Arrival

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    107
Re: Arrival (2016)

Επιμένω ότι τα καλαμάρια δεν είναι εύρημα, είναι αστείο. Η ζωή, ξεκινάει από αμοιβάδα, γίνεται καλαμάρι, και σιγά σιγά μπορεί και να ίπταται γίνεται έστω ΑVATAR. Το σουπερ εξελιγμένο τηλεπαθητικό ευφυές καλαμάρι που εφαρμόζει και επιλύει τεχνολογικά επιτεύγματα είναι και καλοσυνάτο έχει λύσει και τα θέματα του χρόνου εμένα μου προκαλεί ενοχές για όταν ψάρευα σουπιές.

Τα φωτεινά δεν είχαν πρόβλημα τουλάχιστον σοβαρό, στις σκοτεινές σκηνές ήταν σα να είχες ανεβάσει το brightness στο τέρμα Θεού κι ακόμα παραπέρα, καλά πως βγήκε έτσι η ταινία απ το στούντιο αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω, ό,τι χειρότερο έχω δει σε εικόνα τα τελευταία χρόνια.

Δυστυχώς και τα φωτεινά ήταν πολύ χάλια (όσα φωτεινά είχε. 2-3 σκηνές). Πέπλο να φάνε και οι κότες, θύμιζαν προβολέα με 1,8 gamma. Βέβαια ο Τάκης π.χ το βρήκε ως εξαιρετική σκηνοθετική άποψη οπότε μην λέμε και πολλά, ίσως το πέπλο και η θολούρα να είναι το μέλλον στις σκηνοθεσίες...δεν είμαι και ειδικός...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επιμένω ότι τα καλαμάρια δεν είναι εύρημα, είναι αστείο. Η ζωή, ξεκινάει από αμοιβάδα, γίνεται καλαμάρι, και σιγά σιγά μπορεί και να ίπταται γίνεται έστω ΑVATAR. Το σουπερ εξελιγμένο τηλεπαθητικό ευφυές καλαμάρι που εφαρμόζει και επιλύει τεχνολογικά επιτεύγματα είναι και καλοσυνάτο έχει λύσει και τα θέματα του χρόνου εμένα μου προκαλεί ενοχές για όταν ψάρευα σουπιές.

:flipout:

Απάντηση: Re: Arrival (2016)

Δυστυχώς και τα φωτεινά ήταν πολύ χάλια (όσα φωτεινά είχε. 2-3 σκηνές). Πέπλο να φάνε και οι κότες, θύμιζαν προβολέα με 1,8 gamma. Βέβαια ο Τάκης π.χ το βρήκε ως εξαιρετική σκηνοθετική άποψη οπότε μην λέμε και πολλά, ίσως το πέπλο και η θολούρα να είναι το μέλλον στις σκηνοθεσίες...δεν είμαι και ειδικός...

Δεν το βρήκα "εξαιρετική σκηνοθετική άποψη" το πέπλο και την θαμπάδα της εικόνας, που το διάβασες αυτό; Απλα πιθανολογώ ότι έγινε σκοπίμως, για την δημιουργία mood.

ΥΓ. Καλο είναι πριν γράψουμε εξυπνάδες να διαβάζουμε προσεκτικότερα τι έχει γραφτεί.

Re: Απάντηση: Re: Arrival (2016)

Δεν το βρήκα "εξαιρετική σκηνοθετική άποψη" το πέπλο και την θαμπάδα της εικόνας, που το διάβασες αυτό; Απλα πιθανολογώ ότι έγινε σκοπίμως, για την δημιουργία mood.

ΥΓ. Καλο είναι πριν γράψουμε εξυπνάδες να διαβάζουμε προσεκτικότερα τι έχει γραφτεί.

Sorry Tάκη άλλα αφού έγραψες

Τι να λέμε, υπέροχη ταινία, από αυτές που θα σε συνοδεύουν στη σκέψη για πολύ καιρό. Συγκλονιστική η Adams, εξαιρετική σκηνοθεσία και απίστευτα ταιριαστή μουσική επένδυση. Η εικόνα του BR ήταν όντως θαμπή, τόσο που πιστεύω ότι έγινε σκοπίμως για λόγους ατμόσφαιρας και δεν ήταν πρόβλημα transfer. Από τις καλύτερες της χρονιάς.

θεώρησα ότι και η σκόπιμη σκηνοθετική άποψη περί μουντάδας και θολούρας συμπεριλαμβάνεται στο "εξαιρετική σκηνοθεσία", αλλιώς πως στα κομμάτια είναι εξαιρετική αν αυτή η σκηνοθετική άποψη δεν σου άρεσε?Τέσπα...

