Αρμοί - μυρμήγκια

journeyman

Senior Member
21 June 2008
516
καλημέρα σε όλους!
Αντιμετωπίζω ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με τα μυρμήγκια στο σπίτι.
Βγαίνουν από τους αρμούς του μπάνιου κυρίως, οι οποίοι είναι "σαθροί" παρόλο που το σπίτι είναι μόλις 5-6 χρόνων (ενοίκιο).
άρα η ερώτησή μου είναι πως μπορώ να τους "κλείσω" ξανά τοπικά, με δεδομένο ότι έχουν μικρές τρυπούλες από όπου βγαίνουν οι μίνι περιπατητές?
Για την ώρα, απλά παρακολουθώ τον "σιδηρόδρομο" για να δω από που βγαίνουν και τσουπ, κλείνω την τρύπα με σιλικόνη.

Η δεύτερη ερώτηση μου είναι, αν έχετε να προτείνετε κάτι για την αντιμετώπιση των ορδών μυρμηγκιών (παρακαλώ να ληφθεί υπόψιν ότι υπάρχει μωρό στο σπίτι, άρα δεν "παίζει" ψεκασοί, αροξόλ κλπ).

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Re: αρμοί - μυρμήγκια

Εισαι σιγουρος οτι ειναι μυρμηγκια και οχι τερμιτες ?

Εχουν τεραστια διαφορα αν ξερεις πως να τα κοιταξεις....

Σκοτωσε εναν φωτογραφισε το οσο πιο κοντα μπορεις και βαλε την φωτογραφια εδω.

Αν ειναι τερμιτες ξερω ακριβως να σου πω τι θα κανεις . Τα μυρμηγκια ειναι γενικως ακακη περιπτωση και ευκολα απομακρυνονται.

Last edited:

Λοιπόν,θα πας απο κατάστημα γεωπονικών ειδών και θα πάρεις ένα φάρμακο που λέγεται Icon.Με ψεκαστήρι θα ψεκάσεις αρμούς,γωνίες και ακμές.Δεν είναι επικίνδυνο,είναι θαυματουργό.Θα ξενοιάσεις μια και καλή απο οτιδήποτε έρπον.Συμβουλεύσου το γεωπόνο για περισσότερες λεπτομέρειες.Εναλλακτικά υπάρχει το Fedona που είναι ακόμα πιο ακίνδυνο,είναι αυτό που χρησιμοποιούν οι απολυμαντικές.Είναι όμως πιο δυσεύρετο,λογικά μπορείς να το βρείς σε ενημερωμένα κτηνιατρεία.

Το fedona ειναι εξαιρετικη περιπτωση μαλιστα ειναι το μονο που επιτρεπουν για χρηση ΜΕΣΑ στα νηπιαγωγεια/παιδικους σταθμους. Μια φορα τον χρονο το κανω και εγω μεσα στο σπιτι.

Αλλα μην κανεις τιποτα αν δεν βεβαιωθεις οτι προκειται για μυρμηγκια και οχι τερμιτες γιατι πολυ απλα θα κουκουλωσεις ενα προβλημα που θα γινει πολυ μεγαλυτερο.

Φωτογραφια ζωυφιου αμεσα θελουμε για να σε βοηθησουμε.....

Δοκιμασε σκονη κανελα, μου το ελεγαν και γελουσα αλλα ετυχε να ριξω πριν κανα δυο μηνες για πλακα σε κανα δυο φωλιες (και μαλιστα σε χωμα) και ακομα δεν βλεπω μυρμηγκια στις φωλιες

Απάντηση: αρμοί - μυρμήγκια

Ακομα καλυτερα απο την κανελλα,
ειναι η μαγειρικη σοδα.

Τι το ιδιατερο εχει ο τερμιτης?
Διοτι και στη κουζινα μου μερικες φορες εμφανιζονται μερικα σε τυχον ξεχασμενα φαγητα κλπ.
Για ψυλλους και κοριους χρησιμοποιησα διατομικη γη και αιθεραιο ελαιο λεβαντας.

Τι το ιδιατερο εχει ο τερμιτης?

Αλλη συμπεριφορα και αντιμετωπιση απο τα μυρμηγκια χρειαζεται.

Καμια μα καμια σχεση. Το μυρμηγκι δεν καταστρεφει οπως τερμιτης.

Αν δεν τον παρεις χαμπαρι και δεν αντιδρασεις μπορει να σου φαει το μισο σπιτι (οτι ειναι ξυλο).

Και τα κρουσματα στην Ελλαδα ειναι αυξανομενα τα τελευταια χρονια απλα ο κοσμος δεν τα ξεχωριζει απο τα μυρμηγκια.

Οντως τυχερος εισαι.

Μυργκηκακια ακακα.

Εγω οταν τα βλεπω καμια φορα μεσα στο σπιτι χαιρομαι γιατι σημαινει οτι ολες οι υποδομες των τερμιτων και οι φωλιες τους εχουν καθαριστει απο τα μυρμηγκια. Ειναι φανατικοι εχθροι.

Παρε ενα fendona και ψεκασε μεσα στο σπιτι και αντε γεια....

Άν είναι εύκολο δείξτε μας και εμάς την διαφορά Μυρμηγκιού - Τερμίτη με καμιά εικόνα και περιγραφή.
Ευχαριστώ

Υπαρχει και ενα gel που το χρησιμοποιησα και τελος τα μυρμηγκια!!
Το πουλαει ο Καλογεροπουλος στον Πειραια.

ευκολα ξεχωρίζουν μονο και μονο απο τις κεραίες.
Difference_termites_ants.png