Αρθρο για τις 4K τηλεοράσεις

Απάντηση: Re: Αρθρο για τις 4K τηλεοράσεις

Στο νήμα του Star Trek ήταν , έγραφες για κάποιος που γκρινιάζουν με το "Into Darkness".:worshippy:

Δεν το είδα...θα ήταν από αυτά που έγιναν edit με την εξής εξήγηση:

Reason for edit: Γουκιές...

Re: Απάντηση: Αρθρο για τις 4K τηλεοράσεις

Όχι. Το κινητό μου έχει ανάλυση 233ppi (HTC 8S), και στην εμφάνιση ιστοσελίδων π.χ. ενός iphone 5 (326 ppi) δεν βλέπω διαφορά.
Και τα 2 μπορούν να αποδώσουν μικρές γραμματοσειρές εξίσου καλά. Που βέβαια τελικά και στα δύο το οπτικό μέγεθος καταλήγει να είναι παρεμφερές (και μεγάλο). Από ένα σημείο και μετά η μεγαλύτερη ανάλυση απλά δεν φαίνεται. Ίσως σε άμεση αντιπαραβολή, και αν...

Ναι. Ποιο το νόημα της υψηλής ανάλυσης με το να βάλεις το λειτουργικό να τα σχεδιάζει όλα τεράστια; Και ένα άλλο vaio που έχω με την ίδια ανάλυση στις 16.6", το θεωρώ οριακό. Μερικές φορές πρέπει να πλησιάσω λιγάκι για να διαβάσω την οθόνη. Στις 13", είναι υπερβολή...

Οκ έχουμε διαφορετικές προτιμήσεις εγώ σε οθόνη 13 με 1024χ600 δεν ξανα-αγοράζω πάντως.
Heck, Η γλόμπος 12” monochorome display της ΙΒΜ του 1987 με ωφέλιμο λιγότερο ανέβαζε 800χ600 με λίγη πίεση.
Και ναι έχω αφήσει το στίγμα της μύτης μου πάνω σε πολλά πάνελ και προφανώς θα συνεχίσω να το κάνω.
Με το λειτουργικό δε μπορώ να σε βοηθήσω.

:D:D

Σταματώ τα οφ τόπικ άμεσα διότι υπάρχουν 3 συντονιστές στην κατηγορία:

Ο ένας ήδη ακονίζει τα νύχια του
Ο άλλος σκέφτεται να συμμετάσχει με πράσινες χαϊεντάδικες αναφορές μετονομάζοντας το νήμα
και ο τρίτος ετοιμάζεται να μας ρίξει ένα μπινελίκι ξερά και στα ίσια!!

:D

Eκανα εναν προχειρο υπολογισμο (για το bandwidth καλωδιου συνδεσης UHD-player και 4Κ TV)

24 bits (χρωμα) X 3840 pixels X 2160 pixels X 60 (καρε) = 11943936000 bits (η 12 Gbit).

Τοσα bits πρεπει να σπρωχνει καθε δευτερολεπτο το UHD-player μεσα απο το καλωδιο στην TV.
ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ (15 GBPS) ΤΑ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

Ομως ....
αν παμε σε χρωμα 32 bit .... η 120 (αυθεντικα) καρε το δευτερολεπτο ... ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΚΑ.
Και φυσικα ΔΕΝ υπολογισα τα καναλια ηχου μεσα στο "πακετο αποστολης" (sorry folks -bye-).

Last edited:
Τα καλώδια HDMI αποτελούνται από χαλκό , αν χρειαστεί να ανέβει τόσο πολύ το bandwidth που πλέον δεν επαρκεί για την μετάδοση του σήματος τότε πρέπει να πάμε σε νέο τύπο καλωδίου (και άρα και νέο πρωτόκολλο μετάδοσης) μέσω οπτικής ίνας. Για τα επόμενα αρκετά χρόνια θα το χρησιμοποιείς το καλώδιο σου με λίγα λόγια.

Αμ το αλλο ....

Ολες οι ταινιες (BD) που θα γινουν upscaling σε 3840 x 2160 ..... θα προσδωσουν τοση θολουρα στο τελικο αποτελεσμα
που θα αναπολουμε ... το clouding. ΟΛΑ θα παιζουν σαν να βρισκονται πισω απο σελοτειπ. ΤΟΣΗ ΘΟΛΟΥΡΑ !

EDIT : Γιαννη, ΔΕΝ ξερω πως γινεται η μετατροπη απο 24 fps σε 60 fps !
Tα 60 fps ειναι η (υποθετικη) βαση σαρωσης βασει της οποιας διαιρουνται τα ΜCI και λοιπες αηδιες.
Μην με εκτελεσεις με την ανωτεροτητα των προβολεων. Για τηλεορασεις μιλαμε -bye-

Last edited:
Eκανα εναν προχειρο υπολογισμο (για το bandwidth καλωδιου συνδεσης UHD-player και 4Κ TV)

24 bits (χρωμα) X 3840 pixels X 2160 pixels X 60 (καρε) = 11943936000 bits (η 12 Gbit).

Τοσα bits πρεπει να σπρωχνει καθε δευτερολεπτο το UHD-player μεσα απο το καλωδιο στην TV.
ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ (15 GBPS) ΤΑ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

Ομως ....
αν παμε σε χρωμα 32 bit .... η 120 (αυθεντικα) καρε το δευτερολεπτο ... ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΚΑ.
Και φυσικα ΔΕΝ υπολογισα τα καναλια ηχου μεσα στο "πακετο αποστολης" (sorry folks -bye-).

Είμαστε στην εποχή του HDMI 1.4b και DisplayPort 1.2 με Multi-Streaming
Δηλαδή περίπου 21Gbps από μια έξοδο - ένα καλώδιο από υπολογιστή (καθαρά γύρω στα 17Gbps απο DP1.2 with MS)
Και φυσικά υποστήριξη 4Κ @ 60Hz γιατί είπαμε υπάρχουν και οι PCαδες … και υπάρχουν κάρτες ..
Οθόνες σε καλή τιμή δεν υπάρχουν :D

Καλά...όταν αποφασίσουμε για τι πράγμα ακριβώς μιλάμε...(4Κ τηλεοράσεις, προβόλια, αποστάσεις θέασης, διακριτική ικανότητα, υλικό, κλειδώματα, χρώμα, bits, κανάλια ήχου, 24-30-50-60-120 καρέ, ppi, μόνιτορ, HDMI 1.4-1.4876-1.69^34/2, film, παιχνίδια, τελενουβέλες, τη Φατζατζού...),

τότε θα υπάρξει μια κάποια ροή στο νήμα!!:D:D

Τελικα,
πως γινεται η μετατροπη απο τα κινηματογραφικα 24 fps στα τηλεορασαδικα 50/60 fps ???

(γκρινιαρη .... :p .... θα μου κανεις κονε με την Φατζατζου ? ....)

Απάντηση: Re: Αρθρο για τις 4K τηλεοράσεις

Τελικα,
πως γινεται η μετατροπη απο τα κινηματογραφικα 24 fps στα τηλεορασαδικα 50/60 fps ???

Τι σχέση έχουν τα 24 με τα τηλεορασάδικα 50 και 60? Αν αντιληφθώ ότι μέσα στο 4Κ για τις τηλεοράσεις συζητήσουμε και για τα σήματα και τις επιταχύνσεις του άγιου PAL, θα πηδηχτώ από το παράθυρο!!:D

Το αίτημά σου πρωτοκολλήθηκε, χαρακτηρίστηκε και διαβιβάστηκε στη μάνα μου για τα περαιτέρω...-bye-

Δεν θα βγαιναμε offtopic .... !

Απλα θα εκανα τον πολλαπλασιασμο με 24 καρε .... (24 x 3840 x 2160 x 24).
To oποιο ΚΑΙ ΠΑΛΙ δεν μου καθεται καλα, για σαρωση τηλεορασης.

Τεσπα ...

Τα καλώδια HDMI αποτελούνται από χαλκό , αν χρειαστεί να ανέβει τόσο πολύ το bandwidth που πλέον δεν επαρκεί για την μετάδοση του σήματος τότε πρέπει να πάμε σε νέο τύπο καλωδίου (και άρα και νέο πρωτόκολλο μετάδοσης) μέσω οπτικής ίνας. Για τα επόμενα αρκετά χρόνια θα το χρησιμοποιείς το καλώδιο σου με λίγα λόγια.

Το HDMI 2.0 έχει διαμεταγωγή 18 GB...