Arrival

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    107
Re: Arrival (2016)

Όχι... νταξει... είπαμε.. δεν σκέφτηκα καν να το διασαφηνισω γιατί δεν το είχα στο μυαλό μου ότι έπαιζε αυτό το σενάριο :)

Οσκαρ καλύτερου ηχητικού μοντάζ στο αριστούργημα, γελάνε και οι πέτρες... :flipout:

To μονταζ ηχου ειναι μια τρομερα περιπλοκη και δυσκολη διαδικασια την οποια ακομα και εγω που εργαζομαι στον χωρο δεν κατανοω πληρως. Αυτοι που εβγαλαν τις υποψηφιοτητες για τα τεχνικα βραβεια ειναι και οι ιδιοι πολλαπλα βραβευμενοι και τεχνικοι και αλλων ειδικοτητων και σιγουρα ξερουν απειρως περισσοτερα για το μονταζ ηχου απο τον καθενα.

Ναθ,
αν ειναι μονο οι γκουρου του ηχου να γνωματευουν για την ηχητικη ανωτεροτητα μιας ταινιας
τοτε εμεις οι υπολοιποι να γυρισουμε στα ραδιοφωνακια και να ψηφιζουμε ξεχωριστα :BDGBGDB55:
(με το εισιτηριο μας, κατα την προβολη, αλλα και με τις διανομες BD, αργοτερα).

Γιατι ΣΙΓΟΥΡΑ μπορω να σκεφτω ταινιες με ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ καλυτερη ηχητικη αναλυτικοτητα
και βαθος πεδιου απο το Arrival. Στο νημα γραφω (και θα εξακολουθω να γραφω) για τις
ιδεες που εχει ριξει στο τραπεζι .... ΟΧΙ για την τεχνολογικη της αρτιοτητα (δηλαδη, εικονα
και ηχο).

Αν το Arrival πηρε αγαλματιδιο για τον ηχο .... τοτε το Rogue One τι επρεπε να παρει ?

Oscars .... are politics ! .... (eventually :icon15:) ...

Last edited:

Ναθ,
αν ειναι μονο οι γκουρου του ηχου να γνωματευουν για την ηχητικη ανωτεροτητα μιας ταινιας
τοτε εμεις οι υπολοιποι να γυρισουμε στα ραδιοφωνακια και να ψηφιζουμε ξεχωριστα

Κανονικα ετσι πρεπει.

Γιατι ειμαστε κυριολεκτικα αναλφαβητοι μπροστα στους επαγγελματιες.

Και βαζω και τον εαυτο μου που εχει περασει ωρες σε μονταζ και ηχου και εικονας. Ποσο μαλλον ο καθε ενας που κρινει απο το καναπε του....

Αν το Arrival πηρε αγαλματιδιο για τον ηχο .... τοτε το Rogue One τι επρεπε να παρει ?

Ειδες ακομα και εσυ τα μπερδευεις. Ουτε καν διαχωριζεις τον ηχο, την ηχοληψια το μιξαζ και το μονταζ ηχου....

Στο μυαλο του θεατη μερικα πραγματα ειναι ιδια ασχετα αν μιλαμε για μηλα και πορτοκαλια.....

αστο σε λεω....:ernaehrung004:

Καλυτερα να ασχολειται καποιος με κατι που ξερει αλλιως καταντα να λεει αρλουμπες.

Βρε Ναθ,
ο κοσμος δεν χρειαζεται να ξερει κηπουρικη .... για να του αρεσει μια ντοματα.
Του αρεσει η γευση της ντοματας .... οχι το ΠΩΣ εφθασε στο τραπεζι του.

Βρε Ναθ,

Καταλαβαίνεις λάθος ....

Η μουσικη υποκρουση (καθολη την διαρκεια της ταινιας) ειναι εντελως flat.
Και μονο στο τελος, κατορθωνει να δωσει ενα αξιοπρεπες κρεσεντο.
Η εστω μια εμφαση.

Ειναι και καποια σημεια που ο ηχος μετα βιας διακρινεται !!!!
Εκει που τους ανεβαζει η ραμπα στο σκαφος ... που ειναι οι υδραυλικοι ηχοι ?
Οταν πλησιαζουν τα τζιπ (το σκαφος) .... ακους περισσοτερο μουσικη (και μαλιστα μονοτονη)
παρα ... ηχους μηχανης. Επισης, στολοι κινουνται, αρματα μαχης, αεροπλανα .... που ειναι ο ηχος ?
Χαρακτηριστικα θυμαμαι την πρωτη προσεγγιση (που πλησιαζουν με ελικοπτερο) το UFO.
Το ελικοπτερο σχεδον δεν ακουγεται ! :laugh: .... και κατι μαχητικα τζετ, που περνανε ξυστα απο
το UFO ... ψυθιριζουν οι τουρμπινες τους. Γενικως, ολα ενεργουν σε μια λογοτεχνικη διασταση.