Re: Απάντηση: Arrival (2016)

Νομίζω ότι ήμουν σαφέστατος, σε απλή Ελληνική.

σαφώς Τάκη, απλά δεν διευκρίνισες αν αυτή η σκηνοθετική άποψη μουντάδας και θολούρας σου άρεσε ή όχι και αφού βρήκες την σκηνοθεσία εξαιρετική λογικό είναι να υποθέσω ότι σου άρεσε. Τελικά σου άρεσε ή όχι αυτή η σκηνοθετική άποψη?

Απάντηση: Arrival (2016)

Ίσως δεν γνωρίζεις ότι υπεύθυνος για το mood μιας ταινίας είναι ο διευθυντής φωτογραφίας πάντα φυσικά με την έγκριση του σκηνοθέτη. Σαν overall mood λοιπόν μου άρεσε πολύ, σαν home theater geek όμως προφανώς δεν γουστάρω θαμπαδες. Αυτή όμως η ταινία δεν προορίζεται για demo material αλλά για food for thought.

Re: Απάντηση: Arrival (2016)

Ίσως δεν γνωρίζεις ότι υπεύθυνος για το mood μιας ταινίας είναι ο διευθυντής φωτογραφίας πάντα φυσικά με την έγκριση του σκηνοθέτη. Σαν overall mood λοιπόν μου άρεσε πολύ, σαν home theater geek όμως προφανώς δεν γουστάρω θαμπαδες. Αυτή όμως η ταινία δεν προορίζεται για demo material αλλά για food for thought.

Τέτοια ντρίπλα με προσποίηση έχω να δω από εποχές Χατζηπαναγή βρε Τάκη :flipout:

Ποια ντρίπλα ρε Χριστιανέ μου, εσυ δεν ξέρεις τι έστι σκηνοθεσία, τρομάρα σου! :p

Η ταινια ειναι .... ΚΑΛΗ !
Oχι ΣΤΑΘΜΟΣ ... απλα ΚΑΛΗ.

End of story :proud:

Ούτε να ξεκατινιαστούν δυο άνθρωποι με την ησυχία τους δεν μπορούν εδώ μέσα..τσούπ πετάγεται ο άλλος, η ταινία είναι καλή και τέλος...τς τς τς.... :aetsch:

Eνα αλλο ωραιο ευρημα ειναι ... η αναχωρηση ανευ επιταχυνσης !!!

Saucer departing 01.jpg

Saucer departing 02.jpg

Saucer departing 03.jpg

To ευρημα δεν ειναι καινουργιο (το χουμε ξαναδει στο Dune,
με τον τροπο που εξαφανιζονταν και εμφανιζονταν τα σκαφη
των Ατρειδων ... ) ομως εδω αποκτουν αλλη χαρη (με τα νεφη).

Ονειρικη τεχνολογια (αν μπορουσε να συμβει κατι τετοιο !!!)

Αυτό δεν το είχα παρατηρήσει όταν το είδα σινεμά. Μετά την πρώτη φορά που το ανέφερες και όταν την είδα σπίτι το παρατήρησα. Είναι πραγματικά επιβλητικό αλλά ταυτόχρονα πράο δένοντας με την φύση των εξωγήινων.

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

Μόλις το είδα για δεύτερη φορά αυτή την φορά σπίτι.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση αυτήν την φορά ηταν τα επιπλέον στοιχεία που είχα χάσει και προδιδαν την συνέχεια από το πρώτο κιολας δεκαπενταλεπτο.
Μου άρεσε εξίσου με την κινηματογραφική θέαση ( πράγμα που δυστυχώς δεν συνέβη στο interstellar ) ενώ η σκηνή της πρώτης επαφής είναι ότι πιο καθηλωτικο έχω δει σε ταινία του είδους.

Περίεργη φάση...

Καθ όλη τη διάρκεια, τριβελιζομουν που θα το πάει και δεν με τρελαινε αλλα στο τέλος άφησε ένα πολύ γλυκό συναίσθημα

Δεν θεωρώ οτι "έδωσε εξηγήσεις" (όπως το Interstellar) - ίσως θέλει κι άλλο επεξεργασία και κουβέντα, όσον αφορά διαφορα "τεχνικά" θέματα - όμως, τελικά όλο αυτο το ταξίδι (όπως προέκυψε τελικά) στο χρόνο και στο νόημα της ζωής κλπ, τα υπερκάλυψε όλα.

