Arrival

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    107
Re: Arrival (2016)

Και εδώ είναι η 2η πιο πετυχημένη ταινία μετά το star wars βάση των Posts!
Γκρίνια γκρίνια αλλά όλοι την είδαν :)

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

Γκρίνια γκρίνια αλλά όλοι την είδαν :)

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

δεν την είδαμε απλά, την περιμέναμε μήνες πως και πως!Ηταν κάπως σαν τυφλό πολλά υποσχόμενο ραντεβού που τελικά έσκασε καραμπάζο και τρέχεις να σωθείς... :flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ναι ρε παιδιά, άκυρη η ταινία, με βαθμολογια 94% από τους top κριτικούς στον κόσμο (Rotten Tomatoes) και 8 υποψηφιότητες για Oscar...

Το 8 υποψηφιότητες για όσκαρ δεν λέει τίποτα, δεν θα πάρει τίποτα και το ξέρουμε (εκτός αν πάρει β ανδρικού ρόλου, αυτός ο φαντάρος που μιλούσε στο τηλέφωνο στην σκηνή ξεχώρισε.. :flipout: ). Το άλλο με τους κριτικούς είναι ανέκδοτο...τι σημαίνει 94%?με άριστα το 100 αυτή η ταινία παίρνει 94?Μα και τυφλοί να ήμασταν θα καταλαβαίναμε ότι κάτι τρέχει εδώ...

Re: Απάντηση: Arrival (2016)

Ευτυχως που βρηκα και εκεινο το Link για να "ιχνηλατησω" οπως ειπε και ο Μανος Ολα αυτα που ηθελε να πει ο σκηνοθετης.

Για δώκε...

Απάντηση: Arrival (2016)

Είναι λίγο υπερτιμημενος ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης κακά τα ψέματα αλλά βγάζει ταινίες που έχουν κάτι να δώσουν και είναι διαφορετικες από τις υπόλοιπες κλισεδουμπες άσχετα με τα λάθη που κάνει.

Send From Note 3 With Note 7 Port Rom

Re: Απάντηση: Arrival (2016)

Ναι ρε παιδιά, άκυρη η ταινία, με βαθμολογια 94% από τους top κριτικούς στον κόσμο (Rotten Tomatoes) και 8 υποψηφιότητες για Oscar...

Ακυρη, ακυρη...

Βασικα επρεπε να απαγορευτει η κυκλοφορία της, να καει στην πυρα ο Βιλνεβ, ο διευθυντης φωτογραφείας, το στουντιο που εκανε το mastering και οι προβολείς όσων την είδαν και τους αρεσε.

:p

Πάντως φάση έχουν τα σχόλια και στο αθηνόραμα.. :flipout:

Capture.jpg

Capture1.jpg

Ακυρη, ακυρη...

Βασικα επρεπε να απαγορευτει η κυκλοφορία της, να καει στην πυρα ο Βιλνεβ, ο διευθυντης φωτογραφείας, το στουντιο που εκανε το mastering και οι προβολείς όσων την είδαν και τους αρεσε.

Το τελευταίο είναι άδικο θεωρώ... :flipout:

Μου φαινεται ότι καποιοι πρεπει να πανε για ψαρεμα....:p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Arrival (2016)

Για δώκε...
http://21stcenturywire.com/2016/11/15/arrival-2016-the-films-secret-meaning-explained/
Βεβαια το παραπανω το βρηκα απλα με google βαζοντας αναζητηση "arrival 2016 the meaning"
Οποτε μπορεις να βρεις παρα πολλες σελιδες που να αναλυουν το νοημα της ταινιας. Αυτο που εβαλα ηταν ενδεικτικο.

Απάντηση: Re: Arrival (2016)

Το 8 υποψηφιότητες για όσκαρ δεν λέει τίποτα, δεν θα πάρει τίποτα και το ξέρουμε (εκτός αν πάρει β ανδρικού ρόλου, αυτός ο φαντάρος που μιλούσε στο τηλέφωνο στην σκηνή ξεχώρισε.. :flipout: ). Το άλλο με τους κριτικούς είναι ανέκδοτο...τι σημαίνει 94%?με άριστα το 100 αυτή η ταινία παίρνει 94?Μα και τυφλοί να ήμασταν θα καταλαβαίναμε ότι κάτι τρέχει εδώ...

Για να μαθαίνεις και αλλα πράγματα (πέραν του ρόλου του σκηνοθέτη που σου εξήγησα παραπάνω :p ), το rotten tomatoes είναι ένα meta critic score, δηλαδή σου δίνει τον μέσο όρο της βαθμολογίας των πιο καταξιωμένων κριτικών κινηματογράφου, και είναι μια καλη πηγή να τσεκάρεις πριν δεις μια ταινία για να αποφύγεις τις φόλες.
Έχει επίσης και ένα μέσο ορο βαθμολογίας θεατών που είναι μέλη του RT.

Ακυρη, ακυρη...

:p Στην πυρά, στην πυρά!

Μια ωραια ανάλυση για το Arrival:

http://screenrant.com/arrival-movie-2016-ending-time-explained/

Καλά μόνο εγώ είμαι ο πόντιος εδώ μέσα; Βγήκε torrent σε hd ε και δεν λέτε τίποτα. Μόνο εγώ είχα πάει cinema τελικά και πλήρωσα για να πάθω..... Είπα και εγώ πως ανέβηκε έτσι το hype τις 3 τελευταίες μέρες.

Takisot, αυτο πιστευω οτι ενοχλησε μια αρκετη μεριδα θεατων.
Σε μια ταινια οπου δεν δοθηκε εμφαση στη σκηνοθεσια, ανευρη, φτωχη σχετικα στο ματι και ολα αυτα για να δοθει η βαρυτητα στα νοηματα που εμπεριεχονται.... ε το να χρειαζεσαι explained αναλυσεις για το τι τελικα ηθελε να πει ο ποιητης... οπως και να το κανουμε δεν ειναι και οτι καλυτερο.

Και το Interstelar που ειχε (οσα ειχε) ως νοηματα...και τιποτα να μην καταλαβαινες, αποζημιωνοσουν απο τη φωτογραφια, σκηνοθεσια, μουσικη και οποιους αλλους τομεις.

Με αυτην εδω την ταινια αν δεν τα πιασεις ΟΛΑ τα νοηματα ή ακομη κι αν οσα πιασεις σε αφησουν σχετικα αδιαφορο ως θεμα, δεν υπαρχει και κατι αλλο να σε αποζημιωσει.
(εμενα με αφησε λιγο αδιαφορο το meaning περι λογου, μιας βαβελ, η δυναμη της γλωσσας τουλαχιστον ετσι οπως αποδωθηκε ως αλληγορια)

Παιζει και εναν ρολο λοιπον καταρχας τα νοηματα που θες να περασεις εαν θα ενδιαφερουν μια μεγαλη μεριδα κοινου και αν το δημιουργημα σου καταφερε να τα περασει στην πλειοψηφια του κοινου με τους διαλογους/σκηνοθεσια.

Και για να μην παρεξηγηθω, δεν μιλαω για τα απλα και προφανη meanings μιας ταινιας, αλλα για ολα αυτα τα secret meanings οπως του λινκ που παρεθεσα, δεν ειπα πως θελω και μασημενη τροφη. Αλλα αν προκειται να χρειαστει μια δευτερη και μια τριτη θεαση της ταινιας ως ειθισται για να τα πιασω...κανε την βρε αδελφε λιγο πιο ελκυστικη και ενδιαφερουσα σκηνοθετικα να αντεξω να την ξανα δω.

Cyclist αν εχεις προβολεα, θα σου προτεινω να μην την δεις εκει, αλλα στην tv.
Το πεπλο και η σκοτεινια στον προβολεα με ενοχλησε πολυ περισσοτερο απο οτι στην Tv οπου ειδα το δευτερο μισο της ταινιας.

Last edited:

Καλά μόνο εγώ είμαι ο πόντιος εδώ μέσα; Βγήκε torrent σε hd ε και δεν λέτε τίποτα. Μόνο εγώ είχα πάει cinema τελικά και πλήρωσα για να πάθω..... Είπα και εγώ πως ανέβηκε έτσι το hype τις 3 τελευταίες μέρες.

το ειχε πει κεκαλυμμενα ο blue08 πριν μερικες μερες. Μαλλον το εχασες μεσα στην κουβεντα με τα καλαμαρακια :)

Να ξεκαθαρισουμε κι αν ηταν καλαμαρακια ή χταποδια. (ή μαλλον φταποδια)

δεν την είδαμε απλά, την περιμέναμε μήνες πως και πως!Ηταν κάπως σαν τυφλό πολλά υποσχόμενο ραντεβού που τελικά έσκασε καραμπάζο και τρέχεις να σωθείς...

