Arrival

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    107
Re: Arrival (2016)

Εγώ που την είδα κιόλας τότε που έπαιζε στο κέντρο, δεν νομίζω ότι άξιζε το hype που είχε δημιουργηθεί. Ακόμα και εδώ μέσα είμαστε ελάχιστοι και οι ίδιοι και οι ίδιοι που μιλήσαμε για αυτή την ταινία. Υπερεκτιμημένη κατά την γνώμη μου. Σινεφίλ δεν μπορεί να της βάλει μεγάλο βαθμό, sci-fi maniacs ούτε, από τις ταινίες που της λείπει κάτι για να γίνει πραγματικά αριστούργημα. Τώρα τι είναι, ηθοποιοί; σενάριο; σκηνοθεσία; Λίγο από όλα;

Κλασσικος Βιλνεβ,αριστος στην ατμφοσφαιρα στο τελος ομως μενεις με το παγωτο στο χερι,συμφωνω σχεδον σε ολα με την αποψη του υπερμυγα,αν και αυτην του την ταινια την θεωρω πιο ισορροπημενη και δεν την βρισκω τοσο σοβαροφανης,πιο πολυ εχει να κανει με το δεος οταν πρωτογνωριζεις εναν εξωγηινο πολιτισμο πιο εξελιγμενο και με τα υπαρξιακα προβληματα που προκυπτουν απο αυτην την ανακαλυψη.
Η Ανταμς ειναι σχεδον σε καθε σκηνη της ταινιας και ειναι εξαιρετικη, στην ουσια παιρνει ολο το βαρος πανω της και τα καταφερνει θυμασια.
Διαφωνω με τα υστερογραφα του Λακη
1υγ στελνεις καποιον μαχιμο που ειναι υπευθυνος να διαχειριστει κρισεις και να διαχειριστει ειδικο προσωπικο που θα συμβαλει στην επαφη,στην ταινια αναφερει οτι ειχε αντιμετωπισει μια αλλη ειδους κριση και ειχε ξαναζητησει την βοηθεια της γλωσσολογου,οι στρατηγοι δεν τα κανουν συνηθως αυτα,ετσι και αλλιως παιρνει εντολες απ αλλου,γιατι λοιπον να μην παει συνταγματαρχης?που ειναι και αναλωσιμος ...
υγ2..γιατι δεν μπορει το εφταποδο να αναπτυξει τετοιο πολιτισμο?

H ταινια ΔΕΝ ειναι μαπα.
Εχει τα θεματακια της (ρομαντισμος και οικογενειακα δραματα σε μια ταινια που, μαλλον θελει
να ιχνηλατησει/ψηλαφισει αλλα πραγματα ... που αφορουν πνευμα και αντιληψη) αλλα ειναι μια
ΚΑΛΗ ταινια. Οσες ανεπαρκειες και αν εχει (ακομα και στο επιστημονικο κομματι) ΣΙΓΟΥΡΑ
καταπινονται. Αν εισαι Λακης δεν καταπινονται αλλα .... δεν ειμαστε ολοι Θεοι :worshippy:

Oι ταινιες που με σημαδεψαν ηταν η Οδυσσεια 2001, το Contact ΚΑΙ ... το Interstellar (απαντωντας
στον Avpap). Στο Interstellar (που ουτε να ακουσει ο Yperion :laugh:) η σκηνη που η σφαιρα της σκουληκοτρυπας
"αρπαζει" το διαστημοπλοιο, αλλα και μεσα σ'αυτην .... ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ με ικανοποιει αφανταστα. Σε σημειο
που ΔΕΝ με ενδιαφερει οτιδηποτε μεσα στην ταινια. Mπορει αυτο να μην φανταζει σοβαρη κριτικη για ενα εργο ....
αλλα ρε παιδια .... ουτε εγω ειμαι πολυ σοβαρος. :p Εαν μπορουσα να ειχα τα λεφτα να παραγγειλω απο επιστημονες
και ILM να μου φτιαχνουν πανακριβες προσομειωσεις ακαταληπτων χωρων και καταστασεων καθε βδομαδα .... ΔΕΝ
θα ξαναεβλεπα εργο και ταινια στην ζωη μου. Αρα ΔΕΝ ειμαι το ατομο που δινει βαρυτητα στην πλοκη (σε ταινιες).
Hardly .....

Για τον Blue08, εχω να πω το εξης :
Νομιζω οτι η ικανοτητα της ορασης του μελλοντος απο την Louise, ΔΕΝ δοθηκε απο τους εξωγηινους.
Την ειχε απο πριν, γιατι δειχνει μερικες αναλαμπες (φλασιες) πολυ πριν ερθει σε επαφη με αυτους.
Μετα βεβαια, κατι μεσα απο την τηλεπαθητικη δραστηριοτητα των εξωγηινων, πολλαπλασιαζει αυτη
την ιδιαιτεροτητα της. Σε σημειο που να "βιωνει" live το τι λεει στον κινεζο στρατηγο, 18 μηνες μετα.
Αρα η επαφη με τους εξωγηινους ηταν κατι σαν future prediction enhancement. Αλλα η ιδιοτητα
προυπηρχε. Καποια στιγμη, της το "λενε" και οι ιδιοι οι εξωγηινοι ("Louise sees future") η κατι τετοιο.
Αρα το ανακαλυπτουν πανω της σε εμβρυακη μορφη.

Βεβαια ... εξακολουθω να χω προβλημα με το οτι μια ολοκληρη επαφη με εξωγηινο ειδος απαιτει
θεικες ιδιοτητες απο καποιον απο μας (και ισως λιγο και απο αυτους, αφου την επελεξαν).
Εχω ΧΟΝΤΡΟ προβλημα.

Last edited:

Νομιζω οτι η ικανοτητα της ορασης του μελλοντος απο την Louise, ΔΕΝ δοθηκε απο τους εξωγηινους.
Την ειχε απο πριν, γιατι δειχνει μερικες αναλαμπες (φλασιες) πολυ πριν ερθει σε επαφη με αυτους.

αυτο πραγματικα δεν το ειχα σκεφτει ετσι, αλλα καταλαβαινω γιατι μπορει να καταληξει καποιος προς τα εκει. Προσωπικα τα ψηγματα αυτα που αναφερονται νωρις στην ταινια, τα εξελαβα (στο τελος οταν ειχα ολοκληρωμενη εικονα) ως προϊον της μη γραμμικης της σκεψης.

Μετα απο ολες αυτες τις συζητησεις, εχω καταληξει σε ενα συμπερασμα..... ΚΟΛΑΣΗ θα γινει με το bladerunner :D Θα μπλεξουμε τα μπουτια μας παλιοι fans της ταινιας, οσοι γουσταρουν scifi, οσοι γουσταρουν Βιλνεβ, οσοι δεν εχουν επαφη με τιποτα απο τα παραπανω και.. δεν ξερω ποιοι αλλοι ακομα.

Χαρη

καθε ταινια εχει (και ωφειλει να εχει) διαφορετικους προβληματισμους.
Εχουμε φτασει σε ενα σημειο οπου ξεμειναμε στα παλια (blockbusters του 70 και του 80)
γιατι η αρμεχτρα το Ιεροξυλον .... δεν θελει να ρισκαρει κερδη. Ειναι δυνατον μετα
απο ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ δεκαετιες να κυριαρχουν αναμασηματα πρηγουμενων δεκαετιων ?

ΕΙΝΑΙ ! .... :laugh:

Οτι ειχαν να δωσουν (ως προβληματισμο/ιδεα) οι προηγουμενες δεκαετιες ... το δωσανε.
Ποσες φορες ακομα να συναρπασει και εκπληξει ενα Blade Runner, ενα Total Recall, ενα Matrix ?
Δεν υπαρχει τιποτε συναρπαστικοτερο ? ΥΠΑΡΧΕΙ .... αλλα το ρισκο ειναι γιγαντιο για το Hollywood.
Και ετσι εκφυλιζομαστε (αντιληπτικα/οραματιστικα).

