Αρθρο για τις 4K τηλεοράσεις

....

Θεωρητικά τα πράγματα είναι όπως τα λέμε , αλλα τι γίνετε με όσους έχουν 4K τηλεοράσεις?

Αυτός εδώ : http://avclub.gr/forum/showthread.php/111020-Samsung-UE-F9000-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια
λέει ότι βλέπει τεραστια διαφορα και δεν μιλάω για το Digea που το upscaling είναι αίσχος ( και το επιβεβαιώνει ) αλλα μιλάω για το 4K υλικό που βλέπουν και λένε ότι υπάρχει διαφορα...

Εγώ στον κωτσόβολο είδα την HU8500 να παίζει Transformers Extinction , 4K trailer μάλλον , αλλα δεν μου έκανε κάποια αίσθηση.
Εδώ η OLED και με άφησε ασυγκίνητο , βεβαια στην oled κρατούσα καλάθι ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ διαστάσεων , οποτε ήταν αναμενόμενο να απογοητευτώ.

Εσείς ρε παίδες , έχετε πάει να δείτε από κοντά καμια 4K ( με υλικό 4k ) ???

Θεωρητικά όλα είναι σωστά , αλλα στην πράξη ίσος να είναι αλλιώς...

Αφού είδες 4Κ και δεν σου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, γιατί συνεχίζεις να το ψάχνεις;
Θες να αγοράσεις τηλεόραση 4Κ οπωσδήποτε;

Ακόμα και η FHD παραγωγή να σταματήσει , όσο υπάρχει το Amazon και το EBay θα το τρενάρω όσο πάει , αλλιώς με οποιο μοντέλο FHD θα είμαι , θα ψάχνω παντού για ανταλλακτικά ακόμα και μετά το τέλος της διετίας.
Όταν θα στριμωχτό τόσο πολύ που δεν θα παίρνει άλλο και οι FHD θα γίνουν πιο δυσεύρετες και από ΚΟΥΡΟ , τότε θα πω bye στην Digea για πάντα , θα κάτσω με τα 10-15 HD κανάλια της Nova και με το youtube και τις ταινίες/σειρές μου και θα είμαι μια χαρά.
Ελπίζω το Upscale από 720-1080 σε 2160 να είναι υποφερτό.

Εγώ επιμένω στο θέμα 4K διότι θέλω να μάθω οπωσδήποτε αν όντως οφέλη σε κάτι και αν είναι βιώσιμο...Αυτό μονο.

Το techradar λέει ότι για 4K χρειάζεται 1.5 metro και 65 inches , ενώ για 8K , 84 inches.
Αλλα όλα αυτά είναι στην θεωρία , από την άλλη το δικό μου μάτι δεν είναι έμπειρο , με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ξεχωρίσω την λεπτομέρεια ( έχω και κάποια μυωπία...) και έτσι ρωτάω εσάς τους ειδικούς που έχετε αετίσια ματια ( έστω κάποιοι από εσάς ) να μοιραστείτε την εμπειρία σας αν έχετε δει 4K...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και κάτι ακόμα...
Στο youtube υπάρχουν αρκετά video με 4K υλικό και αναρωτιέμαι , με μια FHD τηλεόραση , το downscale θα στρώσει καλά? Θέλω να πω αφού το υλικό είναι 4K και εγώ έχω 2K τηλεόραση , θα μπορώ να δω την λεπτομέρεια σε 1920x1080 , θα επιτευχθεί σωστά το downscale?
Είναι κρίμα τόσα video να πάνε χαμένα , χωρια κάποια αλλα video , 300 Gigabyte από.... '' μαγαζάκια '' (p.x TimeScape) που έχουν πολύ υλικό , είναι κρίμα να μπορούν μονο οι 4K owners να τα απολαύσουν.

Βεβαια ένα τέτοιο video για να μου έρθει στην '' πόρτα '' μου θα περάσει κανένας μηνας...

α) Δεν θα σταματήσουν οι full hd τηλεοράσεις (για πολλά χρόνια ακόμα).
β) Η ανάλυση δεν παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα της εικόνας (ιεραρχείται κάπου στην 5η θέση σημαντικότητας).

Όπως είπα, αν δεν έχεις τηλεόραση από 80 ίντσες και πάνω να την βλέπεις στα 2 μέτρα, το 4Κ δεν σε αφορά. Καθόλου.

α) Δεν θα σταματήσουν οι full hd τηλεοράσεις (για πολλά χρόνια ακόμα).
β) Η ανάλυση δεν παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα της εικόνας (ιεραρχείται κάπου στην 5η θέση σημαντικότητας).

Όπως είπα, αν δεν έχεις τηλεόραση από 80 ίντσες και πάνω να την βλέπεις στα 2 μέτρα, το 4Κ δεν σε αφορά. Καθόλου.

Ναι αλλά λόγω marketing θα τους αφορά όλους που θα νομίζουν ότι την χρειάζονται.
Και φυσικά αυτό δεν αφορά μόνο τους άσχετους αλλά και τους γνώστες.

Πειρασμός ….

http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=17217

Στην καλύτερη Ευρωπαϊκή τιμή!

Αχ Βαχ

Όχι θα αντισταθώ δε θα την πάρω – αν και θα το ήθελα –
Δυο αρνητικά τεράστιο input lag και προβλήματα σύνδεσης καθώς δεν έχει DisplayPort 1.3

Για γραφιστικές δουλειές και εάν δε χρειάζεστε γρήγορο animation / gaming είναι θαυμάσια τιμή!

http://www.techradar.com/reviews/au...ny-kd-84x9005-1107158/review/2#articleContent

To be clear, the resulting upscaled images aren't a match for native 4K content in terms of their sharpness or clarity. But they certainly look far sharper than they would in their 'native' 1920 x 1080 state, and are largely immune to the jagged edges and sense of horizontal line structure usually visible with extremely large HD screens.

Η εσείς δεν έχετε δει Upscale από κοντά , η το upscale του συγκεκριμένου μοντέλου είναι η εξαίρεση στον κανόνα , η ο reviewer τα παίρνει.

Take your pick.

The set's operating system could be better, and the backlight isn't entirely perfect.But neither of these flaws do much to stop us confidently proclaiming the Sony KD-84X9005 the best all-round TV in the world right now.

>_> Μπορεί και να είναι μυζώ αρπάχτρα τελικά :p

http://www.techradar.com/news/telev...r-next-tv-has-to-be-an-ultra-hd-4k-tv-1194486

A large screen 4K panel delivers a smoother looking image than an equivalent Full HD screen because the pixel density is four times greater.

From the same link...

The Ultra HD revolution isn't just about quadrupling resolution, it also supports faster frame rates, insane contrast dynamics and extended colours.

Τουλάχιστον ότι έρχονται περισσότερα χρώματα (και πιο ακριβή) είναι αλήθεια.

Καλά,υπάρχει και πολύ μεγάλο κόστος σε bandwidth εφόσον stream-άρει στα 16 Mbps. 1080 με 16 mbps θα ήταν εξαιρετικό.... για 2160 δεν θα το έλεγα όμως.

Καλά,υπάρχει και πολύ μεγάλο κόστος σε bandwidth εφόσον stream-άρει στα 16 Mbps. 1080 με 16 mbps θα ήταν εξαιρετικό.... για 2160 δεν θα το έλεγα όμως.

To netflix έχει γυρίσει σε h265/VP9 ,
Δε ξέρω εάν το έλαβες υπόψη σου

Ενώ πάνω από 16Mbps … ούτε σε satellite δεν βρίσκεις Ευρώπη και είναι mpeg4

Μαλλον θελουν να τους κρατησουν ολους ... στο απλο HD.
Δεν εξηγειτε αλλιως. Αντι να ριχνουν τις τιμες και να κανουν ελκυστικη την αγορα ...
διωχνουν κοσμο με το καλημερα. Ας ειναι .... δεν με χαλαει και το απλο HD.

Ισως στο PC να βλεπεις περισσοτερα pixels αλλα make no mistake > θα σκυβεις συνεχεια
μπροστα για να διακρινεις αυτα τα περισσοτερα pixels (αουτς .... ). UHD monitors πρεπει
να ξεκινουν απο τις 32 ιντσες και πανω (και σε αποσταση 40/60 εκατοστων απο το ματι).

To netflix έχει γυρίσει σε h265/VP9 ,
Δε ξέρω εάν το έλαβες υπόψη σου

Ενώ πάνω από 16Mbps … ούτε σε satellite δεν βρίσκεις Ευρώπη και είναι mpeg4

Βρίσκεις αλλά τέλος πάντων. Για 4K χρειάζεσαι ~80-100 Mbps σε mpeg4 οπότε τα 16 Mbps δεν είναι ικανοποιητικά. Βέβαια δεν μπορούμε να έχουμε τεράστιες απαιτήσεις λόγω γραμμών. Απλά όταν πάμε σε νέα φορμα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν και τις ανάγκες τους σε bandwidth.

Αν άρχισαν από τώρα να πλασάρουν το 540p για 1080p στις διαφημίσεις, μάλλον απελπισία μου μυρίζει... :laugh:

Είσαι κακός. Γυρνάει ο απελπισμένος κόσμος με 4Κ ταινίες στους δίσκους και δεν ξέρει που να τις δει... :flipout:

Ελεος με αυτο το marketing παντως.Προχθες πηρε ενας ξαδερφος μια 49αρα ub850v στα 1100 ευρω μονο για το λογω οτι ειναι 4k και την εχει βαλει να βλεπει αναλογικα καναλια.Δηλαδη ποσο πεταμενα λεφτα που δεν θα αξιοποιηθει ποτε τετοια τηλεοραση με τετοιο υλικο.Κριμα γιατι ο απλος κοσμος βλεπει 4k τους λενε και οι πωλητες οτι ειναι καλυτερες και αγοραζουν με κλειστα ματια και την εχουν για τα ελληνικα καναλια ενω 4k υλικο δεν υπαρχει.Το marketing στο μεγαλειο του.50hz τηλεορασεις ειχαμε πριν 20 χρονια και ξανα εχουμε στις αθλιες φθηνες 4k

Σήμερα γέλασα απίστευτα με την ευρηματικότητα του μάρκετινγκ... :flipout:
Σε κατάστημα πλαίσιο, είχαν 2 50άρες σάμσουνγκ δίπλα δίπλα, και έδειχναν την ίδια στατική εικόνα (εφημερίδες). Η μία full hd, η 2η 4Κ. Και ενώ δεν υπήρχε η παραμικρή διαφορά (προφανώς), στις 2 γωνίες είχαν τοποθετήσει 2 μεγεθυντικούς φακούς, που είχαν και 2 σκάλες μεγέθυνσης. Εκεί μάλιστα, με τον μεγεθυντικό φακό η διαφορά έβγαζε μάτι. Η λεπτομέρεια στην 4Κ απίστευτη. Με το φακό. Χωρίς τον φακό, δεν πρόσεχες καν ότι ήταν 4Κ. Ξέχασα να ρωτήσω με πόσα ζευγάρια μεγεθυντικών φακών δώρο έρχεται η 4Κ...

Σήμερα γέλασα απίστευτα με την ευρηματικότητα του μάρκετινγκ... :flipout:
Σε κατάστημα πλαίσιο, είχαν 2 50άρες σάμσουνγκ δίπλα δίπλα, και έδειχναν την ίδια στατική εικόνα (εφημερίδες). Η μία full hd, η 2η 4Κ. Και ενώ δεν υπήρχε η παραμικρή διαφορά (προφανώς), στις 2 γωνίες είχαν τοποθετήσει 2 μεγεθυντικούς φακούς, που είχαν και 2 σκάλες μεγέθυνσης. Εκεί μάλιστα, με τον μεγεθυντικό φακό η διαφορά έβγαζε μάτι. Η λεπτομέρεια στην 4Κ απίστευτη. Με το φακό. Χωρίς τον φακό, δεν πρόσεχες καν ότι ήταν 4Κ. Ξέχασα να ρωτήσω με πόσα ζευγάρια μεγεθυντικών φακών δώρο έρχεται η 4Κ...
Ακριβώς το ίδιο είχα δει πριν 10 μέρες περίπου στο Πλαίσιο Αλίμου, δε ξέρω αν το έχουν ακόμα, μόνο που εκεί η 4Κ ήταν samsung και η Full HD ήταν σονυ. Όταν μάλιστα έκανα κουβέντα με το πωλητή , πέραν των βλακειών που του είχαν πει να λέει, στο ερώτημά μου γιατί δε βάζουν για σύγκριση μια της ίδια εταιρείας 4Κ , δηλαδή samsung έτσι ώστε να μην έχουν ενδεχομένως και νομικά προβλήματα, μου είπε γιατί η διαφορά δε θα φαινόταν τόσο πολύ, επειδή ακόμα και οι Full Hd της σαμσουνγκ έχουν ειδικούς επεξεργαστές που δείχνουν σαν 4Κ.................