πρωτα πρωτα να πω οτι τωρα καταλαβαινω καλυτερα το μενος απεναντι στην ταινια :)
Αλλα ρε συ νικο (χαρης εδω) ειλικρινα δεν καταλαβαινω τι περιμενες να δεις; Εχεις δει αλλες ταινιες αυτου του σκηνοθετη; εστω στο imdb να δεις τι παιζει. Ακομα και το sicario, που "στα χαρτια" ειναι b-movie δρασης του κερατα, του μειωσε την ταχυτητα, αυξησε ενταση και εδωσε και σημασια στο ερωτημα "τι στο καλο κανουν με τον πολεμο απεναντι στα ναρκωτικα". Για να μην σχολιασω καν την τελευταια του σκηνη. Ας μην πω καν τιποτα για το enemy, το οποιο ξεφευγει τελειως. Δεχομαι απολυτα να μου πεις "Με εξαπατησε το marketing της ταινιας!" Αλλα αυτο δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει και για αυτο το λογο πρεπει να ψαξουμε λιγο πριν αποφασισουμε να δουμε κατι (δεν θα ανοιξω καν κουβεντα για το ποιοι πληρωσαν και οχι να δουν την ταινια, γιατι δεν εχει νοημα... στην τελικη και ο χρονος ειναι πολυτιμος!)

Προσωπικα, την περιμενα, και εγω, πως και πως, γιατι περιμενα να δω πω ο συγκεκριμενος σκηνοθετης θα επελεγε να προσεγγισει ενα θεμα first contact. Για μια ακομη φορα με εξεπληξε ευχαριστα! Εκανε κατι διαφορετικο απο οτι περιμενα και ακομα και οταν ξεκινησε με τα emotional stakes στο θεο, καταφερε να κλεισει την ταινια ανεβαζοντας ακομη περισσοτερο τον πηχη.

Σχετικα με τα "βαθυτερα νοηματα" κτλπ που αναφερετε... θεωρω τον Βιλνεβ αρκετα προσιτο στο ευρυ κοινο. Απεχω ΠΑΡΑ πολυ απο το να ειμαι κουλτουρε-σινεφιλ κτλπ και οι 3 ταινιες του που εχω δει μεχρι στιγμης, μου αρεσαν παρα πολυ. Θεωρω οτι εχει τη δυνατοτητα να παιρνει θεματα που εχουμε ξαναδει και να τα "εμπλουτιζει". Πιστευω οτι ειναι ευκολο να πεταξει ο σκηνοθετης μια κοκκινη μελιτζανα πανω σε ενα τραπεζι με ακαθαρσιες, να βαλει καποιον να κανει σεξ μαζι της, να παει στο Q&A με πεντε γενιαφορους που καπνιζουν πιπες και να κανουν ολοι μαζι "μουμπλε μουμπλε.. εδω φαινεται το μεγαλειο της ανθρωπινης φυσης κτλπ". Θεωρω οτι αυτο που κανει ο βιλνεβ ειναι πιο δυσκολο και συναμα πιο ενδιαφερον.

Ξεκινα με την σφηνα της συντομης ζωης της κορης της γλωσσολογου ετσι ωστε να μας φερει προ εκπληξεως καποια στιγμη,οταν μαθουμε οτι τελικα αυτα οραματα ειναι μελλον και οχι παρελθον, ενδιαμεσα πλατιαζει ομως με το ενδιαφερον θεμα της σχεσης γλωσσας-μυαλου αντιληψης,το οποιο εχει αναλυθει επαρκως βεβαια πχ Βιντγκεσταιν,και μας το παρουσιαζει σαν κατι νεο,θεση προσωπικη δεν παιρνει,οφειλω να ομολογησω οτι ειναι πολυ καλος στην δημιουργια ατμοσφαιρας,αλλα αρεσκεται πολλες φορες σε φθηνους εντυπωσιασμους,θελει να μπει στο πανθεον των μεγαλων σκηνοθετων,αλλα θελει πολυ βελτιωση ακομα,η συγκεκριμενη παντως ειναι πιο καλη απο τις προηγουμενες,που ολες με εχουν αφησει με μια γευση στο τελος μη ικανοποιησης θα την ελεγα..κρατουσα μικρο καλαθι οταν ακουσα Βιλνεβ,τουλαχιστον βελτιωθηκε...καλος κινηματογραφιστης αλλα οχι σκηνοθετης, τουλαχιστον οχι ακομα...