Καταλαβαίνω απόλυτα τον Νικο και την άποψη του. Θεωρώ οτι ειναι ταινία που απλώς σε ταξιδεύει / "ακουμπάει" ή όχι (ειδικα αν "αναλωθεις" σε επιστημονικά θέματα / εξηγήσεις κλπ). Εγώ μαλλον χαλάρωσα και εν τελεί, μου μίλησε.

Με βάση τα παραπάνω, τα τεχνικά του BluRay, τα θεωρώ δευτερευούσης σημασίας. Αλλα μιας και το πιάσαμε, να πω οτι ο ήχος ήταν άψογος και η εικόνα δεν με χάλασε (με τα black levels της πχ κλπ).

Ίσως ήταν σκόπιμη η επιλογή η εικόνα να μην ξυρίζει (για να ταιριάζει ίσως με την άποψη την ταινίας περί μη γραμμικοτητας του χρόνου / νοήματος της ζωής κλπ), ίσως και όχι, δεν ξερω. Παντως πρόβλημα δεν δημιουργούσε.

ΥΓ Είμαι περίεργος πως θα προσεγγίσει ο Βιλνεβ το Blade Runner και το Dune που ανέλαβε

Last edited:

Μου άρεσε εξίσου με την κινηματογραφική θέαση ( πράγμα που δυστυχώς δεν συνέβη στο interstellar ) ενώ η σκηνή της πρώτης επαφής είναι ότι πιο καθηλωτικο έχω δει σε ταινία του είδους.
Βρε μανια με το Interstellar :laugh: ... μνημοσυνο σε καθε ευκαιρια :flipout: ...

Στο Interstellar αν βγαλεις τα καλαμποκια, τις μπαμιες και τα τρακτερ μια χαρα στεκει η ταινια.
Αλλα πηγε να δεσει ΚΑΙ ο Nolan το καθημερινο με το εξωπραγματικο, και του στοιχισε (και καλα του κανε).

Last edited:

:laugh::laugh::laugh::laugh:

Θα γινει ελεεινο το στριπτηζ .... :rolleyes:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ενα αλλο ωραιο ευρημα ειναι οτι τα σκαφη προσανατολιζονται ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ προς το ανυσμα της γηινης βαρυτητας
(το οποιο ασκειται ΚΑΘΕΤΑ προς την επιφανεια του πλανητη μας). Και αυτο καταδεικνυεται, οταν οι γηινοι εισερχονται
μεσα στο σκαφος > η βαρυτητα για μερικα μετρα δεν προσανατολιζεται πουθενα παρα μονο αφου διαννυσεις μερικα
μετρα προς το εσωτερικο του σκαφους. ΜΕΤΑ ... βλεπεις τους υπολοιπους, πισω στο εδαφος .... να βαδιζουν με γωνια
90 μοιρων προς εσενα. :laugh::laugh::laugh::laugh: Σουρεαλ φαση !!! Απο αυτες που θα σκοτωνε για να βιωσει ... ενας Salvador Dali. :proud:

arrival-trailer-001.jpg

Πολυ σωστο, αφου ... αν μπορεις να μανιπιουλαρεις την βαρυτητα, ποιο ειναι το νοημα να αιωρεισαι παραλληλα
προς το εδαφος του πλανητη. Εισαι βαρυτικα μονωμενος απο εξωτερικες επιδρασεις (ακομα και πλανητικες).
Οσοι εισελθουν, θα εισελθουν περιμετρικα και συγκεκριμενα απο το σημειο που βρισκεται κοντυτερα στο εδαφος.
Καμια σχεση με τα αρχετυπα 60/70 ετων που μας πιπιλισαν τα μυαλουδακια (αλλα και τι αλλο να εκαναν
οι κακομοιρηδες σκηνοθετες εκεινης της εποχης) ....

mars_attacks__ufo_model___landing_gear_evening__by_spartan155-d5pb6sy.jpg

Ποσο αστειο φανταζει τωρα !!!!!! Ναι αλλα ... στην αντιληψη ... δεν πας με σαλτο απο το ισογειο στην ταρατσα.
Πρεπει να ανεβεις εναν-εναν οροφο ... οσο ανιαρος και αν φαινεται οτι ειναι. Δεν υπαρχει αλλος τροπος !!!!!

Το κερασακι στην τουρτα (της χειραγωγησης της βαρυτητας) .... δεν χρειαζεσαι ραμπες επιβιβασης ! :laugh:
Μπαινεις σαν κλεφτης :flipout: ... απ'το παραθυρο ! Yeeessssssssssss .... αλητικα :proud:

Last edited: