Re: Arrival (2016)
H ταινια ΔΕΝ ειναι μαπα.
Εχει τα θεματακια της (ρομαντισμος και οικογενειακα δραματα σε μια ταινια που, μαλλον θελει
να ιχνηλατησει/ψηλαφισει αλλα πραγματα ... που αφορουν πνευμα και αντιληψη) αλλα ειναι μια
ΚΑΛΗ ταινια. Οσες ανεπαρκειες και αν εχει (ακομα και στο επιστημονικο κομματι) ΣΙΓΟΥΡΑ
καταπινονται. Αν εισαι Λακης δεν καταπινονται αλλα .... δεν ειμαστε ολοι Θεοι :worshippy:
Oι ταινιες που με σημαδεψαν ηταν η Οδυσσεια 2001, το Contact ΚΑΙ ... το Interstellar (απαντωντας
στον Avpap). Στο Interstellar (που ουτε να ακουσει ο Yperion

) η σκηνη που η σφαιρα της σκουληκοτρυπας
"αρπαζει" το διαστημοπλοιο, αλλα και μεσα σ'αυτην .... ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ με ικανοποιει αφανταστα. Σε σημειο
που ΔΕΝ με ενδιαφερει οτιδηποτε μεσα στην ταινια. Mπορει αυτο να μην φανταζει σοβαρη κριτικη για ενα εργο ....
αλλα ρε παιδια .... ουτε εγω ειμαι πολυ σοβαρος.

Εαν μπορουσα να ειχα τα λεφτα να παραγγειλω απο επιστημονες
και ILM να μου φτιαχνουν πανακριβες προσομειωσεις ακαταληπτων χωρων και καταστασεων καθε βδομαδα .... ΔΕΝ
θα ξαναεβλεπα εργο και ταινια στην ζωη μου. Αρα ΔΕΝ ειμαι το ατομο που δινει βαρυτητα στην πλοκη (σε ταινιες).
Hardly .....
Για τον Blue08, εχω να πω το εξης :
Νομιζω οτι η ικανοτητα της ορασης του μελλοντος απο την Louise, ΔΕΝ δοθηκε απο τους εξωγηινους.
Την ειχε απο πριν, γιατι δειχνει μερικες αναλαμπες (φλασιες) πολυ πριν ερθει σε επαφη με αυτους.
Μετα βεβαια, κατι μεσα απο την τηλεπαθητικη δραστηριοτητα των εξωγηινων, πολλαπλασιαζει αυτη
την ιδιαιτεροτητα της. Σε σημειο που να "βιωνει" live το τι λεει στον κινεζο στρατηγο, 18 μηνες μετα.
Αρα η επαφη με τους εξωγηινους ηταν κατι σαν future prediction enhancement. Αλλα η ιδιοτητα
προυπηρχε. Καποια στιγμη, της το "λενε" και οι ιδιοι οι εξωγηινοι ("Louise sees future") η κατι τετοιο.
Αρα το ανακαλυπτουν πανω της σε εμβρυακη μορφη.
Βεβαια ... εξακολουθω να χω προβλημα με το οτι μια ολοκληρη επαφη με εξωγηινο ειδος απαιτει
θεικες ιδιοτητες απο καποιον απο μας (και ισως λιγο και απο αυτους, αφου την επελεξαν).
Εχω ΧΟΝΤΡΟ προβλημα.