Απάντηση: Re: Arrival (2016)

συμφωνω, απλα πραγματα, οταν ενας εξωγηινος πολιτισμος σε επισκεπτεται,αυτοματως το συγκεκριμενο γεγονος τον καθιστα μακραν τεχνολογικα ανωτερο,στην καλυτερη τα γηινα οπλικα συστηματα ειναι τοξα μπροστα στα εξωγηινα,οποτε να τα επιδειξεις μπροστα τους μονο εξυπνο δεν ειναι,(αυτο δεν συνεπαγεται οτι η αμυνα δεν ειναι σε ετοιμοτητα)απεναντιας προσπαθεις να επικοινωνησεις διακριτικα μπας και χεις πιθανοτητες να γλιτωσεις η τουλαχιστον δειχνεις ειρηνικες προθεσεις..ενω εαν τους περικυκλωσεις με πυρηνικα μονο κατι τετοιο δεν δειχνεις.....μην επηραζεστε απο παλιες εμπορικες ταινιες..ετσι και αλλιως με τα οπλα που θα τους χτυπησεις, εαν χρειαστει, εχουν αρκετη εμβελεια ,δεν χρειαζεται να τους τα κολλησεις και στην μουρη,η θελεις να παιξεις μπουνιες με τα επταποδα?

Ε φυσικα δεν υπηρχε λογος για να απλωθεί ο στολος.
Μαζεύτηκαν οι επιστήμονες κάθε χωρας υπο την στρατιωτική επίβλεψη με σκοπο την πρώτη επαφη.
Ως εκει σε πρωτη φαση.
Κάθε χωρα λειτούργησε με τον ιδιο τροπο με εξαίρεση τις χωρες που σύμφωνα με την αμερικανική ματιά θεωρούνται πιο αγροίκοι - βλεπε Κινέζους και Ρώσους - που και καλα αυτοι ειχαν ετοιμο τον στολο σε σημειο να φτασουν να εκτελέσουν την λογική κυριευμένοι από τον φοβο του αγνώστου.
Βεβαια μετα η σπόντα έπεσε και για τους ιδίους με την βομβα βάζοντας τους τελικα στο ιδιο καλάθι

Αν και είναι φανερό πως δεν μιλαμε για τετοια ταινία να θυμισω πως ακομα και στο Ημερα ανεξαρτησίας μια ταινια χαβαλε με σκοπο τον μπαμ μπουμ και το χίου , χίου στην πρωτη επαφη έστειλαν ένα μονο ελικόπτερο με σκοπο την πρωτη επαφη.

Θα πρεπει να ηταν για τον σκηνοθέτη τα πιο εκνευριστικά δευτερόλεπτα της ταινιας αφου του καθυστερούσαν τα μπαμ μπουμ και τα χίου ,χίου.

Και εδώ είναι η 2η πιο πετυχημένη ταινία μετά το star wars βάση των Posts! :p :laugh:

Το κυριοτερο επιτευγμα της ταινιας της ιδιας ειναι η υποψηφιοτητα για Οσκαρ καλυτερης ταινιας και σκηνοθεσιας κατι που για ταινια scifi ειχε να συμβει απο το 1983 και τον Ε.Τ.

Για τον ιδιον τον Βιλνεβ φαινεται αυτο συν οτι επελεγη απο τον Ριντλέυ Σκοτ για το Blade Runner 2019 ηταν το κλειδι για να του δωσουν τα κλειδια του μεγαλυτερου επους επιστημονικης φαντασιας προς επαοπτικοποιηση.

Ειναι η χρονια του ακομα και αν δεν παρει το Οσκαρ οτι και να λεμε εμεις.

Και το αξιζει περα για περα με τα εως τωρα δεδομενα. (Αρκει να μην μου καταστρεψει το Dune γιατι θα τον σκισω για 20 χρονια μετα :flipout:)

Εμενα παντως από Βιλνέβ, μου αρεσε πολυ και το Prisoners και το Enemy

Αλλα το Sicario, το οποιο, θα μπορουσε να πει κανεις, ηταν αντιστοιχης προσεγγισης με το Arrival, δεν μου αρεσε καθολου / το σκυλοβαρεθηκα (απλως δεν λυσσαξα να καθομαι σε ενα νημα και να εκνευριζομαι με οσους τους αρεσε προσπαθώντας να τους πείσω οτι ειναι ακυρη βλακεια - this goes both ways, φυσικα)