Γιαυτο επιμενω οτι επρεπε να δοθει αλλος τιτλος στην ταινια ..... κατι πιο αφηρημενο.
ΟΧΙ Αφιξη !

Το συγκεκριμένο όσκαρ η ταινία το πήρε γιατί έπρεπε για κάποιους λόγους (δεν τους γνωρίζω) να κερδίζει κάποιο όσκαρ, και οποιοδήποτε άλλο της έδιναν πλην αυτού θα έπεφτε το κράξιμο της αρκούδας. Οπότε βρήκαν ένα μοντάζ ήχου, που οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι είναι και το πέρασαν έτσι. Σε μοντάζ ήχου αν το δεις τεχνικά μπορεί να είναι και μία από τις χειρότερες της χρονιάς..

Η μουσικη υποκρουση (καθολη την διαρκεια της ταινιας) ειναι εντελως flat.
Και μονο στο τελος, κατορθωνει να δωσει ενα αξιοπρεπες κρεσεντο.
Η εστω μια εμφαση.

Ειναι και καποια σημεια που ο ηχος μετα βιας διακρινεται !!!!
Εκει που τους ανεβαζει η ραμπα στο σκαφος ... που ειναι οι υδραυλικοι ηχοι ?
Οταν πλησιαζουν τα τζιπ (το σκαφος) .... ακους περισσοτερο μουσικη (και μαλιστα μονοτονη)
παρα .... ηχους μηχανης. Επισης, στολοι κινουνται, αρματα μαχης, αεροπλανα .... που ειναι ο ηχος.
Χαρακτηριστικα θυμαμαι την πρωτη προσεγγιση (που πλησιαζουν με ελικοπτερο) το UFO.
Το ελικοπτερο σχεδον δεν ακουγεται ! :laugh: .... και κατι μαχητικα τζετ που περνανε ξυστα
απο το UFO ... ψυθιριζουν οι τουρμπινες τους. Γενικως, ολα ειναι στην λογοτεχνικη τους διασταση.

Γιαυτο επιμενω οτι επρεπε να δοθει αλλος τιτλος στην ταινια ..... κατι πιο αφηρημενο.
ΟΧΙ Αφιξη !

Το ποστ σου ειναι μνημειο του αυτου που περιγραφω πιο πανω οτι για τον θεατη ειναι ολα ιδια αγνοωντας ακομα και τα βασικα συστατικα της δημιουργιας μια ταινιας.

Τωρα εβαλες μεσα ακομα και την μουσικη υποκρουση.....I rest my case .....Θα στα εξηγησω απο κοντα δεν τα παιρνεις απο γραπτα :ernaehrung004:

Ξαναλεω Οσκαρ μονταζ ηχου πηρε......:BDGBGDB55:

Ενταξει με συνομωσιες του γιατι το πηρε δεν μπορω να ασχοληθω υπαρχουν ειδικοι ισως ανα τον κοσμο. Αλλα καλο ειναι τουλαχιστον οταν μιλαμε για κατι να αντιλαμβανομαστε τα βασικα .

Σορρυ, αλλα μονο ως θεατης (ακροατης) μπορω να κρινω ...
Kαι μονο ως συνολο μπορω να απολαυσω τον ηχο !

Ειμαι μνημειο αυτου που μπορω να ειμαι .... :p

Ε τοτε δεν εισαι αξιος να κρινεις του γιατι πηρε ενα βραβειο σορρυ.

Κατα τα αλλα καλα κανεις και κρινεις τον......ηχο. Αλλα αν αναφερεσαι σε αυτον και τον κρινεις τεχνικα κινδυνευεις να χαρακτηρισθεις ξερολας χωρις να ξερεις τιποτα.

Το καταλαβαινεις ετσι ?

Ναθ,
κατι δεν καταλαβες !

Ως αυτι (μεμονωμενο) θα ειμαι παντα ξερολας ... γιατι ειναι ΔΙΚΗ ΜΟΥ η ακουστικη αισθηση και αντιληψη.
Ως τεχνικος ηχου .... συγνωμη, αλλα ΔΕΝ ειμαι .... οποτε και δεν με αγγιζει (δεν μπορει να με αγγιξει)
η κριση-βραβειο των τεχνικων ηχου. Ειναι σαν να βαζω ΑΥΤΟΥΣ πανω απο μενα. Και να πιεζω κιολας
τον εαυτο μου να συμπαθησει στοιχεια της ταινιας .... που δεν με αγγιξαν ΟΥΤΕ ΚΑΤ'ΕΛΑΧΙΣΤΟ !

Δεν μπορει στο ονομα της συμμορφωσης (με την επαγγελματικη τους εποπτεια) εγω να σωπασω.
Υποτιθεται το νημα δεν το επισκεπτονται μονο οι τεχνικοι ηχου. Αλλα και ασχετοι ... σαν και μενα !
Ε, εμεις οι ασχετοι απλα δεν ικανοποιηθηκαμε (απο το συνολικο αποτελεσμα). Και γραφω το γιατι.
Αυτο με καθιστα ξερολα ?

Βασικα ναι αυτο ειναι ξερολας. Αυτος που κρινει κατι χωρις να ξερει ουτε καν τι ακριβως κρινει.
Φυσικα δεν απαγορευεται καποιος να ειναι ξερολας, η και διαφορα αλλα ενοχλητικα πραγματα.

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βρε Ναθ,

Η ταινία είναι η ντομάτα. Το όσκαρ το πήρε για την υφή της. Έχεις άποψη για το πως διαμορφώνεται η υφή μιας ντομάτας;

Βασικα ναι αυτο ειναι ξερολας. Αυτος που κρινει κατι χωρις να ξερει ουτε καν τι ακριβως κρινει.
Φυσικα δεν απαγορευεται καποιος να ειναι ξερολας, η και διαφορα αλλα ενοχλητικα πραγματα.

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βρηκες ευκαιρια εσυ ! :laugh:
Kανεις αλλος ? Τωρα που γυρναει ... :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η ταινία είναι η ντομάτα. Το όσκαρ το πήρε για την υφή της. Έχεις άποψη για το πως διαμορφώνεται η υφή μιας ντομάτας;

Kατσε βρε Δημητρη,
ολη η ταινια ντοματα ?

Ε ΟΧΙ ... δεν ειναι !
Εχει μερικα στοιχεια προβληματισμου (και τα χουμε γραψει κατα καιρους).
Οσο και αν δεν μας αρεσε (δεν μου αρεσε) εικονα και ηχος.
Βρηκαμε παπα ... να θαψουμε πεντε-εξι ? :laugh:

Α ... τωρα βλεπω οτι αλλιως εννοεις την ντοματα. Οχι επικριτικα !
Αλλα αναθεμα αν καταλαβα (παλι) τα περι υφων.

Last edited:
Απάντηση: Arrival (2016)

Σιγα δεν ειναι πυρηνικη επιστημη που οι αρχαριοι (οχι επαγγελματιες) δεν πρεπει να πιανουν στο στομα τους.

Ενα οσκαρ ειναι αυτο που αναφερεται ο Μανος και ονομαζεται oscar sound editing. Ειναι τα ηχητικα εφε της ταινιας, καποιοι ηχοι οπου ισως δεν υπαρχουν ως φυσικοι ηχοι σε ενα γυρισμα και μπαινουν υστερα απο τους μηχανικους ηχου στο editing (ειτε ειναι μια εκρηξη, ειτε ενα ουρλιαχτο ή οτιδηποτε αλλο.) Το arrival δεν πηρε οσκαρ sound editting (ή ειδικων εφε ηχου αν θες) Μανο, πηρε οσκαρ μονταζ ηχου.

Το οσκαρ μονταζ ηχου εχει να κανει με το μονταζ ολων των ηχων που εχουν επιλεχθει ακομα και σε στρωματα layers (ηχητικα εφε, μουσικη, αφηγηση κλπ κλπ) με τετοιο τροπο στο μονταζ τους ωστε να προσδιδουν και να λειτουργουν οσο το δυνατον καλυτερα σε σχεση με την εικονα για να δωσει αυτο το "αισθητικο αποτυπωμα" που θελει ο σκηνοθετης.

Οποτε δεν μιλαμε ουτε για ηχητικα εφε (αλλο οσκαρ) ουτε για τραγουδια μουσικη επενδυση (αλλο οσκαρ) ουτε για διαχωρισμους πολυκαναλων ηχως για αισθηση λοπυκατνευθυντικων ηχητικων εφε κλπ.

Μιλαμε μονο για μονταζ στον ηχο οπου θα πατησει ως συνολικος ηχος επανω στο μονταζ της εικονας για να αποδωθει το συναισθημα του σκηνοθετη.
Δεν χρειαζεται να το αναλυσουμε απο τεχνικης αποψης περισσοτερο τι ειναι και δεν χρειαζεται να γνωριζει τιποτε αλλο ο θεατης επ αυτου. Αυτος απλα θα το εισπραξει στην ταινια ως συνολο εικονας/ηχου για να βγει το θεμα οπως ηθελε ο σκηνοθετης. Το αν το αποτελεσμα (ως θεατη) του αρεσει ή οχι, ειναι αλλο θεμα.

Οποτε Μανο πιθανολογω πως οταν μιλουσες για ηχο στην ταινια rogue one θα εννοουσες τα ειδικα εφε ηχου που δημιουργηθηκαν για την ταινια, τους διαχωρισμους εφε καναλιων ηχου κλπ. Αυτα ειναι συνηθως που πιανει ενα αυτι (μαζι με την οποια μουσικη επενδυση) και τα κρινει. Το μονταζ ηχου θα συμβαλει περισσοτερο στο να χτιστει ο χαρακτηρας της ταινιας μαζι με την εικονα.

Διαβασε παρακατω, ισως σε βοηθησει να καταλαβεις τις διαφορες.
http://www.vox.com/2017/2/26/14735400/oscars-sound-mixing-editing-difference