Αρθρο για τις 4K τηλεοράσεις

Εξακολουθούμε να μιλάμε για άλλα πράγματα, Τάσο!!:smile:

Οκ...μακρυά από σένα τα πρακτικά θέματα αντίληψης, αλλά, αν έχεις αντιληφθεί, γράφουμε για το 4Κ στο νήμα για τις 4Κ τηλεοράσεις!!:D:D

Αν δεις το ποστ 121, συμφωνώ με αυτό που γράφεις αρχικά...-bye-

Re: Απάντηση: Αρθρο για τις 4K τηλεοράσεις

Πρακτικά θέματα αντίληψης – μακριά από εμάς αυτές οι κουβέντες :D

Σε τηλεόραση δεν υπάρχει περιεχόμενο – ούτε ταινίες – ούτε θα έχουμε για τα επόμενα χρόνια.- Όταν υπάρξει περιεχόμενο θα δούμε εάν άξιζε. Και για να δούμε δεν αρκεί η ανάλυση. Άλλωστε δεν είναι μόνο η ανάλυση είναι πολλοί οι παράγοντες, bandwidth, refresh rates, codecs, όλα αυτά μαζί… για να κρίνουμε το περιεχόμενο που ΘΑ βγει. Το τελικό αποτέλεσμα θα μετρά και όχι μόνο η ανάλυση ούτε μόνο η συμπίεση.

Οικογενειακή διασκέδαση για κάποιους σύντομα θα είναι οι νέες κονσόλες που υποστηρίζουν 4Κ, και για άλλους το PC που υποστηρίζει επίσης.
Τώρα δε ξέρω αν τα πλανητάρια είναι οικογενειακή διασκέδαση αλλά εκεί σίγουρα σύντομα θα έχουμε 4χ 8Κ και πάλι δε θα χορταίνουν :D Και πήγαινε εσύ και πες του πανιταρι-αρχη ότι κακώς ανεβάζει ανάλυση…

Τα πάνελ αυτά δεν κατασκευάστηκαν εξ αρχής για τηλεοράσεις, σε αντίθεση με πάνελ άλλων τεχνολογιών και εποχών που κατασκευάζονταν με πρώτο στόχο τις TV. Αυτή τη φορά τα πάνελ μας έρχονται από μικρό συσκευές που όλο μεγαλώνουν.
Δεν είναι off topic η αναφορά μου δηλαδή σε άλλες συσκευές, απλά εξηγώ τα γεννητούρια τους και το στόχο που είχαν ως τώρα.

Enjoy the ride που λένε
Σίγουρα δεν είναι free ride
Αλλά αυτή τη φορά τα τραινάκι το ξεκίνησε άλλος, και εμείς απλά θα μπούμε μέσα όταν έρθει η ώρα.

Η άποψη μου για την υψηλή ανάλυση ακόμα και σε αυτές τις συσκευές που αναφέρεις (φορητές συσκευές και υπολογιστές), είναι ότι δεν προσφέρουν τίποτα, πέρα από μαρκετινίστικα κόλπα τύπου "retina". Έτσι και γίνει κάποια σοβαρή έρευνα, θα πέσει γέλιο... :smile:

Θελω (αν γινεται) να πατε στο Πλαισιο και να μου πειτε ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ σε τι αναλυση παιζει το demo της Sony.
Θα παω και εγω το Σαββατο.
Τις τελευταίες δεκα μέρες έχω περάσει 3 φορές από το πλαίσιο Αλίμου, και κάθε φορά σταματάω να δω τη sony που έχει στημένη για 4κ. Όπως τη πρώτη φορά που είπα << πάλι πολύ ντόρος για το τίποτα >> , το ίδιο είπα και τις επόμενες δύο φορές που πήγα και μάλιστα παρακολούθησα λίγη ώρα με προσοχή. Μόνο όταν πήγα στο 1.5 μ. περίπου κατάλαβα διαφορά. Ρώτησα και το πωλητή και με διαβαιβέωσε ότι βλέπαμε 4κ. Μάλιστα στην αρχή πήγε να μου πει τα γνωστά παραμύθια, αλλά όταν κατάλαβε πως κάτι σκαμπάζω, μου είπε και εκείνος ακριβώς αυτό << η αλήθεια είναι πως 4κ σήμερα δε θα επαιρνα με τίποτα, η συγκεκριμένη τηλεόραση με το υλικό που παιζει, δείχνει πολύ ζωντανά τα χρώματα και κάπως πιο τρισδιάστατη την εικόνα, όπως θα το έβλεπα από μια πολύ καλή HD τηλεόραση με υλικό από ένα πολύ καλό player >>.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί του, με αυτό που έβλεπα. Για να μη παρεξηγηθώ, πολύ καλά έπαιζε, αλλά για 4κ δεν...... το έβλεπα.
Αν λοιπόν για να καταλάβω μια αισθητή διαφορά στην ανάλυση πρέπει να κάνω μετακομίσεις στο καθιστικό μου και πάλι να μην με ενθουσιάζει, ευχαριστώ δε θα πάρω, και μαλιστα με τέτοια τιμή.
Κατα τη ταπεινή μου άποψη δεν αξίζει, τουλάχιστον όχι ακόμα. Τώρα αν σε λίγο καιρό θα είναι έτσι και αλλιώς αυτές οι τηλεοράσεις που θα πωλούντε ( όπως τώρα οι HD ) και οι τιμές θα είναι πια λογικές , τότε όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της θέασης λίγο ή πολύ βελτιωμένο σε σύγκριση με το σήμερα, τότε και μόνο τότε καλοδεχούμενες από μεριά μου.
Δυστυχώς εγώ αυτό που είδα δε με έπεισε καθόλου.
Σαφώς και ακόμα προτιμώ συνολικά την εικόνα από μια κορυφαία πλάσμα.....

Last edited:
Απάντηση: Re: Αρθρο για τις 4K τηλεοράσεις

Moλις (ξανα)βλεφαριασα την 65αρα SONY 4K στο Πλαισιο.

Δεν ξερω τι λεει ο Γιαννης, αλλα απο αποσταση 2-2.5 μετρων, η εικονα δινει τετοιο ογκο πληροφοριας
που αδυνατιζει την αναγκη υπαρξης 3D. Η αναλυση (και λεπτομερεια) ΟΝΤΩΣ δινουν βαθος πεδιου.
Δεν ειναι στα επιπεδα ενος active 3D τελευταιας γενιας .... αλλα ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ
Παρόμοια εμπειρια ειχα και εγώ στο Mall με την 85ρα. Ειναι πολυ ωραια τεχνολογία. Σε 2-3 χρονια θα επαιρνα μια 65ρα για το σαλονι μου. Εδω το S4 εχει 1080p σε 5".

[TWiTHomeTheaterGeeks]....Home Theater Geeks 163: To 4K or not to 4K

Από το χρονικό σημείο 0:19:40 .
http://www.youtube.com/watch?v=4JF7a14p8B0

[TWiTHomeTheaterGeeks].... Home Theater Geeks 174: 4K or Not 4k?

Από το χρονικό σημείο 0:43:54 .
http://www.youtube.com/watch?v=jI8xpiUOxXo

------------

[j-display.com]...Tablet for world-class definition * - development of the 12.1-inch 4K2K LCD module -...http://www.j-display.com/news/2013/20131023_2.html

μετάφραση google jp to en.

Κυριοι,
κανεις δεν εγραψε "σπευστε να ξεφορτωθειτε 5.999 ευρω" ωστε να κινηθει η αφορα των 4Κ.
Η SONY στο Πλαισιο ειναι ενα εκθεμα ΝΕΑΣ τεχνολογιας. "Νεα" σημαινει : ΟΧΙ mainstream product !
Παμε κοιταμε και αφηνουμε τους λεφταδες να "αποπληθωριζουν" σιγα-σιγα το προιον. Σε πεντε χρονια
φρονω οτι οι 4Κ θα ειναι mainstream. Μπορει και να πεσω εξω .....

Οσον αφορα την αισθηση θεασης ...
Ενα γιουτουμπι ΔΕΝ μπορει να περιγραψει συνολικα ενα προιον. Γιατι το βιντεακι ειναι προχειρο (και παντα
θα ειναι). Μια επι τοπου επισκεψη αποκαλυπτει πολλα περισσοτερα (ισως και λιγοτερα, για τον γνωστη).
Παντως, το πως συναρπαζει μια 4Κ, ειδωμενο μεσα απο το ιντερνετ ... ειναι αστειο και να το συζηταμε.

Εχω την υποψια οτι η ενδειξη 4Κ (πανω δεξια στην οθονη της Sony) δεν ειναι μαρκετιστικο κολπο.
Αλλα ... κοντος ψαλμος αλληλουια. Θα ξαναπαω αυριο -bye-

Last edited:
Δεν ξέρω πόσες υπάρχουν και κυκλοφορούν, αλλά είχα δει μια 4K στο εμπορικό κέντρο Golden Hall αρχές Σεπτεμβρίου. Αν περάσει κανείς, ας μας πει αν υπάρχει ακόμα...

Εξακολουθούμε να μιλάμε για άλλα πράγματα, Τάσο!!:smile:

Οκ...μακρυά από σένα τα πρακτικά θέματα αντίληψης, αλλά, αν έχεις αντιληφθεί, γράφουμε για το 4Κ στο νήμα για τις 4Κ τηλεοράσεις!!:D:D

Αν δεις το ποστ 121, συμφωνώ με αυτό που γράφεις αρχικά...-bye-

Καλά συμφωνούμε σε πολλά

εάν οποιαδήποτε εταιρία προσπαθήσει να πουλήσει τηλεοράσεις , κάτω από την ομπρέλα του 4Κ
τότε σίγουρα θα την πατήσει χειρότερα από ότι με το 3D

Η άποψη μου για την υψηλή ανάλυση ακόμα και σε αυτές τις συσκευές που αναφέρεις (φορητές συσκευές και υπολογιστές), είναι ότι δεν προσφέρουν τίποτα, πέρα από μαρκετινίστικα κόλπα τύπου "retina". Έτσι και γίνει κάποια σοβαρή έρευνα, θα πέσει γέλιο... :smile:

Εμένα κάτι μου προσφέρουν
Μικρά fonts :D

Last edited by a moderator:

Εμένα κάτι μου προσφέρουν
Μικρά fonts :D

Αρκεί να μπορείς να τα διαβάσεις ξεκούραστα... Εγώ δεν μπορώ.
(Και σε όλες τις συσκευές που έχω, οι γραμματοσειρές είναι τεράστιες... Στο ίδιο μέγεθος με γραμματοσειρές συσκευών μικρότερης ανάλυσης.)

Εδώ στην Γερμανία πάντως τα Media Markt είναι γεμάτα από τηλεοράσεις 4Κ όχι μόνο από την Sony αλλά και Samsung και άλλες εταιρίες. Είναι ακόμα ακριβές αλλά βλέπω τις προωθούν πολύ που σημαίνει πως κάποιοι τις αγοράζουν. Εκτιμώ πως με την τάση που επικρατεί πολύ πιο σύντομα από όσο νομίζουμε θα πέσουν σε προσιτές τιμές για όλους.

Αρκεί να μπορείς να τα διαβάσεις ξεκούραστα... Εγώ δεν μπορώ.
(Και σε όλες τις συσκευές που έχω, οι γραμματοσειρές είναι τεράστιες... Στο ίδιο μέγεθος με γραμματοσειρές συσκευών μικρότερης ανάλυσης.)

Δυο εύκολα παραδείγματα: και ο browser μου δίχνει ψήρες fonts, και το connectbot - κονσόλα.

Δυο εύκολα παραδείγματα: και ο browser μου δίχνει ψήρες fonts, και το connectbot - κονσόλα.

Σε τι ποια συσκευή αναφέρεσαι; Τι μέγεθος έχει η οθόνη, τι ανάλυση, και πόσα pt είναι οι "ψήρες";
Εγώ ένα vaio pro που αγόρασα πριν 1 μήνα, έχει 1920*1080 σε οθόνη 13", και τις γραμματοσειρές στα windows με μεγέθυνση (οπότε διαβάζονται). Σε κανονική προβολή είναι απλά πολύ μικρά για να διαβάζονται άνετα.

Σε τι ποια συσκευή αναφέρεσαι; Τι μέγεθος έχει η οθόνη, τι ανάλυση, και πόσα pt είναι οι "ψήρες";
Εγώ ένα vaio pro που αγόρασα πριν 1 μήνα, έχει 1920*1080 σε οθόνη 13", και τις γραμματοσειρές στα windows με μεγέθυνση (οπότε διαβάζονται). Σε κανονική προβολή είναι απλά πολύ μικρά για να διαβάζονται άνετα.
Καταρχάς συζητούσα για πιο μικρές συσκευές αλλα
Πολλαπλές συσκευές με >300ppi
Με βολεύουν πάντα περισσότερο από τα 150 ppi των προηγούμενων γενιών
Καμία απολύτως σχέση στην ευχρηστία σε web / text / logs /

Δε τα προτιμάς εσύ ?

Τα 3000 ppi δεν θα μου είναι απάρετητα φαντάζομαι αλλά κάπου εκεί κοντά στα 300ppi εγώ θεωρώ ότι μου είναι καθημερινά χρήσιμα.

Και ναι σε λαπτοπ με 13 οθόνη δεν θα ήμουν αρνητικός για 1080p. Να δεις θυμάμαι και ένα λίγο διάσημο που τα ίδια έλεγε πριν δυο χρόνια … επιτέλους δώστε μας οθόνες υψηλής ανάλυσης στα laptops.
Θα το προτιμούσες με μικρότερη ανάλυση το 13αρι?

[TWiTHomeTheaterGeeks]....Home Theater Geeks 163: To 4K or not to 4K

Από το χρονικό σημείο 0:19:40 .

Ξεκινάω από το 19:40 και βγαίνει ένας πουρολάγνος μπάρμπας και λέει ότι το 4K είναι περιττό και αυτός έχει ακόμη τηλεόραση 720p. Εκεί το έκλεισα.:p

Το 4Κ είναι περιττό και 'γω παίζω με 720 προβόλι!!:Banane0:

Είμαι πουρολάγνος και ο συνονόματος δεν θα διαβάσει το ποστ μου...:D

Ο πιτσιρικάς πιο κάτω που λέει πως το 4Κ για τις τηλεοράσεις είναι άχρηστο, τα πιάνει από τον πουρολάγνο?:D

Last edited:
Πάντα ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτήν την λέξη , ελπίζω ο SR71 που έχει το copyright να μου δίνει την άδεια...:Banane0:

ΥΓ. Το αντίθετο του "πουρολάγνος" είναι "πιπινολάγνος" , όποιος το σκέφτηκε είναι θεός.:grinning-smiley-043

Καταρχάς συζητούσα για πιο μικρές συσκευές αλλα
Πολλαπλές συσκευές με >300ppi
Με βολεύουν πάντα περισσότερο από τα 150 ppi των προηγούμενων γενιών
Καμία απολύτως σχέση στην ευχρηστία σε web / text / logs /

Δε τα προτιμάς εσύ ?

Όχι. Το κινητό μου έχει ανάλυση 233ppi (HTC 8S), και στην εμφάνιση ιστοσελίδων π.χ. ενός iphone 5 (326 ppi) δεν βλέπω διαφορά.
Και τα 2 μπορούν να αποδώσουν μικρές γραμματοσειρές εξίσου καλά. Που βέβαια τελικά και στα δύο το οπτικό μέγεθος καταλήγει να είναι παρεμφερές (και μεγάλο). Από ένα σημείο και μετά η μεγαλύτερη ανάλυση απλά δεν φαίνεται. Ίσως σε άμεση αντιπαραβολή, και αν...

Και ναι σε λαπτοπ με 13 οθόνη δεν θα ήμουν αρνητικός για 1080p. Να δεις θυμάμαι και ένα λίγο διάσημο που τα ίδια έλεγε πριν δυο χρόνια … επιτέλους δώστε μας οθόνες υψηλής ανάλυσης στα laptops.
Θα το προτιμούσες με μικρότερη ανάλυση το 13αρι?

Ναι. Ποιο το νόημα της υψηλής ανάλυσης με το να βάλεις το λειτουργικό να τα σχεδιάζει όλα τεράστια; Και ένα άλλο vaio που έχω με την ίδια ανάλυση στις 16.6", το θεωρώ οριακό. Μερικές φορές πρέπει να πλησιάσω λιγάκι για να διαβάσω την οθόνη. Στις 13", είναι υπερβολή...

Πάντα ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτήν την λέξη , ελπίζω ο SR71 που έχει το copyright να μου δίνει την άδεια...:Banane0:

ΥΓ. Το αντίθετο του "πουρολάγνος" είναι "πιπινολάγνος" , όποιος το σκέφτηκε είναι θεός.:grinning-smiley-043

Aνεφερα εγω "πουρολαγνος" ????
Ποτε εγινε αυτο ??? .... :laugh::laugh:

Το Αλτσχαιμερ τωρα δικαιωνεται :grandpa: