7μ πιατο ετσι οπωs παω!Σε σελιδεs Αμερικανικεs τα prodelin 3,7m τα εχουν κατω απο 2000 euro μαζι με μεταφορικα!
gab

Ο κορρότορας αυτός ειναι το τελευταίο μοντελο (νομίζω πως εκλεισε έκτοτε η Chapparal) και έχει την εξής ιδιομορφία: Εχει στο κεντρο της χοάνης ένα....μικρό κεραιάκι yagi το οποίο περιστρέφεται και με την βοήθεια του πολαρότορα σου φτιάχνει την πόλωση που θέλεις, αλλά αυτό...ισχύει όχι μόνο για την C Band αλλά και για την Ku band! Δεδομένου όμως ότι δεν υπάρχει πλέον ψηφιακός δέκτης ικανός να χειριστεί πολαρότορα ...αυτό σημαίνει ότι πρεπει να δουλεύεις ταυτόχρονα και τον αναλογικό δέκτη ρυθμισμένο ανα δορυφόρο και μαλιστα αλλάζοντας κανάλι αν θελεις να πας απο οριζόντιο κανάλι του δορυφόρου σε κάθετο...ενω ταυτόχρονα έχεις φροντίσει να απομονώσεις την τροφοδοσία του lnb απο τον αναλογικό, ώστε να μην κάψεις κανένα lnb!
Ως εκ τούτου ο κορρότορας θα μου μείνει ως συλλεκτικό κομμάτι, η για πιθανή μελλοντική σκέτη μπάντα C όπου η απόδοσή του ήταν πολύ καλή!
Στην μπάντα Ku δυστυχώς έχει (όπως όλοι) πολύ σοβαρές απώλειες, μη αποδεκτές για την Ελλάδα!

Ποσα χρονια το ειχες αυτο Φιλιππε ? Καμια 15ετια ?
Εννοείς το ορίτζιναλ feed ku band?
Λογικά το έχω αχρησιμοποίητο απο το 93 ή το 94 οπότε και έβαλα την πατέντα για λήψη C/ku. Σημειωτέον ότι ειναι τρια διαφορετικά ποδαράκια στηριξης σε 3 εσωτερικές τρυπες στο πιάτο (για το αλλο ειχα φτιάξει στηριξη στο εξωτερικό χειλος του πιάτου). Δεν πετάω τίποτε από αυτά τα πράγματα....

Ειμαι στην ευχάριστη θέση να αναγγείλω κατέβασμα και της 4ης συχνότητας του γαλλόφωνου πακέτου Canal Horizons (11551V) απο την δύσκολη δέσμη δυτικής αφρικής στις 22 δυτικά. Την συχνότητα αυτη την κατεβάζω πρώτη φορά και το ελεύθερο Direct 8 εμφανίζεται με αρκετά τσακίσματα. Τα scpc σε υψηλότερες συχνότητες στην ίδια δεσμη δεν κατεβαινουν ακόμη...

Περασε το μετωπο του χαμηλου και καθαρισε ο ουρανος μετα απο καμια δυνατη νεροποντη Φιλιππε ? Πολυ εντυπωσιακο, μπραβο :))