σωστο! αυτο ειναι μια τεραστια συζητηση, αλλα οταν το ιεροξυλον (πολυ μου αρεσε αυτο!) ενδιαφερεται πιο πολυ για τα οικονομικα μεγεθη απο τιποτα αλλο, τοτε το αναμασημα των IP ειναι αναποφευκτο. Τους καταλαβαινω απο μια αποψη, επειδη ενα blockbuster απαιτει τοσο μεγαλη δαπανη χρηματων, που θελουν να ειναι σιγουροι για το Return Of Investment. Για αυτο θα φαμε στη μαπα ενα σωρο marvel, dc αλλα και sequels. Η μονη κατηγορια γνωστων IP που δεν εχουν καταφερει να τις κανουν να αποδωσουν ειναι τα video games.

Για αυτους τους λογους, πιστευω οτι ο χωρος που αξιζει κανεις να παρακολουθει ειναι το "ενα κλικ" κατω απο το επιπεδο blockbuster. Σε ταινιες budget 5-50 μυρια (για την ιστορια, το arrival ειχε production budger 47μυρια) πιστευω οτι βλεπουμε τις μεγαλυτερες καινοτομιες.

Θα παω να δω σινεμα το civil war και να χλαπακιασω το pop corn μου, αλλα δεν περιμενω να δω τιποτα φοβερο και τρομερο. Το μονο που ελπιζω ειναι απλα να μην βαρεθω σε τετοιες ταινιες, κατι που πλεον συμβαινει ολο και πιο συχνα (βλεπε rogue one)...

Μ'αρεσαν πολυ οι φασεις ... οπου τα σκαφη εξαυλωνονταν αργα-αργα .... σαν ατμος ... σαν ονειρο !

Ουτε εξακοντισμοι, ουτε απειρες επιταχυνσεις (που εχουμε συνηθισει).

Μ'αρεσαν πολυ οι φασεις ... οπου τα σκαφη εξαυλωνονταν αργα-αργα .... σαν ατμος ... σαν ονειρο !

Ουτε εξακοντισμοι, ουτε απειρες επιταχυνσεις (που εχουμε συνηθισει).

Μετάβαση σε άλλη διάσταση.. έτσι ?? :cool:

Όχι κόλπα Star Trek.. (Αόρατες τεχνικές..) :p

H ψηφοφορία λέει ότι οι περισσότεροι βρήκαν αυτή την ταινία από πολύ καλή εως εξαιρετική. Αυτό από μόνο του μου προκαλεί μία απορία, ρε παιδιά την είδατε ή απλώς ψηφίσατε στα τυφλά?
Η ταινία ειλικρινά δεν βλέπεται, αν ψήφιζα στο imdb θα της έβαζα με τα βίας 5, αν αυτό σας λέει κάτι. Κρίμα γιατί είχα μεγάλες προσδοκίες...
πατάτα ολκής...

Μηπως προεβεις σε κανουργιες ρυθμισεις του προτζεκτορα ? :p ....
Και την "πληρωσε" η ταινια ? :laugh: .....

Ειναι λιγο σκοτεινα τα πλανα μεσα στο σκαφος !
Τι brightness εβαλες ?

Απάντηση: Re: Arrival (2016)

Οι... απογοητευμενοι περιμεναν ασφαλως μια "διαστημικη" περιπετια - δεν φροντισαν να ενημερωθουν!
Μου αρεσε, γιατι αφ´ενος δεν ηταν επιστημονικοφανης (η γλωσσολογια ηταν δικαιολογια), γιατι ειχε οση ε.φ. χρειαζοταν για να δικαιολογησει το προσωπικο δραμα, και γιατι δεν μιμηθηκε καμια (ενταξει ολιγον Μαλικ κλπ στις ληψεις με την κορουλα υπηρξε). Ηταν μια καθαρα ψυχολογικη "περιπετεια" με αφορμη μια ελευση "εξωγηινων", που προσεφεραν και το διδαγμα της παγκοσμιας συμφιλιωσης. Μια χαρα!

Μετα βεβαια, κατι μεσα απο την τηλεπαθητικη δραστηριοτητα των εξωγηινων, πολλαπλασιαζει αυτη
την ιδιαιτεροτητα της.
Eυρηματικο σκεπτικο αλλα δεν ισχυει,το εισαγωγικο δεκαλεπτο ειναι αφηγηματικη σφηνα του σκηνοθετη,που το κανει για να μας φερει προ εκπληξεως αργοτερα(μ αρεσουν οι εκπληξεις αλλα οχι ο τροπος)δεν ειναι οραμα της πρωταγωνιστριας, η οποια δεν εχει κανενα οραμα μεχρι να συναντησει τα μπαρμπαδακια...

H ψηφοφορία λέει ότι οι περισσότεροι βρήκαν αυτή την ταινία από πολύ καλή εως εξαιρετική. Αυτό από μόνο του μου προκαλεί μία απορία, ρε παιδιά την είδατε ή απλώς ψηφίσατε στα τυφλά?
Η ταινία ειλικρινά δεν βλέπεται, αν ψήφιζα στο imdb θα της έβαζα με τα βίας 5, αν αυτό σας λέει κάτι. Κρίμα γιατί είχα μεγάλες προσδοκίες...
πατάτα ολκής...

Διαβάζοντας τα σχόλια σου και βλέποντας και το (κλασικά) "κακή" του Λακη, ανεβαίνουν κατακόρυφα οι προσδοκίες μου 😋

Eυρηματικο σκεπτικο αλλα δεν ισχυει,το εισαγωγικο δεκαλεπτο ειναι αφηγηματικη σφηνα του σκηνοθετη,που το κανει για να μας φερει προ εκπληξεως αργοτερα(μ αρεσουν οι εκπληξεις αλλα οχι ο τροπος)δεν ειναι οραμα της πρωταγωνιστριας, η οποια δεν εχει κανενα οραμα μεχρι να συναντησει τα μπαρμπαδακια...

Eιναι μια πιθανοτητα (δεν κατεχω το αλαθητο :p)

Ομως, ΚΑΝΕΙΣ αλλος δεν φαινεται να χει αυτην την ιδιοτητα (παρα μονο η Louise).
Ουτε o Ιan, ουτε ο στρατηγος Weber, ουτε κανεις απο αυτους που ηρθαν σε επαφη
με τα μπαρμπαδακια. Κατι προϋπηρχε στην Louise (... διαισθηση ? ...)
Aλλιως, ο καθενας που θα ερχοταν πρωτος σε επαφη, θα κληρονομουσε αυτην
την ιδιοτητα. Γιατι να περιμενουν την Louise να καταφθασει στο σκαφος ?
Υπηρχαν τοσοι αλλοι (και πρωτος και καλυτερος ο στρατηγος Shang που αν
δεν ακουγε τα λογια της πεθαμενης γυναικας του, θα ξεκινουσε πολεμο :laugh:)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Διαβάζοντας τα σχόλια σου και βλέποντας και το (κλασικά) "κακή" του Λακη, ανεβαίνουν κατακόρυφα οι προσδοκίες μου 😋

Bρηκες αξιολογο IMAX theater για την θεαση ? :p ....

Απάντηση: Re: Arrival (2016)

Συγγνωμην, αλλα για αυτην την ταινια τι χρειαζεται η θεαση σε imax (ή ακομη και σε 3D- δεν ξερω αν βγει);

Περι "διαισθησης" της Λουιζ: οπως λεει η ιδια, αμεσως μετα τις πρωτες σκηνες με το μωρο, "ολα αρχισαν με την ελευση" κλπ.

Νομίζω μόνο και μόνο για την σκηνή με pan γύρω από το ελικόπτερο αξίζει το IMAX.

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors